Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טעות חמורה !!

אם הוא יחליף לחתך 60 רדיוס הגלגל יקטן !! ואסור בתכלית האיסור להקטין רדיוס של גלגל .

בקשר לזיוף בספידומטר בוודאי שיהיה זיוף אבל עם אותו חתך הוא יהיה אפסי - ועם החתך שאתה המלצת הוא יהיה גרוע עם אחוזי סטיה גבוהים.

ליביו כבר כתב את הבדלי הסטיה, והוכיח יפה מאוד ש-185/60 הרבה יותר קרוב ל-175/65 מאשר 185/65. אם הוא יחליף לחתך 60 רדיוס הגלגל יקטן במעט מאוד. על אותו חתך (65) הזיוף יהיה גדול יותר מאשר עם החתך הנמוך יותר (60), וגם זו עובדה מוכחת ולא משהו שאפשר להתווכח איתו.

אתה לא תרגיש שום שינוי לא בדלק ולא בסחיבה של הרכב.

מה שכן תרגיש זה יותר אחיזה ויותר נוחות.

לסיכום: לא תתחרט, אל תחשוב פעמים,אם יש לך אפשרות אז לך על זה.

וכמובן הרכב ייראה הרבה יותר קרבי.

מדהים, אז הוא מקבל רק יתרונות, בלי שום חסרונות! זה גאוני! יאללה, כולם לעבור לרוחב 235!

כמה יותר אחיזה הוא ירגיש מסנטימטר אחד? כמה יותר נוחות? והכי מצחיק - הרכב ייראה יותר קרבי? נו באמת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תתפלא!!! אני מדבר מתוך ניסיון אישי .

חשבת אולי על העובדה העומדת-מול-הפרצוף-שלך-וצורחת-בהיסטריה-כך-שאין-שום-סיכוי-שמישהו-יפספס, שפשוט החלפת לצמיגים טובים יותר (או מספיק חדשים יותר) וכך האחיזה והנוחות השתפרו? תאמין לי שלהגדלת הרוחב הייתה השפעה מזערית, אם בכלל, לשינוי שהרגשת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שמע, איך אמר לי בחור נחמד - איש עסקים - אמריקאי כששהיתי בחו"ל:

לישראלים בחיים עוד לא הצלחנו למכור....

תסיק את המסקנות לבד.

אני מוכן להתערב איתך שאם אתה לוקח 2 רכבים זהים לחלוטין נועלים אותה חברה של צמיגים ,אחד עם צמיגים במידה אחת יותר רחבים בדיוק במידה שהבחור שאל,על מסלול, יהיה יתרון בולט לטובת הצמיג הרחב, נקודה.

פורסם

טוב לכל אלה שלא מבינים במידות צמיגים ומדברים שטויות, אז הינה השיטה:

למשל נתון לנו צמיג 175/60R14 , אז זה אומר כי הג'אנט הוא 14 אינץ' = 35.56 ס"מ (למי שלא הבין הכפלתי פשוט ב 2.54)

שנית, 175 זה אומר כי רוחב הצמיג הוא 175 מ"מ (ז"א שאתם מסתכלים מקדימה על האוטו אז אתם רואים את רוחב הצמיג), כן אני יודע שזה אידיוטי לחלוטין ש 14 זה באינצ'ים ו 175 זה במ"מ.

דבר אחרון, המספר 60 הוא אחוז, ז"א %60, אבל 60% ממה ? זה 60% מרוחב הצמיג = 175*0.6= 105 מ"מ. יפה אז מה המס' הזה אומר ? זה בעצם המרחק בין קצה הג'אנט לקצה הגלגל (סוף הגומי למי שלא הבין, אולי אפשר לקרוא לזה גובה הצמיג), ולכן קוטר הגלגל הכולל הוא: 2x10.5+35.56 ס"מ (המרתי את 105 מ"מ ל 10.5 ס"מ למי שמתקשה להבין חשבון פשוט).

מקווה שעכשיו הכל מובן.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם
שמע, איך אמר לי בחור נחמד - איש עסקים - אמריקאי כששהיתי בחו"ל:

לישראלים בחיים עוד לא הצלחנו למכור....

תסיק את המסקנות לבד.

אני מוכן להתערב איתך שאם אתה לוקח 2 רכבים זהים לחלוטין נועלים אותה חברה של צמיגים ,אחד עם צמיגים במידה אחת יותר רחבים בדיוק במידה שהבחור שאל,על מסלול, יהיה יתרון בולט לטובת הצמיג הרחב, נקודה.

יהיה מעניין לעשות כזה דבר, אבל קצת מסובך בארץ. לדעתי, אם תקח שני רכבים זהים בעלי צמיגים זהים וחדשים לגמרי, שניהם בגודל 14 אינץ' וחתך 65, כאשר אחד 175 והשני 185, ההבדלים יהיו מזעריים. עליך לזכור גם שעם הגדלת הרוחב, גם דופן הצמיג גובהת, בגלל שהחתך זהה (והחתך הוא הרי אחוז מרוחב הצמיג).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

טוב אני אסכם ברשותך:

אני אישית במקרה הזה הייתי הולך על היותר רחב בלי לחשוב פעמיים וקונה צמיג כמה שיותר ספורטיבי בהתחשב כמובן במזומנים שיש לי.

פורסם
יהיה מעניין לעשות כזה דבר, אבל קצת מסובך בארץ. לדעתי, אם תקח שני רכבים זהים בעלי צמיגים זהים וחדשים לגמרי, שניהם בגודל 14 אינץ' וחתך 65, כאשר אחד 175 והשני 185, ההבדלים יהיו מזעריים. עליך לזכור גם שעם הגדלת הרוחב, גם דופן הצמיג גובהת, בגלל שהחתך זהה (והחתך הוא הרי אחוז מרוחב הצמיג).

רוני

השאלה היא גם מה רוחב הג'אנט.

ג'אנט מספיק רחב בשביל להכיל צמיג ברוחב 185 (במקור) לא תמיד יתפקד (מבחינת עיוותים בכתפיים) כמו ג'אנט צר יותר (אבל באותו הקוטר) שקיבל צמיג צר יותר (נניח 175).

או במילים אחרות - לקחת ג'אנט שיש עליו צמיג צר ולשים עליו צמיג רחב יותר עלול ליצור "בטן" בדפנות כאילו מדובר בצמיג שלא נופח כראוי - וזה עלול להשפיע דינאמית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...