Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הצורך שלי הוא כזה:

מגורים בטבריה, עבודה בהר מירון, לימודים בחיפה.

מסלול בית - עבודה 100 ק"מ הלוך חזור.

מסלול בית-לימודים-עבודה 200 ק"מ הלוך חזור.

לומד פעמיים בשבוע, זה אומר בערך 3000 ק"מ בחודש.

הרכב העיקרי שלי הוא ריו יחסית חדשה שאני בגדול רוצה לשמור עליה לכמה שנים טובות ומעדיף השאיר אותה לבת הזוג.

היא צפויה לנסוע 1000 ק"מ בלחץ בחודש.

התקציב לא גדול כי יש לי מעבר דירה וחתונה על הראש, יכול להשקיע מקסימום 15 אלף לקניית הרכב, לא כולל הוצאות מסביב.

הכיוון הוא ידני אבל אפשר גם אוטומט.

אוטומט יאפשר לי להחליף רכבים עם בת הזוג לפי הצורך כי היא נוהגת רק על אוטומט, ידני יגביל את הרכב רק לשימוש שלי.

חשבתי על:

ספארק

אלטו

פיקנטו

פיאסטה

פחות מעוניין בצרפתיות, אבל לא שולל למרות שאני די מוזן בסטיגמות.

אני רגיל לעשות מאות קילומטרים על כל מיני גרוטאות צבאיות אז לא חושב שיהיה לי קשה באלטו או ספארק.

אשמח לדעתכם לאיזה כיוון ללכת.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פיאט פנדה.

נוחה יותר מכל הדגמים שהזכרת (אולי למעט הפיאסטה).

אמינה מאוד (כן, כן... יש פיאט אמינה).

חסכונית מאוד (1:16, 1:18 - תלוי בסגנון הנהיגה).

מהנה לנהיגה.

לדעתי, אפשר למצוא אחלה מציאות ב 15,000 ש״ח. 

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם

הייתי בוחר בפיאסטה בגלל הנוחות וגם בגלל הבטיחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אהלן,

מצטרף גם להמלצה על הפיאסטה.

מהניסיון שלי מספארק מ2012, הייתה לי לא נוחה ויקרה לאחזקה.

בשורות טובות. 

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

אני קצת משוחד.

אבל בתור אחד שהחזיק איביזה, ספארק, 206+ אלטו ופנדה ארשה לך להמליץ על הרכב שאני מחזיק כיום.

קנה פונטו איבו אחרמ המתיחת פנים, לך על הגיר הרגיל.

מדובר על מנוע 1400 ידנית.

הרכב לא חזק, אבל נוסע בכל הארץ, אם טופל בזמן ובחלפים טובים, באמת שרכב שלא עוצר.

צריכת הדלק פנומנלית, אצלי רוב הנסיעות בעיר והממוצע אף פכם לא עלה מ7.5 ליטר ל100 קמ לפי מחשב הרכב...

אני יכול להגיד ש250 240 שח פול טנק מספיק ל700 715 קמ תמיד.

הוא נוח מרוב המכוניות שמצוינות למעלה.

מחזיק אחת כזאת, מתכנן למכור בעתיד הלא רחוק מכיוון שמתייעלים לרכב אחד, אבל באמת שנמליץ מכל הלב בלי קשר אליי

פורסם (נערך)

במידה וארצה אוטומט, באמת כדי לתת לי אפשרות של החלפה בין רכבים.

יש משהו שמתאים? חשבתי על אלטו אוטומט, אני יודע שכנראה ומדובר בעגלה רצינית אבל אני יותר בקטע של נסיעה רגועה כרגע בגלל ריבוי נקודות 😂

רובוטי תכלס גם אין לי בעיה, אני נוהג בעבודה לפעמים על הi10 החדשה הרובוטית, די אהבתי למען האמת והצלחתי להסתגל מהר.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI
שגיאה

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

זה לא רק שהרכב עגלה(הוא מאוד עגלה) אלא שהוא ממש פח זבל על גלגלים. וגם צריכת הדלק לא משהו בכלל יחסית לגודל המנוע. 

לא יודע אם בתקציב שלך אתה יכול לקנות ספייסטאר, אבל כרכב היא הרבה יותר טובה מהאלטו. וזה אומר הרבה על האלטו. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

ספייס לא בתקציב.

אם אוטומט אפשר לבדוק אל האלטו, כמו כן גם יונדאי i10.

אבל יש רכבים נעימים יותר, פיאסטה אוטומטית עם מנוע 1.4/ מזדה 2 עדיפות לרמת אבזור דינמיק שגם תהיה זריזה יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, yulianx כתב:

ספייס לא בתקציב.

אם אוטומט אפשר לבדוק אל האלטו, כמו כן גם יונדאי i10.

אבל יש רכבים נעימים יותר, פיאסטה אוטומטית עם מנוע 1.4/ מזדה 2 עדיפות לרמת אבזור דינמיק שגם תהיה זריזה יותר.

פיאסטה אמרו לי בעייתית עם האוטומט, יש אמת בדבר?

פורסם

הגיר הרובוטי שהגיע עם מנוע 1.6 אכן בעייתי, במנוע 1.4 יש גיר פלנטרי.

פורסם

אני אבדוק על פיאסטה, נראה שיש מה לקנות בתקציב הזה או קרוב.

חבל שפיקנטו כאלה יקרות (וגם זוללות).

פיאסטה אוטומטית תצליח להגיע ל1/14?

פורסם

לא בכביש הררי, במשורי בנהיגה רגועה.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

החלטתי סופית ללכת על ידני, קונה עד סוף החודש.

התקציב קצת ירד עד 10 אש''ח.

ממה שראיתי: סוזוקי אלטו / פיג'ו 107 / שברולט ספארק / פיאט פנדה.

צריכת דלק אני מבין שדומה פחות או יותר.

נוחות אין מה לדבר וזה לא מרתיע אותי.

מה שחשוב זה אמינות, חוץ מתחפש רכב עם טסט ארוך והיסטוריית טיפולים מסוימת שזו המלצה מעולה אני גם רוצה רכב ללא מחלות עם אמינות ברזל.

ממה שראיתי פה ושם, האלטו אמורה להיות פשוטה כקרש , אז שום דבר לא יעשה בעיות.

• תוכן חדש...