Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול שנתי לרכב שלא נוסע הרבה

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Moshe c,

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יונדאי i30 שנוסע 2000 ק"מ בשנה ובטיפול שנתי מוחלף שמן מנוע.

רציתי לברר האם ניתן לבצע טיפול אחת לשנתיים או שעדיף להחליף שמן מידי שנה?

בנוסף, יש לכם המלצה על דרך לנקות פנסים קדמיים לפני טסט? הפנסים קצת התקהו והייתי רוצה לנקות אותם לפני הטסט.

יש לכם גם טיפים להכנת הרכב לבדיקת זיהום אוויר?

פעם שעברה הבדיקה היתה גבולית.

עריכה אחרונה על ידי embedded
פורסם

אני בערך באותה סירה כשלך. נוסע 3.5k ק"מ בשנה, ולפני כמה שנים ביררתי, ואמרו לי שמומלץ לעשות טיפול כל שנה. אך יתכן מאוד שזה אינדיבידואלי מרכב לרכב.

על הפנסים תתיז ספריי חלודה. טוב יותר מכל תכשיר אחר.

פורסם (נערך)

שמן להחליף פעם בשנה. מסיבה פשוטה שהשמן מאבד מתכונותיו עם הזמן. החלפת שמן היא לא יקרה, ופוטנציאל הנזק שאי החלפת שמן עלולה לגרום היא גבוהה מאוד. ככה שההחלטה כאן היא נורא קלה.

לגבי רכיבים אחרים, אפשר להפעיל שיקול דעת. למשל פילטר אוויר אין ממש מה להחליף אחרי נסיעה של אלפי ק"מ בודדים.

אגב - חוץ מהזמן שעבר מהטיפול האחרון (כאמור, עד שנה), מה שמשנה הוא לא הקילומטראז', אלא הזמן שהמנוע עבד עם אותו השמן. כלומר נניח מקרה מוזר, שבו אתה לא נוסע מרחק כמעט בכלל, אבל הרכב נגיד עומד מונע 5 שעות כל יום בחניה, אז תצטרך להחליף את השמן מהר מאוד. כי אמנם לא נגמע מרחק, אבל המנוע עובד המון.

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
  • רעיון טוב! 2
  • פיתרון
פורסם

טיפול יש לבצע גם בנסועה נמוכה. 

פנסים, לא מכיר אישית אבל באוטו דיפו מציעים את השירות ב75₪. לדעתי שווה בדיקה בסכום הזה מה גם שיש לא מעט סניפים אז כנראה שתמצא סניף קרוב. 

זיהום אוויר, לפני הטסט תשים תוסף דלק לדוגמא bg44k ולאחר מכן תבצע נסיעה של כ-20 דקות בכביש מהיר. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 22 דקות, Moshe c כתב:

טיפול יש לבצע גם בנסועה נמוכה. 

פנסים, לא מכיר אישית אבל באוטו דיפו מציעים את השירות ב75₪. לדעתי שווה בדיקה בסכום הזה מה גם שיש לא מעט סניפים אז כנראה שתמצא סניף קרוב. 

זיהום אוויר, לפני הטסט תשים תוסף דלק לדוגמא bg44k ולאחר מכן תבצע נסיעה של כ-20 דקות בכביש מהיר. 

תודה, בדקתי באוטו דיפו, יש להם את השירות ב75 ש''ח. מחיר טוב.

אתה יודע לכמה זמן זה מחזיק?

חשבתי לנקות עם משחת שיניים כדי לעבור את הטסט.

הוספתי תוסף לדלק, אסע 20 דק' בכביש מהיר לפני הטסט.

פורסם

לי עשו באוטו דיפו לקליאו 3 עבודה טובה. אצלי זה החזיק לשנה, אבל תלוי במצב הפנסים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 16 דקות, yulianx כתב:

לי עשו באוטו דיפו לקליאו 3 עבודה טובה. אצלי זה החזיק לשנה, אבל תלוי במצב הפנסים.

תודה, אם יחזיק ל2 טסטים זה יהייה מצויין.

אתן לזה צ'אנס, המחיר טוב.

פורסם

אני הייתי עושה פעם בשנה לצערי, פעם באוטו בדיפו וכמה פעמים עם תכשירים יעודים.

סך הכול פעם בשנה 100 שקל זה לא נורא.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 46 דקות, embedded כתב:

יש לכם טיפים לפני בדיקת זיהום אוויר?

כמו שכתב @Moshe c - לשים תוסף ולנסוע בכביש מהיר. במינימום - להגיע לטסט אחרי נסיעה של 20-30 דקות (רצוי במהירות גבוהה), כדי שהממיר הקטליטי יהיה חם. בלי זה, גם רכב תקין לחלוטין עלול להיות מאותגר.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 שעות, embedded כתב:

יש לכם טיפים לפני בדיקת זיהום אוויר?

אם הרכב תקין לא צריך שום דבר מעבר להגעה של חום מנוע תקין שזה לוקח כמה דקות. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...