Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. 

אני אשמח אם תוכלו לומר לי איזה רכב עדיף לרכוש - 

פיג'ו 208 פרימיום שנת 21 או סיטרואן C3 shine pack שנת 21.

הרכב יהיה רכב שני למשפחה של 4. נסיעות באיזור המרכז. 

מה שחשוב זה בטיחות, נוחות ואמינות (למרות שכולם אומרים להתרחק מצרפתיות...). 

תודה. 

פורסם

הפיגו חזקה יותר, גיר טוב יותר בעל 8 הילוכים לעומת 6 וסלון לדעתי מודרני יותר, אך לי למשל ההגה מסתיר את לוח המחווניפ וזה אחד התלונות לגבי הרכב.

לגבי אמינות הגיר מעולה, אך רצועת הטיימינג יכול. להתפורר לפני הזמן ולגרום לבעיות. יש המלצה על החלפת שמן כול 10 אלף וטיימינג כול 4 שנים או 60 אלף. אם לאכוש כזה רכב אז עד 4 שנים ו 60 אלף

ולהחליף רתועה. כמובן לבדוק בהיסטוריה שהרכב לא נכנס על בעיות רצועה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, roibnm1 כתב:

למרות שכולם אומרים להתרחק מצרפתיות...

במקרה הספציפי של שני הדגמים הללו, הם צודקים. 

שני הדגמים מצויידים במנוע 1.2 פיורטק, שסובל ממספר כשלים תכנוניים שההשלכה שלהם, במיוחד שמדובר ברכישה של משומשת בת 3-4, היא שיפוץ או החלפת מנוע. מומלץ לוותר על שתיהן ולחפש אופציה אחרת. 

• אהבתי 2

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני לא הייתי מוותר כל כך מהר. בסופו של דבר, מדובר במכונית שמציעה תמורה רבה לכסף. אם תמצא אקזמפלר שמור עם קילומטרז' נמוך (מומלץ מאוד מתחת ל-60 אלף) והיסטוריית טיפולים מסודרת, בהחלט כדאי לשקול. מיד לאחר הקנייה, כדאי להחליף רצועה ולעשות טיפול, וסביר להניח שתהיה מסודר.

• רעיון טוב! 2
פורסם

תודה רבה על התשובות. 

אם אני מוסיף את רנו קליאו 2021 להשוואה, האם היא עדיפה? האם גם לה יש את הבעיות המוזכרות? 

פורסם
לפני 32 דקות, roibnm1 כתב:

תודה רבה על התשובות. 

אם אני מוסיף את רנו קליאו 2021 להשוואה, האם היא עדיפה? האם גם לה יש את הבעיות המוזכרות? 

זה מותג אחר עם מנוע אחר ולכן אין את אותן בעיות. 

הקליאו מגיעה בשנים האלה עם מנוע 1.33 פיתוח משותף של רנו ומרצדס עם שרשרת טיימינג. החולשה העיקרית היא בית טרמוסטט שנסדק בחלק מהרכבים מה שגורם לנזילת מי קירור ולכן צריך להקפיד על בדיקת המפלס ולשים לגב לחום מנוע. הפתרון בא בדמות החלפה לבית טרמוסטט חדש באופן יזום או לשים לב ולהחליף כשנסדק/אם נסדק .

ויש גם מנוע 1.0 שגם הוא לפי מה שאני יודע די אמין אבל לא ממש חזק. 

פורסם

תודה רבה על התשובות. 

לגבי הבעיית טרמוסטט של הקליאו, אם מחליפים אותו בחדש זה ימנע את הבעיה או שזה פשוט לקנות זמן?.... 

מה יותר חמור? בעיית הטרמוסטט של הקליאו או הבעיה של הרצועה בפיג'ו 208 והסיטרואין c3? 

ממש מדכא... כך או כך לוקחים סיכון. 

פורסם
לפני 46 דקות, roibnm1 כתב:

תודה רבה על התשובות. 

לגבי הבעיית טרמוסטט של הקליאו, אם מחליפים אותו בחדש זה ימנע את הבעיה או שזה פשוט לקנות זמן?.... 

מה יותר חמור? בעיית הטרמוסטט של הקליאו או הבעיה של הרצועה בפיג'ו 208 והסיטרואין c3? 

ממש מדכא... כך או כך לוקחים סיכון. 

בינתיים העדויות אומרות שבית טרמוסטט משופר או מחברה איכותית אחרת מונע את הבעיה . לדעתי בפער עדיף על עניין הרצועה בפיורטק. פה אתה יכול לשים לב לנוזל קירור ולעצור בזמן , וגם החלפה מראש תיתן שקט והמנוע עצמו מצוין בתכנון ובכוח . הפיורטק דורש אחזקה קפדנית כדי להגיע לאמינות סבירה וגם אז אתה אף פעם לא בטוח שלא התפוררה הרצועה קצת וכמובן הוא גם חלש יותר מה1.33 (תלוי ברכב כמובן)

פורסם

בהתלבטות זהה, בחרתי פעמיים בC3. הנוחות והמרחב ניצחו. 

הפיגו קשיחה יותר, צפופה יותר.

המנוע 110 כ"ס ו6 הילוכים אולי חלש יותר מהפיגו, אבל מזיז את הרכב בלי שום בעיה מהמקום, בעליות, עם עגלה מחוברת עם אופנוע (מניסיון) או בשיוט במהירות לא חוקית++(כך שמעתי) 

אבל זה עניין של איך זה מרגיש לך. בסיבובים הc3 רוכנת מאוד, איפה שהפיגו תתמסר יותר. אבל בפועל, זה לא המטרה לשמה הרכב נקנה ולכן בחרתי בנוחות המנצחת של סיטרואן. 

עברו תחתיי שתיים כאלו, הראשונה עם 100 אלף קמ. השנייה 20 (נמכרה רק כי קיבלתי רכב מהעבודה) ופייר, אם אני צריך לקנות היום רכב, זה זה. 

סה"כ, טפל בזמן בשמנים הנכונים, תקדים את הטיפול טיימינג בהחמרה מההוראת יצרן, ותפסיק להקשיב לסיוטים. 

המון תמורה לכסף, ושוב, נוחות ללא תחרות. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 9 שעות, nissan1211 כתב:

בינתיים העדויות אומרות שבית טרמוסטט משופר או מחברה איכותית אחרת מונע את הבעיה . לדעתי בפער עדיף על עניין הרצועה בפיורטק. פה אתה יכול לשים לב לנוזל קירור ולעצור בזמן , וגם החלפה מראש תיתן שקט והמנוע עצמו מצוין בתכנון ובכוח . הפיורטק דורש אחזקה קפדנית כדי להגיע לאמינות סבירה וגם אז אתה אף פעם לא בטוח שלא התפוררה הרצועה קצת וכמובן הוא גם חלש יותר מה1.33 (תלוי ברכב כמובן)

אבל לקליאו יש גיר רובוטי בעוד שלצרפתיות פלנטרי זה יתרון. לגבי הביצועים הרנו חזקה מהסיטרואן אך ל208 יש גם 130 כ״ס.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שוב תודה על התשובות. 

אם אני מרחיב את החיפוש... 

תקציב של סביב ה-75K שנת 2021 ומעלה. 

סופר מיני, בטיחותי, אמין ושיהיה כיף לנסוע בו. 

הנסיעות הם בעיקר קצרות באיזור המרכז. זהו רכב שני למשפחה של ארבעה. 

על אילו רכבים הייתם ממליצים? 

פורסם
לפני 12 שעות, yulianx כתב:

אבל לקליאו יש גיר רובוטי בעוד שלצרפתיות פלנטרי זה יתרון. לגבי הביצועים הרנו חזקה מהסיטרואן אך ל208 יש גם 130 כ״ס.

כמובן זה עניין של העדפה אישית יותר ונסיעת מבחן תיתן תשובה , רק מבחינת הכשלים במנוע זה כביכול פחות 

אני נהניתי מאוד מהשילוב מנוע גיר של הc3 וגם של הקליאו טובה

פורסם

לי ב c3 הפריעו רעידות באצה קלה מ70-80 קמ״שׁ עניין שנפתר עם הגיר 8 הילוכים שגם מהיר יותר.

פורסם
בתאריך 8.1.2025 בשעה 17:42, roibnm1 כתב:

שוב תודה על התשובות. 

אם אני מרחיב את החיפוש... 

תקציב של סביב ה-75K שנת 2021 ומעלה. 

סופר מיני, בטיחותי, אמין ושיהיה כיף לנסוע בו. 

הנסיעות הם בעיקר קצרות באיזור המרכז. זהו רכב שני למשפחה של ארבעה. 

על אילו רכבים הייתם ממליצים? 

שלום, יכולים בבקשה בבקשה לתת המלצות? 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...