Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחפש משפחתית בטיחותית (בעיקר בטיחות לילדים), רצוי משומשת, שתוכל לאכלס שלושה כיסאות בטיחות במושב האחורי, במחיר שפוי (עד 150K לכל היותר). עיקר השימוש הוא עירוני יום יומי בגוש דן (עבודה, מסגרות לילדים וכו׳). לא צפוי קילומטרג׳ גדול מידי בשנה.
פרסמתי כאן בעבר, ולעצת המגיבים, הלכתי לקישור המשפחתיות הבטוחות של euroncap. מהדירוג נראה שדיי קרוב לראש הרשימה מופיעה סקודה אוקטביה הנפוצה בארצנו, ונראה לי שייש לה יחסית הרבה מקום במושב האחורי  ( hip room rear 1.45 סנ׳  - זה המדד?).  האם לפי ההגיון הזה אוכל לקנות אוקטביה משומשת (נניח מ-2019 זה תאריך מבחן הבטיחות) לדחוס למושב האחורי שלושה מושבי בטיחות ולדעת שאני הבטוח על הכביש, פר שקל שאני משלם? (מתנצל אם המסקנה נשמעת נאיווית - זו בעצם השאלה :-) )

בראש הרשימה של המשפחתיות הבטוחות אגב מופיעה מרצדס, שאני מניח שהיא יקרה, סוברו פורסטר וגולף שצרות מידי מאחורנית. מוזר לי שוולוו לא מופיעה כלל, מאחר ורבים אמרו שהיא המובילה בבטיחות אבל אני מניח שהמבחן קובע ולא השם.

עריכה אחרונה על ידי kamashay
פורסם

במבחן מדובר על אוקטביה החדשה למיטב ידיעתי השיווק שלה בארץ התחיל רק לפני כמה חודשים אז האופציה היחידה שלך היא רכב חדש.

פורסם

האוקטביה החדשה במסגרת התקציב שלך:

https://www.skoda.co.il/models/new-octavia/

שים לב שרק ברמת הגימור הגבוהה יש ניטור רכב בשטח מת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אוקטביה זה רכב נהדר, באמת.  אבל יש לך ספציפית אולי שתי סיבות טובות לא לקחת אותו:

1.השילוב בין  גיר DSG DQ200 לנסיעה ערונית מועד לפוענות. זו בדיוק נקודת התורפה שלו ומה שיכול להוביל לבלאי מואץ במצמדים והחלפתם ובמקרה הגרוע להחלפת מכטרוניק.
למרות אין סוף הצהרות על שיפור הגיר הנ"ל הוא עדיין בהסתברות לתקלות גבוהה יותר מגיר אוטומטי אחר. כמובן שהדבר מכוסה במסגרת אחריות אם תרכוש חדש אבל זה עדיין לא נעים.
(אני מדבר מנסיון אחרי 2 החלפות מצמדים עד 50000 ק"מ שנעשו אצל בעלי הרכב הקודם שנסע בעיקר בעיר,  ואצלי מכטרוניק הוחלף ב70000 ק"מ- למזלי הייתי בחודש האחרון של האחריות המורחבת שניתנה עקב תביעה יצוגית בנושא הגיר).

2. מדובר ברכב דיי ענק. אם שיקולי חניה ועצירות בתל- אביב על הפרק יש לקחת בחשבון שזה יביא עימו קשיים.

פורסם

האוקטביה שעברה את המבחנים היא החדשה, והשיווק שלה אמנם כבר התחיל על הנייר, אבל רק גרסאות הבסיס והאמצע עם מנוע 1.0 צפויות להתחיל להימסר החודש. הגרסאות המאובזרות יותר יגיעו - לפי התוכנית של צ'מפיון - בדצמבר. 

מעבר לזה, מבחינת מידות - קשה לי להאמין שהפורסטר יותר צפוף לשלושה מושבי בטיחות מאשר האוקטביה. המושב האחורי שלו מאוד רחב. אתה יכול לקרוא את המבחן שלו כאן. יתרה מזו, מבחינת ציונים, אלה של הפורסטר יותר גבוהים בכל הפרמטרים. מניסיוני עם שתי המכוניות (למען ההגינות - הדור הקודם של האוקטביה), אני מאמין שהפורסטר גם יהיה יותר נוח. 

לגבי שאר המכוניות שציינת - הגולף היא גם החדשה שעדיין לא משווקת כאן, והמשפחתית של וולוו הושקה ב-2012, אז היא גם לא מופיעה כי היא לא נבחנה במבחן הרלוונטי, וגם - למרות שוולוו מבצעים בעצמם מבחני בטיחות מאוד מקיפים, הם בעיקר (היו לפחות) פאסיביים, אז אני מניח שעם שימת הדגש החזק יותר על בטיחות אקטיבית, היא כבר לא ממש עומדת בסטנדרים שנדרשים היום כדי להיחשב לבטיחותית במיוחד.

לפני 29 דקות, yondon כתב:

השילוב בין  גיר DSG DQ200 לנסיעה ערונית מועד לפוענות. זו בדיוק נקודת התורפה שלו ומה שיכול להוביל לבלאי מואץ במצמדים והחלפתם ובמקרה הגרוע להחלפת מכטרוניק.

יש לך נתונים לא אנקדוטליים באשר לאמירות האלה? כי ייעוץ לא מבוסס הוא עבירה על החוקים...

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

מעבר לזה שהאוקטביה החדשה היא Mild hybrid (לפחות בגרסאות ה-TSI שיגיעו לארץ), כך שמעניין לראות מה תהיה ההשפעה על אמינות הגיר לטווח הארוך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש לך נתונים לא אנקדוטליים באשר לאמירות האלה? כי ייעוץ לא מבוסס הוא עבירה על החוקים...
אנקדוטליים? אתה רציני? בתור שועל ותיק בפורום אני בטוח שאתה מודע היטב
להסטוריית בעיות האמינות של גיר זה.

נתתי את עצתי שמבוססת על אינספור מקרים מתועדים בארץ ובעולם. על איזה חוקים אני עובר?

לא מבין למה כתבת את מה שכתבת..מיותר ולא מכבד.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם

לכל מי שלא הבין את  פבל - להלן הסבר מצותת מתוך ויקיפדיה.

"ראיה אנקדוטלית היא ראיה לטענה המבוססת על אנקדוטה אחת או יותר,
כלומר על מקרים שנבחרו באופן שרירותי ומוכללים לתמיכה בטענה כללית.
אף על פי שריבוי ראיות אנקדוטליות עשוי לחזק את תוקפן,
כל עוד לא ידוע האם הן מייצגות את האוכלוסייה אליה מתייחסת הטענה,
הן אינן קבילות מבחינה מדעית."

פורסם
לכל מי שלא הבין את  פבל - להלן הסבר מצותת מתוך ויקיפדיה.

"ראיה אנקדוטלית היא ראיה לטענה המבוססת על אנקדוטה אחת או יותר,
כלומר על מקרים שנבחרו באופן שרירותי ומוכללים לתמיכה בטענה כללית.
אף על פי שריבוי ראיות אנקדוטליות עשוי לחזק את תוקפן,
כל עוד לא ידוע האם הן מייצגות את האוכלוסייה אליה מתייחסת הטענה,
הן אינן קבילות מבחינה מדעית."

הבנתי טוב מאוד. עומד מאחורי מה שכתבתי

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

פורסם
לפני שעתיים, yondon כתב:

נתתי את עצתי שמבוססת על אינספור מקרים מתועדים בארץ ובעולם. על איזה חוקים אני עובר?

לא מבין למה כתבת את מה שכתבת.. מיותר ולא מכבד.

מסכים במה שנכתב על ידך ומופיע בציטוט.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 שעות, yondon כתב:

אנקדוטליים? אתה רציני? בתור שועל ותיק בפורום אני בטוח שאתה מודע היטב
להסטוריית בעיות האמינות של גיר זה.

אני מודע לחלוטין, אני גם מודע לשינויים שבוצעו בתוכנה, במצמדים ובשאר הרכיבים של הגיר הזה במרוצת השנים, וכמו שאמר Dorsht, אני מודע גם לעובדה שהאוקטביה החדשה מקבלת מערכת mild hybrid שמפחיתה משמעותית את העומס על המצמדים בתנועה פקוקה כי שילוב המצמדים נעשה אחרי תחילת התנועה.

לכן אני שואל, שוב, האם יש לך נתונים סטטיסטיים או לפחות רחבים לגבי האמינות של הגרסה של הגיר שמותקנת באוקטביה החדשה (עליה פות"ש מדבר) או שאתה מבסס אמירות לגבי אמינות של דגם מסוים לפי היסטוריית אמינות (מפוקפקת לחלוטין, שלא יהיה ספק) של דגם קודם?

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, פבל כתב:

אני מודע לחלוטין, אני גם מודע לשינויים שבוצעו בתוכנה, במצמדים ובשאר הרכיבים של הגיר הזה במרוצת השנים, וכמו שאמר Dorsht, אני מודע גם לעובדה שהאוקטביה החדשה מקבלת מערכת mild hybrid שמפחיתה משמעותית את העומס על המצמדים בתנועה פקוקה כי שילוב המצמדים נעשה אחרי תחילת התנועה.

לכן אני שואל, שוב, האם יש לך נתונים סטטיסטיים או לפחות רחבים לגבי האמינות של הגרסה של הגיר שמותקנת באוקטביה החדשה (עליה פות"ש מדבר) או שאתה מבסס אמירות לגבי אמינות של דגם מסוים לפי היסטוריית אמינות (מפוקפקת לחלוטין, שלא יהיה ספק) של דגם קודם?

לא, אין לי נתונים סטטיסטיים על אמינות הגירסה של הגיר הספציפי שמותקן באוקטביה החדשה.  (למישהו יש?)
אבל... יש לי ידע על הדגם הנ"ל בדורות קודמים שלו. למיטב הבנתי מותקן ברכב גיר DSG7 מדגם DQ200. לכן אני משער שאין הרבה חדש תחת השמש בעניין הגיר כי בסופו של דבר זה אותו גיר.
ולמרות מספר הצהרות של היצרן כי הבעיות טופלו במרוצת השנים מאז 2015 עדיין יש לך רכבים עם הגיר הנ"ל בשנתונים מתקדמים (17-18) שנכנסים למוסך עם אותם תקלות. וזה במקרה כן מבוסס מידע מאיש קשר בצ'מפיון.
אז זהו לא "יעוץ בלתי מבוסס" כמו שאתה מנסה לטעון. זה יעוץ מבוסס מקרי עבר. אני לא מטעה אף אחד אלא נותן נקודה למחשבה וכל אחד יכול לעשות עם המידע הזה מה שהוא רוצה. אני באופן אישי רכשתי גולף למרות הכרותי עם כל זה.
פשוט היה אולי עדיף לנופף בחוקים להפרות קצת יותר בוטות. או פשוט להסביר איפה הבעיה מבחינתך. זה פשוט הרגיש קטנוני...

מלבד זאת- הייתי שמח להבין למה צפוי להיות פחות עומס על המצמדים במערכת MILD HYBRID. למיטב הבנתי היא רק מסייעת למנוע ולא מסוגלת לנייד עצמאית. 

עריכה אחרונה על ידי yondon
  • רעיון טוב! 2
פורסם

הגיר באוקטביה החדשה הוא אותו גיר מפורסם העונה לשם DQ200, אם כי עבר אבולוציה במהלך יותר מ-10 שנים מאז יצא לאוויר העולם. 

כמות התקלות ירדה משמעותית במהלך השנים (בטח אם משווים את 2009-2013 ואילך), וגם אורך החיים הממוצע של המצמדים התארך, אם כי לטכנולוגיה הזאת יש נקודות תורפה והיא אכן רגישה לנהיגה בתוואי רווי בפקקים כאשר הנהג מרבה להתקדם תוך לחיצה עדינה על דוושת הבלם (המקבילה להתקדמות תוך חצי קלאץ' ברכב ידני). כל הגירים הרובוטיים כפולי המצמדים חולקים את אותם נקודות תורפה (במיוחד אלו עם המצמדים היבישים).

בקשר למערכת ה-Mild Hybrid היא בעיקר משפרת את יעילות פעולת המנוע, ומסייעת גם בזינוק (אם כי הזינוק לא נעשה רק חשמלית כמו באיוניק/נירו):

As an electric motor, this supports the combustion engine in order to increase the drive power according to the situation – for example when accelerating.
 Its motor/generator is powerful enough (5 – 13kW) to provide additional torque to the drivetrain, for example when a vehicle is pulling away from stationary, or a torque boost, for example when accelerating hard. There are two advantages of this ‘fill’ and ‘boost’ strategy. The first is that the electric motor’s torque is available instantaneously, improving responsiveness. The second is that it can help keep the ICE close to its most efficient operating point.

• מעניין 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני שעה, yondon כתב:

לא, אין לי נתונים סטטיסטיים על אמינות הגירסה של הגיר הספציפי שמותקן באוקטביה החדשה.  (למישהו יש?)

זאת בדיוק הבעיה. אין. והצגת את זה כאילו הנושא הזה כבר נבדק והוכח.  

לפני שעה, yondon כתב:

אבל... יש לי ידע על הדגם הנ"ל בדורות קודמים שלו. למיטב הבנתי מותקן ברכב גיר DSG7 מדגם DQ200. לכן אני משער שאין הרבה חדש תחת השמש בעניין הגיר כי בסופו של דבר זה אותו גיר.

שם הדגם הוא בדיוק זה, השם, וזה פחות משמעותי. כמו שלא תשפוט אמינות של קורולה 2017 לפי קורולה 2010.

אם היית כותב בתגובה הראשונה שלך שאתה משער, ומבסס את ההשערה הזו על XYZ, היא הייתה יורדת לי בגרון הרבה יותר בקלות.

לפני שעה, yondon כתב:

ולמרות מספר הצהרות של היצרן כי הבעיות טופלו במרוצת השנים מאז 2015 עדיין יש לך רכבים עם הגיר הנ"ל בשנתונים מתקדמים (17-18) שנכנסים למוסך עם אותם תקלות. וזה במקרה כן מבוסס מידע מאיש קשר בצ'מפיון.

שוב, מה שרלוונטי הוא איך הגיר מתנהג עם המנוע הנוכחי. אם הדור החדש היה שומר על אותו מנוע וגיר, הייתי מוכן לזרום עם זה. אבל בגלל שמדובר בדגם חדש עם יחידת הנעה חדשה, הייתי יותר נזהר באמירות כאלה.

לפני שעה, yondon כתב:

פשוט היה אולי עדיף לנופף בחוקים להפרות קצת יותר בוטות. או פשוט להסביר איפה הבעיה מבחינתך. זה פשוט הרגיש קטנוני...

אחרי שקראתי כל כך הרבה תגובות "DSG זה קקה!!!!1" שמבוססות על ניסיון של החלפת מצמדים אחת באוטו אחד, קל לשכוח שיש אנשים שלא שולפים את האמירות האלה באופן אינסטינקטיבי.

פורסם

אמנם לא קשור לנושא השרשור, אבל מתקשר לתגובות מעליי. אבל אני לא מבין למה הרבה אנשים חושבים שמערכת ה"מיילד הייבריד" שנמצאת באוקטביה/גולף/לאון החדשות, תוריד את העומס מהקלאצ'ים וכתוצאה מכך תשפר את אמינות התיבה. 

אאל"ט, המערכת ההיברידית הנ"ל היא מערכת Belt-Driven Starter Generator (ארכיטקטורת P0),

כלומר שהמנוע החשמלי מחובר למנוע הבעירה דרך רצועה ולא מחובר כלל לגלגלים.

במילים אחרות, הכוח עדיין מועבר לגלגלים דרך המצמדים של תיבת ההילוכים, ולכן לא אמורה להיות שום השפעה על התיבה בעת זינוק לעומת מערכת לא היברידית.

ברכבים היברידיים לגמרי, כמו הקיה נירו, המנוע החשמלי יכול לסובב את הגלגלים לבדו וכך אכן להוריד משמעותית את העומס על המצמדים, כיוון שהם משתלבים באמת רק אחרי שהרכב כבר בתנועה.

(מי שרוצה לקרוא עוד על המערכת - כאן ו-כאן)

אם כבר, לדעתי יש למערכת ה-mhev פוטנציאל להגדיל את הבלאי על המצמדים, כיוון שתוספת המומנט מהמנוע החשמלי עלולה להגדיל את העומס על המצמדים בזינוק מעמידה. אבל אני בטוח שמהנדסים בגרמניה חשבו על כך והגבילו את המומנט בזינוק עצמו וכו'. 

כל הכתוב לעיל הוא דעתי והשערתי בלבד, ואני אהיה יותר משמח להתבדות עוד כמה שנים ולדעת שמערכת הנ"ל שיפרה את אמינות הגירים הרובוטיים. 

• תוכן חדש...