Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנתון-2014, קילומטר- 80,000 שימש בעברו רכב הדגמה של כלומוביייל

בניקוי הכסתחים הקבועים של המכוני בדיקה נשארתי עם כמה ממצאים שאני רוצה להבין את המשמעות והעלות שלהם

מנוע- תושבות מנוע חלשות

מתלה קדמי-תותבים למשולשים סדוקים

מערכת היגוי -לתקן זווית היגוי ,נקישה בהגה (האם מדובר בתקלה הידועה של הi30 ויהיה צריך להחליף מסרק הגה?)

תודה

פורסם

תושבות מנוע - חלק מתבלה שדורש החלפה לאורך חיי הרכב

תותבים למשולשים - חלק מתבלה שדורש החלפה לאורך חיי הרכב

עבור 2 הנ"ל, תנסה לקבל הצעת מחיר לביצוע ההחלפות הללו ממוסך שאתה סומך עליו ותסתדר על המחיר על הבעלים הנוכחים.

מערכת היגוי - כאן קשה לדעת מבלי לבדוק את הרכב, אבל כן יש מחלה ידועה בi30 וחבריו למשפחה שדורשת החלפה של קופלונג הגה אבל קשה לדעת רק על בסיס "נקישות בהגה" אם מדובר בתקלה המדוברת או במשהו אחר. מומלץ לקחת למוסך לבדיקה.

בכל אופן אם מדובר רק ב3 הנקודות הללו שמחסירות שינה מעיניך, נראה רכב סביר עם בדיקה סבירה לרכב בן 7.
תנסה לקבל הצעת מחיר על התיקונים ותסתדר במחיר עם המוכר לדעתי האישית אבל כמובן לשיקולך.

• מעניין 1
פורסם

מלבד קונפלוג ההגה, יש גם מחלה של מסרק הגה שעושה תיקתוקים. בשניהם לא תדע מה זה מה עד שלא תפרק. 

בכול מקרה עלות קונפלוג זה סביב ה-600 , מסרק הגה סביב ה-1400. מכאן תעשה את השיקולים שלך כמה לנסות להוריד במחיר. 

פורסם (נערך)

סה"כ עלו ליקויים סבירים שניתן לתקן השאלה לגבי עלותם הכספית.

עניין הקופלונג היה נפוץ יותר בשנתונים 2008-12 (בצורה הישנה-לפני ואחרי ה"מיני" מתיחת פנים שכללה שינוי קטנטן בחזית -בטמבון ואולי בגריל).

ב 2013 והלאה התחילו גם בעיות במסרק ההגה וההחלפה מגיעה ליותר מ 1400 ש"ח.

מצד שני,אולי יש משהו מינורי ומכון הבדיקה שמודע לבעיה שתקרא בדרכו (על כל מכלול שעליו מסמן וי הוא נותן אחריות במידה ויהיה בו כשל למשך 6 חודשים-זו הסיבה גם שברוב הבדיקות של רכבים יחסית חדישים יחסית מסמנים את הגיר האוטומטי כלקוי (גם אצלי זה קרה וב"ה 3 שנים ואין ציוץ מהגיר אבל הכסת"ח הידוע "בלאי דסקיות,השהיה בהחלפת הילוך,שמן גיר כהה עדיין נרשם אעפ"י שהמכון אינו מפרק את הגיר ולא יכול להעריך את המצב לאשורו).

הייתי לוקח את הרכב למוסך מתמחה ביונדאי,בודק מה בדיוק צריך לתקן ומבקש הצעת מחיר לתיקון הליקויים-לאחר מכן מתחיל את ההתמקחות מול המוכר.

לפני 5 שעות, davemustaine87 כתב:

מלבד קונפלוג ההגה, יש גם מחלה של מסרק הגה שעושה תיקתוקים. בשניהם לא תדע מה זה מה עד שלא תפרק. 

בכול מקרה עלות קונפלוג זה סביב ה-600 , מסרק הגה סביב ה-1400. מכאן תעשה את השיקולים שלך כמה לנסות להוריד במחיר. 

קופלונג הגה עולה במוסך כולל עבודה יותר לכיוון ה 900 (לא מדבר על החלפה עצמית) ומסרק הגה יותר לכיוון ה 2000 וצפונה- מניסיון רע עם I30 2009 שעברה החלפת קופלונג ולפני שהמסרק הלך מכרתי את הרכב שהיה אצלי ד"א 6.5 שנים כמעט).

מדובר על מחירים מלפני כ 4 שנים ובטוח שהם לא ירדו על אף שידוע,שעלות הגומיה הזו כמה ש"ח בודדים אבל העבודה טיפה מורכבת והמוסך מתמחר אותה כ"הוגן".

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 33 דקות, colauti 9 כתב:

קופלונג הגה עולה במוסך כולל עבודה יותר לכיוון ה 900 (לא מדבר על החלפה עצמית) ומסרק הגה יותר לכיוון ה 2000 וצפונה- מניסיון רע עם I30 2009 שעברה החלפת קופלונג ולפני שהמסרק הלך מכרתי את הרכב שהיה אצלי ד"א 6.5 שנים כמעט).

המחירים שרשמתי אלו המחירים שאני שילמתי בפועל על 2 התקלות הללו. ולא חיפשתי בכוונה את המוסכים הכי זולים שאפשר. אלו המחירים של 2 מוסכים שאני מטפל אצלם. 

• תוכן חדש...