Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כאבי גב בנסיעה- קיה ספורטז

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עם הרכב כ- 4 חודשים ושמתי לב שהמושבים נוקשים מאוד. 

הדבר גורם לי לכאבי גב בנסיעה [סובל מפריצת דיסק]. 

בI30 2009 שהייתה לי לא סבלתי מכאבי גב, המושבים היו בסדר.

בנוסף ברכב צמיגים סיניים שבקרוב אחליף אותם, ואני תוהה אם חוסר השיכוך שלהם תורם לכאבי הגב..

מחיפוש עלו 3  אפשרויות לפיתרון:

1. מוצרי ד"ר גב 

https://www.dr-gav.co.il/support/support/back-supports/149a1d0b89

2. כיסויי מושב רכב - הדר רוזן

3. ריפוד המושב

למשל בחברה כמו "טופ קאר"

אשמח לשמוע מה דעתכם, ומה עדיף מבין האפשרויות לעיל, בייחוד מי שהתנסה בסיטואציה דומה..

תודה רבה, 

פורסם

לגבי הצמיגים- יש הבדלים בין צמיגים שונים וחברות שונות, להגיד לך שזה ישפיע ברמה כזו שפתאום יפסיקו לך כאבי הגב- כנראה שמשם לא תבוא הישועה.

יש מוצרים אפטר מרקט בכל מני מקומות המספקים פתרונות למושבים לא נוחים, הרבה פעמים מדובר בתוספת קטנה לגב תחתון והכול מסתדר, יש מושבים תומכים יותר ויש כאלה שתומכים פחות.

בטופ קאר יש כיסויים למושבים, חלקם גם בעלי תמיכה נוספת ושכבת ריפוד נוסף וזה יכול להיות פתרון.

אבא שלי לפני מספר שנים נתקל בבעיה דומה באחד הרכבים שהיו לו, הוא בסוף אחרי לא מעט ניסיונות פשוט נכנס לרפד רכב, הם עבדו ביחד תמורת לא מעט כסף והרפד חתך לו והתאים לו שכבת תמיכה נוספת מסוג של גומי אוויר ואחכ גם הכניס אותה (למיטב זכרוני) מתחת לריפוד הקיים.

פורסם

בעבר היה לי רכב שהיה עושה לי כאבי גב תחתון.

ניסיתי כמה וכמה פתרונות ולבסוף אחר שהרכב הוחלף הכאבים חלפו.

עבורי הפתרון הכי טוב היה דווקא החלפת הרכב

פורסם
לפני 21 דקות, wildlands2019 כתב:

אני עם ספורטאג' ועם כאבי גב והרכב ממש נוח לי,

איזה שנה ודגם?

ומה הקילומטראג'?

שלי 2015 

77,000 קמ

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

צמיגים, בלי קשר לגב, תקנה משהו מחברה מוכרת . לא חייב להיות צמיג הכי יקר.

תוכל להתייעץ כאן כאשר יגיע הרגע.

זה לא יעזור לנוחות המושב.

גם כיסויים לא ישנו את המצב.

הייתי מתחיל ממוצר של "דר. גב".

לא יעזור? רפד רכב.

או תחליף לרכב אחר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חבל על קיצורי בדרך, גש לרפד רכב ובקש שיתאים עבורך את המושב.

אם אתה מאזור המרכז - מרפדיית עמירה  בחולון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

זה הדגם הישן יותר, לא מכיר את הכסאות שם,

אך חשבתי שזה אולי שקיעת המושב, אך סביר להניח שזה לא המצב בקילומטראג' הזה,

כנראה שצריך באמת איזה תוספת, קניתי לקיה סיד ששם כן סבלתי מאי נוחות, מוצר מאליאקספס שדי שפר את הנוחות אך הבעיה שהוא לא קבוע 100% וקצת מחליק ומשנה מיקום מידי פעם,

אם תרצה אחפש ואשלח לך.

פורסם
לפני 1 דקה, דניאל1983 כתב:

תינסה להוריד את משענת הגב, לא לשבת כשהמשענת ב90 מעלות.

זה מה שממליצים האורטופדים

זה רעיון לא מוצלח שאולי יפחית כאב אבל יפגע בבטיחות . ישיבה נכונה בנהיגה מבטיחה שליטה טובה יותר הרכב. 

עם כל הכבוד לאורטופדים, לא הייתי מסתמך על המלצתם בנושא ישיבה נכונה לנהגים. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לספורטאז' מהשנתון הזה אכן יש מושבים שהם פשוט לא נוחים, לא לכולם זה יגרום לכאבי גב אבל הם באמת לא משהו. כפי ש- ZAF הציע, אם רוצים פתרון ראוי זה לגשת לרפדיה ולהחליף את הספוגים. 

• אחראי פורום
פורסם

תתחיל מלהבין מה מפריע לך.

תמיכה צידית חסרה, גב תחתון וכו' ואז תיגש לפתרון.

כל דבר הוא אינדיבידואלי, יכול להגיד עליי שסבלתי מכאבי גב תחתון והבנתי שמושב קשיח עם תמיכה צידית טובה זה הפתרון עבורי.

לאחר מושב רך יהיה הפתרון.

זכור שבמושבים יש כריות אויר, אי אפשר לשים כל פתרון שנראה לנו ועל הדרך להפריע לפעולתן.

בעניין נוסף, פעם היתה לי גטס מליסינג שיש בה באמת את אחד המושבים הגרועים שיש, קניתי את המוצר של ד"ר גב - אי אפשר היה לשבת על זה בלי להרגיש שאתה עוד שניה נופל מהמושב.

העפתי אותו אחרי כמה ימים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מניסיון עבר עם אופל אסטרה, שהמושבים היו נוראיים בשבילי, ואני לא סובל מכאבי גב.

תנסה לשנות את התנוחה - להעלות/להנמיך את המושב, להטות את המשענת בזויות קצת שונות, לשבת קצת יותר קרוב או רחוק.

יכול להיות שאחת הקומבינציות תהיה לך יותר טובה.

אם למושב יש אפשרות להגביה את החלק הקדמי - זה גם יכול להשפיע מאוד.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...