Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

מידת צמיג לרכב שבכותרת 195/55/16 87v.

הותקנו 4 צמיגים חדשים.

אני מנסה ליישר קו אבל כמה דברים לא מובנים לי. זו טבלת לחצי האוויר של צמיגי הרכב:

01EEBD6B-2A7F-42DA-841C-B7BFF3ACEFD8.thumb.jpeg.51ff643169fa18e373e444da94ac2ee1.jpeg

לציין שתא המטען שלי די מלא

שאלותיי:

1. הטבלה הינה לפי מהירות מקסימלית. רק אני לא מבין, הרובריקה העליונה זה מהירות מקסימלית מתחת ל160 קמ״ש והתחתונה מעל, או שזה הפוך? 

כלומר, החלק הלבן הריק, מהו מייצג?

ספר הרכב לא עונה.

2. עפ ספר הרכב, כשהצמיג חם יש למלא 3 psi יותר. נניח והרכב עומד כבר יום אבל יש עליו שמש- נחשב צמיג חם או קר?

3. בספר הרכב רשום שאם משקל גבוה, שוב, למלא 3 psi  יותר ולא לעבור 100 קמ״ש.תא המטען שלי כאמור מלא אבל אין לי מושג מה המשקל,  אזיי זה אומר שאני נחשב במשא כבד?

לעזרה אודה,

בן

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

קדימה 32PSI אחורה 29PSI.

המספר הגבוה בטבלה מתייחס לשימוש במהירות מעל 160 קמ"ש והוא לא רלוונטי, הרכב בקושי מגיע למהירות הזו. 

צמיג חם זה אחרי נסיעה של יותר מנגיד 20 דקות. 

בעונה זו השמש לא משפיעה כמעט כשהרכב בחניה. 

פורסם (נערך)
בתאריך 5.2.2022 בשעה 12:23, Buki כתב:

קדימה 32PSI אחורה 29PSI.

המספר הגבוה בטבלה מתייחס לשימוש במהירות מעל 160 קמ"ש והוא לא רלוונטי, הרכב בקושי מגיע למהירות הזו. 

צמיג חם זה אחרי נסיעה של יותר מנגיד 20 דקות. 

בעונה זו השמש לא משפיעה כמעט כשהרכב בחניה. 

הי בוקי

אני יודע שלא נהוג לצטט תשובה מעלה, אולם בכל מקרה תודה על התשובה המפורטת.

עכשיו סיפור ממנו הגיעה השאלה בכלל בשרשור,

הוחלפו 4 צמיגים מ-2 סיבות:

1. עברו כבר כ-3 שנים מאז הותקנו ולדעתי גם עשו מספיק נסועה, וכן נראו יבשים.

2. בצמיג קדמי שמאלי, בחודש האחרון,  נוצר מצב שכל נסיעה בינעירונית , מעל 100 וכאשר הצמיגים מתחממים, יש ירידה רצינית עד שהחיישן נדלק.

4 הצמיגים הוחלפו ביום 3.2, לפני 5 ימים ברוטו, ועד עכשיו לא עברו 150 קמ. מאז הוחלפו ועד אתמול, אותה תופעה, ובתדירות יותר גבוה, הופיעה, רק הפעם בצמיג שמאלי אחורי (חדש) (מניח שזה הג׳אנט שישב קודם מקדימה).

לציין שלרכב חיישני אויר ושלא הוחלפו שסתומים (כנדרש).

לכן, אתמול (א׳, 6.2) הייתי אצל הצמיגייה, (בדרך נדלק שוב החיישן ושוב נמצא לחץ נמוך בצמיג אחורי שמאלי).

הסבתי תשומת ליבו של בעל המקום להנחיות משרד התחבורה (ואיגוד המוסכים) על כך שצריך להחליף שסתומים בעת החלפת צמיגים וכשמדובר בחיישנים (שאז שסתומים קצת שונים) לכל הפחות להחליף גומיה בין השסתום לחיישן.

הוא שם רוק על החלק העליון של הוונטיל (ולא מצא דבר), אחרי זה נבדק הכל באמבטיה וגם נבדק הג׳אנט.

לא מצא כלום והסכים להחליף וונטיל. מאז (ועשיתי בכוונה כמה בדיקות) אין איבודי אויר ואין הדלקות נורה (בעל הצמיגייה עדיין טוען שלא מדובר בוונטיל אבל עובדה, נפתר ולא חזר).

הדילמה,

לאור האמור, מחר יש לי טיפול וטסט לאוטו וכרגע מדובר בצמיגים חדשים חדשים שעשו עד כה מתחת ל150 ק״מ. בעל הצמיגייה, לאחר שטחנתי לו את הראש, (לצערי) מוכן שאעבור אצלו ויחליף שסתומים גם ב-3 הגלגלים הנותרים, בהם כאמור לא הוחלפו שסתומים (וגם לא נצפה איבוד אויר).

מחד, כרגע הכל תקין. מאידך, עובדה שהיתה לי בעיה שנולדה משום מקום בשסתום, כזו שגם באמבטיה  לא ראו, ועובדה שזו היתה הבעיה כי מאז שהוחלף הכל תקין.

במצב דברים זה, אני מתלבט אם ללכת על הגישה שאם זה עובד לא לגעת , או על הגישה שעכשיו הכל טרי, הוא היה צריך להחליף את כל הוונטילים מראש (ואז לא הייתי דן בזה) ואכן מציע כרגע להחליף גם את שלושת האחרים, ואם יקרה משהו אח״כ, לך תוכיח שאין לך אחות.

מה דעתכם?

בן

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תוכן חדש...