Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אתחיל ואומר - לצערי, אני לא מבין דבר וחצי דבר ברכבים ובתחזוקה שלהם.

יש לי מיצובישי לנסר ספורטבק 2015, שקניתי לפני כמה שנים ואני מנסה להבין איך לדאוג לרכב (עד כה עשיתי מה שאמרו לי). אשמח אם תוכלו לעזור לי עם כמה שאלות שיש לי:

1. טיפולים שגרתיים - עברתי על ספר הרכב ולא מצאתי איפה כתוב כל כמה זמן עושים טיפולים, איזה טיפולים אמורים לעשות כל פעם וכו׳. יש מקום אחר שאני אמור למצוא את זה בו? (צירפתי את הספר).

2. הגעתי לכמה מוסכים שונים לטיפולים רגילים, וכל פעם ציינו בפניי שיש המון חלודה על השאסי (שאלו אם אני גר ליד הים וכו׳). במוסכים אמרו לי שאין מה לעשות עם זה, אבל כן ראיתי באינטרנט שיש אנשים שמטפלים בחלודה, מסירים אותה ומונעים החמרה של המצב. מה כדאי לעשות? אם כדאי לטפל בזה - אשמח להמלצה איפה כדאי.

3. האם יש מחלות כלשהן לדגם הזה שכדאי לי להיות מודע אליהן?

4. אשמח להמלצה למוסכים אמינים, מקצועיים ולא יקרים שאוכל ללכת אליהם באופן קבוע ולהיות רגוע. אפשר באזור המרכז (רעננה עד ראשון לציון) או בצפון (עכו, כרמיאל, נהריה).

תודה רבה

lancer_Sportback_heb_2010-resize-min.pdf

פורסם (נערך)

שלום,

ברכב שלך מחליפים שמן+ מסנן שמן (מקורי ) כל 15 אלף קילומטרים. שמן סינטטי מלא 5w-30 בתקן API SM/SN

כל 30 אלף קילומטרים ( כל טיפול שני ) מחליפים מסנן אוויר למנוע, מסנן מזגן ונוזל בלמים.

פלגים מחליפים כל 90 אלף קילומטרים.

הנקודה החלשה ברכב שלך זה גיר רציף. צריך להחליף נוזל CVT כל 80-90 אלף קילומטרים או כל 6 שנים כדי לשמור על הגיר. זה טיפול יקר,  כדאי מאוד להשתמש בנוזל מקורי שנקרא Mitsubishi Diaqueen j1/j4, וג'ריקן אחד לא מספיק להחלפה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 39 דקות, vladclar כתב:

שלום,

ברכב שלך מחליפים שמן+ מסנן שמן (מקורי ) כל 15 אלף קילומטרים. שמן סינטטי מלא 5w-30 בתקן API SM/SN

כל 30 אלף קילומטרים ( כל טיפול שני ) מחליפים מסנן אוויר למנוע, מסנן מזגן ונוזל בלמים.

פלגים מחליפים כל 90 אלף קילומטרים.

הנקודה החלשה ברכב שלך זה גיר רציף. צריך להחליף נוזל CVT כל 80-90 אלף קילומטרים או כל 6 שנים כדי לשמור על הגיר. זה טיפול יקר,  כדאי מאוד להשתמש בנוזל מקורי שנקרא Mitsubishi Diaqueen j1/j4, וג'ריקן אחד לא מספיק להחלפה.

תודה רבה. לגבי הטיפולים של 15 ו30 אלף ק"מ - יש להם הנחיה של שנה או 15 אלף, או שאני יכול להיות רגוע ולהחליף כשאני מגיע ל15 אלף, גם אם זה שנתיים? דרך אגב, זה מופיע איפשהו? לא מצאתי בספר. 

בנוסף, יש לך המלצות במקרה למוסכים? 

פורסם

תחליף שמן מנוע כל שנה, גם אם זה פחות מ 15 אלף קילומטרים..

מאיפה אתה?

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 5 שעות, vladclar כתב:

תחליף שמן מנוע כל שנה, גם אם זה פחות מ 15 אלף קילומטרים..

מאיפה אתה?

מהמרכז. כל מקום בין רעננה לראשון לציון אפשרי מבחינתי (אבל עדיף תל אביב, הרצליה, רמת השרון, רמת גן). בנוסף, אם יש מקום ממש מומלץ באזור עכו, כרמיאל, נהריה, זו גם אופציה, אני שם די הרבה.

פורסם

תתקשר למוסך "שאפט " תל אביב. זה מוסך של שני חברה נחמדים ( ניצן ודודי ), מקצועיים והוגנים. 

• אהבתי 1

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי, 

עשיתי טיפול 30K (הם גם בדקו ואמרו שאין צורך להחליף נוזל בלמים). אני הרגשתי שבסך הכל המקום מקצועי, החברה טובים ואמינים, והעלות סבירה. אשמח לדעת מה דעתכם על העלות.

תודה

20231013_154035.jpg

פורסם
בתאריך 26.2.2023 בשעה 16:09, bitoNNz כתב:

במוסכים אמרו לי שאין מה לעשות עם זה, אבל כן ראיתי באינטרנט שיש אנשים שמטפלים בחלודה, מסירים אותה ומונעים החמרה של המצב. מה כדאי לעשות? אם כדאי לטפל בזה - אשמח להמלצה איפה כדאי.

בגדול הם צודקים שאין יותר מידי מה לעשות ואין מה להתרגש אלא אם כן זה באמת קיצוני שאוכל את הברזל...

בישראל בגלל מזג אויר די טוב אנחנו לא רגילים לראות חלודה אבל במדינות מרובות משקעים ובמיוחד במדינות קרות עם תקופת שלג ארוכה חלודה זה דבר שבשגרה ויש מכוניות מכוסות חלודה כולל פח והכל והן רק בנות 3-4..

איך אפשר להסיר חלודה? הדרך היחידה והאמיתית זה רק שיוף של המתכת.. ועם זה השאסי אז מה זה משנה בכלל, שוב כל עוד זה ברמה סבירה וכנראה אם הם ראו ואמרו שסבבה אז באמת סבבה.

איך מונעים? שומרים על רכב נקי. זה המעט והדרך היחידה שלך לעזור, כי לכלוך תורם להתפתחות של חלודה.

לגבי המחיר שצירפת נראה לי סביר בהחלט.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, דג כתב:

בגדול הם צודקים שאין יותר מידי מה לעשות ואין מה להתרגש אלא אם כן זה באמת קיצוני שאוכל את הברזל...

בישראל בגלל מזג אויר די טוב אנחנו לא רגילים לראות חלודה אבל במדינות מרובות משקעים ובמיוחד במדינות קרות עם תקופת שלג ארוכה חלודה זה דבר שבשגרה ויש מכוניות מכוסות חלודה כולל פח והכל והן רק בנות 3-4..

איך אפשר להסיר חלודה? הדרך היחידה והאמיתית זה רק שיוף של המתכת.. ועם זה השאסי אז מה זה משנה בכלל, שוב כל עוד זה ברמה סבירה וכנראה אם הם ראו ואמרו שסבבה אז באמת סבבה.

איך מונעים? שומרים על רכב נקי. זה המעט והדרך היחידה שלך לעזור, כי לכלוך תורם להתפתחות של חלודה.

לגבי המחיר שצירפת נראה לי סביר בהחלט.

תודה רבה!

• תוכן חדש...