Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה כבר תלוי מאד בעובדים הספציפיים ובתרבות הארגונית. שוב, באורביטה שלי (HP, אובג'ט, אפלייד, אורבוטק, נובה ועוד תריסר חברות קטנות עד בינוניות) המודל הזה עובד יפה כבר עשרות שנים, ואחוז נכבד מהמהנדסים (כולל אלו שהפכו למנהלים בהמשך) התחיל את דרכו כמרכיבים או אינטגרטורים לפני, במהלך, ולאחרונה גם אחרי התואר.

לא לכולם יש את האופי המתאים לבנות רשת חברתית, לזהות הזדמנויות ולהתקדם. לא כולם חזקים מספיק מקצועית כדי לקבל קידום. אבל המודל עובד והוא אבן יסוד בתעשיות האלה, גם אם הניסיון הספציפי שלך מראה אחרת. שים לב שאני לא מדבר על לעבור מתפקיד אינטגרטור בחברה א' למהנדס בחברה ב', אלא על להתקדם למהנדס במקום שבו היית אינטגרטור ואז כבר להמשיך משם הלאה.

אם הבחור יודע איך לבנות לעצמו פורטפוליו בגיטהאב, פרופיל בלינקד-אין ורשימת דיפלומות מקורסרה - שיהיה לו לבריאות, אני מסכים שזו אחלה דרך למצוא עבודה. אבל לרוב האוכלוסיה אין את המיינדסט הזה, ובשבילם מה שאני מציע עשוי לעבוד טוב יותר. אדרבא, גם אם החלטת ללמוד C++ וארדואינו (לא בדיוק עניין של שבועיים), האם לא עדיף להיות מוקף באנשים שיכולים לעזור ולייעץ מאשר לשבת ללמוד לבד בבית ללא הכנסה ולחכות שמגייסים ימצאו אותך?

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, shilo_v כתב:

כשנופלת משרה ראשונה, קופצים פנימה ולא משנה מה התנאים גם אם זה גובל בתפקיד יצאנית.

יצאנית זה עוד טוב אבל לפעמים מחפשים אגזוזנים לתפקיד ג'וניור.

• מצחיק 4

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 13 שעות, Derish כתב:

באירופה ובארה"ב, תאגידים רבים מגייסים אנשים שרק סיימו מכללה או אוניברסיטה

יש פה כלים אחרים. יש internship וapprenticeship (בתשלום שניהם) שמקובלים מאוד עוד בחופשות בין הסמסטרים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 6 שעות, Pika007 כתב:

חד וחלק לא. אתה מבזבז שנתיים, מגיע לתפקיד הבא שבנסיון כתוב "אינטגרטור" למרות שהיה לך תואר בהנדסה, ואז מקום אחרי מקום דוחה אותך.

גייסתי לא מזמן למחלקה שלי אדם בן 40, מוכשר ויצירתי אבל חסר נסיון. למה? כי הוא עשה בדיוק את זה ונתקע בתפקידי אינטגרציה/ג'וניור משהו כמו 8 שנים.

וזה לא שקבעתי את מה שאני כותב פה על סמך הנסיון עם אותו מגויס, הסיפור הזה הרבה יותר מדי נפוץ.

פות"ש- פתח לך לינקדאין, גיטהאב, תקנה ארדואינו ותתחיל לשחק עם קצת פרויקטים ברובוטיקה ובקרה (מומלץ ללמוד C או C++)

לא רק שזה יועיל לך המון בהמשך הקריירה, מרגע שתעלה קצת תוכן לאותם לינקדאין וגיטהאב המגייסים ימצאו אותך מהר מאוד.

בנוסף, אפשר להירשם לקורסרה ולצבור קצת תעודות מקצועיות. אם זה ממקום ראוי (אוניברסיטאות, גוגל, IBM וכדומה) יש לזה ערך בקו"ח.

כרגע זה חלק מההתלבטות שלי - כי העבודה שלי היא פחות יותר מתאימה להנדסאי, אז אני שוקל להתפטר כדי שיהיה לי זמן להתפתח מקצועית לבד אם לא בעבודה, כי העבודה לוקחת לי את כל הזמן והאנרגיות. מצד שני, יש משכורת וזה לא מובן מאליו.

פורסם (נערך)

לא בכל עבודה יש אופק להתקדמות עד לתפקיד מנכ"ל וסמנכ"ל. ולא כולם נהיים סמנכ"לים... זה מצריך הרבה קשרים, יכולות פוליטיות, לדעת להתקדם, לא להתבחבש יותר מדי, לא להכנס לפינות מיותרות ועוד הרבה דברים שאתה צריך לעשות חוץ מלסיים תואר בהנדסת X או הנדסת Y. כרגע המצב בשוק הוא על הפנים, אני אישית התחלתי לעבוד בחברה גדולה במשק כמה שנים בתפקיד שהוא סוג של IT ואחרי הקורונה זה הפך למשרה היברידית כמעט לגמרי והחלטתי להפסיק לחפש עבודה, במקביל התחלתי ללמוד בזמן הפנוי שלי בפתוחה.

עריכה אחרונה על ידי Liran3331
פורסם
לפני 11 שעות, Derish כתב:

זה כבר תלוי מאד בעובדים הספציפיים ובתרבות הארגונית. שוב, באורביטה שלי (HP, אובג'ט, אפלייד, אורבוטק, נובה ועוד תריסר חברות קטנות עד בינוניות) המודל הזה עובד יפה כבר עשרות שנים, ואחוז נכבד מהמהנדסים (כולל אלו שהפכו למנהלים בהמשך) התחיל את דרכו כמרכיבים או אינטגרטורים לפני, במהלך, ולאחרונה גם אחרי התואר.

אני מכיר מקרה הפוך באחת החברות שציינת (לא חשוב שמות) של שני אינטגרטורים מהנדסים שתקועים בתפקיד הזה לא מעט שנים, אחד אפילו סיים תואר שני תוך כדי רק בשביל לנסות לצאת מהבור הזה.

יום טוב גם לך

פורסם

נשמע שאני צריך לשמוח שאני לא מנסה לחפש עבודה בתחום הזה (כשאסיים את לימודי ההנדסאי שלי) אלא בתחום שלי (רכש)...

כן אוסיף משהו. 

בחיים, צריך הרבה יותר מזל ממה שנוטים לדמיין. 

כן, ג'וניור יכול להיות מנכ"ל - כמובן, אחרי זמן מה- אבל זה מצריך נסיבות מעניינות ונדירות. מאד נדירות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 6.8.2023 בשעה 12:55, GKME כתב:

סיימתי לימודי הנדסת מכונות בבראודה השנה. מחפש כבר כמה חודשים משרה התחלתית בתור כמהנדס מכונות ג'וניור אבל בכל מקום דורשים ניסיון אבל אין איך לצבור אותו.

כרגע עובד במשרה שהיא בפריפריה של התחום אבל אין אופק התקדמות בידע ובשכר. הייאוש מכרסם בי,  מה אפשר לעשות כדי לצאת מזה?

אחותי בדיוק כמוך (מקום לימודים שונה).

הדרך היא להיכנס למשרת סטודנט, ודרכה לצבור את הניסיון, אחרי שנה אתה מהנדס עם ניסיון.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Igalz כתב:

אני מכיר מקרה הפוך באחת החברות שציינת (לא חשוב שמות) של שני אינטגרטורים מהנדסים שתקועים בתפקיד הזה לא מעט שנים, אחד אפילו סיים תואר שני תוך כדי רק בשביל לנסות לצאת מהבור הזה.

מתוך סקרנות - חוץ מזה שכואב להם האגו, האם השכר וחבילת התנאים שלהם לא תואמים את רמת ההשכלה? כי אני מכיר כמה אינטגרטורים שמרוויחים יותר מהמהנדסים שאומרים להם מה לעשות ונהנים מרכב חברה וכל ההטבות. הם גם מועסקים כעובדי חברה בעוד שאת המהנדסים שוכרים דרך קבלן. זה עוזר להתמודד עם האכזבה.

פורסם
לפני 20 שעות, Derish כתב:

ספציפית בתור מהנדס מכונות, הייתי מחפש את הגרך לתוך התעשייה בתפקידי הנדסאים דווקא - מרכיב מכני, אינטגרטור וכו' - ומשם כבר קופץ על הזדמנויות אחרי שנה-שנתיים. זו שיטה מאד מקובלת בתחום הדפוס הדיגיטלי והסמיקונדוקטורים, למשל.

זה בדיוק מה שהיא עשתה.

היום, עוד לפני קבלת התואר (סוחבת 2 קורסים) היא כבר במשרה מלאה של מהנדסת.

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

מתוך סקרנות - חוץ מזה שכואב להם האגו, האם השכר וחבילת התנאים שלהם לא תואמים את רמת ההשכלה?

אני מכיר לעומק שכר\תנאים רק של אחד מהם, והם לא תואמים שכר של מהנדס חשמל עם חצי עשור נסיון בתעשיה

יום טוב גם לך

פורסם

מקרה מעניין בהחלט. זכור לי שחטיבת סייטקס של HP ניסתה לגייס לפני כמה שנים מהנדסי חשמל עם ידע בבקרה וזה היה פחות או יותר name your price. כנראה שהג'נטלמנים האלה צריכים לעבוד על הרשת החברתית שלהם, בהנחה ואין נסיבות משפחתיות שמגבילות את ניידותם.

פורסם
לפני 49 דקות, Derish כתב:

מהנדסי חשמל עם ידע בבקרה

אתה בטח רוצה לומר "עם נסיון בבקרה".

כאן בדיוק קבור הכלב. תפקידי פיתוח למהנדס חשמל בתעשיה זה אוסף של נישות עמוקות עם קשר מאוד רופף אחת לשניה. הכניסה לנישות הללו והמעבר בינהן לא פשוט.

בזמן שמהנדס מבלה את זמנו באינטגרציה, הוא לא צובר ניסיון באף אחד מהנישות המדוברות ואין לו מה להציג כאשר הוא בא להתחרות על משרת פיתוח כזו או אחרת. למעשה לאן שהוא לא יבוא הוא יתחיל את דרכו בתור ג'וניור שהרגע יצא מהאקדמיה.

אני לא יודע אם למהנדס מכונות זה אותו דבר, אבל אני יכול להגיד שזה הרבה יותר קיצוני מאשר בהנדסת תוכנה למשל (עברתי את שני התחומים).

יום טוב גם לך

פורסם

לא פשוט למצוא את המשרה הראשונה בין היתר כי מעסיקיודע שיצטרך להשקיע בך לא מעט בלי שום ביטחון שתישאר כדי שיוכל להחזיר את ההשקעה.

מציע להתחיל אפילו במשרות סטודנט (וזו לא בושה להגיד אין לי ניסיון, אני זקוק לעבודה ואני מוכן להתחיל במשרה נמוכה יותר כדי להוכיח את עצמי ולהתקדם אצלכם). נכון שזה יתבטא בשכר יותר נמוך משמעותית אבל זו ירידה לצורך עלייה.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...