Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיפול רגיל לרכב עולה לי 728 ש"ח

מתוכם 200 שח עבודה וכל השאר חומרים.

אם אעשה את הטיפול בעצמי , מה זה יחסוך לי ? רק את ה 200 שח עבודה ? או שבמסוך בדרכ גם מעמיסים רווח על החומרים.

לדוגמא: שמן מנוע מתומחר בטיפול ב 195 שח

מסנן שמן 93 שח

מסנן אוויר 150 שח

ועוד שאלה, לאן ניתן לפנות את השמן מנוע הישן ?

פורסם

200-250 שקל לטיפול קטן, הרבה יותר לטיפול גדול, או אם צריך החלפת בלמים למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לרכב שלי פילטר אויר 70 שח , פילטר שמן 45 שח גלון 5 ליטר בין 100 ל140 שח . 

הפילטרים מקוריים / oem והשמן עומד בתקן. אלו המחירים בחנויות חלקי חילוף וזה מה שיעלה לך לטפל לבד . טיפול קטן .

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מעבר למחירי החלפים. אתה צריך כלים טובים. 

לא יודע איזה פילטר שמן למשל יש לך ואיזה מפתח צריך על מנת לפתוח אותו. אתה גם צריך להגביה את הרכב על מנת להגיע לבורג הריקון ורוי עם תמיכה יציבה ולא רק על ג'ק בצד אחד של הרכב. ואם זה בורג ריקון פלסטיק (מאוד מקובל היום) כדאי שיהיה לך אחת חדש מוכן לכל מקרה שההברגה חזרה לא תאטום את הפתח כראוי. 

איך אתה מתכוון לבדוק עובי רפידות ומצב הצלחות? 

את השמן הישן אתה חייב לאסוף לכלי ואסור לך לשפוך לביוב, לכן תצטרך להגיע לאיזה שהוא מוסך על מנת לשפוך למפריד שמנים שם.

כמובן אתה יכול לבחור לזהם איזו נקודה שנראית לך שוממה ולהסתכן בזה שמישהו יראה וידווח 😉 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

החיסכון הוא באיכות הטיפול.
כשאני התחלתי לטפל ברכב שלי, גיליתי שחסרים לא מעט ברגים ושנעשו מעקפים מוזרים.
חוץ מהחיסכון הכספי, יש את השקט הנפשי שהחלפים מקוריים ושמטפלים ע"פ הוראות יצרן (כולל טיפולים מונעים כדוג' החלפת נוזל קירור ונוזל גיר) ולא מתעסקים בכיבוי שריפות.
אישית, הוצאתי אלפי שקלים על הרכב שלי (עשיתי ראש מנוע, טיימינג, משאבת מים, מסרק הגה, בולמים, ממיר קטליטי, סלילי הצתה וכו' וכו'), אבל אם הייתי מטפל במוסך, פשוט הייתי משבית את הרכב כי המחיר היה פי 3 לפחות.

פורסם

חוץ מהחיסכון בכסף,לי מאוד מפריע ההמתנה בתור,מכיוון שהיום היחיד שאני פנוי הוא יום שישי והוא גם יום עמוס במוסכים תמיד שהייתי מגיע הייתי גומר את הטיפול אחרי שעתיים תוסיף לזה את הנסיעה הלוך ושוב,אני אין לי סבלנות לתורים.

בנוסף תמיד היו לי ויכוחים עם המוסכניק שרצה להחליף חלקים שלא צריך.

לטפל לבד אתה צריך ציוד וכלים אבל זאת השקעה חד פעמית וגם להיזהר מבחינה בטיחותית,הרבה פעמים זה ניראה פשוט אבל לא כל אחד בנוי לזה.

פורסם (נערך)

ואל תשכח שצריך ללמוד את העבודה - רצוי מאד ממישהו שיודע אותה ולא רק מספרים ומהיוטיוב. אם תתחיל לבד בלי ללמוד אתה עלול להסתבך. ויש "עקומת למידה" - ההתחלה תהיה די צולעת, עם צפי לשיפור איכות וזמן העבודה ככל שתצבור ניסיון. אבל מטיפול אחד בשנה תתקשה להתקדם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני עשיתי כבר 2 טיפולים לרכב בעצמי, כרגע עדיין נעזר באנשים מקבוצת הפייסבוק של כנופצון אבל בתכלס אני כבר יודע לעשות את הדברים הבסיסיים לבד.

בקשר למחירי החלפים, לדעתי כדאי לך לבחון האם החלפים שמותקנים לך במוסך הם מקוריים (לא יודע עד כמה ניתן לאמת את זה אלא אם אתה מטפל במורשה), אני יודע שאצלי מחירי החלפים שאני קונה בעצמי תמיד היו זולים יותר מאשר במוסך ובנוסף אני יודע שהם מקוריים + שמן המנוע ברכב שלי הוא לא רק "תואם לתקן" אלה גם שמן מסוג סינטטי מלא מחברה איכותית.

חוץ מזה היתרון הכי גדול לדעתי הוא שאני יודע שהרכב שלי מטופל כמו שצריך, בלי כל מיני עיגולי פינות של מוסכניקים כדי לחסוך זמן ושימוש בחלפים זולים ובאיכות ירודה בשביל להגדיל את הרווח הכספי על החלפים.

בקשר למחירי הכלים, הם אמנם עולים כסף, אבל זאת השקעה חד פעמית שתוך 2-3 טיפולים גם תחזיר את עצמה, אגב אני אישית לא קניתי הכל במכה אלא לאט לאט, מה גם שבקבוצה של כנופצון יש המון חברה נחמדים שיסכימו ללמד אותך לטפל ברכב עם הכלים שלהם עד שתצבור את הכלים שצריך.

שיהיה בהצלחה :)

עריכה אחרונה על ידי Roy142
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

1. סיפוק מעבודה עצמית, וספציפית בתחום שרבים מפחדים ממנו ולא מכירים אותו

2. כמה לירות שחסכת על העבודה (מצד שני, הטיפול לוקח ממך זמן, אבל זה "זמן תחביב")

3. הידיעה שהטיפול מבוצע איך שאתה רוצה- איכות החלפים, מומנט סגירה נכון וכולי

מבחינתי זה מספיק

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 3

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

נראה לי שהשאלה החשובה יותר היא עד כמה אתה סומך על המוסך. אתה משלם לרכב שלך לטיפול קטן יותר ממה שאני משלם למוסך שלי עבור טיפול קטן (ואני עם E350, הפילטרים שאני משתמש הם OEM של "מאן" ומשתמש בכמעט שני גלונים של סינטטי מלא כל טיפול) כך שאפשר להבין אותך....

בגדול, עם הרכב שלי (והקודמים שדמו לו) אני יכול לחסוך בטיפול עצמי את שעת העבודה של המוסך (כ 150-200 ש"ח) ומה שחשוב יותר את השריפה של חצי יום עבודה בלבוא/ללכת למוסך, עשיתי את זה בעבר בעיקר מהסיבה השנייה אך היום העבודה שלי יותר גמישה כך שאני מעדיף לבצע במוסך. היתרון לטעמי הוא כל הדברים שמסביב. בטיפול קטן מפרקים גלגלים לשם בדיקת מערכת בלימה, אני מבקש שיצליבו ליקדימה/אחורה. הרכב מחובר בכל מקרה לסורק כך שאפשר לבדוק את שאר הדברים והכי חשוב הוא שבזמן שהרכב כבר על הליפט המוסכניק מסתכל בו בעיין מלמטה ומאשר שהכל בסדר.

נראה לי שעדיף לשלם את האקסטרה שעת עבודה הזו במוסך נורמלי (שלא יטחן אותך כמו המוסך הנוכחי) עבור השלוות נפש והתחזוקה המונעת.

• אהבתי 1
פורסם

יתרונות (לדעתי) : 

שעושים טיפול לבד חוסכים עלויות של עבודה וזמן (במידה ויודעים מה עושים ואיך עושים).

קונים חומרים ברמה יותר גבוהה מהחומרים איכות ב' שיש בכל מוסך מורשה ( חוץ מחלפים יותר מורכבים, שבדרך כלל אין למצוא בחנות חלפים רגילה).

משאירים את הרכב נקי משריטות ואפילו את הריפוד נקי, כי בינינו למכונאים לא ממש אכפת מהרכב שלנו . 

וכמובן סיפוק עצמי עצום .

חסרונות (לדעתי) :

חוסר בידע \ כלים . 

גרימת נזק בלתי הפיך (במידה ולא בטוחים ב100% או שלא עשינו שעורי בית כמו שצריך על הרכב שלנו).

שמוכרים את הרכב בדרך כלל מסתכלים על איפה הרכב היה מטופל, לחלק מהאנשים זה נשמע קצת תמוה שיש אנשים שמטפלים בעצמם ברכב ובעצם אין תיעוד מעוד צד. 

לדעתי האישית : אם זה רכב שהוא לא שווה הרבה ולא הכי חשוב לנו עדיף לטפל לבד, לעומת רכבי יוקרה\רכבים שכן חשובים לנו עדיף במורשה או מוסך שאנחנו ממש סומכים עליו וכבר איתו המון שנים. 

***** לגבי השמן צריך לאחסן אותו ולמסור אותו למוסך כלשהו, השמן מאוד מזהם ואם יצלמו אותך שופך את השמן לביוב / אדמה / כביש רוב הסיכויים שתקבל כנס. 

פורסם (נערך)

מוסיף למה שכבר נאמר שעם החיסכון בטיפול עצמי אני גם משדרג את מבחר כלי העבודה שברשותי, ככה שבטיפול הבא יהיה לי נוח וקל יותר וגם מהנה יותר.

חלק אחד זה חיסכון, חלק שני שזה כמו תחביב ששוברים את השיגרה ולוקחים זמן לעצמך- אני נהנה מזה :-).
למשל מיכל שמן 5L  בכ100 שקל  מספיק לי לשתי החלפות (אצלי אין אכילת שמן ואני נוסע מאט), ככה שטיפול שמן/מסנן שמן מקורי עולה לי כ100 שקל, חיסכון לא קטן הייתי אומר :-).

השנה עשיתי החלפת טיימינג לראשונה בעצמי, היה מלחיץ וקצת קשה יותר מאשר במוסך שאצלו הרכב על ליפט וקל לעבוד עליו, אבל הסיפוק בסוף שהצלחתי היה שווה את זה, בכסף שחסכתי פינקתי את עצמי בידית מומנט/עוד מברגה וכמה דברים :-).

לגבי השמן המשומש- אני תמיד שומר מיכל שמן ישן, ככה שאחרי החלפה אני ממלא אותו ושומר עד שאמסור למוסך, טיפול בבלמים אני עושה רק במוסך- לא רוצה להתעסק בזה בשביל השקט הנפשי שלי (כמובן במוסך שאני מכיר וסומך עליו).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 8 שעות, hwgeek כתב:

מוסיף למה שכבר נאמר שעם החיסכון בטיפול עצמי אני גם משדרג את מבחר כלי העבודה שברשותי, ככה שבטיפול הבא יהיה לי נוח וקל יותר וגם מהנה יותר.

חלק אחד זה חיסכון, חלק שני שזה כמו תחביב ששוברים את השיגרה ולוקחים זמן לעצמך- אני נהנה מזה :-).
למשל מיכל שמן 5L  בכ100 שקל  מספיק לי לשתי החלפות (אצלי אין אכילת שמן ואני נוסע מאט), ככה שטיפול שמן/מסנן שמן מקורי עולה לי כ100 שקל, חיסכון לא קטן הייתי אומר :-).

השנה עשיתי החלפת טיימינג לראשונה בעצמי, היה מלחיץ וקצת קשה יותר מאשר במוסך שאצלו הרכב על ליפט וקל לעבוד עליו, אבל הסיפוק בסוף שהצלחתי היה שווה את זה, בכסף שחסכתי פינקתי את עצמי בידית מומנט/עוד מברגה וכמה דברים :-).

לגבי השמן המשומש- אני תמיד שומר מיכל שמן ישן, ככה שאחרי החלפה אני ממלא אותו ושומר עד שאמסור למוסך, טיפול בבלמים אני עושה רק במוסך- לא רוצה להתעסק בזה בשביל השקט הנפשי שלי (כמובן במוסך שאני מכיר וסומך עליו).

אתה אמיתי שעשית טיימינג ואתה לא מטפל לעצמך בבלמים?
אם אתה מהדרום, מוזמן לקפוץ אליי, אסביר לך כיצד מחליפים, זה שטויות.

פורסם

אכן כן, ראיתי שזה ממש לא מסובך, אבל יש לי שריטה ולא מוכן לגעת בבלמים חח.

בכל מקרה אני בקושי נוסע 2K בשנה בתקופת הקורונה אז אין ממש מה לטפל בבלמים כרגע.

תודה בכל מקרה על ההצעה, הכל למדתי מהחברים כאן בפורום :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 4 שעות, hwgeek כתב:

אכן כן, ראיתי שזה ממש לא מסובך, אבל יש לי שריטה ולא מוכן לגעת בבלמים חח.

בכל מקרה אני בקושי נוסע 2K בשנה בתקופת הקורונה אז אין ממש מה לטפל בבלמים כרגע.

תודה בכל מקרה על ההצעה, הכל למדתי מהחברים כאן בפורום :-).

אני התחלתי כאן, אבל מהר מאוד נפגשתי עם 'הכנופיה' ולמדתי..

• תוכן חדש...