Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלעלתי בנעוץ ובמדריכים.

חיפשתי באינטרנט.

לצערי, לא הצלחתי למצוא דבר כה פשוט - איך המוכר והקונה מתנהלים לצורך השלמת עסקת קניית/מכירת רכב משומש?

הרי, לרב מדובר בשני צדדים שלא מכירים אחד את השני ולא סומכים אחד על השני.

לעיתים מדובר בעסקה בסך 5K ולעיתים ב-100K וכל מה שביניהם. או לא ביניהם.

אחרי שהקונה ראה מודעה, קשקש עם המוכר, ראה את הרכב, התרשם לטובה ממהימנות המוכר והניירת.

מה הלאה?

א. מי לוקח את הרכב למכון בדיקה? למה שהמוכר יתן לרוכש את המפתחות לרכב ויגיד לו "סע לשלום" ועדכן אותי בתוצאות? למה שהרוכש יסכים שהמוכר יבצע את הבדיקה בלי נוכחותו? אז שניהם הולכים?

מה בעניין שאלת הביטוח? שימוש ברכב שלא רק למטרה של לקיחה לבדיקה?

ב. מי משלם על הבדיקה? האם בכל מצב אותו צד משלם עבור הבדיקה?

ג. למוכר "אין זמן" ללכת עם כל אחד לבדיקה, איך הוא 'ממזער נזקים' כך שרק מי שבאמת מעוניין לרכוש ייקח את הרכב לבדיקה?

ד. מתי חותמים על הסכם כלשהו? זכרון דברים? הסכם מכר? שניהם? רק אחד מהם? באיזה שלב?

ה. תשלום - מטבע הדברים, רק העברת זה"ב (מדובר בהעברה סופית ומיידית; העברה בנקאית רגילה ניתנת לביטול) או המחאה בנקאית שהמוכר רואה שפקיד בנק מדפיס. כל אופן תשלום אחר, ניתן לזיוף. העברת בעלות רק לאחר שהמוכר רואה את הזיכוי בחשבונו או שההמחאה הבנקאית אצלו ביד.

ו. העברת בעלות - אפשר באינטרנט דרך האזור האישי הממשלתי, במידה ושני הצדדים משתמשים בשירות. לחילופין, בדואר. תשלום על ההעברה, יש לסכם מראש.

תודה!

פורסם

א1. כן, שניהם הולכים*.

א2. אתה מתכוון נסיעת מבחן של הקונה? מהמעט ניסיון שיש לי, בדרך כלל שני הצדדים לא בודקים יותר מדי האם יש ביטוח או לא. כן, זה סיכון. נוהגים בזהירות יתרה. אבל יש גם מוכרים שלא מאפשרים לקונים פוטנציאליים לנהוג. קונה אחד יבין את זה, אחר יפיל עסקה על זה.

ב. תמיד הקונה משלם*.

יש מושג של 'מתחייב בבדיקה' -המוכר מתחייב שאם יתגלו בעיות בכל מיני דברים (מנוע, גיר שילדה או רק שילדה וכדומה) הוא ישלם. עד כמה כדאי לסמוך על המוכר בעניין הזה? תלוי מאוד מי הבן אדם. עוד כמה בעיות: תמיד המוכר יוכל להתכחש על מה בדיוק הוא התחייב (בעיה קלה במנוע או קשה? קשה או מנוע מת? וכו'). יש גם כסתחים של המכוני בדיקה. בקיצור, נושא מורכב.

ג. מי שצריך למזער נזקים זה בעיקר הקונה, שישלם על הבדיקה בדרך כלל יותר מ500 ש"ח.

איך הוא ימזער נזקים? יבדוק בעצמו כל מה שהוא יכול, בין היתר לפי מה שהוא למד כאן בפורום.

ד. משתנה. תלוי אם הוא מתחייב בבדיקה או לא, תלוי אם העסקה נסגרת מיד אחרי הבדיקה או במועד אחר.

יש גם כאלה שמוותרים על זה. זה תלוי במחיר הרכב ועוד.

ה. בדיוק כמו שכתבת, אלא אם יש אמון מוחלט בין הצדדים (היכרות מוקדמת וכד').

ו. נכון. בדואר האגרה מעט יותר גבוהה. בנוסף, בירור אם הרכב ממושכן עולה כ60 שח. באיזור האישי זה בחינם.

*לכל כלל יש יוצא מן הכלל. 

ט.ל.ח. אין כפל מבצעים 😊

פורסם

@itzik123

תודה על התגובה המפורטת!

בנוגע למה שכתבת בסעיף ו -

1. רק החייב יכול לבצע בדיקת משכון בחינם. כלומר, המוכר.

2. כל אדם אחר יכול לעיין במאגר המידע של רשם המשכונות, דרך אתר השירות הממשלתי (קישור), בעלות של 11 ש"ח (נכון להיום). אין סיבה ללכת לדואר ולשלם כ-60 ש"ח.

פורסם
בתאריך 17.8.2021 בשעה 21:58, G Gabi כתב:

ה. תשלום - מטבע הדברים, רק העברת זה"ב (מדובר בהעברה סופית ומיידית; העברה בנקאית רגילה ניתנת לביטול) או המחאה בנקאית שהמוכר רואה שפקיד בנק מדפיס. כל אופן תשלום אחר, ניתן לזיוף. העברת בעלות רק לאחר שהמוכר רואה את הזיכוי בחשבונו או שההמחאה הבנקאית אצלו ביד.

אההם, קאש מאני מזומני, מכיר?

פורסם
לפני 4 שעות, פריג'י כתב:

מזומן בעסקאות של 30,000 וצפונה? נשמע דיי תמוה האמת.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם
בתאריך 20.8.2021 בשעה 18:51, פריג'י כתב:

א. מכיר.

ב. מציע לך לעיין ב"חוק לצמצום השימוש במזומן, תשע"ח-2018". לשם הנוחות, הנה קישור.

ג. בעיני, לא ניתן לסמוך על רוכש אלמוני (גם אם אני הרוכש!) שההמחאה הבנקאית שהוא מביא אינה מזוייפת, כך אני לא סומך על מזומן שאינו מזוייף. 

אלא אם המוכר והרוכש, הלכו יחד, לסניף בנק והמוכר רואה בעיניו את הדפסת ההמחאה הבנקאית או את מסירת המזומן מהפקיד אל הרוכש.

ד.  מציע גם לעיין ב"חוק איסור הלבנת הון, תש"ס-2000" (קישור). אם אני אמכור רכב ב-90,000 ש"ח ואגיע עם מזומן לבנק להפקיד את סכום העסקה (עזוב את העניין שבעסקה כזו אפשר לקבל רק 9,000 ש"ח במזומן), לא בטוח שהבנק יסכים להפקיד את הכסף. גם אם יסכים, זה יהיה אחרי בקשות של הבנק לאי־אלו מסמכים עבור מקור המזומנים. למה להכנס לכאב ראש הזה?

ה. אמנם יש מסמך העברת בעלות ולמוכר את מספר הזהות של האדם שאליו הועברה הבעלות (או אם הבעלות עברה לחברה, את מספר הח"פ). אבל, למה להכנס, מראש, לצרה הזו?

ו. לא יודע מה איתך, אבל, חוששני שמרבית בני האדם לא אוהבים להסתובב עם סכום מזומן משמעותי בכיסים.

ז. מה הבעיה לעשות העברת זה"ב? 

• רעיון טוב! 1
פורסם

מה הבעיה לקנות רכב במזומן? 

להבנתי שמו הגבלה ל50 אלף שקלים בין שני אנשים פרטיים שאינם "עוסק". יש מספיק רכבים שנמכרים בסכומים האלו וזו אופציה לאמצעי תשלום. זה חוקי, זה תקין וזה מקובל. 

קניתי בעבר רכב במזומן, לפני עידן הסמארטפון לכל תינוק והרשת דור 5 המהירה שכל מחוסן מסתובב עם אנטנה בזנב (לא, לא באמת) - זה היה נוח. הולך לבנק, מוציא חלק מהכסף, מוסיף למה שהבאת מהבית, נוסע לבעל הרכב ומשלם לו ומשם להעברת בעלות. המהדרין היו מבצעים את הפרוצדורה בסניף הדואר. 

תשלום במזומן מזויף? אני לא חושש. כמובן שאם אתה מוכר לאדם שחשוד בעיניך - אז לגיטימי לחשוש מזיוף הכסף.

אני? מעדיף העברת זה"ב. היום יש כבר לכולם אמצעי בכיס שמאפשר גם את זה וגם את העברת הבעלות. 

פורסם

אני הייתי מפיל עסקה על תשלום במזומן,

מפוקפק מאד לדעתי, וכפי שציינו מכבר חשוד וגובל בתחום "הלא חוקי".

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם (נערך)

מה הבעיה במזומן?

בוודאי שמזומן הוא הילך חוקי. מעולם לא טענתי שלא.

זה לא רק העניין של סכום העסקה. בוודאי שיש רכבים הנמכרים בפחות מ-50K.

אלא, לא רואה כל סיבה להשתמש במזומן. כפי שכתבת בנוגע להעברת זה"ב, "היום יש כבר לכולם אמצעי בכיס שמאפשר גם את זה וגם את העברת הבעלות".

אם קונה מעדיף לשלם במזומן, אין שום בעיה שיגיד שזו ההעדפה שלו. לו ואני הייתי המוכר, הייתי מתעקש רק על העברת זה"ב או המחאה בנקאית שאני רואה אותה מודפסת מול העיניים בתוך סניף בנק (אבל, אם כבר הלכנו לסניף בנק, שיעשה שם העברת זה"ב וזהו).

קונה שאומר "או מזומן או לא קונה", אענה לו - אז אל תקנה. בעיני אמירה כזו היא חשודה.

גם אם הכסף אינו מזויף, אין לי מושג מה מקור הכספים ולי אין כח לריב עם המערכת הבנקאית.

בלשונך - "לפני עידן הסמארטפון לכל תינוק והרשת דור 5 המהירה" עסקאות מזומן היו נפוצות.

אבל, מאז חוקק איזה חוק, שולי ממש, "חוק איסור הלבנת הון". כמובן, אינני מדבר על החוק המקורי משנת 2000, אלא, על תיקוני החקיקה שבוצעו לאורך השנים והפכו את סוגיית הפקדת מזומנים בבנק, בייחוד אם מדובר בהפקדה חריגה וגדולה, לסיוט.

מי שרוצה לאחסן עשרות ומאות אלפי שקלים בתוך המזרון, תחת המרצפות ובמקפיא שלו - שיהנה.

לי אין עניין לעשות זאת. או להסתובב עם מזומנים בתוך מזוודה.

עריכה אחרונה על ידי G Gabi
  • תוכן חדש...