Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הנה חלפו 3 שנים מאז שקיבלתי את הסיטרואן c5 איירקרוס בנזין שלי ובעוד מספר חודשים אוכל להחליף אותה בסיוע הביטוח הלאומי. עם זאת, אני כלל לא בטוח שזה משהו שאני רוצה לעשות כרגע ואשמח לתובנות שלכם.

1. הרכב נוח לי מאוד ומצוין לצרכים שלי. אני נוסע כ-7,000 ק״מ בשנה (עוד אין 20,000 על הרכב) שמורכב תכלס משתיים-שלוש נסיעות לאילת והיתר נסיעות מאוד קצרות בלב המרכז (ת״א/ר״ג/גבעתיים). צריכת הדלק לאילת סביבות 1-14 ובעיר בדרך כלל 1-9 אבל זאת עלות לא מהותית ואין לי בעיה למשוך ככה גם עוד 7 שנים. אני ממש לא ממהר להחליף את הרכב.

2. לרכב יש 5 שנות אחריות מלאות כך שגם אם אמכור אותו בעוד שנה וחצי לרוכש יהיו מספר חודשי כיסוי נוספים למרות שהרכב מושלם וללא כל תקלה, אז יש לי זמן.

3. אין כרגע אפילו c5 היברידי (הפסיקו למכור אותו), שלא לדבר על חשמלי שגם אם יבוא להבנתי הטווחים ברכבים החשמליים של סיטרואן לא טובים ולא מתקרבים למה שמקבלים ברכבים אחרים. הבעיה היא שהם הרבה פחות נוחים ונוחות נקודה קריטית אצלי עקב הנכות.

4. במקום מגורי הנוכחי אין עמדות טעינה מסודרות ומקסימום אוכל להוריד כבל חשמל מהדירה לרכב כמו שהשכן עושה אבל זה בלאגן ומגביל אותי להבנתי בגדול לרכב היברידי כי חשמלי לחלוטין דורש עמדת טעינה, בסביבתי הקרובה - רדיוס של מספר ק״מ - יש מספר מצומצם יחסית כרגע של עמדות טעינה רגילות או מהירות (סביבות 10) - כאמור שטח בנוי וצפוף מאוד ואני לא רואה בקרוב שינוי בנושא - לדוגמא אין עמדת הטענה של פז אלא אם כן אסע מרחק משמעותי - לתחנה שלהם באזור ...

5. מאידך - אנ יאולי צריך לטעון את הרכב פעמיים בחודש ולהבנתי נסיעה עירונית לא אמורה לשנות משמעותית את הטווח האפקטיבי של הרכב, כך שרכב עם טווח של 500 ק״מ בהחלט אמור לעבוד, בטח ובטח שיש כיום רכבים שעוברים את ה-600 כמו הטסלה החדשה.

6. לגבי רכב היברידי - נשמע שהוא מתאים לצורת הנסיעה שלי שביום יום מוגבלת למספר מועט של ק״מ (פחות מ-20 ביום ״קשה״) ועדיין יש מנוע בנזין לירידות לאילת - אבל כאמור לא מכיר כאלו שמתאימים.

אשמח לשמוע על suv קיימים שיכולים להתאים או כאלו שיגיעו או צפויים להגיע לישראל עד פסח 2025. ככל שהזמן עובר והחשש מחשמלי לחלוטין פוחת אני מניח שחשמלי עדיף למרות תצורת הנסיעה שלי כי להתעסק עם הטענה חשמלית דרך החלון לא נראה לי לענין (במקרה שלי). ואולם, השיקול הכלכלי הקר גם משחק תפקיד - הפער בין רכב חדש כמו שלי לרכב חשמלי מקביל הוא בטוח 50 אלף ש״ח במינימום (נניח קיה ev6), וכאמור את ירידת הערך המאסיבית כבר חטפתי ויש לפחות 3 אנשים שירכשו ממני את הרכב בשמחה במחירון גם בעוד שנה או שנתיים.

ממש מתלבט ורוצה להבין איך לדעתכם דברים ישתנו לטובה בצד החשמלי בגזרת ה-suv בשנה וחצי הקרובות.

תודה מראש!

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

עם נסועה נמוכה כ"כ, איזה אינטרס יש לך לעבור לחשמלי או היברידי? החיסכון בדלק ככל הנראה לא יכסה לך את הפער בעלות הרכישה

פורסם
לפני כשעה, chezik כתב:

עם נסועה נמוכה כ"כ, איזה אינטרס יש לך לעבור לחשמלי או היברידי? החיסכון בדלק ככל הנראה לא יכסה לך את הפער בעלות הרכישה

מסכים ועדיין חושב קדימה ... 

לפני 45 דקות, razi_pazi כתב:

מבחינה כלכלית אין סיבה להחליף את הרכב.

אתה גם מרוצה ממנו.

למה בעצם אתה מחפש חלופה? 

אני לא בקיא בשיקולים מול הביטוח הלאומי

שיקולי ביטוח לאומי לא קריטיים כרגע, רק מציין שיש לי אפשרות להחליף ולכן הנושא עלה לי בראש.

כרגע מסכים שאין סיבה אבל בהנחה שתהיה התקדמות יפה בטיב ובעלות/תועלת של החשמליות שצפויות להגיע לכאן בשנתיים הקרובות  ובהתחשב בזה שלא ברור כמה הסיטרואן תהיה סחירה (אעפ״י שיש קונים, לפחות ממה שנאמר לי מפורשות בלי צ׳ק ליד ...) + האחריות תסתיים, אני בהחלט חושב שבעוד שנה וחצי-שנתיים (לקראת חמש שנים עם הרכב) יתכן שזאת נקודת איזון סבירה להחלפה. ברור שהשיקול אישי אני רק מנסה להבין אם בכלל יש נראות מספיק טובה קדימה לדעת מה יגיע.

פורסם

מהיכרות עם זכאים לרכב, תמכור אותו לחבר טוב או ביד 2 במחיר מחירון ומעלה וקנה חדש עם ההטבות להן אתה זכאי. המדינה נותנת - קח. קנה רכב בתקציב לו אתה זכאי, עדיפות להיברידי כי זה "העתיד" וכי חשמלי עלול לסבך אותך אם אין לך עמדת טעינה בבית. יש מספיק רכבים טובים, ורכב חדש הוא בטיחותי יותר וכיף יותר. בריאות!

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 53 דקות, Michazzz כתב:

תמכור אותו לחבר טוב

אכן יש כמה שעומדים בתור כבר. מסכים שהיברידי שיכול לעשות 50 ק״מ אמיתי על טעינה יכול להיות פתרון - יש לך המלצות? הבעיה היא נוחות לכן אני בסיטרואן אבל אין היברידי יותר (הפסיקו ב-2021 את הייבוא כי יקר מדי) ואני לא יושב בנוח באחות ה-3008...

פורסם
לפני 21 שעות, G. P. Magnus כתב:

1. הרכב נוח לי מאוד ומצוין לצרכים שלי

אז למה לא לקנות בעצם c5 חדשה?

אם יש לך תמריץ כלכלי להחליף אותו ממילא, אתה אומר שהרכב מעולה לך ובסיטרואן אתה גם ככה נשאר בתוך תחום האחריות, איפה הבעיה?

פורסם
לפני 4 שעות, stx כתב:

אז למה לא לקנות בעצם c5 חדשה?

לא פוסל את האפשרות אבל רציתי להבין האם יש משהו עדיף. הלוואי וסיטרואן יחזירו את הגרסה ההיברידית או יביאו גרסה חשמלית מלאה (אבל עם טווח סביר במציאות)

פורסם

האחות של ה-c5 - הפ׳גו 3008 התחשמלה:

https://www.peugeot.co.uk/models/new-peugeot-E-3008.html

נראה שהטווח יהיה בין 525 ל-700 ק״מ. חבל שהטעינה ״רק״ ב-160 קוט״ש לכומר חצי שעה לטעון מ-20 ל-80%. מה שכן, הגרסה הדו מנועית אמורה להיות עם אותו טווח (525) כמו הגרסה עם מנוע בודד, למרות שתתן עוד כ-110 כ״ס.

מניח שכמו תמיד, עוד כמה חודשים גם סיטרואן תפרסם נתונים דומים. נקווה שעד 2025 הרכבים יגיעו אלינו.

• תוכן חדש...