Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , 

היום הייתי עם הרכב שלי במוסך , פיג'ו 208 שנת 2015 מנוע 1.2 110כ"ס. כבר תקופה שהנורת Checkengine באה והולכת , לפעמים זה גם מלווה ב"איבוד כוח" של המנוע. בקריאת תקלות עלתה שגיאה P0011 ונאמר לי שהבעיה כנראה בשסתום תזמון משתנה וצריך להחליף אותו. שילמתי עבור השסתום המקורי והחלפתו 1250 שקל. שהגעתי לאסוף את הרכב סיפרו לי שכמעט והתייאשו במהלך העבודה בגלל שראש הבורג היה חרוש והגישה אליו מאוד לא נוחה וזה לקח להם הרבה זמן אך בטוב ליבם החליטו לא לגבות על כך תשלום נוסף. חוץ מזה הם השאירו לי את השסתום הישן באוטו כהוכחה לכך שהחלק אכן הוחלף. חזרתי הביתה ופתאום עלתה לי תחושת בטן שמשהו לא בסדר והתחלתי לבדוק את העניין. איתרתי את מיקום השסתום ברכב ומה שאני רואה זה שהחלק ש"הוחלף" לפני כמה שעות מלוכלך בשמן ואבק בדיוק כמו הסביבה שלו שכנראה לא נוקתה מעולם. (תמונה מצורפת)1986600918_.thumb.jpeg.452395a62928e8cf2bc2c62f5a7510f1.jpeg

לאחר מכן בדקתי את הקופסא עם השסתום הישן שכביכול פירקו מהרכב שלי. וגיליתי שהמס' הסידורי שעל הקופסא לא תואם את המס' הסידורי שעל השסתום עצמו.

על 2 השסתומים (זה שעל הרכב עכשיו וזה שבקופסא) מופיע המספר v75877608003. בעוד שעל הקופסא מופיע המספר 1628924280.

663666106_.thumb.jpeg.4e0b0db33c66ffedf1dc937b2f7eddf0.jpeg

חיפוש בגוגל הראה לי שהמספר הסידורי על הקופסא צריך להיות זהה על השסתום עצמו 

16-289-242-80-citroen-p1628924280.thumb.jpg.ba90b3ddd8574ac8dbee005eabffb796.jpg

פה בעיקרון הסתיימה החקירה שלי , אשמח לחוות דעת והמלצות כיצד לפעול 🙏

• אהבתי 1
  • מעניין 2

פורסם

יכול להיות שהחליפו לחלק משומש ?

בכל מקרה,

יש לך חשבונית עם פירוט ?

אם כן,

תעשה טובה לעם ישראל,

אל תסיים את הסיפור עם לאיים עליהם עד שבאמת יחליפו מה שצריך פלוס פיצוי קטן,

אלא לך להתלונן בכל מקום אפשרי

עד שיאבדו את הרישיון שלהם,

למען ישמעו ויראו !

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

זה קורה. תחזור למוסך עם חבר שמבין במק"טים. לפעמים יש גרסאות. לפעמים חלק תואם מיצרן אחר ומקט אחר אבל אבק על חלק שרק הותקן זה באמת חשוד. הרכב טופל אצלהם תמיד ?

פחות אכפת לי מה שמו בקופסה . יותר חשוב מה התקינו במנוע. 

אצלי החליפו לדוגמה מותחן טיימינג (פיג'ו 5008) למק"ט  חדש ומשופר. חלק מריקול שקט אצל היבואן. כעבור  שנים , כשהשרשרת התרופפה הוציאו אותו. מה רבה היתה ההפתעה למצוא שם בורג עם המקט הישן. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לגבי הלכלוך, אין לי תשובה טובה, זה באמת נראה שלא נגעו בזה. לגבי הקופסא והמספר, תקין, זה החלק. 

OE part number:

1628924280

Other OE numbers:

V758776080, 1922V5, 1922V9, 1922R7

פורסם

לפי הקוד הייתה לך תקלה בשסתום שבצד היניקה ואתה מסתכל על צד הפליטה (ישנם שני שסתומים).

בנוסף, המק"ט שאתה רואה על השסתום הזה הוא ישן (V) והמוסך מכר לך מק"ט חדש.

• אהבתי 3

ט.ל.ח

פורסם
לפני 44 דקות, LPG כתב:

לפי הקוד הייתה לך תקלה בשסתום שבצד היניקה ואתה מסתכל על צד הפליטה (ישנם שני שסתומים).

בנוסף, המק"ט שאתה רואה על השסתום הזה הוא ישן (V) והמוסך מכר לך מק"ט חדש.

בדיוק.

ככל הנראה פותח השירשור מסתכל על החלק הלא נכון.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אשמח לגלות שהסתכלתי על החלק הלא נכון.לגבי הנורה כמו שציינתי היא באה והולכת , באותו הבוקר שהגעתי למוסך היא הייתה כבוייה גם לפני החלפת החלק ככה שזה לא עוזר לי לדעת עם הוחלף או לא. לא ידעתי שיש שני שסתומים זהים ברכב. איפה אני אמור לראות את שסתום צד היניקה ?

***ירדתי עכשיו שוב לאוטו ואכן במקביל לשסתום אותו חשבתי שלא החליפו , במקום שהגישה אליו קשה מאוד (מה שמסתדר עם הסיפור על הבורג החרוש שבאותו הרגע הרגיש לי כמו סיפור מיצאת צדיק) אפשר לראות שסתום חדש ונוצץ 😅 תודה על העזרה! טוב לדעת שלא רימו אותי.

עריכה אחרונה על ידי itaiwas17
  • אהבתי 9

פורסם

באמת שאפו לחברי בפורום.

כדאי שניקח מהשרשור הזה לקח, ולפני שנלך למוסכים שבהם טיפלנו ונתלונן, נבדוק את הדברים פה ביחד עם החברים. 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...