Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בן 35 

כיום בכללית פלטינום משלם 90 +-

יש לכם המלצות לקופות אחרות? בוא נתעלם מסוגיית המרחק זה כמובן משמעותי אבל מעניין אותי לדעת מה כל קופה נותנת ולא מצאתי מנגנון טוב להשוואה

פורסם (נערך)

לדעתי השיקול המרכזי בבחירת הקופה הוא השירותים שתקבל בקרבת הבית. זמינות שירותים (לא רק רופאים) מבחינת תורים, מיקום*, נגישות (חניה!!).

בסופו של דבר מה שחשוב הוא הרפואה היומיומית.

לא בדקתי את ההפרשים במחירי השב"ן, אבל אני מניח שהם לא צריכים להיות גדולים מדי.

*מבחינת מיקום, חוץ מרפואה ראשונית לא חייב להיות ממש צמוד לבית, אם קיימים ברדיוס נסיעה סביר ויש חניה נוחה. חוץ מזה, אם יש לך רופאים ראשוניים טובים תיסע אליהם גם 15-20 דקות, ליועצים גם יותר.

אגב, כשאתה מציין את מחיר הפלטינום - כמה אנשים זה כולל?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי, 

אל תשכח שרשימת הכיסויים היא בפיקוח ממשלתי וכמעט זהה. 

(חוץ מהרכיבה הטיפולית של הבן שלי שיצאה זולה יותר במכבי). 

כמו כן, שאל עצמך איפה יהיה נוח יותר לקבל טיפולים (רמז: במכבי לא קובעים תור לבדיקת שתן). 

איפה תוכל לבקש משחה לבת שלך נגד חצ'קונים באפליקציה (רמז: לא בכללית). 

איפה יש יותר בתי מרקחת שמכבדים מרשמים של הקופה(רמז: לא בכללית). 

ולפי זה בחר. 

אוהד

נ.ב כמו כן, אין לבחור קופה שאוהד תבע אותה בשנתיים האחרונות (רמז: כללית)

פורסם

מבחינת מחירים כללית הכי זולה, מאוחדת ומכבי יותר יקרות אבל בינהן כמעט אין הבדל.

לגבי השירות, זה תלוי באיזור המגורים שלך.

מבחינתי הכי חשוב זה קרבה וזמינות רפואת משפחה שהיא הכי תכופה.

לגבי רפואת שיניים לכל קופה יש מחירון לכל סוגי הטיפולים, אישית פחות מתחבר, מרגיש שהם דוחפים לטיפולים מסובכים ומשתלמים מבחינתם(קרה לי פעמיים שרופאה פרטית עשתה טיפול אחר, פשוט יותר שפתר את הבעיה והפסקתי להגיע אליהם)

פורסם

@o_prime אם אתה רוצה דיווח קצת יותר רחב יריעה מניסיונך האישי, בדוק את סיכום נציבות תלונות הציבור במשרד הבריאות.

עם זאת, אני חוזר ואומר: כל הסטטיסטיקות האלה יפות מאוד, אבל אתה צריך לבחור בקופה שבה אתה צפוי לקבל את השירות הטוב ביותר במקום מגוריך - וזה נתון שמשתנה מאוד במקומות שונים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה לא גר בירושלים אז האופציות שלך הן מכבי וכללית.

בירושלים הייתי משאיר אולי את מאוחדת במשוואה.

מאוחדת הייתה פעם קופה טובה, אבל בשנים האחרונות כל הרופאים הסבירים נטשו אותה והיא הפכה ללא רלוונטית לדעתי.

בכל מקרה מאוד קל לעבור קופה - תנסה מכבי. תנסה כללית - תשאר איפה שנראה לך יותר טוב.

לכל אחת יתרונות וחסרונות.

פורסם

אין שום משמעות לקופה.

מה שחשוב זה למצוא סניף טוב בגודל מתאים ובמרחק שמתאים לך. אצלי ספציפית נכון לכתיבת שורות אלה ובגלל הילדים מתאים כללית עקב רופאים מסוימים ומרכז ייעודי לילדים שהוא קל"ב.

תוציא את הראש מהפורום ותשאל את השכנים ואת אשתו של הירקן במכולת וכדומה. חוץ מזה קל לנסות ולעבור. 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הסיפור של בחירת רופאים חשוב. אחד התהליכים הבעייתיים ביותר בתחרות בין הקופות הוא פיתוי רופאים לעבור קופות עם הבטחה לשכר חריג, כאשר מדובר ברופאים עם אוכלוסיית מבוטחים גדולה ונאמנה לו, רצוי צעירה ובריאה. במהלך השנים היו לא מעט שערוריות כאלה, כצפוי במיוחד כאשר מדובר בחרדים ובערבים.

אז, פות״ש, בדיוק כפי שכתב הנס וכפי שבוחרים סניף בנק: בחר בקופה ובמרפאה המומלצים על ידי תושבי האיזור. אם יש צורך בחר ברופא/מרפאה קצת יוצר מרוחקים (בגבול הסביר), בתנאי שההגעה נוחה ושעות הפעילות מתאימות לך. יש לא מעט מרפאות ורופאים עצמאיים שנותנים שירות מחוץ לשעות המשרד הרגילות.

פורסם
בתאריך 25.8.2023 בשעה 19:46, o_prime כתב:

היי, 

אל תשכח שרשימת הכיסויים היא בפיקוח ממשלתי וכמעט זהה. 

(חוץ מהרכיבה הטיפולית של הבן שלי שיצאה זולה יותר במכבי). 

כמו כן, שאל עצמך איפה יהיה נוח יותר לקבל טיפולים (רמז: במכבי לא קובעים תור לבדיקת שתן). 

איפה תוכל לבקש משחה לבת שלך נגד חצ'קונים באפליקציה (רמז: לא בכללית). 

איפה יש יותר בתי מרקחת שמכבדים מרשמים של הקופה(רמז: לא בכללית). 

ולפי זה בחר. 

אוהד

נ.ב כמו כן, אין לבחור קופה שאוהד תבע אותה בשנתיים האחרונות (רמז: כללית)

לא יודע מה היה לאוהד עם כללית, אבל גם בכללית לא צריך לקבוע תור לבדיקת דם או שתן (אבל זה כן מקצר לך תהליכים אם אתה קובע), אפשר לבקש מרשמים באפליקציה ובאתר, ולי בירושלים לא יצא להתקל יותר מדי במקומות שלא מכבדים מרשמים.

פורסם

תיקון להודעה הקודמת - הוצאת מרשם בפעם האחרונה הוצאתי בהודעת וואטספ למרפאה. מבחינתי אותו דבר כמו אפליקציה, אבל לא משהו יעודי.

באפליקציה אפשר רק לחדש מרשמים קבועים.

פורסם

חשוב לבדוק גמישות בבחירת רופאים מקצועיים, הזמינות שלהם והזמינות של השירותים.אני במכבי  הייתי צריך לעשות לא מזמן ניתוח בקע. קבעתי תור לכירורג מהיום למחר (מזל של תור שהתבטל) ותוך פחות מחודש הייתי כבר על שולחן הקצבים באסותא ראשון לציון (יכולתי להיות תוך שבוע אבל לא הסתדר לי מבחינת עבודה).

עובד שלי בלאומית סוחב דבר דומה כבר 8 חודשים ועדיין אין לו מועד לניתוח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

רופא שיניים זה למעשה שירות פרטי, גם אם בחסות הקופה.

כרגיל, זמינות תלויה במקום ובזמן.

• תוכן חדש...