Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שאלה מצוינת, אבל מוטעית,

מכיוון שהיא מכילה הנחה סמויה של אקסיומה.

כל מה שצריך כדי להפריך את האקסיומה זה למצוא דוגמה למיקום שונה.

תבדוק שוב - יש מכוניות עם סידור שונה.

התשובה הנכונה בקיצור: לא משנה בכלל, מה שהכי נוח מבחינת המבנה כדי לתחוב כלי עבודה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בגלגלים הקידמיים הקליפרים מקדימה כי מאחורה יש את זרועות ההגה, אז בשביל לאפשר חופש תנועה לזרעות ההגה ממקמים את הקליפר בצד הנגדי.

לגבי האחוריים זה שאלה טובה, אני זוכר ששאלתי את זה בפורום לפני איזה 10 שנים...

יש כל מיני הסברים שאף אחד מהם לא נראה לי נכון ב 100% אז אני לא ארשום.

• אהבתי 1

פורסם

ויש לפרארי דגם עם קליפרים מאחור בגלגל הקדמי... בקיצור, מה שבא ליצרן.

אסתטיקה היא גם חישוב פה, אגב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ובמיצובישי l-200 זה מיקום אחורי בכל הגלגלים, בהיילקס זה הפוך וכיו"ב. בקיצור, שאלה לא נכונה.

פורסם

השאלה גרמה לי לחשוב ובעיקר לבדוק,

ההגיון של קליפרים מקדימה בגלגלים הקדמיים הגיוני, זרועות ההיגוי נמצאות בחלק האחורי ולכן זה הגיוני מבחינת מיקום, וגם זה אגב לא תמיד.

מרצדס gle350eos- קליפרים גלגלים קדמיים דווקא בחלק האחורי.

לגבי האחוריים מבט זריז במכוניות שהיו סביבי הניב כמה דוגמאות לכך שגם הכלל של הגלגלים האחוריים לא בהכרח נכון.

צ׳רי fx, סוזוקי ויטרה, קופרה, אלו 3 מכוניות שעברו לידי בכמה דקות שיצא לי לטרוח להסתכל ולראות שהקליפרים בגלגלים האחוריים דווקא היו בחלק הקדמי של הגלגל

פורסם

במיאטה זה הפוך 

2022 Mazda MX-5 Miata Review Update

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

במכוניות ספורטיביות הסידור הוא בדרכ קליפר בחלק האחורי בגלגלים הקדמיים והפוך בגלגלים האחוריים, אלא אם כן יש אילוצי תכנון שמתעדפים מיקום שונה (הנעה קידמית).

הסיבה לפי מה שהבנתי (אין לי מקורות ) היא כי זה יוצר אפקט של אנטי דייב בציר הקדמי (מתנגד לכייוץ נתלה הקדמי)

ואנטי ליפט בציר האחורי.

כמה האפקט הזה משמעותי אני לא יודע.

יתרון נוסף לסידור כזה, הוא קירוב רכיבים בעלי משקל למרכז הרכב - כלל שהרכיבים הכבדים יהיו קרובים יותר למרכז הרכב (יותר נכון למרכז הכובד של הרכב), ההתהנגות תשתפר.

בחור שבנה מזדה RX8 למירוצים סיפר על ההבדל הגדול שהוא הרגיש בהתנהגות אחרי שהוא החליף את הדלתות האורגינליות בדלתות מקרבון פייבר. הוא בעצם הוריד את המשקל הכולל של הרכב בכמה ק"ג אבל השיפור הגדול הוא בצמצום משקל שרחוק ממרכז הכובד (CG)

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 12 שעות, WideFocus כתב:

הסיבה לפי מה שהבנתי (אין לי מקורות ) היא כי זה יוצר אפקט של אנטי דייב בציר הקדמי (מתנגד לכייוץ נתלה הקדמי)

ואנטי ליפט בציר האחורי.

כמה האפקט הזה משמעותי אני לא יודע.

במחשבה שנייה - הקטע הזה לא נכון

פורסם
בתאריך 25.6.2024 בשעה 13:24, דניאל1983 כתב:

למה תמיד מקדימה הוא נמצא בחלק הימני של הדיסק ומאחורה בשמאלי?

אז ככה, 

לא תמיד. 

המון משתנים. 

סוג הבולמים, קוטר הג'אנט, אופי הרכב. 

יש גם רכבים שהבלמים באמצע המרכב, ביציאה של הדרייב שאפט

אלפא 75, האמר H1. 

באלפא שלי, הקליפר נמצא בשעה 11,

בגלל סוג מערכת המתלה, מקפרסון. 

• תוכן חדש...