Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בנזין טורבו Hyundai kona 2022

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת מה דעתכם על הרכב? איך הגיר הדו מצמדי של קיה לעומת הווגיות שעשה או עוד עושה בעיות? אשמח לדעת אם יש משהו אחר בתקציב עד  140k מומלץ.

פורסם

בעלים של יונדאי קונה שנת 18, אמנם הנעה כפולה אך בגרסה החדשה הרכב חזק יותר(198 כ"ס לעומת 177 בדגם היוצא).
ביצעתי בעבר נסיעת מבחן על סיאט ארונה, בה הרעידות היו מורגשות יותר (ייתכן דווקא בלי שום קשר לגיר אלא לעובדה שהמנוע בעל 3 צילנדרים).

מבחינת חווית הנסיעה כמה רמות מעל המקבילות בקטגוריה. נהיגה דינמית, תנוחת נהיגה טובה, מערכות בטיחות נחוצות. הנדסת אנוש מעולה. עם זאת תא נוסעים דיי פשוט, רעשי רוח חודרים בדרכים בינערוניות, שותה דלק (1:11). אם עניין הדלק חשוב לך יותר מהביצועים, הייתי מכוון לגרסא ההיברידית.

פורסם
לפני 6 שעות, zhr כתב:

בעלים של יונדאי קונה שנת 18, אמנם הנעה כפולה אך בגרסה החדשה הרכב חזק יותר(198 כ"ס לעומת 177 בדגם היוצא).
ביצעתי בעבר נסיעת מבחן על סיאט ארונה, בה הרעידות היו מורגשות יותר (ייתכן דווקא בלי שום קשר לגיר אלא לעובדה שהמנוע בעל 3 צילנדרים).

מבחינת חווית הנסיעה כמה רמות מעל המקבילות בקטגוריה. נהיגה דינמית, תנוחת נהיגה טובה, מערכות בטיחות נחוצות. הנדסת אנוש מעולה. עם זאת תא נוסעים דיי פשוט, רעשי רוח חודרים בדרכים בינערוניות, שותה דלק (1:11). אם עניין הדלק חשוב לך יותר מהביצועים, הייתי מכוון לגרסא ההיברידית.

היו לך בעיות התחממות עם הגיר? משהו שצריך לדעת?

פורסם

אני יד שנייה ולא מספיק זמן עם הרכב בשביל להעיד על אמינותו לאורך השנים - אך לא נתקלתי בהתחממות הגיר. ממחקר שלי התופעה מתרחשת למעטים כתוצאה מנהיגה לא נכונה בכבישים פקוקים (התקדמות בגלישה) מאיצה את שחיקת המצמדים.

פורסם (נערך)

הייתה לי אחת (גם 4X4 177 כ"ס) כרכב חליפי כמה שבועות,
זריזה אבל לי צרכה בערך 1/9, אצלי המצמדים היו "גמורים" לא שוכר את הקלומטרג' במדוייק אבל לא גבוה במיוחד.
בסה"כ אם לא מתעללים ברכב מאמין שהמצמדים יחזיקו מעמד...

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם

https://go4trans.com/technical-transmission-general-articles/useful-tips-on-driving-cars-equipped-with-dsg-transmissions/

How to use DSG transmission properly in traffic jams

• It is not recommended to set the gear selector to N position. Modern robotic transmissions drop out of meshing simply by pressing the brake pedal. In other words, when the brake is pressed, the car is in neutral.
  • Do not drive very short distances frequently alternating gas-brake pedals. Each time when you release the brake – it's as if you release the clutch, it automatically starts coming into contact with the flywheel, and it slips due to incomplete contact. When you release the brake and start driving at a speed of 5-6 km/h, then the full engagement takes place.
  • Let the car in front drive at a distance of about 5 meters from your car and follow this car at a low speed in first gear.
  • The resource of DSG6 and DSG7 directly depends on whether the transmission in a traffic jam will shift to the 2-nd gear or not. Frequent shifts from the 1-st to the 2-nd gear and vice versa in traffic jams will kill any robotic transmission with 2 clutches (clutch and flywheel wear and overheat). To avoid such situations, it is better to switch to manual control. To put it simply, drivers independently engage the 1-st gear and do not shift to the second in the situation described above.
פורסם

הבעיה העיקרית של היונדאי קונה מצויה בתא הנוסעים המאד מיושן שלה.

תא נוסעים באיכות שלא ראויה לרכב שנת 22

ואני יודע בוודאות שזה מרחיק הרבה קונים.

הגירסת בנזין 1.6 לא חסכונית אבל מהנה לנהיגה.

ואילו הגירסה ההיברדית חסכונית אך מתומחרת מאד יקר.

אם רצונך בג׳יפון הייתי ממליץ לך לבדוק גם את הקפצ׳ור והפומה.

הקפצור מציעה חבילה לא רעה בכלל ובמחיר סביר

• תוכן חדש...