Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עומד ללכת עוד מעט .. את החליפי אני מקבל במקום , והאם יש לי אפשרות לבקש רכב ידני 

כל החיים אני על ידני?

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

יש שתי אפשרויות: רכב של המוסך, ורכב השכרה. בכל מקרה, זה לבחירת המוסך. אתה יכול לנסות, ההצלחה לא מובטחת.

חוץ מזה, התאונה הזו עשויה לשנות את חייך. כמה ימים על אוטומט - לא בטוח שהדרך חזרה תהיה קלה 😉

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני כחודשיים היה אצלי אירוע דומה במיקומו והיקפו, אני יכול להגיד שקיבלת בשרשור הזה הערכות די טובות לגודל הנזק. כל זאת עם כוכבית - עד כדי בדיקה שאין נזק נוסף שלא נראה בתמונה.

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

אני בדעה שונה מהשאר, גם לי פגעו ברכב מספר פעמים לא באשמתי ומה שעשיתי בפעמיים האחרונות זה לקחת את הכסף מבלי לתקן את הרכב:
1. פעם אחת היה ביטוח מקיף לבנאדם ולא רצה לסגור ביננו, אז הזמנתי שמאי והביטוח שלו שילם את ההערכה של השמאי+שכר טרחה לשמאי.
2. פעם אחרת הסכום שהוסכם הוא ללכת ל2 מקומות ולקבל הצעות מחיר לתיקון והממוצע זה הסכום (היה מדובר על 600 שח לעומת 1200).

ואם עדיין יתחשק לך לתקן באופן עצמאי, יש מקומות זולים יותר כמו בכפר קאסם ועבד באריאל שעושים עבודה בזול יחסית.

היות ויהיו הבדלי צבע משמעותיים (הצבע הזה דוהה מאוד), גם ככה הרכב ישן ולא שווה הרבה, ופחות כואב בלב על שריטות ומכות חוזרות (שיפצתי את הפגושים פעמיים ושוב יש שפשופים תודות לאנשים טובים).

עריכה אחרונה על ידי Paprika-Metuka
  • רעיון טוב! 3
פורסם (נערך)

טוב לשמוע עוד דעה.. 

ב-2 המקרים לקחת כסף ? לחברת הבטוח של הפוגע לא אכפת אם אתה לוקח ומתקן?

הרכב שלי הוא יד ראשונה שלי שמור ,עם מעט ק"מ, ולא רואה סיבה לקנות חדש ,רק חשוב לי שלא יפגע מחלודה..

איך אתה מתמודד עם הצבע ,יש לך חלודה? 

אשמח לקבל פרטים של עבד מאריאל?

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם

1. על פי חוק אתה יכול לבחור את השמאי שאתה מעוניין בו.

2. יש לך את זכות הבחירה לתקן בכל מוסך מורשה שתבחר או שלא תתקן ותקבל לכיסך את שווי התיקון ללא המע"מ בתנאי שהנזק פחות מחצי שווי הרכב.

3. שמאי טוב יכול לשחק קצת עם המספר לטובתך (יש מוסכים זולים ויקרים יותר נותנים ממוצע, אבל יש גם מקום למשחק).

4. אני יכול לתת לך בפרטי המלצה לשמאי מעולה שיספק אותך...

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, דניאל. כתב:

1. על פי חוק אתה יכול לבחור את השמאי שאתה מעוניין בו.

2. יש לך את זכות הבחירה לתקן בכל מוסך מורשה שתבחר או שלא תתקן ותקבל לכיסך את שווי התיקון ללא המע"מ בתנאי שהנזק פחות מחצי שווי הרכב.

3. שמאי טוב יכול לשחק קצת עם המספר לטובתך (יש מוסכים זולים ויקרים יותר נותנים ממוצע, אבל יש גם מקום למשחק).

4. אני יכול לתת לך בפרטי המלצה לשמאי מעולה שיספק אותך...

חברת הביטוח של הפוגע ,לא מתערבת בשלב התיקון ,וחייבת לשלם על השמאי? 

זה נשמע סידור טוב, שאולי יאפשר לי באותה הזדמנות לצבוע את כל הרכב..

אם כן אז אשמח לקבל את פרטי השמאי ,הוא מאזור המרכז?

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם

חייבת לשלם על השמאי,

במידה ואתה מחליט לתקן בדרך כלל יבקשו חשבונית בשביל להוסיף מע"מ,

אתה מחליט איפה לתקן, מצאת מוסך זול שיצבע לך את כל הרכב תמורת אותו סכום שהשמאי קבע? הרווחת, רק שלא יהיה רשום צביעת רכב שלם... כי החברת ביטוח לא פראיירים...

בגדול אני ממליץ לקחת את הכסף קודם מהחברת ביטוח ואחר כך לתקן איפה שנוח לך ושיצא לך זול,

להם תגיד שאתה רוצה לתקן במוסך שאתה סומך עליו,

רק תיקח בחשבון שהכסף צריך להיכנס תוך כ3 חודשים מרגע ששלחת את הכל, כולל כל הטפסים שהם מבקשים כמו תיאור המקרה וכו', ותהיה מוכן לזה שהם יגררו רגליים וישלמו כמה יותר מאוחר שאפשר...

חייבת לשלם על השמאי,

במידה ואתה מחליט לתקן בדרך כלל יבקשו חשבונית בשביל להוסיף מע"מ,

אתה מחליט איפה לתקן, מצאת מוסך זול שיצבע לך את כל הרכב תמורת אותו סכום שהשמאי קבע? הרווחת, רק שלא יהיה רשום צביעת רכב שלם... כי החברת ביטוח לא פראיירים...

בגדול אני ממליץ לקחת את הכסף קודם מהחברת ביטוח ואחר כך לתקן איפה שנוח לך ושיצא לך זול,

להם תגיד שאתה רוצה לתקן במוסך שאתה סומך עליו,

רק תיקח בחשבון שהכסף צריך להיכנס תוך כ3 חודשים מרגע ששלחת את הכל, כולל כל הטפסים שהם מבקשים כמו תיאור המקרה וכו', ותהיה מוכן לזה שהם יגררו רגליים וישלמו כמה יותר מאוחר שאפשר...

השמאי הוא מאזור המרכז ומגיע עד אליך,

פרטים שלחתי בהודעה פרטית.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

נראה לי שזה מה שאעשה, אקבע פגישה עם השמאי ואקח את הכסף מהחברה ואתקן מה ואיך שאני רוצה ..

תודה רבה  על שלך ושל כל החברים זה מה שנקרא חכמת ההמונים ..

לומר לשמאי שאתה הפנית אותי?

איך בעצם נסגר התשלום לשמאי ,אני משלם והם מחזירים לי, או שהם משלמים לו בנפרד?

עריכה אחרונה על ידי URSH
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

את כל התשלומים אתה משלם בצ'קים דחויים ל-60 או 90 יום, הכסף מהביטוח אמור להגיע קודם  בהעברה בנקאית או צ'ק לחשבון שלך, ואז המוסך והשמאי גובים את הצ'קים.

בדרך יש עוד קצת ביורוקרטיה, כמו קבלת אישור מהמבטח שלך שלא תבעת אותו, והעברת אישור ניהול חשבון לטובת ההעברה הבנקאית. לא מסובך, איש הביטוח שלך ידריך אותך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, sperial כתב:

את כל התשלומים אתה משלם בצ'קים דחויים ל-60 או 90 יום, הכסף מהביטוח אמור להגיע קודם  בהעברה בנקאית או צ'ק לחשבון שלך, ואז המוסך והשמאי גובים את הצ'קים.

בדרך יש עוד קצת ביורוקרטיה, כמו קבלת אישור מהמבטח שלך שלא תבעת אותו, והעברת אישור ניהול חשבון לטובת ההעברה הבנקאית. לא מסובך, איש הביטוח שלך ידריך אותך.

בחרתי באופציה אחרת של דוח שמאי גלובלי ללא תיקון, לקבל את הכסף ולבצע את כל התקונים לבד.. 

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם

בהצלחה. אני הייתי ממתין לקבלת הצעת מחיר ממוסך ורק אז מחליט. למעשה 2 הצעות - אחת בלי ואחת עם  צביעה כללית. הרי בדו"ח הגלובלי יקזזו לך את המע"מ, כך שתקבל פחות מהעלות הסופית של התיקון. וכמובן בודק עם השמאי מה התמחיר שלו לתיקון. בסופו של דבר אתה יכול לתקן על חשבון הביטוח ולהשלים את הצביעה על חשבונך, וסביר שכספית זה יהיה הטוב ביותר מבחינתך. אבל מצריך בדיקה. שאל במוסך.

והערה לגבי הפורום - אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך כאשר אתה מגיב לה. זה רק מכביד על שטף הקריאה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

רעיון טוב לבדוק הצעת מחיר של המוסך לא חשבתי על זה, תודה..

יש לך אולי מושג מה סדר גודל התשלום לשמאי ,איך הולך התשלום לשמאי פרטי ,אני משלם ומקבל מהבטוח או שהוא מקבל דרכם?

תודה גם על עניין הציטוט ,לא ידעתי.. 

פורסם

עלות השמאי היא לפי עבודתו, סדר גודל של 500-1000 ש"ח. לשמאי המופנה דרך הביטוח אתה משלם כמו למוסך - אפילו משאיר את הצ'ק הדחוי שם, לגבי שמאי פרטי אין לי מושג, אבל מניח שההליך דומה. השמועה אומרת שלפעמים חברת הביטוח מתמקחת על סכום, כזה או אחר, כאמור, איני יודע ממקור ראשון.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...