Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בהמשך לפוסט הקודם הוחלט להתקדם עם הרכב לבדיקה, הרכב נלקח לבדיקה במכון מטעמי ואלה התוצאות:

אציין שלאחר הבדיקה הרכב נלקח למוסך לבדיקה:

- המוסך טוען שהשריקה בטורבו זה כסתח ואין שום שריקה (פתח מכסה מנוע ובדק את הטורבו, גם אני לא שמעתי משהו חריג אבל קטונתי).

- בנוגע לנזילת שמן - הרכב עבר טיפול לפני חודש וחצי, אין חוסרי שמן במנוע ובדיקת הקומפרסיה יצאה תקינה, בעל הרכב יחזור למוסך בהמשך היום לצורך בדיקה מעמיקה והרמת הרכב על ליפט על מנת להבין את מקור הנזילה שנכתבה בתוצאות הבדיקה. (בעל הרכב שטף את הרכב עם גרניק בתחילת היום, יתכן ומדובר בפיח ומים כתוצאת מהשטיפה - יבדק במוסך).

- תיקוני המרכב שצויינו היו ידועים לי והוצג לי דוח שמאי - כפי הנראה אין פגיעה בשילדה, מה משמעות מילוי חומר עמוד אחורי? יש משמעות בטיחותית? דיל ברייקר?

מעבר לזה לא שמתי לב למשהו חורג שדורש התייחסות מיוחדת - במחיר הנכון (~12K מתחת למחירון משוקלל שכולל בתוכו את ירידת הערך) הייתם ממשיכים הלאה? או ממשיכים לחפש?

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

4.jpeg

5.jpeg

עריכה אחרונה על ידי elad_w
פורסם

בטופס רשום ״משמעות גבוהה״ - זה אומר שיש פגיעת שלדה, מבחינתי זה דיל ברייקר ולא הייתי קונה את הרכב גם אם הוא היה מוריד עוד 10 אלף, כנראה שהפגיעה לא הייתה כזו קלה כמו שהוא מתאר אם זה מה שנכתב בטופס הבדיקה.

הראת את הבדיקה למוסכניק והוא בדק את החלק שנפגע?

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

המוסכניק לא בדק את נושא התאונה כי ידעתי עליה וראיתי דוח שמאי, במכון הבדיקה שאלתי אם יש פגיעה בשלדת הרכב ונאמר לי במפורש שלא... קצת מטריד מה שאתה רושם וכנראה שארד מהרכב.

הבטיחות שלי ושל יקריי חשובה לי יותר מחסכון של 10-15 אלף ש"ח בקניית רכב.

פורסם

פגיעה בעמודים פוסלת את הרכב - מדובר בפגיעה שיש לה משמעות בטיחותית. שום הנחה במחיר לא ששוה את זה.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

תודה - עם כל הספקות שהיו לי לגבי אמינות ואיכות הבדיקות, כאן היא הוכיחה את עצמה.

ידעתי שהרכב עבר תאונה קלה, הוחלפה דלת אחורית ועל פניו הכל היה נראה כשורה ומוכר אמין, לבסוף בבדיקה במכון התגלתה הפגיעה בעמוד.

המוכר התחייב על הבדיקה בע"פ (לא החתמתי אותו על שום דבר), לטענתו מדובר בשפכטל קוסמטי ולא במפגע בטיחותי ולכן לא ישלם את הבדיקה.

הבדיקה הוכיחה את עצמה ובעלות יחסית שולית ביחס לעלות הרכב.

נמשיך לחפש ונחזור להתייעץ - תודה!

עריכה אחרונה על ידי elad_w
פורסם

עדיין לא שמעתי על מוכר ש"התחייב בבדיקה" וגם שילם כשהתגלה פגם. "משמעות גבוהה" זה משהו שלא משתמע לשתי פנים.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 28 דקות, zvit כתב:

עדיין לא שמעתי על מוכר ש"התחייב בבדיקה" וגם שילם כשהתגלה פגם. 

עכשיו אספר לך: 

לקחתי רכב לבדיקה, המוכר התחייב על מנוע, גיר ושלדה. 

התגלתה פגיעת שלדה שהוא לא ידע עליה (הרכב היה של חמיו לפני), החזיר לי את עלות הבדיקה. טוב נו, 500 מתוך 550, אבל רק כי אמרתי לו שזאת העלות כשהוא התחייב. 

פורסם

יפה שפעל ככה.

אני לא מבין את הפרקטיקה הזו של להתחייב בבדיקה. בעיני מי שבודק משלם. חלק מהחיים

התחושה שלי עם המתחייבים הללו היא שהם אומרים זאת כדי למנוע בדיקה ושאם באמת הרכב יילקח לבדיקה הם ייסוגו ממנה. במקרה הטוב ייסוגו לפני הבדיקה.

אבל יש חריגים

פורסם

באופן עקרוני אתה צודק. 

זה הרבה כדי לסנן את הנמנעים מלהתחייב שכנראה יש להם מה להסתיר. 

ברכב הנוכחי שלי המוכרת לא התחייבה בבדיקה כי היא בעצמה לא עשתה בדיקה לפני הקניה ולא רצתה ליפול על משהו שהיא לא יודעת. בכל זאת לקחתי את הרכב לבדיקה כי הוא היה עם קמ ממש נמוך וטופל במורשה כל השנים.

פורסם
לפני 4 שעות, topop כתב:

זה הרבה כדי לסנן את הנמנעים מלהתחייב שכנראה יש להם מה להסתיר. 

אני מסרב להתחייב על בדיקה באופן עקרוני.

לא מכיר את הצד השני, ולא מעוניין להיכנס איתו למערכת יחסים כלשהי.

כמעט בכל בדיקה יעשו X על גיר, ואם הקונה לא מודע לזה, אז מה - אני אשלם על הבדיקה?!

באופן עקרוני אני גם מגלה הכל. לא מסתיר כלום. מראה היסטוריית טיפולים, ניירת מסודרת וכו'.

אני גם לא הייתי מבקש ממוכר להתחייב לי. אם הוא נראה לי מפוקפק, אני חותך ולא מתקשקש.

היו לי כבר כמה מקרים שהרכב נראה לי בסדר, אבל המוכר ממש לא. אז עזבתי.

יש באנגלית איזה ביטוי על "מישהו שלא היית קונה ממנו מכונית משומשת"...

• רעיון טוב! 2
פורסם

אתה צודק, לא על כל ממצא בנוגע למנוע או לגיר הייתי מבקש את התשלום של הבדיקה. מעולם לא ראיתי בדיקה שיצאה עם וי על מנוע או בלי שחיקה בדסקיות הילוכים וכו'. אבל אם בן אדם אומר שאין פגיעת שלדה ונמצא שיש, זה משהו אחר לדעתי. 

פורסם

בדקת דוח סליקה לפני?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

על איזה סכום היה התיקון?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, zvit כתב:

עדיין לא שמעתי על מוכר ש"התחייב בבדיקה" וגם שילם כשהתגלה פגם. "משמעות גבוהה" זה משהו שלא משתמע לשתי פנים.

הרכב הראשון שלי היה אופל אסטרה ידנית 96, שקניתי מסוחר ונפלתי, 

רציתי לקחת לקומפיוטסט, אך התעקש שעדיף את זה שליד כי קומפיוטסט יבריחו אותי מהרכב,

וכמובן טפשעשרה הקשבתי, והבוחן התחיל להגיד אחלה אוטו, בריא ובלה בלה בלה,

כאשר מכרתי חשבתי שיש לי רכב טוב, התחייבתי בבדיקה,

והופתעתי שהרכב עבר תאונה לא קלה שפגעה בשלדה מאחור,

כמובן לא נמכר לבחור הזה והחזרתי לו את עלות הבדיקה,

אחרי זה מכרתי את הרכב ב25% ממחיר המחירון זה שדרשתי בהתחלה וכמובן ציינתי שיש פגיעת שלדה אחורית.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
  • תוכן חדש...