Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בד"כ לוקח לפחות 2 הצעות מחיר אבל בסביבתי לא מצאתי עוד רופא טוב עם המלצות כמו זה,  אז לפני שסוגר איתו רציתי לדעת אם המחיר סביר או מופקע.

ההצעה היא: 4,070 ש"ח עבור שן אחת (סה"כ 7 שיניים)

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

לפי ג'מיני עלות הטיפול היא בין 2000 ל-4000, מכיוון שמדובר בשיניים לפי דעתי אם מדובר במישהו שאתה סומך עליו וזה טיפול שאתה רוצה/צריך - תשלוף את האשראי ותשאל כמה תשלומים אפשר לעשות.

פורסם

בתשלומים זה יהיה יקר יותר באלפיים ש"ח, אבל את זה אפשר לפתור עם הלוואה בריבית נמוכה יחסית שתעלה פחות.

אז לפי ג'מיני ההצעה ממוקמת מעל הצד הגבוהה של הסקאלה,

אבל עדיין טווח רחב ועניין אותי לדעת מחירי שוק ממוצעים.

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

אני לא יודע לגבי מחירים, אבל לא לסמוך על אייאיי לעשות סקר שוק. תעשה בעצמך. 

חיפוי שן הוא עבודה עדינה ומורכבת. גם אם חיפוי הזירקוניה מיוצר בחריטה, עם מינימום עבודה ידנית, זה עדיין יותר יקר ומסובך מכתר, כולל ההכנה של רופא השיניים. 

בטיפול כזה לא הייתי חוסך אלא הולך למומחה לחיפויי שן. 

כמו כן, הייתי בודק יתרונות וחסרונות של שימוש בזירקוניה. להבנתי המוגבלת, בזירקוניה יותר קשה להגיע להתאמת צבע אידאלית, לעומת ייצור ידני מחרסינה, כי מדובר בחריטה מבלוק קיים, עם הצבעים שבנויים בו. איכות התוצאה, אסתטית, תלוייה באיכות חומר הגלם (ואני לא יודע לאיזו רמה הגיעו כבר. ייתכן שגבוהה. ייתכן שתלוי ביצרן חומר הגלם). 

תבקש לראות דוגמאות של עבודות גמורת לפני שתחליט

אם מחליפים סט של שיניים שלם ואין עניין של התאמה לשיניים קיימות, זה פחות קריטי. 

עוד נקודה שהייתי לומד, זירקוניה היא חומר קשה יותר משן טבעית ויש סוגיות של שחיקת השיניים הנגדיות. הייתי שואל ומברר לגבי זה

בקיצור, חיפוי שן זו לא עבודה אסתטית גרידא. טכנית היא דורשת התמחות ייחודית והיא קשה טכנית. לא לחסוך ולבחור רופא מומחה

אחד המומחים בתחום שהכרתי לפני שנים היה ד"ר מוי פלייטמן מהרצליה.האיש מעביר הדרכות בתחום, כולל בחו"ל. הייתי בודק אם הוא עוד פעיל ולוקח אותו כרפרנס

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 6 שעות, Mech Morphix כתב:

המחיר עולה בחצי לתשלום באשראי? הטיפול מתבצע בתוך ואן? נשמע סקצ׳י

לא עולה בחצי, תוספת 2,000 לסך המצטבר ולא לכל שן.

לפני כשעה, falou כתב:

אני לא יודע לגבי מחירים....

שאפו ותודה על הירידה לפרטים!

בדיוק בגלל זה שאלתי פה ולא בדקתי אפילו ב-AI למינהם.

לפי מה שהספקתי לחקור, עבורי, בשקלול יתרונות/חסרונות הזירקוניה ע"פ החרסינה (חוזק, נראות, צבע אחיד לעומת ליבת כסף בחרסינה..)  גרמו לי לבחור בזירקוניה למרות שהוא יקר יותר בלפחות 30%.

לגבי איכות חומרים, מקצועיות ושירות שאני לא מתפשר עליהם, התרשמתי מהרופא שהוא מצטיין באלה כולל אחריות ל-5 שנים.

הכי חשוב מבחינתי שהגעתי אליו מהמלצה אישית חמה מאדם קרוב למרות שאמר לי מלכתחילה שהוא ממש לא זול.

רק רציתי לשמוע סדרי גודל של פערים כדי למנוע את תחושת החמיצות במקרה שבעתיד אשמע על רופא שגם הוא מקצועי ואיכותי אבל זול יותר משמעותית.

אגב חריקת שיניים, הוא גם גם מספק סד לילה והסביר שזה חובה גם למניעת נפילת/שבירת הציפויים.

הרצליה קצת רחוק לי עבור רופא שיניים במקרה שצריך לחזור פה ושם.

בקיצור, אם העלות שציינתי לא מופרזת גם אם לא זולה בכלל, אני חושב שאסגור איתו.

פורסם
לפני שעתיים, shilo_v כתב:

לעומת ליבת כסף בחרסינה

זה לא כתר. זה חיפוי, אם הבנתי נכון. אין ליבה. 

גם כשיש כתר, יש גם ליבת זירקוניה עם ציפוי חרסינה

שוב, לגבי העלות, אין לי מושג. לגבי המקצועיות של ההמלצה שהבאתי, יש לי. זו לא דעה של חבר לא מבין, זה מבוסס על הכרות מקצועית מסויימת עם התחום. 

מה שהסברת לי לגבי ליבת המתכת מחזק את ההרגשה שלי שאתה לא מבין עד הסוף הטיפול שאתה הולך לעשות. לכן ממליץ לחזור להתחלה. 

נ. ב. זירקוניה יותר יקרה כי 'ככה'. מבחינת עלות כוללת, זה לא יותר יקר לביצוע. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אולי לא פירטתי מספיק, אז האמת שאצלי זה משולב, כתר (3 שיניים) ו-4 בודדות לציפוי בלבד.

ליבת זירקוניה בכתר חרסינה, זה מעניין, לא זכור לי שידעתי זאת.

הרופא טען שמכיוון שזירקוניה היא חומר חזק יותר מחרסינה ומכיוון שהשיניים הקיימות קטנו בגלל שחיקה, כך שיוף השיניים הקיימות יהיה מזערי יותר עבור הזירקוניה. האמנם?

מבחינת ביצוע אני בטוח שאין הבדל בעלויות,

אתה בעצם אונר שהחומר הגולמי עצמו הוא שווה ערך מבחינת עלות ואין תהליך עיבוד שמייקר?

פורסם
בתאריך 18.7.2025 בשעה 22:28, shilo_v כתב:

הרופא טען שמכיוון שזירקוניה היא חומר חזק יותר מחרסינה ומכיוון שהשיניים הקיימות קטנו בגלל שחיקה, כך שיוף השיניים הקיימות יהיה מזערי יותר עבור הזירקוניה. האמנם?

זה כבר באמת בתחום היידע הספיציפי של רופא השיניים.

ליבת זירקוניה בכתר חרסינה, זה מעניין, לא זכור לי שידעתי זאת.

כן. זה יותר נפוץ מכתר זירקוניה מלא. פותר את עניין נסיגת החניכיים שחושפת כתר מתכת.

יש מעבדות שיניים שעברו לעבוד על כתר זירקוניה מלא, בלבד.

היכן שרופא השיניים חושב שזה מתאים, אפשר (בתכנון נכון של תהליך הייצור) להגיע לתהליך שהוא יותר כמו פס ייצור, כי את כל העבודה (כמעט) עושות מכונות.

מבחינת התהליך, זה מוזיל.

האם ההוזלה הזו מגיעה לצרכן... חלקית (כתרי זירקוניה עדיין זולים יותר מאשר לפני שנים, אבל כרגע התעשייה משקיעה במיכון).

אבל, שוב, איזה פתרון לבחור, זה בתחום המומחיות של רופאי השיניים. 

אתה בעצם אונר שהחומר הגולמי עצמו הוא שווה ערך מבחינת עלות ואין תהליך עיבוד שמייקר?

לא בדיוק, אבל בגדול, חיפוי זירקוניה מייצרים במכונה. חיפוי חרסינה עושים בתהליך ידני. מצד שני, עלות הייצור (חומר + עבודה של הטכנאי) היא לא המרכיב המרכזי בעלות שאתה משלם לרופא השיניים, כמו שעלות חומרי הגלם במסעדה היא לא המרכיב המהותי במנה שאתה אוכל. לתוך התמחור יש גם את המומחיות של הרופא, רמת הטכנאי שהוא מעסיק, העובדה שלפעמים צריך לעשות תיקונים ו/או עבודה חוזרת וכו'.

לזירקוניה, יש מורכבויות אחרות. למשל, זירקוניה היא שבירה יותר, בגלל שהיא קשיחה. זה אומר, למשל, שהיא עלולה להישבר בתהליך הייצור/הכנה, ואז הטכנאי צריך להתחיל מהתחלה.

זירקוניה מצריכה השקעה מקדימה במיכון. צריך להחזיק יותר מלאי של חומרי גלם יקרים ומגוונים וכו'.

אבל, שוב, לא הייתי נכנס לזה. כן הייתי מקבל שתי הצעות ובוחן מה מתאים, גם מבחינת מה תוכנן ולמה וגם מבחינת עלות. 

מה שאני כן אומר זה שחיפויי שן זו עבודה שדורשת מומחיות משלה, לכן צריך רופא שטוב בזה.

• תוכן חדש...