Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי דוד שמש (גם חשמלי)של כרומגן בן 4 שנים, החלטתי לפתוח ולנקות אותו.

כצפוי המאיץ היה צפוף באבנית, אך הדוד עצמו נקי מאד, הפלנש נקי והגומיות בסדר. ע"כ החלטתי להחליף רק את הגוף חימום.

רכשתי גוף חימום שמתאים לכרומגן וביצעתי את ההחלפה.

משום מה, על הגוף חימום אין סימון של פאזה ואפס, האם לא משנה סדר חיווט החשמל בגוף החימום?

הדוד עובד ומחמם, אך לא הרגשתי שיפור בזמן ההפעלה, כלומר זה נשאר אותו דבר (חשבתי שלאחר הנקוי והתקנת גוף חימום חדש זמן החימום יתקצר)

חשוב לציין ששני הגופים 2500W וכמעט זהים בצורתם.

מה דעתכם על אופן החיווט לחשמל?

פורסם

אין משמעות.

באופן כללי זה נהוג שהטרמוסטט ממתג את הפאזה לגוף החימום, והאפס מגיע ישירות מההזנה, אבל במקרה של החלפת גוף החימום בלבד, זה לא משנה, לנגד אין קוטביות.

פורסם

בזרם חילופין לצרכן לא באמת אכפת איפה הפאזה ואיפה האפס, כי אין הבדל בינהם. ההבדלים בשמות והסימונים הם בעיקר בשביל בני אנוש והסדר הטוב.

פורסם
הדוד עובד ומחמם, אך לא הרגשתי שיפור בזמן ההפעלה, כלומר זה נשאר אותו דבר (חשבתי שלאחר הניקוי והתקנת גוף חימום חדש זמן החימום יתקצר). חשוב לציין ששני הגופים 2500W וכמעט זהים בצורתם.

למה חשבת שהחלפת גוף החימום (שהיה תקין גם קודם) תקצר את משך החימום?

שלוש עובדות יכולות להשפיע על משך החימום בדוד קיים.

האחת היא הספק החימום, ואצלך הקפדת לציין שעוצמת הגופים זהה.

השנייה היא צבירת כמות גדולה מאד של אבנית סביב אזור התרמוסטט, שתגרום לחימום בהפסקות. זהו מצב שבו מפסק הדוד פועל אבל לא מתקיים חימום בפועל. ניתן לאמת זאת בעזרת אמפרמטר צבת המודד אם נצרך זרם בפועל או שהצריכה מתקיימת בהפסקות, או בצפיה ובמעקב באמצעות מונה החשמל כששאר צרכני חשמל כבדים מנותקים.

השלישית היא התפוררות של מאיץ הדוד. במצב זה המים החמים העולים למרום הדוד נמהלים במים קרים שסביבם וצריך לחמם זמן רב עד שמושגת טמפרטורה גבוהה.

אם תופעות שתיים ושלוש לא מתקיימות אצלך אתה יכול להחליף את גוף החימום באחד של 3000 וואט ותשיג חימום מהיר יותר. אין לי ניסיון בטריק כזה אבל אתמול הייתי ב'דודי ירדן' בפתח תיקווה וראיתי שהם משווקים גופי חימום של 3000 וואט לדודי 300 ליטר שלהם.

יוסי

פורסם

אכן יש מאיץ (גוף הפלסטיק שעוטף את גוף החימום?) והוחזר איך שהיה

המאיץ הזה היה צפוף באבנית, ע"כ הציפיה שהעסק יעבוד יותר יעיל עם גוף חימום דנדש ומאיץ נקי

בפועל הזמנים אותם זמנים לחימום

לגבי מדידה וצריכה, יש לי את סוויצ'ר שמראה צריכה בזמן אמת והוא מציין 10.4 הישן שהוא באותו הספק כביכול היה מציין 11 בערך באפליקציה של סוויצ'ר

סתם זרקתי 70 שקל על גוף חימום ושעת עבודה בגשם שהיה בשישי :)

אני אאמץ יותר אם המשפט אם זה לא שבור אל תתקן

פורסם

ראה שירשור בשם "גבר, החלפת כבר פלאנג' השנה? כדאי!".

לדעתי טוב עשית שפתחת והחלפת. תחזוקה קבועה וטובה מונעת מצבים גרועים, כמו אין מים חמים בשביל הריטואל של המקלחת החמה בבוקר בינואר.

עכשיו, תשאל אותי איך אני יודע.

האבנית הזו מקצרת את החיים של גוף החימום. שלך עבד גם איתה, אבל זה לא אומר שהוא היה ממשיך לעבוד עוד הרבה זמן.

כמו שיוסי אמר, בדיקת מתח תחת עומס בזמן שהדוד עובד הייתה מראה לך סיפור מעניין לו היית מבצע את המדידה לפני ואחרי החלפת הגוף, סיפור של כמה חשמל אתה חוסך על חשבון של 70 ש"ח וקצת עבודה בגשם :wink:

(רמז... לא הרבה כל כך, אבל עדיין זה משהו:cry::lol:)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בדיקת מתח תחת עומס בזמן שהדוד עובד הייתה מראה לך סיפור מעניין לו היית מבצע את המדידה לפני ואחרי החלפת הגוף, סיפור של כמה חשמל אתה חוסך על חשבון של 70 ש"ח וקצת עבודה בגשם :wink:

(רמז... לא הרבה כל כך, אבל עדיין זה משהו:cry::lol:)

על איזה חסכון בחשמל אתה מדבר? לא ראיתי שיוסי דיבר על חסכון בחשמל, רק על זמן החימום. מה מעניין היית רואה במדידת המתח תחת עומס?

:turn-l:
פורסם

גוף חימום משוקע באבנית צורך יותר זרם, משמע צריכת החשמל גבוהה יותר לעומת גוף חימום טרי ונקי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
גוף חימום משוקע באבנית צורך יותר זרם, משמע צריכת החשמל גבוהה יותר לעומת גוף חימום טרי ונקי.

אם הוא צורך יותר זרם, אז גם ההספק שהוא מפזר גבוה יותר, והוא יחמם את המים מהר יותר?! למה בכלל הוא צורך יותר זרם?

פורסם (נערך)

הוא לא צורך יותר זרם כשלעצמו, שכבת האבנית הכבדה מבודדת את גוף החימום, וכך יקח לו יותר זמן לחמם את המים עד לטמפרטורת היעד.

אותו זרם נצרך, רק לאורך יותר זמן.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם (נערך)

הוא לא צורך יותר זרם. הזרם תלוי בהתנגדות והיא לא משתנה.

לפני שיבואו ויגידו שההתנגדות משתנה עם הטמפרטורה, והטמפרטורה של גוף החימום עולה בגלל האבנית, אז זה זניח, ובכל מקרה, השינוי בצריכת הזרם שווה לשינוי בחימום. ההספק החשמלי הנצרך = הספק החום המסופק.

אותו זרם נצרך, רק לאורך יותר זמן.

אותו זרם ליותר זמן זה צריכת חשמל גבוהה יותר... אבל זה לא המצב. כפי שכתב יוסי, התרמוסטט ינתק את גוף החימום לסרוגין. אם לא, אז טמפ' המים הסופית תהיה גבוהה במעט (כי מרגע כיבוי הג"ח הוא ממשיך לפלוט עוד חום למשך זמן).

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
  • תוכן חדש...