Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברה,

המצב שלי מורכב ומסובך כי בתוכי מתנגשים עולמות שונים וגורמים לי להסתבך ולהתחבט עם עצמי בשאלה מה לעזאזל קונים לאשתי כשבסה"כ המטרה היא רכב שישרת אותה לפיזור הילדים ולעבודה בעיר קטנה ששמה עפולה. 

תראו, אני אוהב מכוניות (עולם ראשון). פשוט אוהב. אני מגיע מעולם הרכב ויש לי לא מעט ניסיון ובשנים האחרונות אפילו השתתפתי במבחנים השוואתים, טעמתי את נושא עיתונות הרכב, למדתי וצברתי מעט ניסיון בתחום. קשה לי המחשבה שתשב אצלי בחנייה משהו שלא אוהב והוא נרכש בגלל היגיון כלכלי (עולם שני). באמת קשה לי. 

מצד שני,  אני אומר WTF, אשתי הצהירה שהיא תסתפק ברכב קטן שיעמוד בקריטריונים של (אין חשיבות לסדר):

1. מספיק מרווח מאחור לבוסטר וכסא בטיחות

2. ק"מ יחסית נמוך

3. בטיחותי

4. שנתון שמתחיל לפחות מ-2013-2014

5.תה"ל לא ידנית

ולכן לא באמת צריך להיות אכפת לי.

אז נכון, יש לא מעט מכוניות קטנות שיכולות לשרת את המטרה ואף בהצטיינות יתרה, אך אז העולם הראשון (האמוציות והרגש למכוניות) מתעורר ומתחיל לסבך לי את החיים.

אז ככה, התקציב עומד על 50,000 ש"ח ואולי אולי אולי אצליח למשוך עד 55,000 אבל זה באמת יקרה אם משהו שווה באמת יפול. גילוי נאות, אני מביא איתי הון עצמי של 15-20 והשאר בהלוואה כשההחזר החודשי הוא לא יותר מ-600 ש"ח.

*** הערה חשובה *** כיום יש לי רכב מהעבודה (רנו גרנד קופה) שאני אמור להחזיר בסוף שנה הבאה (11/2022). יכול להיות שאשנמך את הרכב הבא (אקח סופר מיני) ולכן האופציה של רכב גדול כגון מאזדה 6 למשל, נכנסת בשיקולים. השנמוך כנראה יהיה בגלל התייקרות נוספת של כלי הרכב.

המכוניות שמבחינתי משתייכות לעולם הרגש:

1. מאזדה 3, האצ'בק אדומה, מנוע 2000 (בדקתי אחת, צריך לטפל בה קצת קוסמטית, המכונית עומדת בתקציב).

2. מאזדה 6, החלמ-2013 (רובן בליסינג, אולי יש בודדות בידיים פרטיות שעומדות בתקציב)

3. אלפא ג'ולייטה, כן כן, אני אפילו פוזל לאחת כזו

מכוניות שהתעניינתי בהן ופחות או יותר משתייכות לשני העולמות פחות או יותר (רגשי וכלכלי):

1. פיאט 500X

2. פיגו 208

3. סיטרואן C3

4. רנו קליאו (את האמת כבר נמאס לי לראות את הרכב הזה)

מכוניות שהתעניינתי בהן ומשתייכות יותר לעולם ההיגיון הכלכלי:

1. דאצ'ה סנדרו

2. סקודה פאביה

נא עזרו לי לצאת מהבור העמוק הזה ועזרו לי להחליט בתבונה מה באמת כדאי.

כמובן שאני פתוח לאופציות נוספות שלא רשמתי.

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אהלן,

הסנדרו עם גיר רובוטי חד מצמדי מזעזע. ביצעתי עליו נסיעת מבחן וזה דיי רע.

הפאביה והקליאו עם גירים רובוטיים דו-מצמדיים שכל אחד בתורו פיתח מחלות גיר למינהן. בנסועה עירונית מרובה יש בלאי גדול למצמדים. 

208 וc3 בשנתונים עד 2017 יש התפוררות של רצועת הטיימינג. חלק מבעלי הרכב מדווחים שלאחר החלפת הרצועה יש צריכה מוגברת של שמן. לאחר 2017 עודכנה הרצועה והבעיה נפתרה. לדעתי המאזדה 3 שציינת אופציה מעולה, שהייתי מציע בעצמי. ממליץ לך "למהר" כיוון שהשוק "רותח". 

בהצלחה.

• אהבתי 2

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

מאזדה 3 מנוע 2.0 אופציה מצויינת. 

אמינה מאוד וכיפית לנהיגה וגם שומרת על מחיר חזק,ככה שעוד שנתיים לא תפסיד עליה הרבה במכירה. 

רכב שקונה שקט ובלי כאב ראש,זה לבד שווה כסף. 

פורסם
לפני 4 שעות, Shmulik_Miata כתב:

*** הערה חשובה *** כיום יש לי רכב מהעבודה (רנו גרנד קופה) שאני אמור להחזיר בסוף שנה הבאה (11/2022). יכול להיות שאשנמך את הרכב הבא (אקח סופר מיני) ולכן האופציה של רכב גדול כגון מאזדה 6 למשל, נכנסת בשיקולים. השנמוך כנראה יהיה בגלל התייקרות נוספת של כלי הרכב.

גם אם נניח תהיה התייקרות במחיר המחירון של משפחתיות, כל התייקרות של 5,000 ש"ח לשווי מס - שוות לך בנטו 55 שקל בערך.
(זאת בהנחה שאת מחיר השכירות החודשית המעסיק משלם ולא אתה)
לא הייתי מתייחס להתייקרות הזו כסכום שבגללו שווה לרדת לסופר מיני, אל תשכח שברגע שתיקח רכב קטן, את הנסיעות המשפחתיות המשותפות יהיה לכם קשה לנהל בסופר מיני, מה שאומר להשתמש ברכב המשפחתי שלכם  ולשלם על הדלק/בלאי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם אין אתגרי חניה (עפולה) והקילומטראז לא צפוי להיות גבוה -  עלות אחזקה של רכב גדול לא תהיה גבוהה בהרבה מרכב רגיל או קטן.

הביקוש לרכבים מקטגוריית המשפחתיות הגדולות ("מנהלים")  הופך אותן לאטרקטיביות כיד 2 (למעט סופרב וסונטה)

פורסם
לפני 4 שעות, mottis כתב:

אולי פוקוס דור 3.5 1.5 טורבו תתאים לשילוב בין שני העולמות

אני לא אוהב את פנים הרכב. תמיד זה נראה כאילו לקחו ראש של רובוטריק ודחפו לדש-בורש. 

לפני 26 דקות, mottis כתב:

אם אין אתגרי חניה (עפולה) והקילומטראז לא צפוי להיות גבוה -  עלות אחזקה של רכב גדול לא תהיה גבוהה בהרבה מרכב רגיל או קטן.

הביקוש לרכבים מקטגוריית המשפחתיות הגדולות ("מנהלים")  הופך אותן לאטרקטיביות כיד 2 (למעט סופרב וסונטה)

אין כלל אתגרי חניה. בגלל הסיבה של עלות אחזקה פזלתי גם לכיוון מאזדה 6.

לפני 42 דקות, דור-- כתב:

גם אם נניח תהיה התייקרות במחיר המחירון של משפחתיות, כל התייקרות של 5,000 ש"ח לשווי מס - שוות לך בנטו 55 שקל בערך.
(זאת בהנחה שאת מחיר השכירות החודשית המעסיק משלם ולא אתה)
לא הייתי מתייחס להתייקרות הזו כסכום שבגללו שווה לרדת לסופר מיני, אל תשכח שברגע שתיקח רכב קטן, את הנסיעות המשפחתיות המשותפות יהיה לכם קשה לנהל בסופר מיני, מה שאומר להשתמש ברכב המשפחתי שלכם  ולשלם על הדלק/בלאי.

טוב, נצטרך להמתין.

הגרנד קופה שאני נוסע בה עכשיו כבר התייקר בכמה אלפי שקלים מאז שלקחתי אותה. אם אצליח לשכנע את צי הרכב להשאר איתה עוד קצת, אשמח. אני אוהב את הגרנד קופה.

לפני שעתיים, Ido12 כתב:

מאזדה 3 מנוע 2.0 אופציה מצויינת. 

אמינה מאוד וכיפית לנהיגה וגם שומרת על מחיר חזק,ככה שעוד שנתיים לא תפסיד עליה הרבה במכירה. 

רכב שקונה שקט ובלי כאב ראש,זה לבד שווה כסף. 

בגלל זה היא הייתה בראש הרשימה. הבעיה היא שאנשים רוצים עליה היום מחירים הזויים. בדיוק דיברתי עם אחד שבבעלותו אחת כסופה. הוא רוצה כמעט 20,000 מעל המחירון כי הוא בדיוק השקיע על בלמים, צמיגים ועוד. 

ההיא שבדקתי ושעומדת בתקציב צריכה הרבה עבודות קוסמטיקה כדי להחזיר את הרכב למצב טוב. המכסה מנוע שלה הוחלף עוד בבעלים הראשון (אין שאסי לדבריה) ורואים הבדל בגוונים. הק"מ מאוד גבוה (כ-160 נכון לעכשיו) ולכן ספציפית הרכב הזה זה קצת מרתיע אותי.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

רכב לך או לאשה? כי אם זה רכב לאשה השיקולים שלה יהיו שונים מאלה שלך: כושר תמרון ליד הגן, נוחות בקשירת ושחרור הילדים מאחור, עיצוב, לא יודע מה עוד יעניין את אשתך. תן לה להחליט, רק שים לב לצדדים הטכניים כדי להרחיק נבלות. והתקציב המוגבל מחזק את הגישה הפרקטית - אתה רוצה רכב בלי הפתעות.

את ההנאה שמור לרכב שלך, בחר אותו לפי שיקוליך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היא ביום יום לוקחת לי את הגרנד קופה ושמה את הילדה בגן, אין לה בעיות של תמרונים ועוד.

לאשתי הייתה מיאטה NB תקופה, למרות שהיא הצהירה שהיא תסתפק במשהו פשוט, אני דיי בטוח שהיא הייתה רוצה רכב ראוי ואני גם רוצה לשמח אותה ואת עצמי (-:

פורסם (נערך)

אתה מזכיר לי את הנעוץ - דומני של בוקי - על רכישת רכב לסבא וסבתא, עם ההמלצה לא לנסות למלא את השאיפות של הנכד.

אבל הפתרון שהעלית - לתת לאשה את הרנו (אם זה בכלל אפשרי) ולקנות לך רכב מעניין - מקפיצה אותנו לפסקה האחרונה בפוסט הקודם שלי, וזה כבר סיפור חדש.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העניין הוא שאני לא מעוניין לעשות את הנסיעות עפולה-ירושלים (פעמיים בשבוע) עם הרכב הפרטי, אלא רק עם הליסינג.

פורסם

יש לך יותר מדי גורמים מגבילים, קבענלך סדרי עדיפות. לפי התקציב שלך, וההזקקות להלוואה, לדעתי הראש צריך לגבור על הבטן. אבל זה אני, אחרי הנסיעה המטורפת שלך לפני כמה שנים (כל הכבוד על היוזמה והאומץ שלך בעניין) ברור לי שאנחנו באים מעולמות שונים.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן.

עד עכשיו לא רכשתי כלום.

הייתה C3 בצבע בורדו עם נתונים ממש טובים שפספסתי למרות שקבעתי עם המוכר שאני מגיע לראות.

מאזדה 3 SPIRIT אדומה עם נתונים מצויינים, המוכר פרסם מודעה ואז הוריד אותה אחרי השיחה בטענה שהוא לא סגור על עצמו וכשלמחרת הוא עדכן אותי שהמחיר עלה ב-2000 ש"ח, קבענו שאגיע אליו וכשהייתי בדרך אחרי חצי שעה נסיעה, הוא התקשר לבטל (חוצפה).

היו עוד כמה מאזדות 3 בקנה שכבר נמכרו (ברכות לרוכשים).

-----------------------------------------

חשבתי על משהו אחר.

התעניינתי על C3 חדשה. הצלחתי להגיע עם הנציגה על החזר חודשי של 750 ש"ח במשך 5 שנים. אם אני לוקח את ה-750 ומוסיף עליהם עלויות ביטוח חובה, מקיף ואגרת רישוי, אני מגיע לסכום של כ-1100-1200 ש"ח בחודש ללא דלק. 

ואז...

התעניינתי על טסלה חדשה. דיברתי עם מימון ישיר ובחישובים שעשינו הגענו להחזר חודשי של 1800 ש"ח (בפריסה של 100 חודשים ואני מביא כ-40,000 מזומן, אין לי בעיה עם זה). האגרת רישוי בטסלה נמוכה, עלויות הטיפולים גם כן נמוכות. האם אני מפספס כאן משהו?

סה"כ עם הפרש של כמה מאות שקלים לטובת C3, אני יכול להביא טסלה חדשה ובהמשך אני אוכל להחזיר את הרנו מהעבודה, לקחת רכב סופר מיני שיעלה לי פחות וישחרר לי כמה מאות שקלים בנטו. את הסופר מיני אעביר לאשתי ואני אנהג בטסלה פעמיים בשבוע לירושלים.

האם אני מפספס משהו במה שקשור לטסלה?

דעתכם?

פורסם

בטח אתה מפספס - כאן אתה מתחייב ל160K (בנוסף על התשלום הראשוני), בפריסה ל8 שנים (אולי עד אז יהיו תקלות משמעותיות - או שיהיה לך הרבה כסף להחליף),

וכאן אתה מתחייב ל80K ל5 שנים...

אני גם חשבתי על טסלה שהמחיר שלה עוד היה "נמוך"  (גם עם 40K מהבית והשאר בפריסה ל 5 שנים) אבל בסוף ההתחייבות ל150K בזמנו הייתה פחות נראת לי.

• רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...