Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסועה שנתית לדיזל - פיג'ו 3008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

שואל עבור חבר שמתלבט על פיג'ו 3008 0 ק'מ, משפחה עם שני ילדים. הוא מתלבט בין דיזל לבנזין. מקום העבודה שלו רחוק מהבית 70 ק'מ, כלומר 140 ק'מ ביום עבודה, אבל משהו כמו 18 ימי עבודה בחודש. נסיעה בינעירונית כמובן.

השאלה היא כללית - מאיזה נסועה שנתית דיזל משתלם? והאם הדגם של אקטיב 3008 דיזל מומלץ במקרה הזה? 

פורסם

מהקילומטר הראשון, כבר קרוב ל-30 שנה שאין אגרות נוספות לדיזל אז כל נושא הכדאיות הכלכלית מסתכם לעלות הרכישה בלבד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני שעתיים, menir1 כתב:

מהקילומטר הראשון, כבר קרוב ל-30 שנה שאין אגרות נוספות לדיזל אז כל נושא הכדאיות הכלכלית מסתכם לעלות הרכישה בלבד.

ברור, אבל השאלה על החסכון בצריכה. גם המחיר של ליטר די דומה היום

פורסם

מנוע דיזל מודרני כמו בפיג'ו צורך בקלות כ-20 ק"מ לליטר (עם רגל עדינה עוד אפשר לשפר). בתוואי בין-עירוני, מנוע דיזל מודרני יהיה הכי חסכוני בהשוואה למנועי בעירה פנימית אחרים, כולל היברידי (פלאג-אין אולי יהיה שווה ערך או יותר טוב). מנוע חשמלי יהיה הכי חסכוני.

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני שעתיים, menir1 כתב:

מנוע דיזל מודרני כמו בפיג'ו צורך בקלות כ-20 ק"מ לליטר (עם רגל עדינה עוד אפשר לשפר). בתוואי בין-עירוני, מנוע דיזל מודרני יהיה הכי חסכוני בהשוואה למנועי בעירה פנימית אחרים, כולל היברידי (פלאג-אין אולי יהיה שווה ערך או יותר טוב). מנוע חשמלי יהיה הכי חסכוני.

בוודאי, אבל מה ההבדל בנסועה שנתית של בין 14 קמ'ל לדוגמא בבנזין אל מול הדיזל, וכמובן עניין האוריאה והתחזוקה וכ ו

פורסם
לפני 13 שעות, mrmiki1234 כתב:

אהלן

שואל עבור חבר שמתלבט על פיג'ו 3008 0 ק'מ, משפחה עם שני ילדים. הוא מתלבט בין דיזל לבנזין. מקום העבודה שלו רחוק מהבית 70 ק'מ, כלומר 140 ק'מ ביום עבודה, אבל משהו כמו 18 ימי עבודה בחודש. נסיעה בינעירונית כמובן.

השאלה היא כללית - מאיזה נסועה שנתית דיזל משתלם? והאם הדגם של אקטיב 3008 דיזל מומלץ במקרה הזה? 

מהקילומטר הראשון כמו שאמר menir1.

כל עוד הוא לא מתחרע על האוטו, בנסיעה במהירויות הגיוניות (שיוט 110 קמ"ש) יקבל כ 17.5-18.0 ק"מ לליטר. יסע רגוע יותר (95-100 קמש) יקבל 20~. אבל כן, נתקלתי כבר במשוגע (טוב) אחד שהצליח להוציא גם מעל 20 ק"מ לליטר מהדגם הזה, אללה יודע איך הוא נוהג (לדעתי הוא מוציא מפרשים בשיוט :-P )

לא משווה לדגמים אחרים כי מקדם החיכוך והאוירודינמיות שונים מרכב לרכב, ו"ג'יפון" הוא לא בין המצטיינים מבחינת אוירודינאמיות.

לכן, אפילו שמדובר באותו מנוע שיש ב: קקטוס, 208, ברלינגו וכד' - לכל אחת תהיה צריכת דלק מעט שונה (יש גם את עניין המשקל, הגיר וכו').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

באמת לא חסר משוגעים. הכירות אישית עם הנהג

IMG-20210519-WA0030.thumb.jpg.e37fdc6672e77aee7289d90350f23251.jpg

• אהבתי 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 5 דקות, מלטבשי כתב:

באמת לא חסר משוגעים. הכירות אישית עם הנהג

IMG-20210519-WA0030.thumb.jpg.e37fdc6672e77aee7289d90350f23251.jpg

צריכת דלק כזו על 258 ק"מ זה לא בהכרח מרשים. הרבה בין עירוני, וירידות, וכו'; בירידה לאילת תוכל לראות מספרים מרשימים יותר. השאלה היא באמת בשימוש שגרתי - צריך לראות משהו על מיכל מלא, אחרי 700 עד 900 ק"מ. אצלי ב3008 דיזל לא הצלחתי עדיין להגיע אפילו ל18 קמ"ל בנסיעה ש90 אחוז ממנה בין עירונית (מצד שני, הרבה פקקים ב10 אחוז הנותרים, וגם הרכב חדש; מקווה שהצריכה תשתפר. האיוניק הרגילה אותי להגיע בלי מאמץ ל20 קמ"ל וצפונה משם, בנהיגה סטנדרטית לחלוטין; השיא היה 23.8).

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, איציק נ. כתב:

לא מודדים צריכת דלק בירידה ובטח שלא משווים פרייבט ל suv.

תשווה פרייבט דיזל לאיוניק ותראה מספרים דומים עד זהים.

אבל לא אמרתי אחרת :-) בטח לא לגבי צריכת הדלק בירידה - זאת היתה הרי הנקודה שלי. השרשור נפתח בשאלה לגבי 3008, ולזה התייחסו כאן כולם.

ולגבי ההוצאות שלי, לקחתי בחשבון כשהחלפתי רכב את העליה הקלה בהוצאות הדלק; פשוט קיוויתי להגיע עם ה3008 ל18 קמ"ל ואפילו זה עוד לא קרה.

אגב, אני כן מקזז קצת את ההפרש עם עלות סולר זולה מעט מעלות בנזין בתחנה קרובה לבית שלי.

עריכה אחרונה על ידי el-chanan

פורסם

ב-3008, החוכמה זה לרכב על המומנט

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 25 דקות, מלטבשי כתב:

ב-3008, החוכמה זה לרכב על המומנט

יש בזה משהו. אני עוד צריך להתרגל לסוג הזה של הנעה. בעוד האצות ביניים נעשות בקלילות מפחידה כמעט, היום ניסיתי לעבור ממצב עמידה בפקק לנתיב ליד, והאיטיות בה הרכב הגיב ללחיצה על הדוושה תפסה אותי לא מוכן. המומנט החשמלי המיידי באיוניק נתן ליציאה זריזה מהמקום ערך מוסף.

פורסם

הגיר הפלנטרי והכיול הרגוע ב MODE הסטנדרטי הוא כזה שלא נועל את הממיר מומנט בהילוך הראשון, ומתחיל להינעל רק באמצע ההילוך השני. הגיר הפלנטרי נחשב לכזה שמסרס את הביצועים (כאשר הממיר מומנט שלו לא נעול) אבל בצד החיובי הוא מאוד אמין, מאוד נוח בתנועה עירונית ובפקקים וההעברות ההילוכים שלו חלקות לגמרי. 
מהרגע שהממיר ננעל (אמצע הילוך שני ואילך - או כבר מתחילת ההילוך ה-3) הוא מנצל את מלוא המומנט של המנוע בצורה מצויינת - והוא מאיץ בקלילות (מצטרף לתחושה של "קלילות מפחידה כמעט". 30 קג"מ ב 1750 סלד זה מומנט מ-א-ו-ד מכובד וזו הסיבה שברגע שהוא כבר יצא מהמקום ודילג להילוך ה 2 או ה-3, הוא זז בקלילות)

אגב - אם תלחץ על לחצן ה SPORT תגלה רכב אחר לגמרי. לא מדובר בכפתור שגורם לגיר קצת למשוך הילוך או להוריד הילוך מוקדם, זה משנה את מפת ניהול המנוע והוא מתנהג אחרת לגמרי. 

בעניין צריכת דלק; צריכת דלק בודקים על אותו המסלול בדיוק, הלוך+חזור. לאילת הממוצע שלי היה 17.8 ק"מ לליטר (110 קמש רוב הזמן. נהיגה רגועה רוב הזמן. בעליות ובסיבובים הייתי פחות רגוע :-) ). בהתחשב בזה שמדובר ב SUV - זו צריכה שנחשבת למצויינת בקטגוריה.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

הגיר הפלנטרי והכיול הרגוע ב MODE הסטנדרטי הוא כזה שלא נועל את הממיר מומנט בהילוך הראשון, ומתחיל להינעל רק באמצע ההילוך השני. הגיר הפלנטרי נחשב לכזה שמסרס את הביצועים (כאשר הממיר מומנט שלו לא נעול) אבל בצד החיובי הוא מאוד אמין, מאוד נוח בתנועה עירונית ובפקקים וההעברות ההילוכים שלו חלקות לגמרי. 
מהרגע שהממיר ננעל (אמצע הילוך שני ואילך - או כבר מתחילת ההילוך ה-3) הוא מנצל את מלוא המומנט של המנוע בצורה מצויינת - והוא מאיץ בקלילות (מצטרף לתחושה של "קלילות מפחידה כמעט". 30 קג"מ ב 1750 סלד זה מומנט מ-א-ו-ד מכובד וזו הסיבה שברגע שהוא כבר יצא מהמקום ודילג להילוך ה 2 או ה-3, הוא זז בקלילות)

אגב - אם תלחץ על לחצן ה SPORT תגלה רכב אחר לגמרי. לא מדובר בכפתור שגורם לגיר קצת למשוך הילוך או להוריד הילוך מוקדם, זה משנה את מפת ניהול המנוע והוא מתנהג אחרת לגמרי. 

בעניין צריכת דלק; צריכת דלק בודקים על אותו המסלול בדיוק, הלוך+חזור. לאילת הממוצע שלי היה 17.8 ק"מ לליטר (110 קמש רוב הזמן. נהיגה רגועה רוב הזמן. בעליות ובסיבובים הייתי פחות רגוע :-) ). בהתחשב בזה שמדובר ב SUV - זו צריכה שנחשבת למצויינת בקטגוריה.

איציק

מעניין מאד, תודה רבה על הפירוט. עוד לא יצא לי לבדוק את מצב ספורט לעומק; הבנתי שהוא נותן תחושה "ביצועיסטית" יותר. האמת היא גם שההעברה למצב ספורט אינטואיטיבית פחות ממצב ספורט שהיה לי באיוניק - שם פשוט משכתי את הידית שמאלה והאצתי. בפיג'ו הכפתור נמצא במקום אליו היד שלי לא מגיעה מיד, וגם אחרי ההפעלה יש איזו השהיה קלה לפני הביצועים.

את צריכת הדלק שלי אני בודק באותו מסלול כמעט קבוע - ירושלים-בית שמש הלוך ושוב כמעט כל יום, ולעיתים גיחות לגוש דן. ואגב, צריכת הדלק הפנטסטית של האיוניק בתוואי הזה היא תשובה מוחצת לאלו שטוענים שהיברידי חסכוני רק בעיר.

עריכה אחרונה על ידי el-chanan

פורסם

ב c5 שלנו מצב ספורט גם מקשיח את המתלים , פתאום אפשר לקחת את הפניה בלי שהרכב רוכן כמו לולב לצדדים . 

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...