Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי באותו מצב עד לפני שלושה חודשים,

אשתי הסתדרה מצויין עם מאזדה 2 (2008) וילד אחד, כהשגיע השני אני נשברתי ואמרתי שקונים רכב גדול יותר.

בדיוק כמוך התפזרתי בתקציב ובקטגוריות, מ30 אלף לסופר מיני ועד 100+ לג'יפון (לטסלה לא הגעתי).

- ג'יפונים היה נשמע פרקטי בגלל הנוחות בהושבת הילדים אבל הם יקרים משמעותית מול משפחתיות באותו שנתון.

- מנהלים כי זה אחלה VFM אבל המאזדה 6 מאכזבת, היא צפופה מאחורה והבגאז' שלה פשוט לא פרקטי, פתח צר (מאוד) ועמוק כל כך שצריך להקריב את ניקיון המכנסיים בשביל להוציא משהו מבפנים.

- פזלתי גם לג'ולייטה בסוף הסכמנו שכשנסיים עם האמבטיות ונעבור לבוסטרים נשקול את העניין שוב.

מה קנינו בסוף ולמה?

פורטה 14 ב40K במצב מצויין.

בדרך פיספסתי כמה מאזדות 3 ועוד כמה פורטה.

שנינו הגענו להסכמה שעם 2 ילדים בני פחות מ3 מה שחשוב זה רכב שלא ידרוש זמן, לא בלחפש איפה לדחוף את העגלה/ השקיות, לא בביקורים במוסכים ולא בחיפוש מימון/מחשבות ואקסלים על כדאיות כזאת או אחרת.

בינתיים הפורטה בדיוק במשבצת של המשפחתומתית, גדולה,אמינה, עם פתחי מיזוג מאחור (שהוכיחו את עצמם בקיץ) בגאז' שאוכל גם את הטיולון וגם את העגלאמבטיה ואם הגדול רוצה לקחת את הבימבה לפארק אז גם היא נכנסת לשם בלי להזיע.

מבין בהחלט את הסלט שיש לך בראש אבל תחשוב יותר בכיוון של האם יהיה לך כוח להתעסק עם הרכב ביומיום ובינינו כמה הנעה כבר אפשר לקבל מנסיעה של קילומטר הלוך וקילומטר חזור בפיזור הילדים במסגרות?

כשמגיעים הילדים נהנים מדברים אחרים (לפחות עד שהם עוברים את שלב התינוקות) ולכן אנחנו החלטנו שאת הכסף עדיף להשקיע בחופשה שנתית / חצי שנתית.

• רעיון טוב! 1

פורסם

קודם תיסגר על קטגורייה...לפי מה שאני רואה בכביש נשים אוהבות את כל הג'יפונים, אני יכול להעיד על אשתי שהיא גם כזו, בשביל רוב ההתעסקות עם הילד עדיף שיהיה רכב גבוה יותר ממאזדה 6 שהיא נמוכה(אני בעלים של אחת), קנינו לאשתי ניסאן קשקאי לפני שנה וחצי והיא ממש מבסוטה עלייה וזה סגר לי את הפינה כי היא קיבלה ג'יפון שנכנס לנו בדיוק בתקציב(קשקאי אסנטה שנת 2011 עם 113 אלף ק"מ שנקנתה ב40 אלף ש"ח), בתקציב שלך אתה תוכל לקנות שנתון מתקדם יותר(אם אני לא טועה זה אותו דגם עד שנת 2015).

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני כשעה, Jeka88 כתב:

קודם תיסגר על קטגורייה...לפי מה שאני רואה בכביש נשים אוהבות את כל הג'יפונים, אני יכול להעיד על אשתי שהיא גם כזו, בשביל רוב ההתעסקות עם הילד עדיף שיהיה רכב גבוה יותר ממאזדה 6 שהיא נמוכה(אני בעלים של אחת), קנינו לאשתי ניסאן קשקאי לפני שנה וחצי והיא ממש מבסוטה עלייה וזה סגר לי את הפינה כי היא קיבלה ג'יפון שנכנס לנו בדיוק בתקציב(קשקאי אסנטה שנת 2011 עם 113 אלף ק"מ שנקנתה ב40 אלף ש"ח), בתקציב שלך אתה תוכל לקנות שנתון מתקדם יותר(אם אני לא טועה זה אותו דגם עד שנת 2015).

לא פחדתם מהגיר והמנוע ?

פורסם
לפני 6 דקות, stum כתב:

לא פחדתם מהגיר והמנוע ?

מדובר על מנוע 2.0 ליטר וגיר רציף, עם המנוע אין שום בעיות בדגם הזה ולגבי הגיר אז הבעיות בגיר של ניסאן(JATCO) הן במנוע 1.6.

למנוע ה2.0 ליטר משודך גיר רציף של JATCO מדגם jf011e שאינו נחשב בעייתי.

למנוע ה1.6 ליטר משודך גיר רציף של JATCO מדגם jf015e והוא הבעייתי שיש גם בניסאן ג'וק\מיקרה ורנו פלואנס עם מנוע 1.6.

כמובן שאם כל הזמן לוחצים על דוושת הגז עד הסוף והסלד כל הזמן במספרים הגבוהים יותר בסקאלה גם את הגיר האמין יותר אפשר לדפוק כי מלכתחילה הוא רגיש יותר מגיר אוטומטי פלנטרי.

פורסם
לפני 8 שעות, Jeka88 כתב:

למנוע ה2.0 ליטר משודך גיר רציף של JATCO מדגם jf011e שאינו נחשב בעייתי

סוטה לשניה לגמרי מנושא השרשור, 

האם אלו אותו מנוע וגיר שמותקנים בפלואנס 2.0 ליטר ? 

פורסם

פות"ש, טיפה סטיה מנושא השרשור, אבל נדמה לי שעדיין לא הכנת שיעורי בית לגבי המימון. גם זה מצריך קצת כיתות רגליים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פות"ש, כמה זה באמת יעלה?

תנסה לחשב כמה יעלה לך ללכת עם הלב על פני ללכת עם המוח.

אח"כ תראה אם תוכל לעמוד בזה ואם שווה לך להוציא את הכסף הזה דווקא על הרכב.

מהדוגמאות שהבאת נראה שאתה לא מדבר על משהו קיצוני מדי.

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם
לפני 58 דקות, davemustaine87 כתב:

סוטה לשניה לגמרי מנושא השרשור, 

האם אלו אותו מנוע וגיר שמותקנים בפלואנס 2.0 ליטר ? 

בהחלט!

הגיר והמנוע בקשקאי 2.0 ובפלואנס 2.0 זהים.

• אהבתי 1

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מעוניין לעדכן

אז בסוף הלכתי על C3 והיא הגיעה לי ממש בדקה ה-90, רגע לפני שאנחנו עוברים למשרדים חדשים בירושלים שגרמו לי למעשה לרכוש את הרכב (הייתי נוסע בתחבורה ציבורית בחודשים האחרונים וכעת העתקת המשרד למקום אחר דורשת עוד אוטובוס פנימי בירושלים).

ההעדפה הברורה הייתה מאזדה 3 ספיריט/פרימיום אך לאחר שהבנתי שהמוכרים קצת איבדו את הראש והזניקו את המחירים צפונה צפונה, הבנתי שאני לא מעוניין לממן להם את החופשה הבאה.

אחר כך חשבתי על ג'ולייטה שבאמת דגדגה לי ולאשתי משהו, אבל בגלל שבקושי היו בתנאים הנכונים (צבע אדום, מכוניות שמורות ובמחיר סביר) ירדתי מהן.

חיפשתי לי גם רנו קדג'אר, אבל בגלל היצע נמוך מאוד ומחירון בשמיים, ירדתי גם כן (אה, באותה הזדמנות גם תפסתי מגרש בעפולה שזייף את הק"מ של אחת מהרנואים).

חשבתי על 208, אבל המראה שלה נמאס עליי. 

חשבתי על 500X, לא מצאתי משהו סביר

בסוף הגיעה לי ה-C3, נתונים סבירים פלוס וחמודה נרכשה. אישית אני לא אוהב את הצבע השחור וקשה לי לראות אותה בחנייה, אבל אשתי דווקא אוהבת אותה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...