Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון מערכת השמע בסוזוקי ויטרה

BenAriel

פוסטים מומלצים

טוב אז אני אתחיל בזה שאני לא מבין כלום ברמקולים אבל אני לומד לאט לאט ביוטיוב כי זה תחביב דיי נחמד ומעניין.
כרגע מה שכן עשיתי ברכב זה החלפתי את המסך המעפן שהרכב בא איתו במסך דיי מטורף (DUDU7) עם DSP, וכניסה אופטית לסאונד (לא יודע אבל איך להשתמש בכניסה הזאת)
השלב הבא שלי זה לאטום את הרכב שזה דלתות ובגאז' זה נראה לי מספיק (אני לא יודע איזה חומר לקנות אז אשמח להמלצות) 
שלב אחרי זה לשים בדלתות הקדמיות קומפוננט, ובדלתות האחוריות לשים קואקסיאלי כי אין שם מקום לטוויטר וכמובן מגבר (לא יודע מה לקנות אז אשמח להמלצות)

שלב אחרון זה הסאבוופר אני מחפש משהו שהוא קצת stealthy שלא ייקח יותר מדי מהגאז' כמובן שאני רוצה שהוא יהיה sealed אני רוצה באס טוב לא סתם רועש  

זהו אני מאוד טירון בכל זה אשמח מאוד לעזרה בידע והבנה של השלבים הבאים 😆

עריכה אחרונה על ידי BenAriel
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברוך הבא לפורום 😉 

גם כאן יש כבר הרבה מידע שנכתב, ומומלץ לבצע חיפוש עם היתקלות במושגים שאינך מכיר וגם כדי לקבל מידע על מגוון האפשרויות שעומדות בפניך. 

אין אצלך כניסה אופטית, כי אם יציאה אופטית ונראה שגם קואקסלית. שתיהן יציאות דיגיטליות שעדיפות בעקרון מבחינת האיכות. כדי לנצל אותן, תצטרך מגבר/מעבד קול (DSP) חיצוני שתומך בכניסות כאלו או שימוש בממיר דיגיטלי-אנלוגי (DAC) וממנו למגבר בחיבור אנלוגי קצר. 

לגבי ציוד,

לא בהכרח יש צורך ברמקולים אחוריים. מוזיקה מגיעה מקדימה. יש מי שכן יבחר להתקין בכל זאת כהשלמה/נפח.

סאב,אפשר למצוא שטוחים בתיבות שוכבות תואמות, או לבצע בניה מותאמת אישית בדופן/גלגל רזרבי/מתחת לכיסא וכו'. 

לגבי חומרי איטום (ותכלס גם לציוד בכללותו ברמה גבוהה), אני ממליץ לך להתייעץ עם ספונסר הפורום בדביקים @CarAudio Workshop

בכל מקרה, אי אפשר לזוז לשום כיוון בלי להגדיר תקציב להכל, כולל התקנה אם נדרש. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, Tom_22 כתב:

ברוך הבא לפורום 😉 

גם כאן יש כבר הרבה מידע שנכתב, ומומלץ לבצע חיפוש עם היתקלות במושגים שאינך מכיר וגם כדי לקבל מידע על מגוון האפשרויות שעומדות בפניך. 

אין אצלך כניסה אופטית, כי אם יציאה אופטית ונראה שגם קואקסלית. שתיהן יציאות דיגיטליות שעדיפות בעקרון מבחינת האיכות. כדי לנצל אותן, תצטרך מגבר/מעבד קול (DSP) חיצוני שתומך בכניסות כאלו או שימוש בממיר דיגיטלי-אנלוגי (DAC) וממנו למגבר בחיבור אנלוגי קצר. 

לגבי ציוד,

לא בהכרח יש צורך ברמקולים אחוריים. מוזיקה מגיעה מקדימה. יש מי שכן יבחר להתקין בכל זאת כהשלמה/נפח.

סאב,אפשר למצוא שטוחים בתיבות שוכבות תואמות, או לבצע בניה מותאמת אישית בדופן/גלגל רזרבי/מתחת לכיסא וכו'. 

לגבי חומרי איטום (ותכלס גם לציוד בכללותו ברמה גבוהה), אני ממליץ לך להתייעץ עם ספונסר הפורום בדביקים @CarAudio Workshop

תודה על התגובה, לגבי התקציב חשבתי על משהו כמו 1500 לזוג רמקולים אבל מגבר וסאב אני לא הסתכלתי על מחירים אז אני לא יודע איזה תקציב לשים עליהם אשמח לעזרה בנוגע לתקציב המלצות וכאלה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, Tom_22 כתב:

ברוך הבא לפורום 😉 

לגבי ציוד,

לגבי היציאה דיגיטלית זה שווה להשקיע על מגבר עם כניסה כזאת ? כאילו באמת מרגישים בשינוי הזה ?
ולגבי הדלתות מקדימה נראה לי שאני אלך על הFocal ES165K2 יש להם שמיעה נקיה לפי מה שקראתי 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, BenAriel כתב:

לגבי היציאה דיגיטלית זה שווה להשקיע על מגבר עם כניסה כזאת ? כאילו באמת מרגישים בשינוי הזה ?
ולגבי הדלתות מקדימה נראה לי שאני אלך על הFocal ES165K2 יש להם שמיעה נקיה לפי מה שקראתי 

זה סט חזק מאוד ואתה צריך גם מגבר מאוד חזק להרים אותו לטווח ארוך. 

השאלה בתקציב כמה אתה מתכוון להוציא בטוטאל.

הטויטר שלו די חד וקצת קשה לעדן אותו  

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סט קומפוננט קדמי בעלות של 1500 ש"ח זה תקציב לא רע, "הבעיה" היא שהגברה שתתאים להם יכולה לעלות בכיף סכום דומה (לא מחייב) וגם הרבה יותר צפונה. אפשר לראות למשל מגבר הליקס M Four משולב עם כניסה אופטית ומעבד יעלה בערך פי 2 מהסכום הנ"ל.

אין גבול כמעט לסכומים שאפשר להוציא בתחום, וזה בוודאות יהיה יותר ממה שתכננת אם לא תשב ועם קצת סבלנות תעשה שיעורי בית בנידון (או אם תידבק בחיידק השידרוגיטיס 😉).

לכן חשוב כאמור להגדיר תקציב מדויק וכולל יותר. אפשר לקבל גם כמה הצעות מחיר מסודרות מכמה מתקינים כדי לקבל רעיון כללי ולחזור להתייעצות. 

מעבר לכך, צריך להבין גם למה מסוגלת יחידת הראש שלך מבחינת עיבוד אות (ולוודא את ההשפעה גם על היציאות הדיגיטליות, למרות שאולי יתחבר למעבד חיצוני ממילא שיהיה אולי עדיף). ובהתאם להבין מה חסר לך בסאונד שאתה לא מגיע עליו עם מה שיש כיום. להדגיש, שהשימוש ביציאות הדיגיטליות אינו בגדר *חובה*, ויציאות אנלוגיות עדין יכולות לספק את הסחורה לרוב האנשים. מצד שני חבל אולי לא לנצל. בכל מקרה זו אופציה שפתוחה גם בעתיד. 

אל תינעל אוטומטית על שום חברה, אל תיפול לבורות שיווקיים, אל תסמוך על איך רמקול נשמע מקריאה בשרשור בודד ובכלל - האידיאל יהיה לשמוע כמה רמקולים, מכמה חברות ולקבל כיוון למה אתה מתחבר יותר או פחות.

כל אחד שומע קצת אחרת, מעדיף גוון שונה, יודע לזהות אחרת הבדלים קטנים כגדולים באיכות הסאונד וגם חלק מזה תלוי במקורות מהם אתה שומע. אין דין הזרמת מוזיקה דרך בלוטות' (וגם אז תלוי איזה מקודדים בשימוש) לקבצי lossless ממקור ידוע או הזרמה של מוזיקה מיוטיוב לעומת שירותי הזרמה פרימיום באיכות גבוהה. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...