Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איבוד שמן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, מספר שאלות לגבי הרכב.

אני מקפיד לעשות טיפול בסיסי של שמן ופילטר שמן כל 10-15 אלף קילומטר.

ומקפיד אחת לשבועיים לבדוק שמן מנוע, ומים.

בממוצע יוצא לי שאני מוסיף כחצי ליטר שמן (אולי אפילו קצת פחות) אחת ל 6000 אלף קילוטמר שזה בערך ב4-5 חודשים.

האם זה נחשב בגבול התקין ?

יש לציין שאין לי נזילות , המגן תחתון של המנוע איננו - לכן אם היו נזילות הייתי רואה .

ויצא מספר פעמים לבדוק מתחת לאוטו גם לאחר שהוא החנה כמה ימים טובים ולא הייתה אפילו טיפה אחת.

אז מה נחשב לאיבוד סביר? האם המערכת אמורה כביכול להיות סגורה ולא לאבד שמן בכלל?

פורסם (נערך)

כלל ראשון בפורום הטכני לציין את סוג הרכב. במקרה הזה הייתי מציין גם קילומטראז'.

בספר הרכב כתוב מה נחשבת צריכת שמן סבירה. לדוגמה ליטר ל1000 ק"מ.

אם הצריכה גבוהה מהמצוין בספר, והרכב באחריות, זאת עילה לתביעת אחריות.

על פניו צריכת השמן שציינת אינה גבוהה מאוד. אם תציין את סוג הרכב, המנוע, והקילומטראז יוכלו לאמר לך איך זה ברכבים דומים.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

צריכת שמן מתקבלת על הדעת.

אם תעשה טיפול כל 10 אלפים קילומטרים לכל היתר, תוסיף פעם אחת בלבד  חצי ליטר שמן בין הטיפולים.

אם צריכת שמן תישאר זהה גם בעתיד, לא הייתי עושה עם זה שום דבר חוץ מלעקוב. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני כבר מבולבל , בשורה תחתונה האם כחצי ליטר איבוד שמן אחת לחצי שנה ו6000 קמ זה בסדר?

ואיך בכללים מאתרים את התקלה? הרי אין נזילות אז אין משהו באמת לסדר, אתמול בערב ניסתי קצת להיכנס מתחת לרכב ולהציץ ( אין מגן מנוע תחתון )

הצצתי על המנוע הכל יבש, גם בין המחזיר שמן של הגיר למנוע הכל יבש.

על הצינורות של הטורבו קצת יותר קשה היה להגיע לכן לא כלכך ראיתי מה קורה שם אבל בכל מקרה על הריצפה אף פעם אין שמן או טיפות של שמן

פורסם

כן, אין סיבה להבהל מצריכת שמן כזאת, גם ברכב טורבו בנזין וגם ללא טורבו.  אבל צריך לעקוב שהיא לא תגדל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...