Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני שוקל לקנות את הג'יפון החשמלי של-MG, אבל יש דבר שלא ברור לי לגבי רכבים חשמליים בכלל. תמיד מפרסמים את הטווח שלהם בק"מ אבל לא בזמן.

למה אני מתכוון ? אני נוסע כל בוקר לעבודה ובערב בחזרה. המרחק לא גדול, כ-30 ק"מ, אבל כל הדרך פקקים מטורפים ולכן ה30 ק"מ האלו לוקחים לי כמעט שעתיים כשאני מזדחל ב-5 קמ"ש.

אני מניח שלמרות הקילומטרז' הנמוך עדיין מתבזבז חשמל כשאני עוצר-נוסע-עוצר-נוסע כל הזמן בפקק.

איך אפשר לדעת איך האוטו יתמודד עם זה ? האם יש סיכוי שבתנאים כאלה תיגמר לי הסוללה לפני שאגיע הביתה למרות שנסעתי רק 60 ק"מ (הלוך וחזור) ?

תודה

פורסם

סתם עצה, חשבת לעבור לאופנוע/ קטנוע?

יש כאלו עם 3 גלגלים מאוד בטוחים יחסית, זה לא אנושי לנסוע כל יום שעתיים בפקקים.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

צריכת החשמל של רכב חשמלי היא בהתאם לנסועה.

בניגוד לרכב בנזין שהמנוע עובד כל הזמן גם כשאתה עומד, ברכב חשמלי אם המנוע מניע - הוא צורך חשמל, אם הוא לא מניע, הצריכה שלו נמוכה מאוד.

אין סיכוי בעולם שבנסיעה של 60 ק"מ תגמור את הסוללה שמיועדת ל 265 ק"מ לפי WLTP.

אם אתה מתלבט - תתקשר ליבואן ותזמין רכב לנסיעת מבחן.

התנסיתי עם הרכב, בפקקים, לא כמו שאתה מתאר אבל עדיין 28 ק"מ ב 50 דקות - 45 דקות, ובפועל לא היה מחסור בחשמל.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דיסקו, על פי השואל, אולי לא היה מחסור בחשמל אבל כמה קיבולת נותרה בסוללה בתום אותם 50 דקות זחילה?

בחנין בניין המשרדים שבו אני חונה, מחנה פורשה נטען שמחבר מדי בוקר את הרכב לעמדת הטעינה שלו. על פניו נראה מטריד למדי הצורך לחבור לקיר מדי בוקר.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מכונית חשמלית שעומדת בפקק לא צורכת מהמצבר (למעט מזגן, חימום, תאורה, רדיו וכו'). אבל מכונית שמאיצה - מאיטה, למרות הרגנרציה, תצרוך יותר אנרגיה לק"מ מאשר מכונית חשמלית שנוסעת במהירות קבועה.

:turn-l:
פורסם

דווקא בתנאים עירוניים רכבים חשמליים הם יותר חסכוניים גם ככה, הטווח מצטמצם דווקא בנסיעה מהירה.

פורסם
סתם עצה, חשבת לעבור לאופנוע/ קטנוע?

יש כאלו עם 3 גלגלים מאוד בטוחים יחסית, זה לא אנושי לנסוע כל יום שעתיים בפקקים.

אני מאוד נרתע מאופנועים אבל אני מסכים עם רוח הדברים, זה נשמע לי פשוט סיוט. אם אין פתרון תחבורתי אחר (רכבת בעיקר, אוטובוס גם לא יעזור כנראה וזה אפילו יותר סיוט להתקע עליו בפקק) אז אפילו אני כבר הייתי זולג לאופנוע בתנאים כאלה.

פורסם

לוקח לך שעתיים כל כיוון? כלומר 30 ק"מ שעתיים?

נשמע נורא... כבר היה פה בפורום שיח על דו"ג ושזה לא מתאים לכל אחד אבל במקרה שלך ממליץ בחום על מעבר לקטנוע.

פורסם

ממליץ לך לקרוא כאן

בימים חמים ביותר הפעלת מזגן האוויר יכולה לגרום לצריכה מוגברת של חשמל - עדיין לא סביר שצריכת החשמל בפקק תגרום לקיצור הטווח בחצי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

המהירות האופטימלית לרכב חשמלי היא בסביבות 40 קמ״ש. במזג האוויר של ישראל רכב חשמלי יכול לעמוד בפקק שעות בלי בעיה. המזגן הוא הצרכן הכי גדול בעמידה בפקק והמזגן בד״כ צורך פחות מ-1kW. הגדלת הצריכה בגלל המזגן ברכב חשמלי פחות מאשר ברכב עם מנוע שריפה פנימית, כי ברכב עם מנוע שריפה פנימית המנוע לא יעיל בסל״ד סרק. מה שבעיתי ברכב חשמלי זה חימום שיכול לצרוך הרבה יותר חשמל, אבל זה לא כל כך רלונטי לישראל.

פורסם

בפריוס פלאג אין שנסעתי יש נתון שמראה את הטווח ללא מיזוג ועם. הפרש עומד על 10%.

לא חושב שמיזוג אהיה בעיה.

פורסם

דווקא בחשמלי לנסוע לאט חוסף בחשמל.

נסיעה במהירות גבוה קבועה קבוע מבזבזת יותר חשמל פר ק"מ.(שימוש בין עירוני)

פורסם
אני מאוד נרתע מאופנועים אבל אני מסכים עם רוח הדברים, זה נשמע לי פשוט סיוט. אם אין פתרון תחבורתי אחר (רכבת בעיקר, אוטובוס גם לא יעזור כנראה וזה אפילו יותר סיוט להתקע עליו בפקק) אז אפילו אני כבר הייתי זולג לאופנוע בתנאים כאלה.

בקרוב מגיע קטנע תלת גלגלים 300 סמ"ק של ימאהה שלדעתי הולך להיות מצויין ויותר אנשים יתחברו אליו מהקטנועים התלת גלגליים של המתחריים(שגם נראים מגושמים יותר)

ובנוסף יש היום וסטים מתנפחים(בלי חיבור לאופנוע)

פורסם
המהירות האופטימלית לרכב חשמלי היא בסביבות 40 קמ״ש.

מאיפה הבאת את הנתון הזה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...