Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חבר שרוצה לקנות רכב חשמלי משומש קלות רק בגלל הרעיון שאין תחזוקה שוטפת אמיתית. 

זאת אומרת יש בתיאוריה, כי צריך שתהיה פרה חולבת על כלום ושום דבר, אבל במקרה שלו, הוא רוצה להמנע מזה כמעט בכלל( הכוונה להכנס למוסך רק פעם בכמה שנים לבדיקה כללית כלשהי). 

ובקשר לאחריות שכניראה תיפגע מזה , לדעתו ביחס לשימוש שלו של 10 אלף קילומטר בשנה, הוא לא חושב שיהיו בעיות, שכן היצרן נותן אחריות ארוכה, ויש כבר סימוכין לא רע מאנשים שנסעו אפילו 200 אלף קילומטרים ברכבים הללו, ללא בעיות מהותיות. 

ואם מתישהו בעוד 8-10 שנים יהיו כבר בעיות מהותיות, אז לא אכפת לו כי הרכב כבר לא יהיה שווה כלום ממילא. 

הרכב המדובר אגב הוא ליפמוטור T03 שאפשר למצוא שנתון 22 בסביב ה-60-55 אלף. 

האם לדעתכם זה רעיון לגיטימי? או שזה סתם סיכון מיותר מצידו ? 

• מצחיק 4
פורסם

סה"כ זה הולך טוב עם יעדי הפיתוח של הרבה יצרני רכב חשמלי, פשוט לדחוף מנוע חשמלי ולא להשקיע כלום בהנדסת מתלים, היגוי וכדומה. לתקוע טבלט גדול בפרצוף של הנהג במקום להשקיע בארגונומיה.

אז כמו נהג בנזין ממוצע בישראל שחושב שאחרי 100000 ק"מ הבולמי זעזועים שלו עדיין טובים, לך על זה.

שייקח בחשבון שאולי לא ייכנס למוסך אבל בפנצ'ריה ייבקר יותר מהרגיל (לרכוש סט צמיגים סיניים כמובן)

כמו כל מי ששוקל לרכוש רכב חשמלי, אין טעם לכל הסיפור אם אין חניה פרטית עם עמדת טעינה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 10 דקות, amosbmw כתב:

סה"כ זה הולך טוב עם יעדי הפיתוח של הרבה יצרני רכב חשמלי, פשוט לדחוף מנוע חשמלי ולא להשקיע כלום בהנדסת מתלים, היגוי וכדומה. לתקוע טבלט גדול בפרצוף של הנהג במקום להשקיע בארגונומיה.

אז כמו נהג בנזין ממוצע בישראל שחושב שאחרי 100000 ק"מ הבולמי זעזועים שלו עדיין טובים, לך על זה.

אני תוהה איזה ארגנומיה והנדסת מתלים יש בפלאים מוטורים בשם סוזוקי אלטו, מיצובישי אטראז', או פיזו 301? ועדיין אנשים נוסעים בהם. יש אנשים שלחלוטין לא רואים ברכב שום דבר מלבד 4 גלגלים והגעה ליעד במינימום הצקות. 

כמו כן , לא חושב שהכוונה שלו לא לטפל בבולמי זעזעועים ושאר חלקי שמתבלים, פשוט אין לו שום טעם להכנס למוסך אחת לשנה קבוע.  

לפני 13 דקות, outnex כתב:

הליפו דורשת טיפול כל 10 אלף,אין טיפולים אין אחריות.
השאלה אם שווה לו את הסיכון שהרכב שלו כן יהיה דפוק.

זוהי אכן שאלת המפתח

לפני 9 דקות, Ragnar כתב:

כבעלים של רכב חשמלי, חבר שלך חי בסרט.

אשמח אם תפרט למה 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

יש לי חבר שרוצה לקנות רכב חשמלי משומש קלות רק בגלל הרעיון שאין תחזוקה שוטפת אמיתית.  זאת אומרת יש בתיאוריה, כי צריך שתהיה פרה חולבת על כלום ושום דבר, אבל במקרה שלו, הוא רוצה להמנע מזה כמעט בכלל( הכוונה להכנס למוסך רק פעם בכמה שנים לבדיקה כללית כלשהי). 

רכב חשמלי הוא מכונה מורכבת מאוד, בדיוק כמו רכב בעל מנוע בעירה פנימית, והוא דורש תחזוקה. יש לו מערכת קירור לסוללה, סוללה, מערכת בלמים, מערכת מתלים, בקר טעינה, שמן תמסורת שיש להחליף, מערכת מיזוג אוויר, מצבר וחיישנים. בתיאוריה, מכיוון שלרכב חשמלי יש פחות חלקים, הוא אמור להיות אמין יותר מרכב ICE לאורך זמן אבל זה רק בתיאוריה. העובדה שאנשים מסתערים על רכבים חשמליים מתוך אמונה שמדובר במכונה קסומה שלא דורשת תחזוקה ומאפשרת נסיעה כמעט בחינם, רק מוכיחה עד כמה הציבור בור ועד כמה מערכת השיווק של יבואני הרכב עושה עבודה טובה. 

אגב, הרכב הבא שלי יהיה חשמלי, כי אני מחפש רכב נטול רעשי מנוע ורעידות. בגילי, אני רוצה חוויית נסיעה נינוחה עד כמה שאפשר. אבל רכב זה רכב. אין דרך לקמבן נסועה זולה. פשוט אין. אנשים שהתנפלו על טסלה ב-200 אלף שקל כי שכנעו אותם שהם יחסכו 60 אלף בשנה על דלק (ובחיי שראיתי פוסטים כאלה) יבינו בסוף שזה לא עובד ככה.

לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

ובקשר לאחריות שכניראה תיפגע מזה , לדעתו ביחס לשימוש שלו של 10 אלף קילומטר בשנה, הוא לא חושב שיהיו בעיות, שכן היצרן נותן אחריות ארוכה, ויש כבר סימוכין לא רע מאנשים שנסעו אפילו 200 אלף קילומטרים ברכבים הללו, ללא בעיות מהותיות. 

ואם מתישהו בעוד 8-10 שנים יהיו כבר בעיות מהותיות, אז לא אכפת לו כי הרכב כבר לא יהיה שווה כלום ממילא. 

הרכב המדובר אגב הוא ליפמוטור T03 שאפשר למצוא שנתון 22 בסביב ה-60-55 אלף. .

האם לדעתכם זה רעיון לגיטימי? או שזה סתם סיכון מיותר מצידו ? 

לדעתי אם הוא מסתדר עם מגבלות הכוח, טווח נסיעה וגודל פיזי של T03 שנתון 22 ב-60 אלף לרכב שנמצא עדיין במסגרת אחריות יצרן זו מציאה. לגבי ביקורים במוסך אף אחד לא ידוע איך הרכבים חשמליים יזדקנו, אבל יש אחריות ארוכה. 

עריכה אחרונה על ידי TheTaxAvenger
פורסם
לפני 8 שעות, TheTaxAvenger כתב:

רכב חשמלי הוא מכונה מורכבת מאוד, בדיוק כמו רכב בעל מנוע בעירה פנימית, והוא דורש תחזוקה. יש לו מערכת קירור לסוללה, סוללה, מערכת בלמים, מערכת מתלים, בקר טעינה, שמן תמסורת שיש להחליף, מערכת מיזוג אוויר, מצבר וחיישנים. בתיאוריה, מכיוון שלרכב חשמלי יש פחות חלקים, הוא אמור להיות אמין יותר מרכב ICE לאורך זמן אבל זה רק בתיאוריה. העובדה שאנשים מסתערים על רכבים חשמליים מתוך אמונה שמדובר במכונה קסומה שלא דורשת תחזוקה ומאפשרת נסיעה כמעט בחינם, רק מוכיחה עד כמה הציבור בור ועד כמה מערכת השיווק של יבואני הרכב עושה עבודה טובה. 

אתה מבין אבל שיש יצרנים  שהרכבי EV שלהם כמעט ולא נדרשים לתחזוקה כן? 

טסלה, פורד, ופולסטאר(ומאמין שכול נגזרותיה גם ככה) למשל. ברדיט יש לא מעט אנשים שהחזיקו ניסאן ליף וטיפלו בה רק תחזוקה מחייבת(ברקסים וכו') וגם הם שרדו ללא בעיות מיוחדות. 

הרעיון של החבר קצת שנוי במחלוקת, אבל להגיד שזה מופרך( או מצחיק לפי חלק מהמגיבים, מסתבר) לאור העובדה הקיימת שציינתי, וואלה אני לא יכול להגיד בפה מלא. 

אבל אני לא המבין הכי גדול, ויש פה אנשים שמבינים הרבה יותר ממני, וחשבתי שיתפתח איזה דיון שיהיה אפשר ללמוד ממנו משהו, 

פורסם

מוסך זה לא רק לתקן דברים, נכון שאין שמן ופילטר שמן להחליף ורבים מחליפים את הפילטר מזגן בעצמם אבל חלק מביקור במוסך זה לצורך בדיקה שהכל תקין.

מה לגבי נוזל בלמים? נוזל בלמים הוא הידרוסקופי וצריך להחליפו כל שנתיים, מה לגבי בדיקה של המתלים? בלמים? לא חסר..

נשמע מתכון מצויין להזנחה, שהוא יגלה עליה רק שיהיה מאוחר מדיי או שיגרם נזק

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 שעות, TheTaxAvenger כתב:

אגב, הרכב הבא שלי יהיה חשמלי, כי אני מחפש רכב נטול רעשי מנוע ורעידות. בגילי, אני רוצה חוויית נסיעה נינוחה עד כמה שאפשר. אבל רכב זה רכב. אין דרך לקמבן נסועה זולה. פשוט אין. אנשים שהתנפלו על טסלה ב-200 אלף שקל כי שכנעו אותם שהם יחסכו 60 אלף בשנה על דלק (ובחיי שראיתי פוסטים כאלה) יבינו בסוף שזה לא עובד ככה.

אני עם רכב חשמלי מהסיבה של הנוחות ולא החיסכון, אבל עם מספרים קצת קשה להתווכח...

עם כ- 40,000 ק"מ נסיעה בכמעט שנתיים  חסכתי כ 20,000 ש"ח על דלק, כל הוצאות ה"מוסך" שלי היו 200 ש"ח על פילטר מזגן.

נכון שזה לא 60,000 ש"ח לשנה, אבל החיסכון למי שזה חשוב לו משמעותי (והמוצר יותר טוב בעיניי).

ולגבי אמינות - זה מזל, אבל יש פחות נקודות כשל אפשריות אז לטווח ארוך זו אמורה להיות תחזוקה פשוטה יותר (למעט כמובן בעיה בסוללות).

לפני 10 שעות, Aviv13467 כתב:

מה לגבי נוזל בלמים? נוזל בלמים הוא הידרוסקופי וצריך להחליפו כל שנתיים, מה לגבי בדיקה של המתלים? בלמים? לא חסר..

נשמע מתכון מצויין להזנחה, שהוא יגלה עליה רק שיהיה מאוחר מדיי או שיגרם נזק

נוזל בלמים - יש המלצות יצרן, למשל בטסלה זה 4 שנים.

שאר הבדיקות - יש טסט או ששומעים/מרגישים  מהרכב, לא צריך להיכנס למוסך במיוחד בשביל זה.

אפשר לנהוג על חשמלי כמה שנים בלי לבקר במוסך וזו לא הזנחה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 שעות, Aviv13467 כתב:

נוזל בלמים הוא הידרוסקופי

היגרוסקופי, כלומר סופח לחות. וצודק.

יש מדי לחות בעלי-אקספרס שנותנים תוצאה (אמינה יחסית?) אם יש יותר מדי לחות בשמן הבלמים.

אין לי אחד אז לא יודע לענות.

לפני 21 דקות, GTאי כתב:

אפשר לנהוג על חשמלי כמה שנים בלי לבקר במוסך וזו לא הזנחה.

זה נשמע יותר נכון מלא נכון... אני חושב שעדיף שיענו פה כאלו שיש להם בפועל רכבים חשמליים, ושמתחזקים ומחזיקים אחד כזה ולא כל אלו עם הרכבים הרגילים שרק חושבים מחשבות ומשערים השערות.

יש שגרת טיפולים גם לרכב חשמלי, שדורשת ביקור במוסך, אבל אני מניח שהתחזוקה שלו הרבה פחות אינטנסיבית ומרווחי התחזוקה או הביקורים במוסך הרבה יותר ארוכים מאשר רכב בעירה פנימית.

מה שכן, בגלל היצע נמוך יחסית של רכבים חשמליים (ביחס למנועי בעירה פנימית) - כל טיפול כנראה יקר יותר אני מניח מאשר טיפולים רגילים לרכב בעירה פנימית.

לגבי תחלופת צמיגים תכופה יותר בגלל המשקל של הרכב החשמלי (סוללה) והמומנט של המנועים החשמליים - זה נכון מאוד.

פורסם

מה קורה אם יש בעיה כלשהיא? אז אין אחריות. לטפל כל 10k ברכב חשמלי,  מוזר מאוד, מעניין מה השגרת טיפולים.

צריך לפרוט את הסיכון לפרוטות.

1. מנוע ותמסורת או איזה גמד שלא שמים שם - האם קיים בהרבה מכוניות דומות?

אם קיים ואין בעיות ידועות אז סיכון נמוך.

2. בעיות ידועות בנבלה הסינית הזאת? 

3. מי היבואן? האם יש באמת אחריות אמיתית בבוא יום כשל? האם הוא נותן שירות יוצא דופן? אני חושב שהיבואן היחידי שנותן שירות באמת טוב באופן יחסי זה דלק מוטורס.

4. מערכות אלקטרוניקה ושאר ירקות - מה האחריות עליהן? גם ארוכת טווח?

5. בטריה - יש לה נוזל קירור?? יש שגרות טיפול?

למשל יש לא מעט מקרים של בעלי טויוטה היברידיות וגם איוניק היברידיות שהיבואן החמדן הביא רכב ערום והתקין בארץ מערכת מולטימדיה, לא יודע אם מקורית או תואמת מקור. בטויוטה בטוח לא מקורית. הנבלות האלה מתחילות למות.

מערכת מולטימדיה זה כסף קטן. מערכות בטיחות זה כסף גדול. נסיעה עם מערכות בטיחות מקוריות לא תקינות זה כנראה כמו נסיעה עם רכב לא תקין/רכב שהוכנסו בו שינויים לא מאושרים / ביטוח לא בתוקף !

יתכן שחוקר ביטוח/תאונות טוב, שיודע שיש בעיות כרוניות בדגמים מסויימים, אם יהיו מעורב בתאונה, יבדוק אם היה קוד תקלה כבר קודם.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, DAHUJI כתב:

זה נשמע יותר נכון מלא נכון... אני חושב שעדיף שיענו פה כאלו שיש להם בפועל רכבים חשמליים, ושמתחזקים ומחזיקים אחד כזה ולא כל אלו עם הרכבים הרגילים שרק חושבים מחשבות ומשערים השערות.

אתה צודק ב 200% ולכן רשמתי את מה שרשמתי... אני מחזיק בפועל טסלה Y כשנתיים, עברתי איתה 40,000 ק"מ וזה הרכב היום יומי שלי. כל מה שרשמתי מדוייק.

לפני 6 שעות, DAHUJI כתב:

יש שגרת טיפולים גם לרכב חשמלי, שדורשת ביקור במוסך, אבל אני מניח שהתחזוקה שלו הרבה פחות אינטנסיבית ומרווחי התחזוקה או הביקורים במוסך הרבה יותר ארוכים מאשר רכב בעירה פנימית.

מה שכן, בגלל היצע נמוך יחסית של רכבים חשמליים (ביחס למנועי בעירה פנימית) - כל טיפול כנראה יקר יותר אני מניח מאשר טיפולים רגילים לרכב בעירה פנימית.

להלן צילום מתוך ספר הרכב בבכל הנוגע לתחזוקה של הרכב שלי:

image.png.c620d4d61c16fb0fb6d9dfd78fa6c596.png

זו שגרת הטיפולים שלי, וכפי שאתה יכול לראות היא תעלה הרבה פחות מרכב בנזין. עד עכשיו כל הטיפולים כללו החלפת פילטר מזגן ב 200 ש"ח (שנתיים ו40,000 ק"מ).

לפני 6 שעות, DAHUJI כתב:

לגבי תחלופת צמיגים תכופה יותר בגלל המשקל של הרכב החשמלי (סוללה) והמומנט של המנועים החשמליים - זה נכון מאוד.

אכן זה המצב, ההוצאה על צמיגים צפויה להיות גבוהה יותר, זה מתגמד ביחס לחיסכון האחר (בטח אם אתה בטעינה ביתית).

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, GTאי כתב:

אני עם רכב חשמלי מהסיבה של הנוחות ולא החיסכון, אבל עם מספרים קצת קשה להתווכח...

לקנות רכב ב-200 אלף בשביל 'לחסוך' זה כמו ללכת לאכול במסעדות יוקרה כדי 'לחסוך' כסף על אוכל. מי שבאמת רוצה לחסוך על נסועה קונה פחנוע יפני שמור יד 2 ונוסע בו עד שכל הברגים נופלים. הוא לא קונה רכב חשמלי ב-200 אלף, מאבד 40% מהמחירון תוך שלוש שנים, ומשלם כל שנה 10,000 שקל על ביטוח מקיף.

לפני 8 שעות, GTאי כתב:

עם כ- 40,000 ק"מ נסיעה בכמעט שנתיים  חסכתי כ 20,000 ש"ח על דלק, כל הוצאות ה"מוסך" שלי היו 200 ש"ח על פילטר מזגן.

איך? 

רכב בנזין - 0.45 אג' לקילומטר (בערך)

רכב חשמלי - 0.10 אג' לקילומטר אם אתה מטעין 100% טעינה ביתית (בערך)

חסכת 14,000 ש"ח בהנחה והטענת 100% מהזמן בטעינה ביתית. בנוגע לתחזוקה חסכת 2 טיפולים שלא עושים בהם כלום חוץ מהחלפת שמן ופילטרים. 

לפני 8 שעות, GTאי כתב:

נכון שזה לא 60,000 ש"ח לשנה, אבל החיסכון למי שזה חשוב לו משמעותי (והמוצר יותר טוב בעיניי).

הנה כוכב אחד: 

image.png.bfd08e99cd8c25a115b72b6f8fb1604d.png

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...