Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ראשית, מדובר על יונדאי קונה 2024 1.6 עם 138 כ"ס מול סקודה פאביה 2024 1.5 Selection Style עם 150 כ"ס.

אני יודע שההתלבטות קצת מוזרה מפני שמדובר על שני רכבים מסגמנטים שונים.

הנה עיקר מה שמעניין אותי ברכב:

1. ביצועים טובים (לא חייב להיות ברמה ספורטיבית אבל כן מצפה לתאוצה של פחות מ- 9 שניות מ- 0 ל- 100).
  2. פנים רכב איכותי ומהנה

אני מתכנן להחזיק את הרכב בין 3 ל- 4 שנים. נוסע מעט מאוד יחסית, לכל היותר 10,000 ק"מ בשנה.

למיטב ידיעתי המחיר של הפאביה שאני מדבר עליה עומד על כ- 145 אלף ש"ח אל מול המחיר של הקונה שעומד על כ- 167 אלף ש"ח.

אין מה להשוות מבחינת המחירים כמובן, אבל בהנחה שאני מוכן להגיע לתקציב הגבוה יותר, האם זה שווה את זה?

אשמח לשמוע מבעלי הניסיון כאן על יתרונות וחסרונות על כל אחד מהם והאם לדעתכם כדאי להשקיע עוד קצת כדי להגיע לקונה וליהנות מרכב גדול יותר, פנים רכב "מפואר" יותר.. וכו'.

תודה מראש.

פורסם

הטעם והצרכים שלי, אני מעריך, מאוד שונים משלך. למה שלא תעשה נסיעת מבחן ותדע לבד ? ואם כבר עשית ועדיין מתלבט, כדאי לציין זאת. אני למשל מעדיף את הפאביה, כמעט בכל מצב. מאוד מתחבר לתחושת האיכות הכוללת המאפיינת את המכוניות של וואג, ללא קשר לרמת האבזור, אבל ממתי ההעדפות שלי רלבנטיות לשלך. יש כאלו שמאוד מתלהבים למשל מעיצוב הפנים הקצת משוגע של האטו 3, יש כאלו שזה עושה להם בחילה וזו דוגמה אולי קיצונית, אבל בהחלט ממחישה את הבדלי הטעם בין אנשים שונים.

פורסם (נערך)

הרכב המקביל לפאביה מבית יונדאי זה I20, לא Kona. 

אם רכב סופר מיני מספיק לצרכים שלך, אני לא רואה סיבה לשלם את המחיר של ג'יפון משפחתי.  

לחלופין, אם אתה צריך רכב למשפחה, תשווה בין יונדאי קונה לסקודה קאמיק.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 3

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם נשים בצד הוצאות מימון או היעדר רווחים מהפרש המחירים בין הקונה לפאביה - עדיף לקנות את הקונה.

רכב היברידי עם מעטקילומטראז יהיה מבוקש מאוד בשוק המשומשות וייאבד פחות ערך.

כרכב, אני מעדיף את הפאביה.

אני מאוד אוהב את יחידת ההנעה המוצלחת שלה, את האיכות של הרכ, הנדסת האנוש המעולה והמולטימדיה המוצלחת, ואת העיצוב שלה.

לקונה יש יתרון בעיקר בצרחכת הדלק ואם תוואי הנסיעה שלך הוא בעיקר בעיר - אז המנוע החשמלי מפחית את שחיקת המצמדים של הגיר כפול המצמדים.

פורסם
לפני 3 שעות, mottis כתב:

אם נשים בצד הוצאות מימון או היעדר רווחים מהפרש המחירים בין הקונה לפאביה - עדיף לקנות את הקונה.

רכב היברידי עם מעטקילומטראז יהיה מבוקש מאוד בשוק המשומשות וייאבד פחות ערך.

כרכב, אני מעדיף את הפאביה.

אני מאוד אוהב את יחידת ההנעה המוצלחת שלה, את האיכות של הרכ, הנדסת האנוש המעולה והמולטימדיה המוצלחת, ואת העיצוב שלה.

לקונה יש יתרון בעיקר בצרחכת הדלק ואם תוואי הנסיעה שלך הוא בעיקר בעיר - אז המנוע החשמלי מפחית את שחיקת המצמדים של הגיר כפול המצמדים.

מדובר על הקונה טורבו בנזין, לא ההיברידית.

פורסם (נערך)

לא כתבת דבר על צרכים נוספים. מתוואי הנסיעה ועד גודל המשפחה. אין דין רווק בעיר הצפופה כדין משפחה במרחבי הנגב. חוץ מזה, אפילו אם התוכנית היא להחזיק ברכב תקופה קצרה - ולטעמי 3-4 שנים זו תקופה קצרה - צריך להביא בחשבון צרכים עתידיים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קונה 1.6 בנזין מול פאביה 1.5 סטייל:

שניהם מתאימים יותר לנסיעה בינעירונית, בגלל מנוע טורבו חזק, ותיבת-הילוכים רובוטית .

התיבה הרובוטית מסתדרת פחות טוב בנסיעה בעיר/פקקים ובמיוחד בעליות בפקקים.

אם רוב הנסיעות שלך בתוך העיר ובפרט בעליות בפקקים, מציע שתשקול רכב עם תיבת הילוכים אחרת (רגילה/פלנטרית או רציפה). רכבים היברידיים מתאימים הרבה יותר לנסיעות כאלה.

אם אתה עדיין נשאר עם 2 אלה , עלות החלפת קלאצ'ים לתיבת-הילוכים בפאביה ,זולה יותר מאשר בקונה (בערך חצי מחיר).

ביצועים - הקונה לוקח. אבל רשמת שצריך 0-100 מתחת ל-9 שניות, אז גם הפאביה מתאים.

הקונה יסחוב יותר טוב במאמץ (עליה/רכב עמוס וכו'),

אבל ההבדל לא גדול, כי גם הפאביה "לא פרייאר".

לגבי עיצוב חיצוני ופנימי - תחליט אתה. יש בקונה כל מיני רמות-גימור וצריך לבדוק.

ייתרונות לקונה: ג'יפון (תנוחה גבוהה), מרווח יותר מהפאביה. ממשק תפעול יותר נוח מהפאביה (למשל, כוון עוצמת המזגן מכפתור ולא מהמולטימדיה).

ייתרונות לפאביה: צריכת-דלק עדיפה, מערכות בטיחות מתקדמות יותר (בעיקר בלימה אוטונומית במהירות נמוכה/גבוהה קדימה ובלימה אוטונומית בנסיעה לאחור), שקט, נוח יותר במגוון תנאים, התנהגות כביש מעט עדיפה.

יש גם הכנה לחיבור למצלמת-דרך (שקע טעינה ליד המראה).

בקיצור, מבין שניהם, אלא אם אתה צריך משהו ספציפי, הפאביה עדיפה.

ייתכן גם שיותר זמינה במלאי/צפי הגעה מהיר יותר מול הקונה (צריך לבדוק).

אבל -

כפי שכתבו, מציע שתעשה נסיעת-מבחן בשניהם ותראה איך אתה מתחבר אליהם.

יכול להיות שבנסיעת-מבחן תהפוך את ההחלטה (וכבר היו דברים מעולם).

בהצלחה

פורסם
לפני כשעה, ntd כתב:

שניהם מתאימים יותר לנסיעה בינעירונית, בגלל מנוע טורבו חזק, ותיבת-הילוכים רובוטית .

ייתרונות לפאביה: צריכת-דלק עדיפה, מערכות בטיחות מתקדמות יותר (בעיקר בלימה אוטונומית במהירות נמוכה/גבוהה קדימה ובלימה אוטונומית בנסיעה לאחור), שקט, נוח יותר במגוון תנאים, התנהגות כביש מעט עדיפה.

פותח השרשור התייחס יונדאי קונה 2024 1.6 עם 138 כ"ס - רכב היברידי (המנוע לא טורבו).
צריכת הדלק של הקונה עדיפה על צריכת הדלק בפאביה - בנסיעה עירונית בעיקר וגן בינעירונית.

התיבה הרובוטית מסתדרת בקונה טוב בנסיעה בעיר/פקקים - עקב שימוש בחשמל בנסיעה איטית.

זה רק חלק מהנתונים השגויים שנרשמו על ידך.

לדעתי לפני מתן עצות שגויות בפורום מומלץ ללמוד את תחום הרכב והתחבורה.

פורסם

אכן מוזר, לא רואה בהיצע הדגמים של  הקונה הנוכחית, דגם בנזין טהור. לא בדקתי, אבל נראה לי שביצועי הפאביה יהיו טובים יותר, בהתחשב בהפרשי הכח והמשקל. צריכת הדלק של הקונה תהיה ודאי עדיפה, אבל גם הפאביה לא שתיינית גדולה.

פורסם

כיום היבואן אינו משווק/מפרסם באתר את רכבי יונדאי קונה בנזין (לא היברידי).

עד לאחרונה הגיעו לארץ רכבי יונדאי קונה בנזין עם המנועים הבאים:

1. יונדאי קונה בנזין - מנוע 1598 סמ"ק בהספק מרבי של 198 כ"ס ומומנט מרבי 27 קג"מ.

2. יונדאי קונה טורבו בנזין - מנוע 998 סמ"ק בהספק מרבי 120 כ"ס ומומנט מרבי 20.4 קג"מ.

פורסם
בתאריך 22.8.2024 בשעה 15:02, ntd כתב:

....עלות החלפת קלאצ'ים לתיבת-הילוכים בפאביה ,זולה יותר מאשר בקונה (בערך חצי מחיר).

מעניין.   ומתי צריך להחליף קלאצ'ים ?

@Yuval23  אחותה התאומה של הפאביה, איביזה  עדיין נמכרת, התעלמת ממנה בכוונה ?

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

לגבי היבואן - נראה  שיש מחסור כרגע.

בכל-אופן, זה מה שפות"ש ביקש.

לגבי איביזה - אכן רכב כמעט זהה לפאביה מבחינת המכלולים.

הוא זול מהפאביה, אבל יש לו 2 חסרונות - 

מערכות-בטיחות פחות מתקדמות, בפרט בלימה אוטונומית במהירות נמוכה, ובנסיעה לאחור.

הרכב גם פחות נוח על הכביש, בפרט בנסיעה עירונית(אבל מפצה על כך בהתנהגות-כביש יותר טובה).

חוץ מזה, אין במושב הנהג כוונון לגב-תחתון, מה שיש בפאביה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...