Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מחפש לרכוש רכב מסוים, דיי נפוץ אבל אין המון מודעות עכשיו שנכנסות לי בתקציב.

הלכתי לראות היום רכב עם נתוני פתיחה טובים - ק״מ נמוך, הצבע שרציתי, הבעלים הנוכחיים הוא בחור דיי חביב שנראה אמין, נראה שהרכב טופל בזמן.

הבעיה היא שהרכב, למרות שהוא בערך 4 שנים על הכביש לא שמור במיוחד - הרבה שפשופי חנייה, ומכות בפח במספר מקומות. המחיר מאוד אטרקטיבי ומשאיר פחות או יותר מקום בתקציב שלי לתיקונים. אני דיי נוטה לרדת מהעסק ולחפש רכב שמור יותר למרות שבדרך הזו אני צפוי להוציא סכום גבוה יותר (גם אם בכל זאת אחליט לרכוש את הרכב שראיתי היום ולתקן). 

מה לדעתכם עדיף?

פורסם

אם היית מעלה תמונה היה אפשר להתייחס, אבל התיאור שלך כללי מדי.

מנסיון שלי -  רכב שמוזנח מבחוץ, לרוב גם מוזנח מכנית.

פורסם

מה המחיר לעומת המחיר שוק?

אם תתחיל לבצע תיקוני צבע זה גם עולה כסף ויש עם זה כמה בעיות. לא בטוח שלא יהיו הבדלי צבע, עם הזמן הצבע יכול לדהות ולהתקלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אם הוא מתחיל ב-10 אש"ח מתחת למחירון זה אומר דרשני*.

דרוש היסטוריית בעלויות, תיעוד טיפולים ודו"ח ממרכז הסליקה של חברות הביטוח.

בכל מקרה, בלי לדעת באיזה רכב מדובר ולדעת מה הנזקים הגלויים לעין כל ייעוץ כאן יהיה יריה באפילה.

•הפחתה של 10,000ֶ ש״ח ממחיר המחירון יכולה להיות משמעותית מאוד אם המחירון 40,000 ש״ח, או סמלית אם המחירון 200,000.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זאת שאלה סובייקטיבית, לדעתי לא תמיד יש קשר בין מצב קוסמטי למכני, לי יש רכב משני בבית שמטופל מעולה ובזמן במוסך מורשה ובמוסך רון, אין בו תקלה אחת, אבל קוסמטית יש מעיכות בספים בגלל מדרכות גבוהות, הפגוש האחורי קצת לא במקום, יש מעיכה בגג בגלל שכנים הזויים שזורקים דברים מהמרפסות. הכל קרה אצלנו, אנחנו יד 1

תלוי אם זה רכב ראשי / יקר / משני / זול, לא תמיד יש רצון להתעכב ולבזבז זמן על תיקונים, יש אנשים שזה לא מאוד מעניין אותם, חבל על הזמן וההתעסקות וכו'. כל מקרה לגופו.

עריכה אחרונה על ידי Amired
  • אהבתי 3
פורסם

יכול לתת את עצמי בתור דוגמה.

הרכב שלי חיצונית עם שריטות ומעיכות שפשוט לא בא לי לתקן כרגע, אבל הוא תמיד מטופל בזמן במוסך מורשה יבואן.

מבפנים הוא מטופח ומטופל, יש אפילו חלק מהנילונים גם אחרי 3+ שנים.

כמו שאומרים, אין הנחתום מעיד על עיסתו.

לא חושב שהמצב החיצוני אומר משהו על רמת התחזוקה של הרכב, במיוחד במדינה כמו שלנו שכל אחד מרשה לעצמו לפתוח דלתות או למעוך לך את הרכב בחנייה צפופה.

• אהבתי 4
פורסם

מסכים.

חיצוני זה חיצוני, מכני זה מכני. יש בעלים שדואגים לשניהם, יש שדואגים לאחד מהם ויש שלא מעניין אותם בכלל.

השאלה איזה מהם אתה.

אם אתה יקה ורוצה אוטו מדוגם, תקנה מיקה ותשלם בהתאם. אם החיצוני לא כל כך חשוב לך תהנה מההנחה, אבל תבדוק את המכני בשבע עיניים.

• אהבתי 2

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

אני לא מדבר על שריטות חנייה וכדו', זה לא מעיד על הזנחה של הרכב.

אלא יותר על דברים כמו פגוש שנפל ומחוזק באזיקונים

פנס שבור עם צלופן מודבק עליו עם צלוטייפ, או מראה שמחוזקת עם גאפה וכאלה...

לכן ביקשתי מפות"ש שיעלה תמונה, כדי להתייחס ספציפית לרכב המדובר.

פורסם

אם יש לך תוכנית לקנות בזול ואז לתקן שיראה חדש, זה כנראה יעלה לך יותר מאשר תקנה אחד שמור מאוד (אם תבצע כראוי את התיקונים)

כבר חתמתי...

פורסם

גבינה חינם יש רק במלכודת עכברים.

רכב מוזנח - ב 99.99% יהיה מוזנח גם חיצונית גם מכאנית.

אני לא מכיר בנאדם שדואג לטיפולים הכי איכותיים אבל מתעלם מהמצב החיצוני של הרכב. 

אני משער שאם תחפור עמוק תגלה או משחק עם הק"מ או עם הבעלויות או עם שתיהן, ובנוסף גם טיפולים לא ממש לפי הנחיות יצרן. 

אישית - בגילי המופלג אני מתרחק מ'מציאות' כאלה. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 3 שעות, discoTD5 כתב:

אני לא מכיר בנאדם שדואג לטיפולים הכי איכותיים אבל מתעלם מהמצב החיצוני של הרכב. 

הייתה לך עדות כאן למעלה, וגם לי היו מכוניות שדאגתי לשמור אותן במצב מכני מעולה אבל חיצונית סבלו. יש בזה אפילו סוג של הנאה פרוורטית שקוסם לאנשים מסויימים. אולי אתה צודק לגבי המקרה השכיח, אבל הנה כאן כבר קיבלת שני יוצאים מהכלל שמקלקלים את הקביעה המוחלטת שלך. 

עדיין אני מסכים שתאוריית החלונות השבורים כנראה עובדת בדרך כלל.

כשהיה לי רכב שכולו שריטות ומעיכות פח זה שיגע את אשתי. אצל אנשים נורמטיביים החיצוניות של הרכב מעידה על בעליו.

אני חושב שפערים בין המצב החיצוני למכאני  יהיו יותר נפוצים בכלי רכב שהם ראשית זולים.

1. עלות תיקונים קוסמטיים תהיה גבוהה ביחס לשווי הרכב.

2. ככל שהרכב זול יותר עולה הסיכוי שאין לו ביטוח מקיף. ברכב ששוויו מצדיק ביטוח מקיף ההזנחה חשודה יותר.

שנית עם נסועה גבוהה- הבעלים חייב לשמור על המצב המכני טוב בגלל הנסועה הגבוהה, אבל ככל שאתה נמצא יותר בדרכים הסיכוי שתקבל שפשוף בטמבון ומעיכה בכנף עולה, ואולי בסוף נמאס לך להוציא כל הזמן כסף על נראות.

• אהבתי 1

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם
בתאריך 11.5.2024 בשעה 00:21, BoazB11 כתב:

אם היית מעלה תמונה היה אפשר להתייחס, אבל התיאור שלך כללי מדי.

מנסיון שלי -  רכב שמוזנח מבחוץ, לרוב גם מוזנח מכנית.

לא מסכים, הקיה עבר לאשתי בשנתיים האחרונות וניהיו מלא שפשופים ומעיכות כי... תבין לבד...

ועדיין, אני מקפיד על טיפולים ודברים מכניים כאילו היה שלי.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

יכול להעיד רק על עצמי שאני לא אשקיע שקל בנראות הרכב ומצד שני משתמש בשמנים הכי טובים מטפל לפני הזמן רק בחלקים מקוריים וכל רכב שמכרתי מלבד קוסמטיקה הבעלים החדש לא היה צריך לעשות דבר תמיד מחזיק סט מוכן לטיפול במחסן בבית כי אני מזמין חלקים מחול אם החיצוני מעסיק אותך חפש רכב שעומד בקריטריונים שלך אם פחות והרכב באמת מטופל כראוי רק תרוויח כי תוכל להתמקח על המחיר עם קבלות

• תוכן חדש...