Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי את האוטו שבכותרת ובזמן האחרון האורות מאחור( לא אורות ברקסים, רק אורות רגילים) נשארים דלוקים גם כאשר האוטו כבוי. 

בעבר הוצאת המפתח היתה מכבה את האורות ולכן אין אפילו צפצוף שמתריע שהאורות נשארים דלוקים בדגם הזה. 

יש רעיון מה כדאי לבדוק? כנראה שיש קצר איפשהו.. תודה! 

פורסם (נערך)
בתאריך 9.6.2020 בשעה 08:50, Pompon כתב:

היי, יש לי את האוטו שבכותרת ובזמן האחרון האורות מאחור( לא אורות ברקסים, רק אורות רגילים) נשארים דלוקים גם כאשר האוטו כבוי. 

בעבר הוצאת המפתח היתה מכבה את האורות ולכן אין אפילו צפצוף שמתריע שהאורות נשארים דלוקים בדגם הזה. 

יש רעיון מה כדאי לבדוק? כנראה שיש קצר איפשהו.. תודה! 

האם האורות היו כבים לאחר הוצאת המפתח ופתיחת דלת צד הנהג וסגירתה ?

האם לאחרונה החלפת מנורות או ביצעת התקנה מסויימת ברכב ?

לפני 1 שעה, yulianx כתב:

הבחור ציין שלא מדובר על אור בלם. אומנם מדובר על אותה מנורה בעלת 3 מגעים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

כשאתה רואה את האורות האחוריים נשארים דולקים, כפי שתיארת, בדוק האם גם תאורת לוחית הרישוי האחורית דולקת

וגם אם תאורת חנייה קדמית דולקת.

בעבר, היה לי לקוח שהתלונן על דבר דומה (במכונית פיאט) ולא נמצא דבר תקול בהגיעו למוסך

ולאחר שהנחיתיו לבדוק זאת והוא אמר שרק  אורות האחוריים נותרים לפעמים דולקים, התברר שבמצבים וזמנים מסוימים

זה רק היה נראה כאורות דולקים בגלל קרני השמש שפגעו בפנסים האחוריים.

בברכה  -  רפי לין

פורסם
לפני 8 שעות, רפי לין כתב:

כשאתה רואה את האורות האחוריים נשארים דולקים, כפי שתיארת, בדוק האם גם תאורת לוחית הרישוי האחורית דולקת

וגם אם תאורת חנייה קדמית דולקת.

בעבר, היה לי לקוח שהתלונן על דבר דומה (במכונית פיאט) ולא נמצא דבר תקול בהגיעו למוסך

ולאחר שהנחיתיו לבדוק זאת והוא אמר שרק  אורות האחוריים נותרים לפעמים דולקים, התברר שבמצבים וזמנים מסוימים

זה רק היה נראה כאורות דולקים בגלל קרני השמש שפגעו בפנסים האחוריים.

בברכה  -  רפי לין

היי רפי, תודה על המענה. 

מדובר על אורות אחוריים( לא בלם) שנשארים דלוקים גם אחרי הוצאת מפתח ונעילה של האוטו באמצעות השלט. 

אורות לוח המכוונים בתוך הרכב גם נשארים דלוקים אך האורות הקדמיים לא. 

הסיבה שזה מטריד אותי כלכך היא כי אם זה נשאר דולק, בסוף יום עבודה אני צריך להתניע עם כבלים, כבר קרה לי יותר מפעמיים, כך שלצערי זה לא קשור לקרני השמש :(

לאחר התנעה עם כבלים המצבר נטען שוב והכל בסדר, זאת בהנחה שאני לא שוכח את המתג דולק בלילה. 

לאור שרשורים שקראתי פה בנוגע לחוט להט מקצר באורות אחוריים, הסתכלתי לבדוק את חוטי הלהט והם נראים תקינים, אך לא פירקתי אותם. 

אציין שוב שלפעמים האורות האחוריים כן נכבים ושלא מדובר על אורות בלימה. 

אשמח לכל רעיון או הצעה כי כבר אין לי מושג ונמאס לי להתניע עם כבלים :(

תודה! 

פורסם

קשה לאתר תקלה שאינה מופיעה קבוע, אבל כמה נסוינות לסייע.

1. הדלק רק את אורות החנייה (סבוב אחד במתג אורות) וראה אם 

נורות החנייה הקדמיות דולקות, האחוריות ותאורת לוחית הרישוי ותשובתך ומידע זה עשוי לעזור.

2. כשאורות החנייה דולקים כבה את מתג ההתנעה וראה אם גם אורות החנייה,

אחוריים וקדמיים כבים, זאת כדי לוודא איתך שהם פועלים דרך מתג ההתנעה.

3. האם מצת הסיגריות פועל במכוניתך קבוע, ללא הפעלת מתג התנעה 

(חשד ששם יש מגע בין חוט הפעלת המצת לחוט תאורתו).

בברכה  -  רפי לין

פורסם

ממצאים: 

1. מסתבר שאורות החניה הקדמיים שלי שרופים. 

2. מכייון שאורות החניה הקדמיים שלי שרופים אין לי דרך לוודא לגביהם אבל האחוריים עובדים. 

3. לא עובד קבוע. 

שמתי לב עכשיו שהאורות נכבים כאשר המפתח ב OFF ומוציאים אותו מהסוקט. 

אם לאחר שהאורות נכבו כתוצאה מהוצאת המפתח אני מעביר את האורות ל off ושוב מדליק אותם כשהמפתח עדיין בחוץ אז הם נדלקים. 

האם יכול להיות שיש בעיה במנגנון שמכבה את האורות כשמוציאים את המפתח מהסוקט? 

בנוסף האם העובדה ש 2 נורות החניה הקדמיות שלי שרופות יכולה לגרום לתופעה שמצבר נגמר אם המתג אורות נשאר דלוק במשך יום עבודה שלם? 

ושאלה אחרונה: איזה דגם נורת חניה צריך? אני אלך לקנות. 

תודה רבה לך! בזכותך גיליתי שנשרפו לי אורות החניה הקדמיים. 

צירפתי תמונה של האורות האחוריים

20200615_122319.jpg

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, Pompon כתב:

אם לאחר שהאורות נכבו כתוצאה מהוצאת המפתח אני מעביר את האורות ל off ושוב מדליק אותם כשהמפתח עדיין בחוץ אז הם נדלקים. 

האם יכול להיות שיש בעיה במנגנון שמכבה את האורות כשמוציאים את המפתח מהסוקט? 

בנוסף האם העובדה ש 2 נורות החניה הקדמיות שלי שרופות יכולה לגרום לתופעה שמצבר נגמר אם המתג אורות נשאר דלוק במשך יום עבודה שלם? - לא. המצבר התרוקן בגלל מנורות אור אחורי דלוקות.

ושאלה אחרונה: איזה דגם נורת חניה צריך? אני אלך לקנות.w5w נעיצה.

לדעתי בכול מקרה תצטרך לפרק את הפנס כולו בכדי להחליף את המנורה בקלות.

לדעתי מנורות חנייה אחוריות לא כבות בגלל בעיה בממסר הפיקוד/חיווט חשמלי או במפסק של הדלת הנמצא על הקורה.

ZMP_60970 W5W.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
לפני 5 דקות, מרק10 כתב:

לדעתי מנורות חנייה אחוריות לא כבות בגלל בעיה בממסר הפיקוד/חיווט חשמלי או במפסק של הדלת הנמצא על הקורה.

תודה על המענה. בדגם הזה האורות האחוריים נכבים ברגע שהמפתח יוצא מהסוויטצ גם אם הדלת פתוחה. 

פורסם

מחשב הגוף אשר שולט על מגוון פעולות ברכב נותן פיקוד לממסר של אור חניה אחורי לאחר שהוא מקבל מידע ממספר מקורות והם:

* מצב הסווי'ץ.

* מפסק אורות.

* המפסק בדלת.

עלייך לבדוק את תקינות פעולת הרכיבים שציינתי ותתחיל מהקל ותמשיך הלאה.

פורסם

תגובתי לזה:

אם לאחר שהאורות נכבו כתוצאה מהוצאת המפתח אני מעביר את האורות ל off

ושוב מדליק אותם כשהמפתח עדיין בחוץ אז הם נדלקים. 

יתכן שזה מצב מוכתב של הרכב לצורכי השארת אורות חנייה דולקים למקרה חירום, בנוסף לאיתותי החירום.

צריך לראות בספר הרכב.

בברכה  -  רפי לין

פורסם
לפני 6 שעות, רפי לין כתב:

תגובתי לזה:

יתכן שזה מצב מוכתב של הרכב לצורכי השארת אורות חנייה דולקים למקרה חירום, בנוסף לאיתותי החירום.

צריך לראות בספר הרכב.

בברכה  -  רפי לין

השאלה הנשאלת האם גם במקרה כזה הטיימר אמור לכבות לאחר זמן מסויים את אורות החנייה האחוריים.

* בכול מקרה אני מציע לפותח האשכול לא לסמוך על המערכת ולכבות תמיד את האורות קרי OFF.

פורסם
לפני 9 שעות, Pompon כתב:

זה מבצ תקין. לא מבין למה אתה חושב שיש תקלה. תחליף את נורות החניה הקידמיות וזהו. 

איזה סיבה יש לך, כשהמפתח מחוץ לסוויץ' לכבות את האורות ולהדליק שוב?

פורסם
לפני 19 דקות, Buki כתב:

זה מבצ תקין. לא מבין למה אתה חושב שיש תקלה. תחליף את נורות החניה הקידמיות וזהו. 

איזה סיבה יש לך, כשהמפתח מחוץ לסוויץ' לכבות את האורות ולהדליק שוב?

אתה צודק זה המצב התקין, ואני לא מכבה ומדליק, כי באמת אין סיבה. הבעיה שלפעמים הם פשוט לא נכבים ואז הולך המצבר.. אולי זה משהו שקשור לסוויטצ'? אולי החיישן שהמפתח יוצא לא תקין? 

לפני 7 שעות, מרק10 כתב:

מחשב הגוף אשר שולט על מגוון פעולות ברכב נותן פיקוד לממסר של אור חניה אחורי לאחר שהוא מקבל מידע ממספר מקורות והם:

* מצב הסווי'ץ.

* מפסק אורות.

* המפסק בדלת.

עלייך לבדוק את תקינות פעולת הרכיבים שציינתי ותתחיל מהקל ותמשיך הלאה.

רעיון טוב, הייתי רוצה לנחש שהבעיה בסוויץ. יש אפשרות לעשות את זה בעצמי או שמומלץ ללכת לחשמלאי רכב? תודה. 

לפני 7 שעות, רפי לין כתב:

תגובתי לזה:

צריך לראות בספר הרכב.

בברכה  -  רפי לין

תודה. אכן נראה שזה המצב התקין של הרכב. הבעיה היא שהם לא נכבים, ככל הנראה אם אני צריך לנחש, קשור למצב שבו המפתח יוצא מהסוויטץ ואז הולך המצבר. 

• תוכן חדש...