Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

השאלה שבכותרת.

יש לי כמה הארד דיסקים ניידים של WD. כולם בפורמט של WIN ולא מגיבים בחיבור ל-mac.

יש hd / ssd נייד שמאפשר חיבור לוהעברת קבצים בין mac ל-pc (רצוי עם חיבור usb c)?

עריכה: חשבתי שמצאתי את התשובה: לפי מה שכתוב פה - לפרמט ל-exFAT או FAT32. הדיסקים שלי בפורמט ntfs שמתאים רק ל-pc.

אבל מדובר בפורמטים מיושנים

FAT32 is the older version of FAT and can't handle file sizes larger than 4GB. ExFAT is not compatible with computers older than Windows Vista or Mac OS X 10.6.5.

יש פתרון אחר?

עריכה אחרונה על ידי Asaf-R

.We apologise for the inconvenience

פורסם

EXFAT אמור להיות בסדר, הוא לא נתמך ע"י גירסאות ישנות של Windows אבל ב-10 אין לו בעיה

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 52 דקות, m3x7r3m3 כתב:

EXFAT אמור להיות בסדר, הוא לא נתמך ע"י גירסאות ישנות של Windows אבל ב-10 אין לו בעיה

תודה, אני אנסה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

OSX החדשות יודעות לקרוא NTFS בלי בעיה. גם כתיבה אפשר, אבל זה עדיין בסוג של בטא.

לחלופין יש תוכנות כמו paragon שמאפשרות כתיבה וקריאה. 

• אהבתי 1

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אצלי מותכנת תוכנת צד שלישי PARAGON אם אני זוכר נכון

וככה המק יכול לקרוא ולכתוב לכונן

לא חושב שיש כונן שבלי  תוכנת צד שלישי יכול לקרוא ולכתוב בשניהם

כי אחד הוא HFS ואחד NTFS

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Keyser כתב:

OSX החדשות יודעות לקרוא NTFS בלי בעיה. גם כתיבה אפשר, אבל זה עדיין בסוג של בטא.

לחלופין יש תוכנות כמו paragon שמאפשרות כתיבה וקריאה. 

אתה בטוח? אני על catalina 10.15.6, והוא לא מזהה את ההארד דיסק (שה-pc מזהה בקלות).

אני אנסה שוב כשאהיה ליד הארד דיסק.

paragon נראה כמו פתרון טוב, למרות שאני סולד משימוש בתוכנות צד שלישי בשביל דברים טריוויאלים.

פורסם (נערך)

Xfat או איך שלא כותבים את זה עובד לי יופי לשתי הפלטפורמות.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בלינוקס זה לא היה קורה.
לינוקס קורא כותב afs,hfs,NTFS, fat
כולל דיסקים מוצפנים עם apple file vault.
כל עוד לא משתמשים ב journaling

פורסם

למעט יכולות האבטחה של NTFS אני לא רואה סיבה להשתמש דווקא ב-NTFS על פני exFAT, במיוחד שהשימוש כולל גם מק וגם PC

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

exFAT הרבה פחות יציבה מ-NTFS, ואני כותב את זה אחרי לא מעט ניסיון איתה (למטרה של פות״ש, דיסק שעושה מעבר תכוף ממק ל-WIN). בזמנו איבדתי מספר פעמים את כל הדאטה על הדיסק כשהיה מפורמט ב-exFAT, עד שנמאס לי וויתרתי על זה. אני זוכר שקראתי על זה קצת בגוגל כדי להבין למה, ודובר על כך שהסיבה היא שאין בה journaling. 

בגדול, macOS יודעת לקרוא NTFS אבל לא לכתוב (לפחות לא natively). אם זה לא מספיק (כלומר לכתוב מ-WIN ורק לקרוא ממק), אפשר לפרמט ל-exFAT - אבל צריך לזכור שהיא לא אמינה, לדאוג שהנתונים יגובו באופן סדיר ולהתכונן נפשית לכך שתאלץ לשחזר מהגיבוי לא מעט פעמים.

בסופו של דבר, אני התכנסתי לשימוש במכונה וירטואלית שמריצה WIN (קיבלתי מאחד ממקומות העבודה רישיון ל-Parallels) כדי לכתוב לדיסק שמפורמט ב-NTFS. מכיוון שהשימוש למטרה הזאת היה בתכיפות נמוכה (היום כבר לא משתמש בכלל), זה התאים לי; יכול להיות שאם השימוש מאוד תכוף זה פחות נוח (ודי אוברקיל, אם אתה לא משתמש במכונה הוירטואלית למטרות אחרות. אני השתמשתי).

פורסם

להרבה העברות ממק ל-PC וחזרה אנחנו משתמשים ב-NAS של החברה, לדברים נקודתיים DOK או HDD חיצוני שמפורמט ל-exFAT

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

להעברה נקודתית אני מניח שאין בעיה להשתמש בדיסק מפורמט ב-exFAT, אבל כאמור, לא הייתי משתמש בו כאמצעי אחסון קבוע (בשל חוסר היציבות).

פורסם

אני חושב שהבעיה היא בהרבה פעמים של קריאה וכתיבה, מה שמגדיל את הסיכוי להשחתה של קובץ (או טבלת הקבצים חו"ח), ואז ה-Journaling מתקן אותן, אבל ב-exFAT אין פונקציה כזו ולכן נשארים עם קובץ מושחת (במקרה הטוב) או טבלת קבצים מושחתת (במקרה הרע).

כלומר אם זה פעם ב... להעביר כמה קבצים, או אפילו הרבה קבצים, זה פחות סיכון מאשר שימוש קבוע.

בנוסף שימוש כאמצעי שמירה חיצוני שנגיש לשתי הפלטפורמות גם פחות מסוכן מאשר שימוש קבוע.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...