Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת רכב לטיול של שבוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בחודש הבא אני והבת זוג מתחננים לטוס לפרנקפורט.

המסלול שלנו הוא לעבור ביער השחור-אגם קונסטנץ- הרים אלפים.

אנו עתידים לעבור כ2000-2500 קמ.

לפני כמה חודשים עשיתי מסלול דומה על במו סדרה 4 גראן קופה שהייתה נהדרת ומהנה מאוד לנהיגה.

ועכשיו עומדת דילמה חדשה על השכרה.

והאופציות הן:

במו סדרה 4 קבריולט שמאוד רציתי אך ההגיון הבריא אומר שבחורף אין שימוש לרכב.

מיאטה- שיא הריגוש אך מתאים לנהג בלבד וללא מזוודות-נפסלה(בעתיד אעשה עליה טיול לבדי :) )

במו סדרה 4 שוב פעם???

במו סדרה חמש-החסרון היחידי הוא שכבר נסעתי על במו.

מרצדס סדרה C/E קלאס- עוד לא ניסיתי את המרצדס ונשמע מאוד מעיניין-במידה ומרצדס איזה מבין האופציות היא המועדפת?

מה אתם הייתם בוחרים?

או לחלופין, מה להוסיף למשוואה?

פורסם

כמה מטען אתם לוקחים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

עוד שאלה: טיול אתרים או טיול נהיגה? המסגרת שאתה מתאר (400 ק"מ ביום) מתאימה לטיול נהיגה נטו. אם אתם רוצים לראות אתרים צמצמו את תא השטח (לא את הקילומטראז'), היער השחור לבדו מספק תעסוקה לשבוע ויותר, בתלות בתחומי העניין שלכם.

אגב, "אלפים" זה מונח רחב מאוד. שוב, במסגרת שהצגת כנראה תהיה טעימה קטנה.

האם יש לכם ניסיון בנהיגת חורף\שלג? הם יש לכם גמישות להתאמת המסלול למזג האוויר? האם הרכב מתאים לנהיגה בחורף השוויצרי והגרמני? צפה לנהיגה קשה מאוד וממש לא מהירה, מדינות אירופה נוהגות להגביל מהירות במזג אויר קשה - אל תופתע אם תקבל באוטובאהן מגבלה של 70-80 קמ"ש - ונהיגה בשלג בכלל מצריכה ידע.

עוד דבר שעליך לבדוק - דרישה לצמיגי חורף ושרשראות. זו קיימת באזורים שונים בתאריכים שונים, אתה צריך לוודא שאתה מקבל ברכב ההשכרה את הצמיגים המתאימים לדרישות של כל מקום שתעבור בו, שרשראות אם נדרשות וכמובן מכיר את השימוש בציוד.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, sperial כתב:

עוד שאלה: טיול אתרים או טיול נהיגה? המסגרת שאתה מתאר (400 ק"מ ביום) מתאימה לטיול נהיגה נטו. אם אתם רוצים לראות אתרים צמצמו את תא השטח (לא את הקילומטראז'), היער השחור לבדו מספק תעסוקה לשבוע ויותר, בתלות בתחומי העניין שלכם.

אגב, "אלפים" זה מונח רחב מאוד. שוב, במסגרת שהצגת כנראה תהיה טעימה קטנה.

האם יש לכם ניסיון בנהיגת חורף\שלג? הם יש לכם גמישות להתאמת המסלול למזג האוויר? האם הרכב מתאים לנהיגה בחורף השוויצרי והגרמני? צפה לנהיגה קשה מאוד וממש לא מהירה, מדינות אירופה נוהגות להגביל מהירות במזג אויר קשה - אל תופתע אם תקבל באוטובאהן מגבלה של 70-80 קמ"ש - ונהיגה בשלג בכלל מצריכה ידע.

ניסיון נהיגה בחורף כרגע אין. לאחר הטיול יהיה :)

מבחינת מרחקים- זה על פי ניסיון של טיול קודם.

כרגע אין לוז מוגדר  לכל הטיול אבל התכנון הוא לנסוע ליעד תיירותי ולשהות בו כמה שעות(נהיגה יומית של עד 3-4 שעות)

מבחינת כבישים סגורים אני אקח זאת בחשבון-למרות שאנו גמישים בנושא.

לגבי האלפים- אנו נהיה סה"כ יומיים באלפים(אכן טעימה קטנה)

לגבי רכב מתאים-הרכבים מגיעים עם צמיגי חורף וכמובן ידוע לי על זהירות מירבית בתנאי שלג וסערות.

עריכה אחרונה על ידי slavai
פורסם

תראה - אין לי ניסיון בנהיגת חורף אירופית - אבל הישבן שלי יכול לתאר לך הרבה פגישות עם מדרכות מושלגות.

אתה צריך לתכנן את הטיול לפי מזג האויר הצפוי, להביא בחשבון מגבלות מהירות וחסימת כבישים (נדמה לי שהתוכנית שלך ל-400 ק"מ ביום שאפתנית מאוד), סגירת אתרים. אפילו בחירת רכב מתאים, כזה שיהיה יציב על כביש חלק, שיהיה נוח להובלת ציוד החורף התפוח (תנהג במעיל או שתאחסן אותו מאחור בזמן נהיגה?), ידאג שיהיה לכם חם ונעים וישמור עליכם אם בכל זאת תחליקו או מישהו יחליק עליכם.

פורסם

Miata Is Always The Answer.

תביאו תיקים רכים במקום טרולי, ואז תוכלו להכניס אותם לתא המטען (הרי בפועל נפח תא המטען של מיאטה גדול יותר משתי מזוודות טרולי, זה נטו עניין של גודל הפתח). אני לא יודע באיזה שלב אתה נמצא בחיים, ומה התכניות שלכם לגבי העתיד, אבל רק תיקח בחשבון שכיום אתם יכולים לעשות את הטיול הזה בכל אחד מהרכבים האלה - אבל אם בעתיד יהיו לכם ילדים, מיאטה כבר לא תבוא בחשבון. אז תהנה מהאפשרות כל עוד אתה יכול. אה, ותעדכן בבקשה באיזו סוכנות אתה שוכר מיאטה - שואל בשביל חבר :)

פורסם
לפני 4 שעות, slavai כתב:

לגבי רכב מתאים-הרכבים מגיעים עם צמיגי חורף וכמובן ידוע לי על זהירות מירבית בתנאי שלג וסערות.

מנסיון רב של נסיעה בשלג ותנאי חורף קשים, צמיגי חורף מודרניים בעלי אחיזה מעל המצופה!
תיהיה זהיר, שים לב לכביש, פניות חדות לקחת לאט, לא לדפוק האצות מיותרות ולהתחיל נסיעה ברגוע... סע ותהנה!

מניח שאתה נוסע לטייל במקומות מוכרים כך שמפלסים שלג לעיתים קרובות, בגרמניה נפוץ גם לפזר מלח, ויש המון מידע על מצב הדרכים.

תמיד שיהיה ביגוד חם ברכב... למקרה ותתקע או שתיהיה תקלה ברכב, שלא תקפאו מקור עד שיגיע שגריר.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 9 שעות, slavai כתב:

והאופציות הן:

במו סדרה 4 קבריולט שמאוד רציתי אך ההגיון הבריא אומר שבחורף אין שימוש לרכב.

מיאטה- שיא הריגוש אך מתאים לנהג בלבד וללא מזוודות-נפסלה(בעתיד אעשה עליה טיול לבדי :) )

במו סדרה 4 שוב פעם???

במו סדרה חמש-החסרון היחידי הוא שכבר נסעתי על במו.

מרצדס סדרה C/E קלאס- עוד לא ניסיתי את המרצדס ונשמע מאוד מעיניין-במידה ומרצדס איזה מבין האופציות היא המועדפת?

איפה המכוניות הפשוטות והזולות ברשימה שלך? עם כל הכבוד, בתקופה הזאת כל יום הוא הגרלה מבחינת מזג אוויר, ויש סיכוי טוב שתבלו את רוב הטיול בסביבה אפורה ולחה שלא בדיוק תורמת לנהיגה ספורטיבית. במצב כזה הייתי לוקח פורד פוקוס סטיישן ויוצא לדרך, את החוויות כבר תאספו על הכבישים המקומיים, בבתי המלון, ובכפרים הקטנים שתעברו דרכם. באמת שכל הקטע הזה של 'וואי נהיגת חווייה בכבישי גרמניה' הרבה פחות רלוונטי כיום, כאשר אפילו מכונית פשוטה חדשה נותנת אחיזת כביש ורמת אבזור שפעם היו שמורות לרכבי יוקרה. עצם ההתנהלות של הנהגים שם ואיכות האספלט והנופים כבר יעשו הבדל גדול בתחושות ובאווירה מול מה שאתם רגילים אליו בישראל.

יצא לי לבקר ולנהוג בגרמניה עשרות פעמים במסגרת העבודה ויש לי הרבה זכרונות נהדרים מהטיולים האלה, אבל כשאני מנסה להיזכר במה נהגתי שם - פורד פוקוס, אופל מריבה, סיאט אתקה, פולקסוואגן טיגואן, סמארט... היה אפילו איזה טרנזיט. באמת שזה החלק הכי זניח בחוויות שצברתי. אני מניח שתוציאו לא מעט כסף על החתונה, לכן דווקא על השכרת הרכב הייתי חוסך. ואז נוסע שוב, באביב ועם מיאטה, כדי להשלים פערים.

פורסם

נהפוך הוא. דווקא בגלל שכל מכונית מודרנית נותנת אחיזה טובה - במזג אוויר רע, עם שלג, אתה יכול לקבל חוויה כיפית מבלי להגיע למהירות מסכנת חיים. יצא לי לנהוג באלפים על במוו במזג אוויר מושלג, וזו הייתה חוויה מאוד חיובית, שאין סיכוי שנהיגה ברכב עם הנעה קדמית הייתה משתווה לה. צמיגי השלג המודרניים נותנים מספיק בטחון כשאתה צריך אותו, ומנגד בעיקולי 180 מעלות אתה לגמרי משחק עם המצערת על האחיזה האחורית, ובמהירות אפסית בה יש לך זמן לעשות תיקונים עד מחר - זה, הלכה למעשה, נהיגה ספורטיבית בהילוך איטי.

פורסם

לא יודע מה איתך, אבל אני משתדל לא לעשות דברים כאלה כשיש איתי נוסעים באוטו. יצא לי גם להתנסות בנהיגת חורף וסופות שלגים מספר פעמים ואלו תמיד היו ה-BMW והמרצדסים שהחליקו ראשונים בכביש. אפילו לא נהגי מירוצים למיניהם, אלא סתם כאלה שנוהגים בסדרה 3 או c-class מהמפעל. יתכן שיש לך כישורי נהיגה מעל הממוצע ולכן זה הרושם שקיבלת, אבל לא הייתי ממליץ על השתתפות בניסוי למישהו שמגיע ממדינה עם אקלים סוב-טרופי ונוהג עם אנשים נוספים ברכב.

פורסם

אני ממש לא מתיימר להיות נהג מרוצים - ובגלל זה התחלתי מלציין את החשיבות של צמיגי שלג מודרניים. איתם, אם אתה לא מנסה להוציא זנב בפניה - הנהיגה בשלג מרגישה כמו נהיגה בגשם בארץ. אין לי ספק שאם הייתי מנסה לעשות דברים כאלה ללא צמיגים מתאימים, הייתי מוצא את עצמי בתעלה כלשהי. ולמען הסר ספק, זה לא שעשיתי דריפטים בעיקולים (אין לי מספיק נסיון עם זה, בטח שלא כדי לעשות את זה עם נוסעים נוספים ברכב) - אבל אתה בהחלט יכול להרגיש את גבול האחיזה גם בלי להחליק. ובעיניי להיות על גבול האחיזה הזה הוא כיף בפני עצמו - ובשלג אתה מגיע אליו במהירויות חד-ספרתיות, ובעיניי זה יתרון (גם כי יש לך יותר זמן לתקן אם הגזמת, וגם כי אם לא הצלחת לתקן - להחליק לתוך תעלה ב-10 קמ"ש זה הרבה פחות נורא מאשר ב-50 קמ"ש).

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 14.12.2023 בשעה 22:08, Derish כתב:

איפה המכוניות הפשוטות והזולות ברשימה שלך? עם כל הכבוד, בתקופה הזאת כל יום הוא הגרלה מבחינת מזג אוויר, ויש סיכוי טוב שתבלו את רוב הטיול בסביבה אפורה ולחה שלא בדיוק תורמת לנהיגה ספורטיבית. במצב כזה הייתי לוקח פורד פוקוס סטיישן ויוצא לדרך, את החוויות כבר תאספו על הכבישים המקומיים, בבתי המלון, ובכפרים הקטנים שתעברו דרכם. באמת שכל הקטע הזה של 'וואי נהיגת חווייה בכבישי גרמניה' הרבה פחות רלוונטי כיום, כאשר אפילו מכונית פשוטה חדשה נותנת אחיזת כביש ורמת אבזור שפעם היו שמורות לרכבי יוקרה. עצם ההתנהלות של הנהגים שם ואיכות האספלט והנופים כבר יעשו הבדל גדול בתחושות ובאווירה מול מה שאתם רגילים אליו בישראל.

יצא לי לבקר ולנהוג בגרמניה עשרות פעמים במסגרת העבודה ויש לי הרבה זכרונות נהדרים מהטיולים האלה, אבל כשאני מנסה להיזכר במה נהגתי שם - פורד פוקוס, אופל מריבה, סיאט אתקה, פולקסוואגן טיגואן, סמארט... היה אפילו איזה טרנזיט. באמת שזה החלק הכי זניח בחוויות שצברתי. אני מניח שתוציאו לא מעט כסף על החתונה, לכן דווקא על השכרת הרכב הייתי חוסך. ואז נוסע שוב, באביב ועם מיאטה, כדי להשלים פערים.

הן לא ברשימה כי הן לא רלוונטיות כלל :)

אחת הסיבות לטיול הזה הוא הרכב (ולכן פניתי עם השאלה לפורום של אוהבי רכבים)

בתאריך 14.12.2023 בשעה 18:20, דג כתב:

מנסיון רב של נסיעה בשלג ותנאי חורף קשים, צמיגי חורף מודרניים בעלי אחיזה מעל המצופה!
תיהיה זהיר, שים לב לכביש, פניות חדות לקחת לאט, לא לדפוק האצות מיותרות ולהתחיל נסיעה ברגוע... סע ותהנה!

מניח שאתה נוסע לטייל במקומות מוכרים כך שמפלסים שלג לעיתים קרובות, בגרמניה נפוץ גם לפזר מלח, ויש המון מידע על מצב הדרכים.

תמיד שיהיה ביגוד חם ברכב... למקרה ותתקע או שתיהיה תקלה ברכב, שלא תקפאו מקור עד שיגיע שגריר.

כמובן שיה ביגוד חם.

בתאריך 14.12.2023 בשעה 16:35, chrono כתב:

Miata Is Always The Answer.

תביאו תיקים רכים במקום טרולי, ואז תוכלו להכניס אותם לתא המטען (הרי בפועל נפח תא המטען של מיאטה גדול יותר משתי מזוודות טרולי, זה נטו עניין של גודל הפתח). אני לא יודע באיזה שלב אתה נמצא בחיים, ומה התכניות שלכם לגבי העתיד, אבל רק תיקח בחשבון שכיום אתם יכולים לעשות את הטיול הזה בכל אחד מהרכבים האלה - אבל אם בעתיד יהיו לכם ילדים, מיאטה כבר לא תבוא בחשבון. אז תהנה מהאפשרות כל עוד אתה יכול. אה, ותעדכן בבקשה באיזו סוכנות אתה שוכר מיאטה - שואל בשביל חבר :)

אחרי שישבנו בארץ במיאטה הוחלט שהיא קטנה וצפופה ולהעביר בה כמה שעות יכול להיות סיוט.

במיוחד שאין מקום נוסך ברכב(שורה שניה) למעיל וכו.

בעתיד הקרוב בהחלט אעשה טיול עם מיאטה :)

בכל מקרה הוזמנה מרצדס E קלאס (או במו סדרה חמש-לפי המלאי)

אני מקווה לקבל את הE  קלאס כדי להתנסות במרצדס לכמה ימים.

המחיר היה לא יקר דרך סיקסט וכאל ויצא 2200 ש"ח לחמישה ימים וכולל ביטול שתתפות וללא הגבלת קמ.

כמובן אעדכן בתחושות הרכב :)

• אהבתי 1
פורסם

פרנקפורט באמצע ינואר? שיא החורף.

אמלק. במידה ולא נכתב, אציין רק שבתנאים של רטיבות/שלג, רכב עם הנעה אחורית נמצא במקום אחרון.

אחרי זה רכב עם הנעה קדמית, והכי עדיף זה רכב עם הנעה לכל הגלגלים.

גם לגבי צמיגים: צמיגים ספורטיביים דביקים, יהיו מצויינים על כביש יבש, אבל על כביש רטוב/חלקלק הם יאחזו פחות טוב מצמיגים רגילים.

אז כדי לא לקחת סיכון, עדיף רכב עם הנעה לכל 4 הגלגלים (4X4 או AWD למיניהם),.המתמחים בזה היסטורית זה אאודי או סובארו.

בטח אפשר לקבל איזו אאודי עם מנוע בשרני שתיתן גם הנאה בתנאים פחות טובים (אמנם הנעה אחורית יותר כיפית, אבל עם סיכון

בכביש רטוב/חלקלק).

לגבי צמיגים - צמיגים רגילים לכל הפחות, ועדיף צמיגי חורף  (שוב, גם זה על חשבון ההנאה מנהיגה, אבל הרבה יותר בטוח).

בכל אופן, שיהיה בהצלחה ,וסעו בזהירות

• תוכן חדש...