Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, danniel כתב:

חד וחלק שלא יתבלבלו הגולשים לרגע מעצות אחיטופל.

החלפת נוזל בלמים יש לבצע במועד שכתב היצרן ולפי הנחיות היצרן.

זה אומר החלפה של כל הנוזל מהמערכת. 

אי ביצוע הפעולה זה תחזוקת שבר פר אקסלנס, עלולה לסכן את הנוסעים ברכב וגם תגרום לבלאי מוקדם וכשל של חלקי המערכת ההידראולית.  

הנושא הזה דוסקס כבר כמה וכמה פעמים מכל אספקט וכוון ואין טעם להכנס לזה יותר. 

אין בעיה אני מסכים שצריך כל כמה זמן. רק תגיד את זה למוסכים המורשים שישמעו אותך גם.

פורסם (נערך)

בשביל זה לפני שנכנסים למוסך כדאי לבדוק ולקבל המלצות, כל המוסכים המכובדים מכירים ויודעים להחליף נוזל בלמים בהצלחה בלי בעיות.

קיימת עלות עבודה להחלפת נוזל בלמים, במסגרת טיפול העלות מעט יותר נמוכה ממחיר רגיל, אבל בכל מקרה ההחלפה מבוצעת מכל הגלגלים, לא קיימת חיה כזאת לבצע החלפה רק מהמיכל עצמו, כמו שאנשים מספרים כאן כי זאת לא החלפה זאת קומבינה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם (נערך)

חזרתי לעדכן.

הרכב נכנס היום בבוקר וטופל לראשונה במוסך לא של היבואן. כמו תמיד יש את הטוב ואת הרע (הפעם אין מכוער).

אצרף תמונות של המצתים המדוברים, אשמח לשמוע את דעתך עכשיו, האם דרש החלפה או שאפשר היה לחכות.

טוב:

- הרכב מולי, אני יכול לראות מה עושים ומה מחליפים בניגוד למוסך של היבואן שבו דוחקים אותך לחדר המתנה ואוסרים לצאת

- החליפו נוזל בלמים לראשונה בעקבות הבקשה שלי, בלי להתכווח ובלי להסביר לי למה לשאוב מהכוסית זה מספיק

- הבחור שעבד על הרכב שלי נראה כמישהו עם נסיון שיודע מה הוא עושה, עשה הכל מהר ונקי (חוץ ממה שאפרט בהמשך), במוסכים של היבואן אני תמיד מקבל ילד בן 20 שעובד לי על הרכב, לא מפסיק לקרוא לעזרה ובסוף טיפול קטן נגרר שעות.

- מהרגע שהבינו שאני מתעניין ומבין קצת יותר מהאדם הממוצע בנוגע לרכבים, דיברו איתו בגובה העיניים. במוסך של היבואן הגישה היא   "שב בצד ואל תשאל שאלות, אנחנו יודעים הכי טוב"

- מחיר. כמובן שיצא זול יותר מטיפול במוסך יבואן

רע:

- החלפת נוזל הבלמים לא הייתה נקיה, אמנם פמפמו עד שיצא נוזל נקי אבל לא שאבו עם ואקום או משהו בסגנון את הנוזל הישן, הוא פשוט נזל על הרצפה\לתוך מיכל השמן המשומש\ על חלקי מרכב מלמטה (ככה גם אני יודע לעשות, אגב. לקחתי את הרכב למוסך כי רציתי עבודה נקיה)

- עבודה לא נקיה 2 - בהמשך להחלפה הלא נקיה מהסעיף הקודם, בהתחלה החלטנו שיש עוד עובי לרפידות הבלמים מקדימה, אחרי זה הם החליטו שבכל זאת כדאי להחליף (היה עוד קצת עובי, החלטתי לאשר החלפה), במקום לשאוב נוזל עודף מהמיכל של הנוזל שזה עתה מולא לפני ההחלפה, הם שמו רפידות חדשות, מה שגרם ללחץ במיכל לעלות ולנוזל בלמים לנזול ממנו החוצה (על הרצפה, לא על הרכב)

- נוזל קירור. פה נכנס החשש העיקרי שלי לאחר הטיפול. ברגע קט של חוסר תשומת לב, ראיתי שהם מוסיפים לי נוזל קירור כי היה חסר קצת (המפלס היה ב LOW, ככה זה בדרך כלל מאז שהרכב אצלי כשהרכב מתקרר), לפני שיכולתי לעצור, להסתכל, לשאול הם הוסיפו כחצי ליטר של נוזל פרסטון 33% ירוק (תמונות בהמשך). אני יודע שברכב שלי יש מנוע עם רכיבים מאלומיניום שרגישים מאוד לנוזלי קירור לא נכונים. איך אני אדע אם הנוזל הנ"ל מתאים? במיוחד לאור העובדה שהוא מעורבב עם הנוזל המקורי שהיה לי ברכב עכשיו.

תודה.

IMG_20201223_095846.jpg

IMG_20201223_085415.jpg

IMG_20201223_085518.jpg

IMG_20201223_085424.jpg

IMG_20201223_100700.jpg

IMG_20201223_095801.jpg

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם (נערך)

התמונות של הפלאגים  לא ברורות.

יש צורך בתמונת תקריב של האלקטרודות.

לפי החרסינה נראה שהפלאגים מותקנים במנוע זמן רב אך זה לא מעיד על טיב הפלאג.

דבר שני, העיקר שביצעו את ההחלפה כמו שצריך.

עבודה לא נקיה מסתכלים בסוף העבודה ולא באמצע, האם שטפו את שאריות הנוזל בלמים אחרי ההחלפה? אם כן אז העבודה נקיה אם השאירו מלוכלך ורטוב- לא טוב.

נוזל הקירור ששמת נחשב למעולה.

דבר שלישי, החוק אוסר להסתובב בשטח העבודה, גם אצלינו במוסך אף אחד לא מתקרב, יש חדר המתנה בקומה 2  עם חלון זכוכית ענק רואים ממש הכל מלמעלה.

כאשר יושבים על הראש של המכונאי מעבר לפאן הבטיחותי זה מסיח את דעתו ובאמת עלול לגרום לכשלים לא רצויים.

זה כמו שאתה יודע לנהוג היטב, ואם אשב לידך ואומר לך מעתה אני בוחן את הנהיגה שלך תהיה בטוח שמרוב לחץ תעשה את כל השגיאות בנהיגה. בדיוק כך.

פורסם

יש לי עוד כמה תמונות, מקווה שאלה טובות יותר.

הפלאגים היו בפנים 57,000 ק"מ, באזור השנתיים וחצי.

הם אכן ניקו את כל המקומות שנוזל הבלמים נשפך עליהם בסוף הטיפול., אין לי טענות.

לגבי נוזל הקירור, לא מבין בזה כלום אבל קצת מדאיג אותי הקטע של הערבוב עם הנוזל המקורי שיש לי ברכב.

IMG_20201223_085445.jpg

IMG_20201223_085407.jpg

פורסם (נערך)

נראים מצב סביר. בכל מקרה מחליפים אותם בק'מ הנדרש, היצרן קובע את הק"מ עם מרווח ביטחון כך שלא תצטרך להחליף אותם רק אחרי שהם גמורים לגמרי ומתחילות בעיות.

התוצאה הסופית בעבודה היא זאת שקובעת, לכלך את הרצפה או עשה מקלחת עם שמן בעיה שלו הוא מנקה את המוסך לא אתה 🙂

• תוכן חדש...