Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, החופש הגדול מגיע ואיתו צרות החופש הגדול.

חשבנו לסוע לחו"ל לשבועיים, סביב השבוע האחרון של יולי והשבוע הראשון של אוגוסט.

משפחה עם ילדים מגילאי 4 ועד 15.

נסיעה לאבו דאבי עם אתיחאד די זולה, ואני מבין שהם גם מעולם לא הפסיקו לטוס לישראל, ככה שחשבנו שיהיה רעיון טוב לטוס לשם, לבלות שם יומיים שלושה בהלוך ובחזור ובאמצע לבלות ביעד אחר.

אז השאלות שלי הם כאלו:

1. עד כמה הייתם חוששים/בטוחים לטוס לאמירויות, ביחוד בזמן המלחמה?

2. עד כמה חם? 

3. מלבד פארקים ממותגים, יש מה לעשות שם? 

4. המלצה למלון שהילדים יוכלו לבלות בו יום יומיים מבלי להשתעמם? 

5. שאלת השאלות - מה היעד הנוסף?

נ.ב

הכל בגדר מחשבות כרגע, אפשר לשנות הכל.

כל רעיון יתקבל בברכה. 

מה הכי חשוב ועליו לא נוותר?

חופשה מבוססת מלונות, לא רוצים לבשל או לקנות מצרכים.

מעדיפים מקום מרכזי שלא מצריך רכב, לידו יש מסעדות, חוף ים/אגם/נהר, וחנויות/קניון. 

מקום בטוח לילדים, נניח בקפריסין הגדולים כבר קפצו לבד לסופר/מסעדה/חוף ים.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

2. הטמפרטורה הממוצעת באבו דאבי באוגוסט היא 36°. עוברת את ה 40° בקלות, שלא לדבר על סופות חול. לא התרשמתי שזו עיר תיירותית. לא ראיתי אנשים בכלל ברחובות חוץ מכמה מקומות ספציפיים.

3. לביקור יום יש את המסגד הגדול (מעניין ארכיטקטונית) שמראה מה אפשר לעשות אם שופכים טונות של כסף, וסניף הלובר.

5. אם כבר לאפות את עצמך באמירויות, דובאי היא הרבה יותר תיירותית, ואז אפשר לקפוץ לאבו דאבי ליומית.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

בדוק את מזג האויר. טמפרטורה ממוצעת בשעות היום 42 מעלות (לפי ויקיפדיה)

אם התקציב מאפשר סעו לאירופה. גרמניה, שוויץ, אוסטריה, הולנד, צרפת, איטליה. מזג האויר בד״כ יותר נוח (אם כי אם תיפלו על גל חום הם לחלוטין לא ערוכים), הרבה פעילות שמתאימה לילדים ונוער. הייתי חושב אפילו על המדינות הנורדיות, אבל לא יהיו טיסות ישירות לפני סוף אוקטובר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני אחדד טיפה,

אני בעצם שואל אם מישהו יכול לחלוק מתוך הניסיון האישי שלו, כי באמת כל המידע לגבי מזג אויר ואטרקציות קיים באינטרנט. 

פורסם

יש לי ניסיון בכל היעדים שהזכרת, אם כי חלקו מלפני הרבה שנים.

בגלל הילדים ממליץ על היער השחור ועל הולנד. ותמיד על איטליה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

יש לי ניסיון בכל היעדים שהזכרת, אם כי חלקו מלפני הרבה שנים.

בגלל הילדים ממליץ על היער השחור ועל הולנד. ותמיד על איטליה.

נצלש-אשמח להמלצות לגרמניה. אזור שטוטגרט,פרנקפורט. לפארק אירופה כבר הוזמנו כרטיסים ומלונות. מה שווה באזור הנל בנוסף? 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

זול ושונה - ליטא, בלארוס, לטביה.

אפשר גם גאורגיה, אזרבייג’אן ואפילו ארמניה.

לרובם יש טיסות מהאמירויות. לבלארוס לא ניתן להזמין מראש מלונות וטיסות בחברה המקומית עקב הסנקציות על רוסיה ובלארוס.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

@fatboy1340 הזמנת כרטיסים לפארק אירופה? אתה עם דור צעיר (בני כמה)? אתה מחוייב ליער השחור. הייתי באיזור שבוע ב-2009 ואין לי לפני התוכנית, אבל המלצתי היא ללון בחלקו הצפוני. מה שזכור לי מהאיזור אלה טריברג (המפלים והעיירה הסמוכה), איזור טיטיזה ומצד שני הערים פרייבורג, היידלברג וקולמאר בצרפת. גם שטראסבורג נחשבת מומלצת אבל לא השתבצה לי בלו״ז העמוס.

אם אתה לן בחלק הדרומי של היער השחור אז תכוון גם לצד השוויצרי של הגבול, למשל באזל ומפלי הריין.

חשוב לשכור רכב מרווח ונוח כי המסיעות ארוכות.

פורסם
בתאריך 8.6.2025 בשעה 10:02, SurfHigh כתב:

כל רעיון יתקבל בברכה. 

אחותי איבדה לאחרונה טיסה משפחתית לגרמניה ועשתה פיבוט זריז למונטנגרו. הייתי ממליץ לכם לשקול את זה, כמו גם כל יעד אחר שארקיע או ישראייר טסות אליו באופן ישיר.

עם דובאי והאמירויות יש לי בעיה מוסרית ולאו דווקא בטחונית. אני יכול לעמוד תיאורטית בתקציב של חופשה שם, אבל העובדה שכל העסק הזה רץ על עבדות מודרנית מהודו ודרום-מזרח אסיה הוא דיל ברייקר מבחינתי, ואין לי שום רצון לתמוך בכלכלה שלהם. מסיבות דומות נמנעתי לאורך השנים מביקורי תיירות באיים הקריביים וכד'.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
בתאריך 9.6.2025 בשעה 07:17, sperial כתב:

@fatboy1340 הזמנת כרטיסים לפארק אירופה? אתה עם דור צעיר (בני כמה)? אתה מחוייב ליער השחור. הייתי באיזור שבוע ב-2009 ואין לי לפני התוכנית, אבל המלצתי היא ללון בחלקו הצפוני. מה שזכור לי מהאיזור אלה טריברג (המפלים והעיירה הסמוכה), איזור טיטיזה ומצד שני הערים פרייבורג, היידלברג וקולמאר בצרפת. גם שטראסבורג נחשבת מומלצת אבל לא השתבצה לי בלו״ז העמוס.

אם אתה לן בחלק הדרומי של היער השחור אז תכוון גם לצד השוויצרי של הגבול, למשל באזל ומפלי הריין.

חשוב לשכור רכב מרווח ונוח כי המסיעות ארוכות.

כרטיסים לפארק אירופה יש.

הילדים יותר בעניין של אטרקציות פעילות, פינות ליטוף. פחות תצפיות מפלים ועיירות ציוריות .

יש לך כיוון להמליץ?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

פרט חשוב - גילי הילדים?

בטיטיזה יש שייט בסירות פדאלים ובסביבה יש כמה אטרקציות פעילות.

טריברג זה קסקדת מפלים עם הליכה ביניהם, וגם המרכז העולמי לשעוני קוקיה.

בקולמאר היתה תערוכה חקלאית והילדים (הגדולים, באותו שלב) נהנו לטפס כל הטרקטורים. אבל, כמו בכל יעד, צריך לבדוק מה יש בזמן הביקור.

ביער השחור לא חסרים מסלולי הליכה המתאימים למשפחות.

כמובן המרכז המוטורי בשטוגארט (לא ביקרתי). 

מינכן עמוסה במה שיעניין ילדים, אבל זו נסיעה של כמה שעות מהיער השחור, אז אין מה לחשוב עליה אלא אם אתה מתכוון לשהות בה לפחות 3-4 ימים.

ועניין אחרון - מרחקי הנסיעה תלויים בהתנהלות של הילדים. הייתי בהולנד (אולי המדינה הכי עשירה באטרקציות לילדים) כשהילדים היו בני 6,10,11 ישבו במושב האחורי, שיחקו בגיימבוי ותקעו מרפקים זה בזה (מה לעשות, שלושה זכרים). רק אחרי 5-6 ימים גילו שכדאי להסתכל מהחלון. אבל מרגע שזה קרה הם למדו להנות גם מהדברים שאתה מתייחס אליהם כ״לא פעילויות״.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 39 דקות, fatboy1340 כתב:

כרטיסים לפארק אירופה יש.

הילדים יותר בעניין של אטרקציות פעילות, פינות ליטוף. פחות תצפיות מפלים ועיירות ציוריות .

יש לך כיוון להמליץ?

לי יש.
הגענו בהמלצת בעלת הבית שבו התאכסנו: https://maps.app.goo.gl/JuJmbt9vhkvsry7X7

גן חיות פתוח עם כל מיני חיות משק בעיקר. 

לא לפספס את המבנה עם האקווריומים. 

• תוכן חדש...