Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני מספר חודשים רכשתי סובארו XV שנת 2016 2L מיד ראשונה (אני יד שניה). מחיר המחירון של הרכב בעת הקניה היה 65 אש"ח ואני שילמתי עלייו 62 אש"ח.
בזכות אחלה אנשים בקבוצת פייסבוק ייעודית לסובארו הגעתי למסקנה, דיי במקרה, שהרכב עבר תאונה בעברו - נתון שמן הסתם לא אוזכר בפני בשום צורה במועד רכישת הרכב (ואני גם ככה משתמש תמים למדי וחסר נסיון שלא רכש מעולם רכב יד שניה בחייו. ככה לומדים מסתבר... 
😌 )

הסיפור הוא שבעל הרכב, איש ציבור, שכן של ההורים, התעקש שאני אקח את הרכב לבדיקה והוביל אותי למכון בו הוא מטפל ברכב שנים. שם, מן הסתם, לא מצאו לנכון לעדכן אותי על תאונה כזו או אחרת. כשהתקשרתי למכון אחרי שהבנתי שהרכב עבר תאונה הם טענו שהם ידעו על התאונה אבל הם לא עושים בדיקות מהסוג הזה. 

בצר לי התחלתי לחקור את העבר הביטוחי של הרכב וגליתי שהוא עבר 2 תאונות:
1. תאונה בשנת 2017 שסווגה כבעלת נזק בדמות ירידת ערך של 8% וכ-10 אש"ח סכום ששולם לבעלי הרכב ממנו קניתי את הרכב.  
2. תאונה בשנת 2021 שסווגה מבחינת חברת הביטוח כ"אי הגשה" עם "נזק חלקי"

פניתי אל חברת הביטוח בנוגע לתאונה בשנת 2017 וקיבלתי את דו"ח השמאי לגביה - אני מצרף חלקים ממנו כצילומי מסך. (לגבי התאונה מ-2021 - מאחר והיא תחת "אי הגשה" אין לי איך לגשת למידע עד כמה שידוע לי). 

אני מעוניין לתבוע את מוכר הרכב אבל הבעיה שאני לא יודע מה הסכום שעליי לדרוש. אשמח להבין מה צריך להיות פיצוי הולם להסתרת מידע על התאונות שעבר הרכב בהתאם לנזק שהוא עבר ולעובדה שיהיה כנראה קשה יותר למכור אותו בעתיד.
באופן כללי אשמח לשמוע את דעתכם. תודה מראש על כל העזרה 
🙏

438160389_10160581417164833_1177437637727346464_n.jpg

438162573_10160581419069833_7244513229901038108_n.jpg

441069995_10160581418054833_2465329952910633204_n.jpg

441072108_10160581417504833_1558999753974068021_n.jpg

438160389_10160581417164833_1177437637727346464_n.thumb.jpg.e771b9dd654f970f23afa1d822653c6f.jpg

Screenshot_10.thumb.png.f6c19e02e62d3f11b9897dc5a8130bef.png

עריכה אחרונה על ידי shtunz
הסתרת מספר הרכב
פורסם

בקטנה. המשך בחייך. בפעם הבאה בדוק דוח סליקה של הביטוח טרם הרכישה.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

בשנת 2017 הרכב ספג תאונה קשה מאוד עם נזקים רבים. על פניו עם תיקונים בתת שלדה.

היית צריך לקחת את הרכב לבדיקה יסודית אצל מכון / מוסך שאתה סומך עליו.

האם בעת מכירת הרכב נחתם זכרון דברים או הסכם מכירה שבו נרשם שבדקת את הרכב והוא לשביעות רצונך ואין לך טענות למוכר?

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • רעיון טוב! 1

פורסם

מוכר פרטי אינו מחויב בגילוי נאות.

גם אם היה מדובר בסוחר רכב והשופט היה מקבל את התביעה במלואה הרי שמדובר בירידת ערך של 8% מתוך 65 = 5200 שח, מתוכם היו מנוכים לו 3000 שח שהורידו לו במחיר.

לא שווה, ונקום בו בקלפי

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

איפה הדו"ח בדיקה שלך?
מה כתוב בו?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 3 דקות, tinoki כתב:

נקום בו בקלפי

?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם (נערך)

הסכום אמנם גדול, אבל ברור שנופח על ידי בעלי עניין. 1500 שח צמיג??? לפני 7 שנים היו קונים רביעיית צמיגים טובים במחיר הזה

לגבי תביעה , המבחן העיקרי האם נגרם נזק כספי. כמו שתינוקי כתב מדובר בסכום של כ2000 שח. 

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

לפני שלוש שנים, אני הולך לרכוש רכב בן פחות מ 3 עם 20 אלף ק"מ
תקופת הקורונה, יש לחץ בשוק היד 2, מגיע לראות את הרכב בערב (מיד שפורסם)
שואל על מכות/תאונות/עבודות פחחות או צבע.. עונה "נקי לגמרי"
נראה אחלה, רוצה לקבוע בדיקה על הבוקר, המוכר מתחמק 
אישתי לוחצת "עזוב, בוא נסגור הרכב חדש"
רבים בדרך חזרה הביתה שאני "קפדן" יתר על המידה 
מגיע הביתה בודק דו"ח סליקה ומוציא... אנשים פשוט שקרנים
0cfb3db3-efbd-4c2f-9b6e-bd109cc85c99.thumb.JPG.6030afdb35b8a38430d205fd0beb635d.JPG

IMG_7130.jpg

• מבאס 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 53 דקות, tinoki כתב:

מוכר פרטי אינו מחויב בגילוי נאות.

לא מדוייק. על מוכר פרטי לא חל ״חוק מכירת רכב משומש״, זה לא אומר שלא חלים עליו חוקים אחרים כמו חוק החוזים, ושהוא יכול לפעול בחוסר תום לב ולהסתיר מידע מהותי על מצב היסטורית הרכב ומצבו.

https://levi-itzhak.co.il/גילוי-נאות-בעסקת-מכירת-רכב

פורסם

אכן.

בתי המשפט בישראל מגלגלים את האחריות על הקונה.

שווה לגנוב.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 9 שעות, TZR84 כתב:

האם בעת מכירת הרכב נחתם זכרון דברים או הסכם מכירה שבו נרשם שבדקת את הרכב והוא לשביעות רצונך ואין לך טענות למוכר?

לא, שום דבר בסגנון. המוכר התחיל את התהליך עם אבא שלי (כמו שאמרתי שכן של הורים ואיש דיי מוכר בסביבה). בשיחת טלפון אבא שלי אמר לי שהוא מוכן להוריד קצת את המחיר, זה נשמע סביר ואמרנו (אני ואישתי - הקונים) שנלך על זה. ביום הרכישה נפגשנו עם המוכר שהתעקש שניקח את הרכב לבדיקה ויחד הלכנו למוסך מורשה שהוא מטפל ברכב כבר שנים, הסתכלו על האוטו, הבעלים של המוסך לקח אותו לסיבוב איתנו, ניקו קצת את הפנסים, החליפו מסנן של המזגן. לא היה שום רמז לתאונה או בעיה קשה. הכל הרגיש מאוד מאוד קוסמטי. רק עכשיו אני מבין שבכלל לא מדובר במכון בדיקה ושלא נעשית באמת בדיקה רשמית\מקצועית של הרכב (אגב, במקום טיפלו בתאונה הקשה המפורטת למעלה). שאלנו אותו קצת שאלות על האוטו (כמו למה יש מים בפנסים האחוריים) אבל הוא לא באמת חידש לנו שום דבר. 

לפני 9 שעות, סולל הדרך כתב:

איפה הדו"ח בדיקה שלך?
מה כתוב בו?

כמו שכתבתי למעלה - בשום שלב לא קיבלתי דו"ח בדיקה או הבנתי שאני אמור לקבל אחד. בדיעבד התקשרתי למוסך לשאול איך יכול להיות שלא אמרו לי שהאוטו עבר תאונה קשה - "אנחנו לא עושים בדיקות. אין לנו את המכשירים שבודקים את זה. אין לנו אחריות" "אם היית מבקש היסטוריה של הרכב הייתי יושב מול המחשב ומראה לך." לי זה מרגיש כמו ניצול של התמימות ואת העובדה שאני לא מספיק מכיר את התחום להתעקש לקחת את האוטו לבדיקה ולהביא אותי למוסך שאתה מטפל (ותטפל) ברכבים שלך שנים.  ולכן אני רוצה לתבוע - אני פשוט לא יודע על כמה והאם אני יכול גם להפסיד בתביעה כזאת וכדאי לי לחשוב פעמיים. אני מרגיש מרומה ואני לגמרי בטוח בצדקתי. 

לפני 9 שעות, fatboy1340 כתב:

לגבי תביעה , המבחן העיקרי האם נגרם נזק כספי. כמו שתינוקי כתב מדובר בסכום של כ2000 שח. 

בסוף אני יודע שהמוכר קיבל משהו כמו 10 אש"ח פיצוי על תאונה קשה שהרכב שלו עבר. תאונה שהוא הסתיר ממני בדרכים לא תמימות. הייתי מצפה שהסכום הזה יעבור אליי. אם הייתי יודע שהרכב עבר תאונה - לא הייתי קונה אותו. אני מוכן גם להחזיר אותו ולבטל את העסקה. אבל אם כבר נגזר עליי להתמודד עם מכירה עתידית של רכב שעבר תאונה קשה (בהצלחה לי...) שלפחות אקבל פיצוי הולם כמו שהמוכר קיבל (וזאת עוד לפני עוגמת הנפש והזמן שאני מבזבז על הדבר הזה). זאת דעתי בכל אופן. אני אשמח לשמוע את דעתכם. 

לפני 9 שעות, סולל הדרך כתב:

מגיע הביתה בודק דו"ח סליקה ומוציא... אנשים פשוט שקרנים

אגב, זה קצת סוטה מהסיפור שלי, אבל ממש מסקרן אותי - לא תבעת אותו? זה פשוט מתבקש... 

פורסם

כמו שכתב תינוקי, ההוזלה לא הייתה צריכה להיות כ-10,000 ש"ח אלא כ-5,000 ש"ח שהם 8% משווי הרכב בעת הקנייה. 

בפועל במכירה הירידת ערך יכולה להיות שונה אבל ככל הנראה בבית משפט מה שקובע זה מה שהשמאי החליט.

אני מציע שתקח את הרכב לפחח מקצועי שיגיד לך אם יש נזק לשלדה.

אם אין, לדעתי לא כדאי לך להתעסק בזה.

במכירה לא תפסיד סכום מאוד גבוה.

פורסם
לפני 8 שעות, shtunz כתב:

אגב, זה קצת סוטה מהסיפור שלי, אבל ממש מסקרן אותי - לא תבעת אותו? זה פשוט מתבקש... 

לפני 8 שעות, tan tan כתב:

אם הבנתי נכון הוא גילה את זה לפני הקנייה

אכן זוהה עוד לפני הבדיקה והקניה וזאת החשיבות של דו"ח הסליקה בעיקר ברכבים פרטיים (ליסינג והשכרה בדר"כ אין תיעוד ועוד סיבה לא לרכוש כאלו רכבים)
היום אם הייתי צריך ללכת לראות רכב, בלי לקבל לוואטסאפ דו"ח סליקה לא הייתי יוצא מהבית
ואגב... אחרי שראית את הרכב אתה מוציא שוב דו"ח סליקה לבד כי קל מאוד לזייף אותם ורק אז הולך לבדיקה 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...