Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מתקרב הרגע של סגירת החשבון עם היזם.

הוא אמר שיסביר לי מה מגיע לו בהתאם לעליית מדד תשומות הבניה.

רוצה להגיע מוכן עם תובנות כיצד מחשבים את זה.

חתמתי על חוזה והעברתי לו במעמד הזה בזמנו 40% מעלות הדירה.

כמו שאני מבין, הסכום הזה מחוץ לחישובים.

נאמר עלות הדירה X

עלות תשלום ראשוני שניתן במעמד סגירת החוזה Y.

משם והלאה היו תשלומים שנפרסו בהתאם להתקדמות הבניה [שלד / טיח חוץ / טיח פנים / מסירה (עוד לא בוצע)]

כל תשלום בקפיצה של כמה חודשים.

מבין שהמדד לתשומות הבניה מתפרסם כל 15 בחודש.

השאלה שלי כיצד אני מחשב את התוספת.

האם אני צריך לחשב לדוגמא:

במעמד תשלום על השלד - המדד עלה מאז חתימת החוזה ב 0.6% לדוגמא - אז עכשיו אני צריך להוסיף 0.6% מהתשלום ששילמתי באותה נקודת זמן?

מה קורה בתשלום הבא (טיח חוץ) נאמר שהוא עלה באותה נקודת זמן בעוד 0.2% - האם אני צריך לעשות 0.6%+0.2% ואת זה להכפיל בתשלום של טיח החוץ?

וכו?

אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

הכל מופיע בחוזה ובוא נאמר שהקבלן לא סתם "גנב" אז

מופיע בהסכם מדד הבסיס, הוא לא בהכרח המדד שהיה קיים ביום חתימת ההסכם, אבל הוא מדד הבסיס ונגדיר אותו כ 100.

לכן יכול להיות שגם על הסכום ששילמת בחתימת ההסכם יהיו הפרשי הצמדה.

לכל שלב של תשלום יש מדד חדש ואתה מכפיל את המדד החדש בסכום התשלום מחלק במדד הבסיס , מפחית את מה ששילמת וההפרש הוא הסכום הנוסף שעליך לשלם.

תעלה לכאן את סעיף ההצמדה בהסכם נראה אם יש שם עוד יצירתיות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

נגיד והבית עלה מליון ושילמת מקדמה 40 אחוז בסה"כ 400.000

המדד שלך יגזר ויחושב מ - 600 אלף יתרה שצריך לשלם.

נניח ואחרי 4 חודשים מגיע מועד תשלום הבא אז אתה מחשב מדד לפי 4 חודשים כפול היתרה שצריך לשלם. נניח והמדד עלה בחצי אחוז ב4 חודשים אז

% 0.5*600.000

נניח והחוזה מורה על תשלום של 200 אלף שקלים בתקופה הזאת משמע שהיתרה שנשארה תהיה 400 אלף שקלים עבור יתרת החוזה.

חישוב המדד בתשלום הבא הבא יהיה נגזרת של עליית המדד עבור יתרת התשלומים בסה"כ 400 אלף שקלים.. אם המדד עלה בחצי אחוז אז החישוב יהיה % 0.5*400.000

וכך הלאה.

בסוף אתה עושה חיבור של התקופות

600.000*% 0.5 (3000) + 400.000*% 0.5 ׁׁ(2000)

משמע אתה חייב 5000 על 2 התקופות וכך הלאה בהתאם להתקדמות התשלומים..

עריכה אחרונה על ידי avi2014
פורסם

^^^

לא מחשבים מדד על היתרה

מחשבים מדד על התשלום שאתה מבצע

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אם נשאר לי תשלום נניח של חצי מליון שקלים עד לכניסה בעוד 8 חודשים. אז יחייבו אותי לפי חצי מליון שקלים בעוד כ8 חודשים ולא לפי מה ששילמתי.

פורסם

זה בדיוק מה שכתבתי

מחשבים לך את הפרשי ההצמדה על התשלום שאתה מבצע. לא מה עבור מה שכבר שולם , ולא עבור מש שיש עוד לשלם. אלא רק על התשלום בפועל שאתה מבצע כעת.

בהודעה הראשונה שלך חישבת על היתרה שטרם שולמה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
הכל מופיע בחוזה ובוא נאמר שהקבלן לא סתם "גנב" אז

מופיע בהסכם מדד הבסיס, הוא לא בהכרח המדד שהיה קיים ביום חתימת ההסכם, אבל הוא מדד הבסיס ונגדיר אותו כ 100.

לכן יכול להיות שגם על הסכום ששילמת בחתימת ההסכם יהיו הפרשי הצמדה.

לכל שלב של תשלום יש מדד חדש ואתה מכפיל את המדד החדש בסכום התשלום מחלק במדד הבסיס , מפחית את מה ששילמת וההפרש הוא הסכום הנוסף שעליך לשלם.

תעלה לכאן את סעיף ההצמדה בהסכם נראה אם יש שם עוד יצירתיות.

כאן אני קצת חולק עליך ,

אם למשל היה אמור לשלם 40,000 ש"ח + הצמדה בתאריך מסוים , ושילם רק 40,000 ש"ח, הרי שנשארה לו יתרת חוב.

יתרת החוב הזאת תמשיך להיות מוצמדת (ואולי גם נושאת ריבית ) עד למועד התשלום בפועל שלה.

לפי דבריך נראה שההצמדה נעצרת במועד התשלום בחוזה. אולם היא נעצרת רק במועד תשלום כל סכום הקרן.

לרוב גם הקבלן "ייקח" את חלק מהתשלום הבא על מנת לסגור את יתרת החוב מהתשלום הקודם.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

צריך לשלם 40K הקבלן עושה לו את חישוב ההצמדה עבור ה 40K נניח 2743.50 ש"ח

ואז התשלום שישולם הוא 42743.50 ש"ח.

אם שילם רק 40K ייחשב לו הקבלן את הפרשי ההצמדה ויבקש ממנו לשלמם.

כמובן שיכול להשאיר זאת כיתרה עליה ייחשב הפרשי הצמדה אולי גם ריבית פיגורים. עד למועד התשלום של היתרה הזו בפועל.

לכן כתבתי שיעלה את סעיף ההצמדה והתשלומים מן ההסכם כדי שנדע מה הטכניקה שקבעו הצדדים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

דרך אגב , החישוב לא מתבצע באחוזים אלא לפי נקודות.

בחוזה נקבע מדד בסיס , ובעת התשלום בודקים מהו המדד הידוע , מחלקים את המדד הידוע במדד הבסיס , ומקבלים גורם הכפלה.

את הגורם מכפילים בסכום לתשלום ומקבלים את הסכום כולל ההצמדה.

בנוסף כדאי לשים לב למה שכתוב בחוזה. ישנם קבלנים אשר מגדירים שכל תשלום אשר יבוצע אחרי ה X לחודש (למשל ה 5 לחודש ) יחויב בהצמדה לפי המדד שיפורסם ב15 שבו. (המדד מפורסם אחר הצהרים )

וישנם כאלו שרק תשלומים אשר מבוצעים ב 16 יקבלו את המדד החדש.

את המדדים ניתן לראות כאמור באתר הלמ"ס

https://www.cbs.gov.il/he/Statistics/Pages/%D7%9E%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%9C-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D.aspx

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...