Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי התלבטות גם מכנית וגם "חוקית"

קניתי לאחרונה רכב יד שנייה, עשיתי לפני את כל התהליך של בדיקה במכון בדיקה, עלו ליקויים ותיקנתי אותם במוסך. ספציפית, החלפתי בית טרמוסטט כי הוא נזל.

במהלך החלפת הבית טרמוסטט במוסך, המוסכניק זיהה משהו שהמכון לא זיהה - לאחד הכבלים של הסעפת יניקה נשברו הקליפסים ומישהו מתישהו בעבר תיקן את זה עם דבק אפוקסי. המוסכניק הזהיר אותי שזה לא תקין ושנסיעה ברכב זה לשים את מבטחי שהדבק יחזיק את הכבל ושאם הוא יחלש ויתנתק זו סכנה בטיחותית ויכולת הבלימה תפגע.

מבחינה מכנית, כמה נהוג לתקן תקלות מהסגנון הזה עם דבק?

אידיאלית הייתי מחליף את כל הסעפת יניקה אבל לתפישתי האחריות הכלכלית לא צריכה ליפול עלי. פניתי בטענות גם למכון בדיקה וגם למוכר.

מבחינת אחריות של המכון בדיקה, הם מצידם טוענים שזה נופל בחוזה תחת "מגרעות שלא נתגלו כתוצאה מהעלמת המגרעות במכוון", זה לדעתי ניתן לוויכוח האם המגרעת היא השבירה של הקליפסים שהוסתרה באמצעות דבק או שהדבק הוא מגרעת בפני עצמה.

מבחינת המוכר, הוא טוען שזה נעשה ברכב ללא ידיעתו ושלאחר בדיקה במכון והעברת בעלות אין לו אחריות יותר כלפי בעיות שמתגלות ברכב. בהיסטורית הטיפולים אין אזכור לשום דבר שקשור לסעפת יניקה.

אני מאמין שזה באמת נעשה ללא ידיעתו ומישהו במהלך טיפול בעבר שבר והסתיר אבל אני לא חושב שיש לי דרך להגיע אל אותו אשם מקורי.

אני בתסבוכת, מה לדעתכם מגיע לי וכמה זה ביג דיל מבחינה מכנית?

פורסם
לפני 32 דקות, asix כתב:

איזה רכב, איזה שנה, איזה  כבל, תמונה.......

איך אפשר לענות לשאלה כזאת ללא נתונים ותמונות?

אני אצלם מאוחר יותר אבל מדובר בסקודה אוקטביה 2018. אני היד השנייה, הרכב היה 6 שנים אצל המוכר.

לפי מה שהבנתי (אני מקווה שאני לא מדבר שטויות) זה כבל שמחבר בין המנוע לסעפת יניקה ובצד שמחובר לסעפת יניקה הקליפסים נשברו ובמקום להחליף את הסעפת יניקה הדביקו עם דבק אפוקסי את הכבל.

גם הנחתי שהפרטים לא משנים את השאלה העקרונית של מי אמור לשלם

פורסם

אם השאלה מי משלם, אז התשובה היא שאתה. אם זה לא משהו שגילית יום אחרי הקניה ( וגם על זה הדעות חלוקות) אתה לא יכול לבוא בתלונות למוכר.

לגבי התקלה - תצרף תמונה שנדע על מה אתה מתכוון ונדע לומר אם בטיחותי או לא ואם דחוף לתקן.

פורסם
לפני שעתיים, asix כתב:

אם השאלה מי משלם, אז התשובה היא שאתה. אם זה לא משהו שגילית יום אחרי הקניה ( וגם על זה הדעות חלוקות) אתה לא יכול לבוא בתלונות למוכר.

לגבי התקלה - תצרף תמונה שנדע על מה אתה מתכוון ונדע לומר אם בטיחותי או לא ואם דחוף לתקן.

אעדכן כשאוכל לצלם

עקרונית זה באמת התגלה יומיים אחרי הקניה, קניתי בשישי, שמתי במוסך בראשון ושם זה התגלה

• תוכן חדש...