Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

*פוסט פריקה*
מנסה להבין את ההגיון ואת החוקיות של כל הדבר הזה , ומה עליי לעשות.

מעשייה . 
תאונה של באמפר לבאמפר , משהו מפגר ממש, ללא נפגעי גוף ונפש.

לא באמת משנה הסיטאיצה ,אני "נדחפתי למישהו" לנתיב , הוא לא ראה שאני שם , נכנס בי . 
לטענתו אני אשם, כי זה הנתיב שלו והוא פשוט נסע ישר.
לא משנה מי אשם מי לא , לא על זה אני רוצה לדון כאן.
סבא'לה מבוגר, שטוען שהוא עשה טוטאל לוס ברמזור הזה לפני כמה שנים , ושכל האוטו שלו מעיכות , ושאומר בעצמו ש"הילדים שלי לא רוצים שאני יעלה על ההגה"
ולטענתו של סבאלה מיום האירוע "אני צעיר שרוצה לנצל איש זקן כי אני טוען שהוא אשם ולא אני"
זה לא רלוונטי שהוא עם מרסדס יחסית חדשה , כי אני עם אוודי יותר חדשה , ואני באמת בוכה מכל שריטה שיש לי על האוטו.

הבן אדם, קיבל אירוע מוחי מתישהו אחרי התאונה . 
ולא התעסק בתביעת ביטוח.
אבל , הוא\ מי מטעמו , כן הלכו לשמאי , כן הלכו ותיקנו את הנזק (, ובמסגרת הסיפור של מה שהם תקנו , נשמע שהם תיקנו גם דברים לא קשורים שמנסים להפיל עליי.  אבל נניח את זה שנייה בצד , זה תכף.)

עברה שנה

לא שמעתי מהם שום דבר , אף אחד לא דיבר איתי, לי היה נזק ברמה של , טיפה פוליש + מעיכה ברמה של פתיחת דלת, דנט פיצפון, אני לא הרגשתי צורך ללכת להפעיל ביטוח ולעשות רעש מזה . 

אני היום מקבל טלפון מהבחרת ביטוח של הבן אדם , שאומרת לי "היי חוצפן אתה אשם בתאונה , תביא את הפרטי ביטוח שלך אני רוצה לטבוע אותך." 
ואני כזה "WTF גברת , מי את מה את רוצה ממני ומה נזכרת אחרי שנה ?! "

היא טוענת שזה לא אמור להדאיג אותי , וזה יסגר בין החברות ביטוח. 
עכשיו עברה שנה . 
אני החלפתי חברת ביטוח מאז .

היא טוענת שתובעים את הפוליסה שהייתה לי אז . 

א. מה עושים ?
ב. למה זה הגיוני לתבוע מישהו עד 7 שנים אחרי ? 
ג. האם אני צריך לעדכן את החברת ביטוח הנוכחית שלי ש"העבר הביטוחי שלי לא נקי כמו שאמרתי לכם" , ברגע שהתיק הזה יסגר?
ד. אני מבחינתי , מהיום של התאונה רציתי ללכת לבית משפט , כי הבן אדם לא כשיר לנהיגה, לא רואה ימינה שמאלה.
ה. WTF ?! 

עריכה אחרונה על ידי ninickname

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא כל כך ברור מהקיטורים שאתה טוען שלא רלוונטים, מה אתה שואל.

מותר להם לתבוע שנה אחרי (למה זה הגיוני? בטח יש קורס אוניברסיטאי שמסביר זאת).

יש לך תיעוד מיום התאונה? ניתן להשוותו לפירוט התיקונים. האם הרכב עבר בדיקת שמאי?

אתה יכול לשלם או לטעון שאתה לא אשם וללכת לבית משפט, ולהעלות את טענותיך ולקוות לשכנע את השופט.

השאלה איזה ראיות יש לך. יש לך תיעוד של האדון מודה שילדיו רצו להוריד אותו מההגה? אתה מתכנן להזמין אותם לעדות ולשאול אותם מה ראו שלדעתם הצדיק זאת? יש לך ראיות שהלקות הזו היא שהובילה לתאונה?

כשהולכים לבית משפט לא ניתן לדעת איך זה יסתיים וכרגע לפחות הטיעונים שלך מפוזרים ולא ברור מה מהם תוכל להוכיח.

אין לי מושג אם אמורים להודיע לחברה הנוכחית. כדי לא להסתכן בסירוב כיסוי עתידי, תדווח להם.

• אהבתי 1
  • משעמם 1
פורסם

על כן דבר ראשון שנאמר זה שזה קודם כל פוסט פריקה.
היה לי תיעודים , אבל עברה שנה , מהאז החלפתי טלפון ולא בטוח איפה זה מגובה , אני מניח שאם אני אחפש אני אמצא.
ברור שאני אלך לבית משפט. זה ישמע כאילו אני "איזה צעיר בן אלף שלא יודע לכבד מבוגרים " אבל זה ממש לא המצב . 
איזה ראיות יש להם שאני אשם ?
איך הם הולכים לשמאי, מתקנים , משלמים הכול . ושנה אחרי נזכרים בביטוח ולדבר איתי ? 
ואם אין לי ביטוח ? ואם הייתי רוצה לסגור את זה בעצמי ? 
זה התנהגות לא הוגנת.

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

פורסם (נערך)

יש לך איך להתקשר אליו? תתקשר (לא הודעה), תזמין אותו לקפה, תבוא בטוב ותגיד שאתה מוכן לתת פיצוי - בלי להיכנס למספרים (ממילא לא נתת לנו מספרים).

יצליח - מצויין זה יחסוך המון המון תסבוכת.

לא יצליח - לפחות תדע שניסית וגם תוכל להשתמש בזה אם וכאשר זה יגיע לבית המשפט.

עריכה אחרונה על ידי baer
פורסם

התיקון לנזק שלו  (לכאורה, כי לא הוחלפו חלפים , רק תיקוני צבע מקומיים לטענת הגברת מהביטוח) הוא 14 אלף שקל. 
אני לא מתכוון לכסות את זה. 
מה יש להתקשר לבן אדם אם כבר יצרו איתי קשר מהביטוח שלו ?
מה זה עוזר עכשיו ? 
אני החלפתי טלפון , אני לא מוצא את הפרטי איש קשר שלו. 
אבל שוב פעם , הבן אדם אחרי אירוע מוחי , לא בטוח שהוא יזהה אותי בכלל.

פורסם
לפני 17 דקות, ninickname כתב:

איזה ראיות יש להם שאני אשם

אין לי מושג. אולי רק את העדות של הנהג השני, שתובא מול העדות שלך. אתה מודה שעברת נתיב, כך שבלי מידע נוסף, כרגע לפחות האשמה נוטה כלפיך.

לפני 19 דקות, ninickname כתב:

ואם אין לי ביטוח ? ואם הייתי רוצה לסגור את זה בעצמי ?

אתה תמיד יכול ליצור איתו קשר ולהציע לו לסגור לבד. יש תביעה, אין בעיה להשגי את פרטיו.

אבל אתה מראש אומר שאין לך כוונה לשלם, אז למה לקטר על משהו לא רלוונטי? תהיה פרקטי, קיטרת בפוסט הראשון, עכשיו תתמקד במה שאתה רוצה להשיג.

אתה רוצה ללכת למשפט? תנטוש את גישת הקורבן המקטר ותתכונן.

פורסם

אאלט יש חובה לתת פרטי ביטוח בכל תאונה

אם כן אם לא נתתם שתיכם עברתם על החוק על פניו

השאלה למה אתה אמור להאמין למטלפנת שהיא באת כוחו

וגם אם הוא בעצמו מתקשר האם יש חובה למסור פרטי ביטוח אחרי שנה מהתאונה. וכן צריך לדעת אם זה נחשב הודאה באשמה, שאסורה עפ"י תנאי הביטוח.

לא נראה לי שאתה צריך לעדכן את חברת הביטוח שלך כיון שזו תביעה חדשה וכשעשית את הביטוח היה לך עבר נקי

אבל אולי מהחידוש הבא תעלה הפרמיה

בהצלחה.

פורסם
לפני 55 דקות, Be roo כתב:

אין לי מושג. אולי רק את העדות של הנהג השני, שתובא מול העדות שלך. אתה מודה שעברת נתיב, כך שבלי מידע נוסף, כרגע לפחות האשמה נוטה כלפיך.

אתה תמיד יכול ליצור איתו קשר ולהציע לו לסגור לבד. יש תביעה, אין בעיה להשגי את פרטיו.

אבל אתה מראש אומר שאין לך כוונה לשלם, אז למה לקטר על משהו לא רלוונטי? תהיה פרקטי, קיטרת בפוסט הראשון, עכשיו תתמקד במה שאתה רוצה להשיג.

אתה רוצה ללכת למשפט? תנטוש את גישת הקורבן המקטר ותתכונן.

תודה על העדוד . 
אין לי מה לסגור איתו לבד , הוא סגר הכול בעצמו כבר. 
הלך לשמאי , תיקן , אני לא מתכוון לשלם לו לא 14K ולא חצי מזה .
בהחלט לא קורבן . 
לא בא לי להיות VILAN שגורר  קשיש אחרי שבץ לבית משפט.
מתבאס על ההרגשה של החוסר צדק.

לפני 32 דקות, נקודה טובה כתב:

אאלט יש חובה לתת פרטי ביטוח בכל תאונה

אם כן אם לא נתתם שתיכם עברתם על החוק על פניו

השאלה למה אתה אמור להאמין למטלפנת שהיא באת כוחו

וגם אם הוא בעצמו מתקשר האם יש חובה למסור פרטי ביטוח אחרי שנה מהתאונה. וכן צריך לדעת אם זה נחשב הודאה באשמה, שאסורה עפ"י תנאי הביטוח.

לא נראה לי שאתה צריך לעדכן את חברת הביטוח שלך כיון שזו תביעה חדשה וכשעשית את הביטוח היה לך עבר נקי

אבל אולי מהחידוש הבא תעלה הפרמיה

בהצלחה.

מסרתי לו פרטי ביטוח באותו הרגע. 
אף אחד לא דיבר איתי שנה , חשבתי שזה מאחוריי , כמו שאני פשוט עשיתי טיפה פוליש , גם שם, היה אפשר לסדר עם טיפה פוליש ולהחזיר למקום פלסטיק שטיפה יצא.

פורסם
לפני 1 דקה, ninickname כתב:

בהחלט לא קורבן . 
לא בא לי להיות VILAN שגורר  קשיש אחרי שבץ לבית משפט.
מתבאס על ההרגשה של החוסר צדק

אתה ממשיך עם סופרלטיבים הוליוודים. צא מהסרט, תתמקד בעיקר.

הוא בחר להגיש תביעה. משפט זו אחת ההשלכות האפשריות והיה צריך להלקח בחשבון על ידו או מי שהגיש אתה בשמו.

רשע מתחמק מתשלום כשהוא יודע שהוא אשם. אם אתה באמת משוכנע שאתה לא אשם, זכותך לסרב לשלם. אבל שקול שוב, לפי דבריך יש לך לפחות אשמה חלקית אם לא יותר מזה.

אם אתה מודה באשמה והענין הוא רק גובה הסכום, אפשר לערער על עלות התיקון. לבקש לראות פירוט עלויות ודוח שמאי, ולבחון אותן בהתאמה למה שאתה יודע שארע.

פורסם
לפני 1 דקה, Be roo כתב:

אתה ממשיך עם סופרלטיבים הוליוודים. צא מהסרט, תתמקד בעיקר.

הוא בחר להגיש תביעה. משפט זו אחת ההשלכות האפשריות והיה צריך להלקח בחשבון על ידו או מי שהגיש אתה בשמו.

רשע מתחמק מתשלום כשהוא יודע שהוא אשם. אם אתה באמת משוכנע שאתה לא אשם, זכותך לסרב לשלם. אבל שקול שוב, לפי דבריך יש לך לפחות אשמה חלקית אם לא יותר מזה.

אם אתה מודה באשמה והענין הוא רק גובה הסכום, אפשר לערער על עלות התיקון. לבקש לראות פירוט עלויות ודוח שמאי, ולבחון אותן בהתאמה למה שאתה יודע שארע.

אשמה חלקית כנראה תיהיה, אני בספק שאני יוכל לברוח מזה . 
ואתה בהחלט צודק שאני צריך להיות פשוט ישיר קר ופרקתי, ולהתמקד בעיניין. 

פורסם

ולהבא, אחרי תאונה, לשלוף מיד את הטלפון, להפעיל וידאו ולתעד: מיקומי רכבים, פגיעות, הצהרות של נהגים (בלי לדחוף להם מצלמה בפנים, בדיסקרטיות, אם לא צריכים לדעת שאתה בכלל על מצב וידאו).

פורסם

ראשית, אתה מודה שאתה אשם בתאונה.

שנית, לא רוצה לשלם? אל תרצה. אם ייקבע שעליך לשלם יש מספיק כלים שיכופפו אותך.

תתחיל בחיפוש תיעוד של הנזקים - אם אתה חכם הגדרת גיבוי איףוטומטי אצל אפל/גוגל/סמסונג, אז תתחיל לחטט בחשבון המתאים.

שנה זה זמן קצר לתביעה. החוק מאפשר 7 שנים מזמן שהתגלה הנזק.

אתה חייב להודיע מייד לסוכן/חברת הביטוח שבה היית מבוטח בעת קרות האירוע, הם ינחו אותך, אם תתבע את הביטוח הוא יחליט האם ללכת למשפט או לא. ואם הביטוח ישלם תחוייב בהשתתפות עצמית.

הכעס שלך מובן, אבל הטיעונים שלך חלשים. והגנה משפטית עולה הרבה כסף, והצלחה לא מובטחת. שיהיה לך בהצלחה להוכיח שהאיש לא היה כשיר לנהוג בעת התאונה. להוכיח שהתביעה לא מוצדקת, ושהפוגע תיקן נזקים לא קשורים. מה שתוכל לדרוש הוא את דו"ח השמאי כדי להבין מה הנזק שתוקן ומה היו העלויות. אם תהיה תביעה זה יהיה נספח לכתב התביעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בלי קשר למקרה הספציפי של המבוגר,

תמיד כשאתה בודק היגיון של משהו - תשים את עצמך בצד השני

כתובע (ניזוק בתאונה) - כמה זמן אתה חושב שצריכה להיות התיישנות לתביעת נזק?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 40 דקות, sperial כתב:

ראשית, אתה מודה שאתה אשם בתאונה.

שנית, לא רוצה לשלם? אל תרצה. אם ייקבע שעליך לשלם יש מספיק כלים שיכופפו אותך.

תתחיל בחיפוש תיעוד של הנזקים - אם אתה חכם הגדרת גיבוי איףוטומטי אצל אפל/גוגל/סמסונג, אז תתחיל לחטט בחשבון המתאים.

שנה זה זמן קצר לתביעה. החוק מאפשר 7 שנים מזמן שהתגלה הנזק.

אתה חייב להודיע מייד לסוכן/חברת הביטוח שבה היית מבוטח בעת קרות האירוע, הם ינחו אותך, אם תתבע את הביטוח הוא יחליט האם ללכת למשפט או לא. ואם הביטוח ישלם תחוייב בהשתתפות עצמית.

הכעס שלך מובן, אבל הטיעונים שלך חלשים. והגנה משפטית עולה הרבה כסף, והצלחה לא מובטחת. שיהיה לך בהצלחה להוכיח שהאיש לא היה כשיר לנהוג בעת התאונה. להוכיח שהתביעה לא מוצדקת, ושהפוגע תיקן נזקים לא קשורים. מה שתוכל לדרוש הוא את דו"ח השמאי כדי להבין מה הנזק שתוקן ומה היו העלויות. אם תהיה תביעה זה יהיה נספח לכתב התביעה.

לא מודה ולא נעליים. - אני מודע שאם אני אלך למשפט , יפילו עליי אחוז מסויים מהאשמה .
אם היה נהג ערני ומודע לכביש התאונה הזאת לא הייתה קוראת.

יש בטוח גיבוי אוטומאטי איפהשהוא , זה פשוט פארסה שלא בא לי להתעסק בה .
איך אפשר להוכיח ש7 שנים אחרי הנזק הוא מהתאונה ? 
אם בעוד 4 שנים יתפוצץ לו בולם זעזועים , הוא יכול לטעון שזה היה שם בגלל התאונה ההיא גם ? 
ואם מאז הוא קיבל בשנה הזאת עוד 10 מכות באותו האיזור והם מנסים "לתלות את זה עליי" ? מה זה אומר 7 שנים מאז שהתגלה הנזק ?
דיברתי עם החברת ביטוח שלי , הם שאלו האם אני מתכוון לתבוע, אמרתי שלא . אז אם אני לא מתכוון לתבוע, מה הטעם להשאיר סתם דיווח?
בית משפט, זה יהיה עורכי דין של החברות ביטוח והם יכסו את זה , זה חלק מפוליסה .

לפני 27 דקות, אלעדית כתב:

בלי קשר למקרה הספציפי של המבוגר,

תמיד כשאתה בודק היגיון של משהו - תשים את עצמך בצד השני

כתובע (ניזוק בתאונה) - כמה זמן אתה חושב שצריכה להיות התיישנות לתביעת נזק?

אם הייתי בצד השני , הייתי נוסע במונית , בטח לא הייתי נוהג בלב תל אביב איפה שקופצים עלייך כל דבר מכל מקום .

לפני שעה, Be roo כתב:

ולהבא, אחרי תאונה, לשלוף מיד את הטלפון, להפעיל וידאו ולתעד: מיקומי רכבים, פגיעות, הצהרות של נהגים (בלי לדחוף להם מצלמה בפנים, בדיסקרטיות, אם לא צריכים לדעת שאתה בכלל על מצב וידאו).

בוא נגיד שזה פעם ראשונה שאני בתאונה שמערבת ביטוח.
אבל זה בהחלט רעיון לא רע.

אני פעם ראושנה "מעורב" במשהו שמערב ביטוח, לכן יכול להיות שחלק מהאמירות שלי תמימות\ לא מבינות איך העולם עובד , ועל כן אני פותח את זה לדיון , לשמוע ללמוד להבין להשכיל(אם משהו יצליח להכנס לי למוח).
תודה לכולם מראש על הדיון 

פורסם

לא רק זה.

אפשר להתלונן על כל פגיעה, עד 7 שנים מקרות המקרה.

ואם היית קטין כשפגעו בך, עד 7 שנים מאז שנהיית בן 18.

במקרה, בנושא תביעות רכוש, יש יותר "שיניים". אבל בבימ"ש "שיהוי" זה טיעון לא רע.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...