Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז כחודש ומשהו לאחר ההתקנה של הצמיג (bridgestone potenza sport) אפשר להעביר רשמים, שלא ממש השתנו מהיום הראשון. 

1. הצמיג הזה בהחלט צריך קצת חום כדי להיות במיטבו וככל שקר יותר זה מורגש יותר. עכשיו זה לא ברמה של צמיג מסלול, זה פשוט בין סתם צמיג כשקר לבין וואוו כשחם. בתכלס אם אני אנסה לשים את האצבע על מתי הצמיג מגיע לטמפרטורת עבודה, אז זה פחות או יותר כאשר חום השמן הגיע לטמפרטורת עבודה אז גם הצמיג (בתכלס עוד קצת ישפר עוד אבל בשלב הזה הוא כבר במעל ל-90% יכולת). כל שאר ההתייחסות היא כמובן לשלב בו הצמיג כבר בטמפרטורת עבודה.

2. הבלימה מעולה אבל על יבש גם כך אין הבדלים תהומיים בין צמיגי UHP שונים מאיכות טובה, על רטוב עוד לא יצא לי לנסות. 

3. ההיגוי הופך למהיר יותר עם הצמיגים האלו, באופן מורגש למדי, תוצאה של הסולייה והרכב הגומי שלה וגם בשל העבודה שברידג'סטון נוהגת לעשות שימוש בדופן על הצד הקשיח יותר. 

4. דופן קשיחה תורמת לתחושה אבל זה גם אומר שיש יותר תחושת כביש שכן הצמיג הזה פחות מוצלח בסינון חוסר השלמות של הסלילה. בכל הקשור לשיבושים גדולים יותר וכו', לא יודע איך לדרג את זה, הוא פחות רך? כן אבל זה לא משהו שאני יכול לומר עליו שפגעתי בנוחות הנסיעה עם המעבר לצמיג הזה. 

5. ההיגוי מהיר, האחיזה מאוד גבוהה ואם נמצאים בתחום ה-90% ממעטפת הביצועים של הצמיג גם המשוב מהצמיגים טוב מאוד וניתן לנהג את הרכב בדיוק מרבי. מה קורה כאשר מגיעים ל-100% או עוברים קצת? פה המשוב קצת יורד והמעבר בין אחיזה, איבוד אחיזה (קל) וחזרה לאחיזה הוא בצורת מדרגה ופחות לינארי מצמיגים אחרים שהיו לי. ברגע שמתרגלים זה חביב ולומדים לסמוך על הצמיג, אבל זה משהו שצריך לציין. 

6. הצמיג הזה אצלי לא יעלה על המסלול אבל מבחנים אומרים שזה יופי צמיג לכביש אבל לא למסלול, דרך אגב גם היצרן עצמו אומר שזה לא הצמיג שלו למסלול (פוטנזה רייס כן).

7. הבעיה הכי גדולה עם הצמיג הזה הוא שאין יבוא רשמי אלא רק עקיף כי מכשירי תנועה לא מייבאת את הצמיג הזה. לי היה מזל שמצאו לי, לא בטוח שלאחרים זה יהיה כך.

האם הייתי בוחר בצמיג הזה שוב? כן, זה צמיג ספורטיבי כפי שצריך להיות צמיג ספורטיבי גם בערכים מוחלטים וגם בתחושה. למרות זאת, אני אוהב לנסות דברים חדשים אז אם עד אז יהיה איזה כוכב חדש המתאים למידות, כנראה שאנסה אותו, כפי שהייתי מתקין קונטי ספורט 7 אם היה במידה שלי. 

• אהבתי 2
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מעניין מאוד, אני שוקל לעבור לצמיג הזה מPS5 שמאכזב אותי מאוד באחיזה ובתחושה ה"שמנמנה" שהצמיג הזה נותן לרכב, לעומת הPS4 שהיו מדהימים מבחינתי בקטע של האחיזה, ומעט יותר רועשים (לא משהו שהפריע לי כמו שמפריעה לי עכשיו חוסר האחיזה של הPS5 בהתגרזנות בפניות מסויימות בכביש).

שאלה לי אלייך רק, למרות הפירוט המאוד מעניין.. כשאתה אומר שההיגוי הפך ליותר קל , אתה מתכוון שההיגוי יותר רך? כי משהו שאני מאוד אוהב במישלן זה שההגה מרגיש קשיח ולא רך.

תודה.

פורסם

היכן כתבתי קל יותר? מהיר יותר מבחינת תגובה להפניית ההגה. לגבי הגה שמרגיש קל או כבד, זה יותר עניין של כיוון זווית ה- TOE שזו בתכלס הזווית היחידה שאפשר לכוון בציר הקדמי במרבית הרכבים.

בגדול זווית ה- TOE גורמת להגדלת או הקטנת יציבות המערכת. מבלי להיכנס לעומק, TOE IN זה מה שיש בכל רכב פחות או יותר, זה מגדיל משמעותית את היציבות הכיוונית במהירויות גבוהות שכן ההיגוי תמיד שואף למרכז את עצמו וכן, זה גם גורם לתחושה של היגוי כבד יותר. לפי מה שאתה מתאר זה מה שאתה מחפש, החיסרון הוא שהתגובה לפקודת היגוי איטית/פחות חדה לעומת TOE קטן יותר או אפס. TOE OUT זה לא משהו שהייתי עושה ברכב לכביש הציבורי, תקבל רכב עם טארן-אין מהיר מאור אבל גם רכב עצבני שלא ירגיש יציב במהירויות גבוהות, בטח לא בכבישים שהם לא חלקים שכן כל מפגע קטן גורם להגדלת הזווית של הצמיג החוצה מהרכב (במבט על). 

• אהבתי 1
פורסם

אוקיי, יכול להיות שלא הסברתי מדויק מידי את מה שרציתי לדעת, בכל מקרה תודה רבה על המידע וההסבר.

עוד נתון שמאוד מסקרן אותי להבין אם הוא משמעותי, זה הנתון של צריכת הדלק.. עברתי על הביקורת הבאה ביוטיוב,  

הבחור נוהג על רכב חזק מאוד ומציין שההתנגדות שהוא מקבל מהצמיג יותר גבוהה, מה שמן הסתם מגביר את צריכת הדלק.

השאלה אם אתה מרגיש את זה, והאם זה יכול להיות משמעותי במנוע קטן כמו אצלי (1.0 טורבו).

פורסם

התנגדות לגלגול. זה לא צמיג שחיסכון הוא הצד החזק שלו, אותי זה לא מעניין ממש כי אני גם כך בתחום של 1:6.5 באופן קבוע כך שאני לא האדם לשאול אותו אם הוא מבחין בשינוי בצריכת הדלק. 

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 31.10.2024 בשעה 09:52, ch28566 כתב:

הבעיה הכי גדולה עם הצמיג הזה הוא שאין יבוא רשמי אלא רק עקיף כי מכשירי תנועה לא מייבאת את הצמיג הזה. לי היה מזל שמצאו לי, לא בטוח שלאחרים זה יהיה כך.

אז דרך איפה מצאת כאלה?

לפני 3 שעות, ch28566 כתב:

החיסרון הוא שהתגובה לפקודת היגוי איטית/פחות חדה לעומת TOE קטן יותר או אפס. TOE OUT זה לא משהו שהייתי עושה ברכב לכביש הציבורי

Toe out זה בעצם toe שמתחת לאפס, ז'תומרת מינוס?

פורסם

דרך הפנצ'ריה שעובדת גם עם כמה יבואנים מקבילים (כל פנצ'ריה ממוצעת מכירה יבואנים מקבילים).  

Toe out אכן נחשב לכיוון שלילי. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...