Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, שלום לכולם.

אז ככה יום חמישי היינו ברמזור היה אדום והתקדמנו לאט לאט כי יש נתיב לפניה ימינה אז הנתיב מתפנה מפעם לפעם שמישהו פונה ימינה.

ההוא מקדימה עצר אז עצרתי גם, זה שמאחורי אין לי מושג או שלא שם לב או שהיה עסוק במשהו ונתן לי מכה מאחורה.

הנזק הוא סדק והמון שפשופים, כמובן צילמתי את זה שהוא עמד מאחורי ואז הלכנו הצידה כדי לא לחסום נתיב שלם בגלל שזה לא נזק שאי אפשר להזיז את האוטו.

בכל מקרה צילמתי את רישיון הרכב שלו לקחתי ממנו פרטים ת.ז שם טלפון כתובות מספר רכב וכו׳ והוא לקח ממני גם.

הבעיה היחידה היא שלא היה עליו תעודת ביטוח ולמחרת שחברת הביטוח חזרה אליי שאלה לגבי איפה הוא מבוטח והוא ענה לי בהודעה בביטוח ״הפול״.

הוא אמר שהוא לא בבית ויום ראשון יוכל לבדוק אם יש לו צד ג׳ או מקיף (איך בן אדם לא יודע איזה ביטוח יש לו?!?!)

מה קורה אם אין לו צד ג׳ או מקיף?

האם הביטוח תובע אותו במקרה ואין לו ביטוח צד ג׳ או מקיף?

האם אני צריך לשלם במקרה ואין לו ביטוח צד ג׳ או מקיף?

האם זה יכול לפגוע לי במחיר הביטוח או עבר ביטוחי במקרה ולא יהיה לו ביטוח לתבוע?

פשוט ביקשו ממני יום ראשון בבוקר להשאיר את האוטו ולקבל חלופי בביטוח, אבל גם רצו צ׳קים דחויים ל 90 יום.

הנזק נמצא בתמונות (גם נעלם לי חיישן רוורס אחד בטח נפל לתוך הפגוש אני מאמין).

התמונות האלה צולמו יום למחרת כי היה חשוך ממש ולא שמתי לב שלא היה פלאש שצילמתי בזמן התאונה.

IMG_3064.jpeg

IMG_3065.jpeg

פורסם

מה קורה אם אין לו צד ג׳ או מקיף?

קודם כל אני מקווה שהקלטת אותו או משהו שהוא מודה באשמה כדי שאחרי זה הוא לא יתחרט כשישמע את מחיר התיקון(זה קורה ככה בדר''כ).

אם אין לו ביטוח צד ג' אז אתה תצטרך להתנהל נגדו אישית, או שהוא יביא לך את הכסף לתיקון או שתתבע אותו בבית משפט לתביעות קטנות במידה והוא מסרב.

האם הביטוח תובע אותו במקרה ואין לו ביטוח צד ג׳ או מקיף?

לא.

האם אני צריך לשלם במקרה ואין לו ביטוח צד ג׳ או מקיף?

יש כמה אופציות:

1-יש לו צד ג' הוא מודה באשמה אתה מתקן והביטוח שלו משלם ונסגר הסיפור

2-אין לו צד ג' הוא מודה באשמה אתה מתקן והוא נותן לך כסף

3-אין לו צד ג' הוא לא מודה באשמה ואז אתה יכול לתבוע אותו ולדרוש כסף

4-אתה יכול להשתמש במקיף שלך כדי לתקן את הנזק הזה ואז כמובן לתבוע גם על עליית פרמיה וכ'ו

האם זה יכול לפגוע לי במחיר הביטוח או עבר ביטוחי במקרה ולא יהיה לו ביטוח לתבוע?

אם תתקן עם הביטוח מקיף שלך ולא תתבע אותו על עליית פרמיה אז כן

• אהבתי 1
פורסם

האחריות היא על הפוגע. אם הוא מבוטח בפול מדובר בביטוח חובה בלבד ולכן עליך להתנהל מולו.

ההתנהלות שלך תלויה בהיקף הנזק.

אם הנזק קטן אתה יכול לבקש הצעת מחיר מהמוסך, לפנות לפוגע. ישלם - טוב. לא ישלם - תקן ותבע בתביעות קטנות.

אם הנזק מצריך, מבחינתך, מעורבות הביטוח* הפעל את הביטוח. זה יעלה לך השתתפות עצמית ותאבד את הנחת העדר התביעות, ואם מדובר בתביעה שניה תוך 2-3 שנים עלולה להיות לך בעיה בחידוש הביטוח.

ממליץ לך מאד להוועץ בסוכן הביטוח. הוא יוכל לסייע לך, כולל בפעולה המשפטית מול הפוגע.

*תביעת הפוליסה שלך גוררת עלויות - השתתפות עצמית ועלית הפרמיה ל-3 השנים הבאות. לכן לא תובעים את הביטוח על סכום קטן מסכום שני מרכיבים אלה. בגלל עניין סיכון להפוך למסורב ביטוח אפילו יותר מזה, אם כי כמה זה עניין אישי שלך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואוו לא ציפיתי לתגובות כאלו המון תודה!!!

איך הוא יכול להגיד שהוא לא אשם? הוא פגע בי מאחורה יש תמונה שהאוטו שלו עומד מאחורי האוטו שלי וכל מיני דברים על הרצפה לפי דעתי המסגרת של הלוחית רישוי שלו.

לצערי לא הקלטתי או משהו כזה לא ידעתי שזה חוקי לעשות דבר כזה.

אוקיי מחר אני מגיע לביטוח שלי ואני אבדוק מה ניתן לעשות, הוא יצטרך לתת תשובה אם קיימת לו פוליסה חוץ מביטוח חובה.

האם כדאי לפני תיקון לתת לו הזדמנות להביא שמאי משלו? כדי שלא יוכל להתלונן (אם אני אחליט לתבוע אותו) שלא הייתה לו הזדמנות להביא שמאי משלו?

אני לא בטוח שאפשר לתקן את הנזק של הפגוש אבל אני לא מומחה בזה, לפי דעתי זה נראה כמו החלפת פגוש וזה לא משהו שכדאי להפעיל ביטוח ועדיף ללכת לתביעות קטנות ולתקן עצמאית, נכון?

• אהבתי 1
פורסם

הוא יכול להמציא פתאום שבלמת בפתאומיות כי היה שם חתול או משהו ואז לא הייתה לו ברירה, פעם הבא לפני שאתה יוצא תפעיל הקלטה בפלאפון למקרה חירום.

אני הייתי ממליץ לך לחכות למחר ולראות אם יש לו צד ג' וכשנדע את התשובה אפשר יהיה להתקדם

פורסם (נערך)

כשאנשים לא רוצים לשלם הם הופכים יצירתיים. למשל, הוא יכול לטעון שעשית רברס ופגעת בו. טענה שבלמת בעייתית מבחינתו כיוון שעליו לצפות אפשרות זו ולשמור מרחק.

לגבי שמאי - רק מטעמך, לא מטעם הביטוח, בודאי לא מטעם הפוגע. השמאי אמור להיות אובייקטיבי, אבל, בכל זאת, אתה הנפגע, ולכן צריך לדאוג לעצמך.

דרך אגב, גם את המוסך בחר בעצמך, לא לפי בקשות של הפוגע או הביטוח.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבאס מאוד שדברים כאלה יכולים להסתבך במקום שהכל יהיה פשוט...

אוקיי מחר אני אגיע לביטוח ואני אשלח הודעה לפוגע שיגיד לי סופית אם קיימת לו פוליסה שהיא לא ביטוח חובה, אם לא קיים אני אביא שמאי חיצוני ואתבע אותו בתביעות קטנות.

איך הוא יכול לטעון בלימה פתאומית, אנחנו ברמזור לא היינו יותר מ 2 קמ״ש אם בכלל... חוץ מזה במהירות כזאת אם הוא לא הצליח לבלום הוא לא שמר מרחק. אבל כמו שאמרתם במקרים כאלה הוא ינסה לברוח בכל שטות שתעלה לו לראש כדי לגרום לי להיות האשם.

טוב אני מקווה שהכל ילך חלק ואני לא אצטרך להסתבך עם זה, ממש מבאס כי החלפתי את האוטו הישן לגולף הזאת רק לפני חודשיים

פורסם

ברגע שאין לך מצלמת דרך, הרבה יותר קשה להוכיח דברים ולכן מומלץ ואפילו בגדר החייב להתקין מצלמת דרך ברכב כדי לגרום לדברים מהסוג הזה בהמשך להיות פשוטים יותר.

באת והוצאת את הקובץ מהמצלמה, רואים שאתה נוסע לאט ומישהו נכנס בך מאחור ואין שום בלימה פתאומית שלך, מדבר עם הבן אדם הוא משלם ונסגר הסיפור.

פורסם

נכון באוטו הקודם הייתה לי מצלמה, ועד היום לא מצאתי את הזמן והרבה פעמים גם התעצלתי להתקין אותה או לפנות למתקין ועכשיו אני משלם על זה...

דווקא עד עכשיו ההתנהלות שלי מולו הלכה מאוד חלק והוא בעצמו רשם לי שכל מה שאצטרך שאפנה אליו גם בזמן התאונה הוא היה ממש נחמד, אבל ברגע שזה מגיע לתביעה אני מאמין שזה ישתנה.

בכל מקרה המון תודה לשניכם!! אני אראה איך הכל יתנהל מחר ואם אני אצטרך עצה אני ארשום כאן (מקווה שזה לא יגיע לזה).

פורסם

אין צורך לתבוע ישר.

קודם כל תפעיל הקלטת שיחות בפלאפון, תתקשר אליו ותשאל אותו מה שלומו. תשאל אותו אם בסופו של דבר יש לו צד ג' ואתה יכול לפנות במוסך?

אם הוא יענה שאין לו צד ג' אז תגיד לו שהוא יצטרך לשלם לך את מחיר התיקון מזומן או בכל דרך אחרת, ותשאל אותו אם הוא לוקח אחראיות והכל טוב.

באמת שהשופטים שם שונאים לראות 2 אנשים שמגיעים ישר למשפט בלי לעשות את המקסימום כדי לפתור את הסכסוך הזה בינכם ולא לערב צד שלישי.

לא ילך והבחור יסרב לשתף פעולה, תפנה לבית משפט.

פורסם (נערך)

הכל בכתב או בהקלטה.

אם הוא משלם עדיף שזה יהיה בסיום התיקון, שכן לעתים במהלך הפירוק מתברר שהנזק יותר גדול מכפי שנאמד תחילה. אם שמאי מעורב הוא יצטרך לבוא לבדוק את הרכב לאחר פירוק כל שכבה.

כאשר הפוגע ישלם יהיה עליך לתת לו מכתב המאשר כי קיבלת את הכסף וכי אין לך תביעות נוספות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם

אוקיי אז היום הייתי בביטוח בבוקר והשמאי של הביטוח שלי אומר שהנזק עומד על 3500 זה החלפת פגוש עם צבע וכל הסיפור ויש מתחת לסמל כיפוף/עיקום כנראה מהמכה.

הביטוח דיבר איתו הוא אמר שאין לו ביטוח אחר חוץ מחובה היא אמרה לו שהוא יצטרך לשלם את הנזק וישר התעצבן וניתק לה גם בקיצור מתחמק.

כרגע אני במצב כמו שאמרתם או לתקן ולרדוף אחריו בתביעות שלא נגמרות, או להפעיל ביטוח לשלם השתתפות עצמית על סך 400 ש״ח ואחרי זה עליה בפוליסה.

מה שכן היא אמרה שרוב הסיכויים שיתבעו אותו ואני יכול להצטרף לתביעה ולקבל החזרים על כל הכסף שאני מוציא וכל התהליך.

בכל מקרה כרגע הוא חייב אליי כנראה נבהל מהביטוח ואמר שהוא רוצה לסגור את זה בינינו כמו אנשים מבוגרים, נלך לפחחות שהוא מכיר (ככה ביקש אני זורם איתו כי בשבילי זה מעולה חוסך ממני כאב ראש בביטוח) ונקבל הצעת מחיר והוא רוצה לשלם או לתת סכום.

מה שהכי הצחיק אותי שאמר לי שגם לו יש נזק כאילו זה ענייני, בכל מקרה אני מוכן ללכת איתו ולראות מה ההצעה קל הפחח ולפי זה נדע אם נסתדר ביחד מוכן לסגור איתו בלי ביטוח לא ילך נפעיל ביטוח לא משנה לי.

האם אפשרי לתקן את הנזק שנעשה לי?

אני די בטוח שמדובר בהחלפת פגוש (האמת שאני מוכן לוותר על הכיפוף כי לא כל כך רואים את זה ואני מפחד שישבר הצבע ויצטרכו לפרק ולצבוע זה סתם התעסקות שלא קריטית כל כך אני חושב) בכל מקרה אם לא נגיד להחלפת פגוש אני לא מוכן לסגור איתו ואלך לביטוח.

העלאתי עוד תמונות אם יש כאן מישהן בפורום שיוכל להגיד את דעתו אם זה בר תיקון או חייב החלפה זה יהיה מעולה.

יש עוד תמונות בתגובה הראשונה.

פורסם

אתה עושה את כל הטעויות האפשריות.

ובנימה אישית לא נראה לי שכל מה שיש לך על הטמבון הוא מהתאונה הנוכחית. אבל ייתכן ואני טועה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

למה? אשמח לשמוע אם יש משהו אחר לעשות אני לא מבין בזה פעם ראשונה שאני מתעסק בתאונה בכלל.

יש 2 סימנים שקיימים בפגוש לפני אבל אני התכוונתי להגיד לו ולהראות לו את התמונה.

הנה תמונה של הפגוש שתוכל לראות איך היה

פורסם

הטעות הכי גדולה זה ללכת איתו למוסך שהוא מכיר.

מוסך שהוא מכיר = הקטנת עלויות בשבילו, גם אם זה אומר תיקון חאפרי בשבילך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...