Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב,

חבר מחפש לרכוש רכב חשמלי עד 170 אש"ח חדש.

הרכב מיועד לאישתו אשר נוהגת כ60 קילומטר ביום.

רכבים שנלקחו עד כה לנסיעת מבחן:

1. גילי גיאומטרי סי

2. Byd atto 3

3. קיה נירו חשמלית החדשה.

כרגע ההתלבטות הינה בין הbyd לנירו.

העניין הוא כזה, היבואן מוכר נירו מיולי 23 (לא הבנתי בידיוק האם זו שנת הייצור או שנת הגעה לארץ או שנת רישוי) 0 ק"מ ב170 אשח.

בדקנו במחירון לוי יצחק, על פניו, רכב מיולי 23, יד ראשונה יבואן 0 קמ האפליקציה מתמחרת בפחות מ160 אשח. 

בסוכנות רכב אומרים שמורידים מעלות רכב חדש שנתון 2024 כיוון שלא "עלה לכביש" ולכן מורידים ממחירון של רכב חדש, קרי רכב שנתון ינואר 24.

בסוכנות לא מוכנים להתגמש בשקל 1 מתחת ל170 אשח.

כיצד מחשבים את מחירון הרכב בצורה נכונה? מה יהיה רשום ברישיון בהקשר שנתון/עליה לכביש במידה וירכוש את הרכב? או במילים אחרות, במידה והרכב יגנב ביום הרכישה, לפי איזה מחירון חברת הביטוח תפצה?

בכל אופן, ההתלבטות היא בין byd שנראה חיצונית נחמד, בפנים מצועצע מעט ומגיע עם מלא פיצ'רים ויד 00 מהסוכנות לבין קיה נירו שתחשב כיד שניה שמרגישה יותר "מוצקה" עם טווח ותא מטען גדול יותר, לא המונית כמו הbyd בכביש וכנראה תשמור על מחירון טוב יותר, אך עם הרבה פחות פיצ'רים (בלי אפליקציה חכמה לשליטה, בלי חלון בגג וכו וכו), ותחשב כיד שניה.

מה המלצתכם? וכיצד מחשבים מחירון נכון לרכב מסוג זה (נירו)?

עריכה אחרונה על ידי Opel Astra GSI

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לא יודע לגבי מחירון רשמי, אבל ב170K תקבל הרבה יותר רכב מהנירו יחסית ל-BYD.

הנתון הכי חשוב זה מרחק נסיעה, ולנירו יש מעל 400 ק"מ מוכח

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

תיבדוק איזה סוללה יש לנירו

אם אין לה סוללה בטכנולגית lfm כמו ב byd קח בחשבון שמדובר בסוללה עם אורך חיים קצר יותר והוא נישחקת מהר יותר.

לגבי שמירת מחיר,byd זה הרכב הכי נימכר בישראל וכתוצאה מכך יתפתח גם שוק יד שניה וביקוש לרכב.

נקודות נוספות חשובות:

1. ב byd יש עדכוני גירסא באויר מבלי להגיע למוסך,זה אומר שמחלקת הפיתוח ממשיכה לשפר את הרכב שזה דבר מעולה.

2. יש 6 שנים אחריות לרכב שזה יחסית הרבה.

לגבי טווח נסיעה,זה תלוי במספר פרמטרים כמו סיגנון נהיגה, מזג אויר,מזגן וכל הרכבים החשמליים קשה להם להגיע למה שהיצרן מצהיר, להזכיר לך שברכבי בנזין הצהרות היצרן בחלק מהרכבים הם דימיוניים ולא ניתן להגיע לצריכות הדלק המוצהרות.

אני עשיתי כבר 25000 קמ עם האטו 3 ולדעתי מדובר ברכב מעולה והייתי קונה אותו שוב פעם.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • אהבתי 2
פורסם

מחיר סוכנות לעולם לא נקבע לפי מחירון…

ההמלצה שלי היא ללכת על רכב חדש כל עוד אפשר, היום שוק המשומשות במצב על-הפנים, ואם תצליח למצוא במחיר מחירון רכב במצב טוב, אתה צריך להתחיל להאמין.

ההמלצה שלי היא על האופציה שלפיה אני בחרתי את רכבי - והיא ג׳ילי גיאומטרי סי.

הגעתי לסוכנות בחיפה, בהתחלה לג׳ילי, התרשמתי מהרכב, איכות החומרים - ובעיקר נראות הפנים של הרכב.

ולאחר מכן, הלכתי לBYD, יצאתי משם ללא נסיעת מבחן אפילו שקבעתי מראש, לאחר שהעפתי מבט קצר פנים, וסגרתי את הדלת.

איכות החומרים שמרגישה כאילו רכשתי מסוכנות אליאקספרס, מהמוצרי ילדים שעשויים להתפרק בכל שנייה…

זאת הייתה ההרגשה שלי, ומכך הלכתי על ג׳ילי, שמגיע לה את התואר ה-״מוצק״ שהזכרת בנוגע לנירו.

איכות ההרכבה מצוינת, יציבות יוצאת מן הכלל, אני בעלים לשעבר של נירו היברידית, שנת 2020, כך שבקלות הג׳ילי יותר יציבה ונותנת את הרגשת הבטיחות על הכביש.

ההצעה הכי טובה שיש לי לתת, תגיע לסוכנות, תבחן את הרכב לצרכים האישיים שלך, תעשה נסיעת מבחן ותחליט. כל הרכבים שציינת אמינים, ומעולים - והכל עניין של העדפה אישית.

בנוסף, בנוגע לסוללת הלהבים (ש-BYD) משתמשת ואף מייצרת לטסלה - זו סוללה אמידה יותר, אבל אם אתה חושב בצורה פרקטית - אתה מקבל אחריות מג׳ילי לכמות זמן שבה תספיק כבר למכור את הרכב כמה פעמים ולחרוש עליו המון.

בנוסף, יש לשקול את העובדה שג׳ילי מורכבת על בסיס רכב בנזין, כך שיש חסרונות כמו מחסור בנורת תאורה בפתח הכניסה של החשמל, מה שמקשה בלילה לראות - אבל לדעתי אלו הקרבות מזעריות בשביל לקבל מוצר שנותן את ההרגשה שהוא איכותי יותר, לדעתי בלבד.

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, ErezZM כתב:

מחיר סוכנות לעולם לא נקבע לפי מחירון…

ההמלצה שלי היא ללכת על רכב חדש כל עוד אפשר, היום שוק המשומשות במצב על-הפנים, ואם תצליח למצוא במחיר מחירון רכב במצב טוב, אתה צריך להתחיל להאמין.

ההמלצה שלי היא על האופציה שלפיה אני בחרתי את רכבי - והיא ג׳ילי גיאומטרי סי.

הגעתי לסוכנות בחיפה, בהתחלה לג׳ילי, התרשמתי מהרכב, איכות החומרים - ובעיקר נראות הפנים של הרכב.

ולאחר מכן, הלכתי לBYD, יצאתי משם ללא נסיעת מבחן אפילו שקבעתי מראש, לאחר שהעפתי מבט קצר פנים, וסגרתי את הדלת.

איכות החומרים שמרגישה כאילו רכשתי מסוכנות אליאקספרס, מהמוצרי ילדים שעשויים להתפרק בכל שנייה…

זאת הייתה ההרגשה שלי, ומכך הלכתי על ג׳ילי, שמגיע לה את התואר ה-״מוצק״ שהזכרת בנוגע לנירו.

איכות ההרכבה מצוינת, יציבות יוצאת מן הכלל, אני בעלים לשעבר של נירו היברידית, שנת 2020, כך שבקלות הג׳ילי יותר יציבה ונותנת את הרגשת הבטיחות על הכביש.

ההצעה הכי טובה שיש לי לתת, תגיע לסוכנות, תבחן את הרכב לצרכים האישיים שלך, תעשה נסיעת מבחן ותחליט. כל הרכבים שציינת אמינים, ומעולים - והכל עניין של העדפה אישית.

בנוסף, בנוגע לסוללת הלהבים (ש-BYD) משתמשת ואף מייצרת לטסלה - זו סוללה אמידה יותר, אבל אם אתה חושב בצורה פרקטית - אתה מקבל אחריות מג׳ילי לכמות זמן שבה תספיק כבר למכור את הרכב כמה פעמים ולחרוש עליו המון.

בנוסף, יש לשקול את העובדה שג׳ילי מורכבת על בסיס רכב בנזין, כך שיש חסרונות כמו מחסור בנורת תאורה בפתח הכניסה של החשמל, מה שמקשה בלילה לראות - אבל לדעתי אלו הקרבות מזעריות בשביל לקבל מוצר שנותן את ההרגשה שהוא איכותי יותר, לדעתי בלבד.

אני נסעתי גם ב byd וגם בג'ילי

לגבי איכות החומרים אני חולק עליך

byd בנוי בצורה טובה מאוד,יש יפניות שלא אנקוב בשמות שלא מגיעות לרמה הזאת, שלא נדבר על יפניות עם עיצוב פשוט ומשעמם

עריכה אחרונה על ידי levy
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מצטרף ללוי מעלי נהגתי גם בbyd וגם בג'יילי 

האיכות חומרים הורגש לי באותה קטגוריה, אומנם ג'יילי היה קצת פחות נוקשה 

אבל byd oto 3 לא אמין מבחינת הטווח סוללה שלו, לעומת הג'יילי שדי קרובה לזה

פורסם (נערך)

לגבי מחיר המחירון של הנירו מוכרים לחבר שלך סיפורי מעשיות.

המחירון שלו הוא בדיוק של רכב מחודש יולי שנת 2023 בשקלול יד ראשונה אפס ק"מ ובשקלול הקילומטרז המדוייק שהוא עבר. כל מחיר שהוא ישלם מעבר לכך זה נטו הפסד שלו.

אופציה טובה יותר היא נירו החשמלית שנת 2024 שנמכרת בהנחה של 20 אלף ₪ במחיר של 180 אלף ₪ (לפחות עד לאחרונה). ההנחה הנ"ל זה נטו רווח שלו (למרות שבדרך כלל ירידת הערך בשנה הראשונה של הרכב גבוהה יותר משמעותית מזו של השנה השניה ואילך, אבל עדיין...).

לגבי הרכבים עצמם יש שיקולים לכאן ולכאן.

לי בעיקר מפריע ריפוד העור הסינטטי ב- byd שמתרתח בקיץ (כמו שנהוג בתעשית הרכב הסינית) ורעש רוח חזק מחלון הנהג כבר במהירויות בינוניות ומעלה. מה שאני אוהב ב- byd זה שבגלל שסוללת הבלייד צרה ריצפת הרכב פחות מוגבהת מרכבים חשמליים אחרים ובשילוב עם מושבים שממוקמים בגובה גבוה יותר מהנהוג בהרבה מהרכבים החשמליים מתקבלת תנוחת ישיבה דומה לרכב דלקי.יחד עם זאת המושבים הקדמיים לא נוחים לדעתי.

בנירו למיטב זכרוני המושבים משולבים בד ועור סינטטי בצדדים ולכן המצב יותר טוב מבחינת התחממות המושבים. מפריע לי גם שריצפת הרכב שלה הוגבהה בגלל הסוללה לעומת גירסת הפלאג אין כך שתנוחת הישיבה בה פחות נוחה לעומת גירסת הפלאג אין (אבל עדיין בסדר לעומת הרבה חשמליות אחרות).

דרך אגב רכב אחר שיכל להתאים ויותר מתקדם משני הרכבים הנ"ל הוא הזיקר x שנמכר החל מ- 185 אלף ₪, אבל אני מניח שהמלאי שלו במחיר הנ"ל (לפני עליית המס) כבר נגמר, אבל שווה לבדוק. (גם בו ריצפת הרכב מוגבהת יחסית לרכב דלקי).

הם יכולים לבדוק גם את הצ'רי fx החשמלית ואת byd דולפין.

עריכה אחרונה על ידי green
  • מעניין 1
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני 14 שעות, Opel Astra GSI כתב:

רכש קיה נירו 0 ק"מ מיבואן ב165 אש"ח.

איזה נירו ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני כשעה, Opel Astra GSI כתב:

חשמלית מלאה

ככל הנראה המצב קשה, הנ"ל מהווה הנחה של כ 35K ממחיר המכירה הרשמי של הרכב.

האמת אחלה עיסקה , בבירור עדיפה על הגיילי ולטעמי גם על ה BYD.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני שעה, Opel Astra GSI כתב:

חשמלית מלאה

מהדור האחרון?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מחיר מחירון של הנירו החשמלית 200k,  אשמח אם תשתף (אני מעוניין לקנות) איך/ממי הוא קנה ב 165k. 

• תוכן חדש...