Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אופנוע אספנות מסוג הארלי דוידסון בנפח 1340 סמ"ק.

המנוע הוא קירור אויר שזה פשוטו כמשמעו, האופנוע נוסע והאוויר שזורם סביב המנוע ושאר המכלולים מקרר אותו. כמו כן, בניגוד לאופנועים יפניים ואחרים ישנה הפרדה בין המנוע לבין התמסורת כך שכל אחד מהם משתמש בשמן שונה המתאים לצאכים של המכלל עצמו.

היצרן ממליץ על שימוש בשמני 10W-40, 20W-50 ואפילו שמני חד דרגתיים 50 ו 60 וזאת לפי עונות השנה. לאחרונה נדהמתי שראיתי שקיים אפילו שמן חד דרגתי בצמיגות 70 למנועי הארלי.

שאלתי את עצמי מדוע לא לרדת לצמיגות 15W-50 במקום 20W-50. הרי ידוע לנו שצמיגות פחותה פירושה צריכה פחותה של דלק, הקטה של הפסדי כוח וכיוצא בזה.

ישנו נתון שאולי אתם לא יודעים והוא ככל שההפרשים בשמן רב דרגתי בין שתי הצמיגויות היא גבוהה ככה השמן מאבד מהיעילות שלו.

זאת הסיבה שישנם יצרנים המייצרים שמנים 20W-40 או 25W-50 במקום 10W-40 או 10W-50. ונכון שקיים גם שמן 10W-60 אבל ישנו גם שמן חד דרגתי בצמיגות 60 או 70.

אז כנראה שמסתבר שלא תמיד טוב לרדת לשמן 0W-30 במקום שמן 10W-30 או 5W-30 וזה נוגד את מה שהסכמנו עליו לגבי שמני מכוניות אז.

מה שמסקרן אותי אם ככה זה העובדה הבאה. מנוע של הארלי בכל האופנועים מקביל לנפח של מנוע ברכב. אני מתאר לעצמי שמשאבת השמן צריכה לספק ספיקה מסויימת עם התנעת המנוע ולכן משתמשים בשמן בעל צמיגות גבוהה. לפיכך שימוש בשמן עם צמיגות קרה נמוכה נניח 5W-50 במידה וקיים כזה שמן יכולה לפגוע בספיקה של משאבת השמן?

אבקש תבונתכם בנושא.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בקירור אויר המנוע מתחמם יותר מאשר בקירור מים לכן השמן צריך להיות צמיגי יותר כדי שיתפקד כנדרש בטמפרטורות הגבוהות. אני מניח שבקיץ נדרשת צמיגות גבוהה יותר.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

פורסם
בקירור אויר המנוע מתחמם יותר מאשר בקירור מים לכן השמן צריך להיות צמיגי יותר כדי שיתפקד כנדרש בטמפרטורות הגבוהות. אני מניח שבקיץ נדרשת צמיגות גבוהה יותר.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

אכן כן, בקיץ נדרשת לפי הצירן מעבר לשמן חד דרגתי בצמיגות 50 ואף 60.

השאלה היא, מדוע לא עוברים לשמן 10W-50 או 5W-50?

האם המשאבה צריכה שמן קר בצמיגות גבוהה על מנת לבנות לחץ שמן?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...