Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאנו מכונית שאנחנו מעוניינים לקנות, ראינו אותה והכל נראה טוב. זו מכונית יד 2 (אנחנו נהיה יד3), על הכביש מסוף 2015, יד ראשונה פרטית ואז נמכרה לפני שמונה חודשים למי שמוכר לנו כרגע, שאומר שהוא גם פרטי.

המוכר הראה לנו במקום את רישיון הרכב ואישור העברת הבעלות - ואז התברר שהרישיון עדיין על שם הבעלים הראשון (אמר שהוא לא העביר על שמו כי קנה אותו מיד לאחר חידוש הרשיון ויש עוד 3 חודשים עד למועד הבא של חידוש הרישיון). אז יש לנו את הרישיון המקורי (שכתוב בו 00 בבעלים הקודמים) ואת טופס העברת הבעלות. קיבלנו העתק משניהם וכן מביטוח הרכב על שמו של המוכר.

בדקנו שמספר הלוחית זהה למספר שברשיון וזהה למספר שבביטוח ובהעברת הבעלות, ת״ז של המוכר זהה בטופס העברת הבעלות ובביטוח, והתאריכים גם מסתדרים (אמר שקנה את הרכב בדצמבר, חידוש הרישיון הוא בתחילת נובמבר).

יש עוד פרטים שצריך לבדוק או שזה מספיק מידע כדי לוודא שמדובר במוכר מהימן?

עשינו גם בדיקת משכון באתר משרד המשפטים בעשרה שקלים ויצא שאין רישומי משכון על הרכב.

נשמח לשמוע אם יש צורך בבדיקות נוספות או שאפשר להתקדם עם מכון בידוק וקנייה.

תודה רבה!

פורסם

הוא כולה לא הוציא כפל ... אין פה שום דבר מוזר ..

המוזר הוא שהוא מוכר את הרכב תוך פחות משנה מאז שרכש אותו. האם יש הסבר לזה ?

ביקשת היסטוריית טיפולים ?

לראות שהוא לא נכנס איזה 10 פעמים למוסך על תקלה כשלהי שהמוכר חלילה מסתיר ?

ממליץ לבקש מהמוכר לגשת לסניף סופרפארם עם רישיומט (יש רשימה באינטרנט איזה סניפים יש בהם)

להכניס ויזה על שמו, ולהוציא כפל רישיון שבו יהיה כתוב כל הפרטים העדכניים.

תלוי באיזה חודש הרכב עלה על הכביש, יכול להיות שיוכל להוציא רישיון בלי חותמת שאפשר לעשות איתו טסט (אמרת סוף 2015 לא?)

פורסם

כנראה מדובר בסוחר .אם זה לא רכב נדיר דלג הלאה

ולמה הוא עדיין לא העביר בעלות כבר תקופה? שלא יספר לך סיפורים זה של אמא שלי של דודה שלי ורצינו לחסוך ידיים בבעלות

פורסם

ANUTKK

לפני שמגיבים, מומלץ לקרוא טוב הודעת הפתיחה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הוא כולה לא הוציא כפל ... אין פה שום דבר מוזר ..

המוזר הוא שהוא מוכר את הרכב תוך פחות משנה מאז שרכש אותו. האם יש הסבר לזה ?

ביקשת היסטוריית טיפולים ?

לראות שהוא לא נכנס איזה 10 פעמים למוסך על תקלה כשלהי שהמוכר חלילה מסתיר ?

ממליץ לבקש מהמוכר לגשת לסניף סופרפארם עם רישיומט (יש רשימה באינטרנט איזה סניפים יש בהם)

להכניס ויזה על שמו, ולהוציא כפל רישיון שבו יהיה כתוב כל הפרטים העדכניים.

תלוי באיזה חודש הרכב עלה על הכביש, יכול להיות שיוכל להוציא רישיון בלי חותמת שאפשר לעשות איתו טסט (אמרת סוף 2015 לא?)

הוא מחליף אותו תוך 8 חודשים - לדבריו כי קיבל רכב מהעבודה.

לגבי טיפולים - אומר שהיה רק טיפול אחד, שגרתי, הראה את הקבלה ממוסך מורשה.

לא הבנתי מה ההבדל בין כפל רישיון מרישיומט לבין רישיון בלי חותמת? בכל מקרה את הטסט אנחנו כבר נצטרך לעשות בנובמבר, ננסה להוריד את זה ממחיר הקנייה. לפי הרישיון הנוכחי של הבעלים הקודם, הוא חודש בזמן (תחילת נוב׳ 2017, בתוקף עד נוב׳ 18׳), אבל גם בו רשום ״כפל״ - בספח שלו כתוב ״פטור״ מהתשלום וההבנה שלי זה שהבעלים הקודם הוציא אותו כעותק בשביל המכירה, כי זה נעשה יומיים לפני העברת הבעלות. אולי גם זה בעייתי?

פורסם
כנראה מדובר בסוחר .אם זה לא רכב נדיר דלג הלאה

ולמה הוא עדיין לא העביר בעלות כבר תקופה? שלא יספר לך סיפורים זה של אמא שלי של דודה שלי ורצינו לחסוך ידיים בבעלות

על פניו לא נראה שהוא סוחר - הוא קנה את האוטו לפני פחות משנה ועוד לא הגיע מועד חידוש הרישיון.

הוא מחליף את האוטו - שוב, לדבריו (אבל לא מצאנו סיבה לא להאמין לזה) - בגלל שקיבל אוטו מהעבודה.

זה אמנם לא רכב נדיר אבל הנתונים שלו טובים ומתאימים לנו אז לא רוצים ״להפסיד״ אותו אם יש דרך לאמת ולהרגיש בטוחים עם הקניה.

פורסם

בינתיים אני לא רואה שום בעיה כאן.

אם המוכר יוציא כפל רישיון הרכב , הוא צריך להיות רשום בו כבעלים העדכני.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בינתיים אני לא רואה שום בעיה כאן.

"פטור" כי עד עכשיו לא היה צריך לעשות טסט לרכב, רק לשלם אגרת הרישוי.

אם המוכר יוציא כפל רישיון הרכב , הוא צריך להיות רשום בו כבעלים העדכני.

תודה.

זה אומר שצריך לדרוש את זה נכון? כלומר, כמו שהציעו, ללכת איתו לרישיומט?

הוא שלח לנו עותקים ברורים של כל המסמכים כך שאולי יש לי דרך לבדוק את המידע בעצמי ולא להטריח אותו? או שזה סטנדרטי לבקש דבר כזה לפני העברת הבעלות?

פורסם

אם אתם לא שקטים, תבקשו שיוציא, לא צריך ללכת איתו. בלי כרטיס אשראי של בעל הרכב לא ניתן להוציא כפל רישיון.

זה פוסל מקרה שהרכב משועבד\ מעוקל (אחרת יהיה רשום ברישיון הרכב העדכני כמגבלה).

פורסם

עשינו כבר בדיקת משכונות באתר של משרד המשפטים ולא יצא שיש משכון כלשהו.

אבל אולי עדיף שנבקש כדי להיות שקטים. תודה!

פורסם

אין קשר בין בדיקת משכון לשיעבוד\ עיקול. בבדיקה הזאת לא רואים האם הרכב משועבד\ממושכן.

משכון לא מופיע ברישיון הרכב וניתן להעביר בעלות על רכב ממושכן. שיעבוד\עיקול - לא ניתן להעביר בעלות.

פורסם

זו רשימת העמדות לשרות עצמי. הוצאת כפל רישיון תעלה לו 29 ש"ח, וכל מי שירצה לקנות ממנו את הרכב יבקש את זה.

למיטב זכרוני - הרכב האחרון שקניתי היה לפני חודשיים וחצי - קבלת רישיון רכב על שם הקונה בסניף הדואר היא מיידית, ובכלל לא משנה כמה זמן נותר לרישיון הקודם.

אם הוא מסרב, יתכן שאישור העברת הבעלות שראיתם הוא לא ממש, והבעלות היא עדיין על שם הבעלים הקודם ולא תוכלו להעביר על שמכם ללא ייפוי כח ממנו. לכן כדאי לוודא 100%. קשה לי להאמין שיש מישהו בפורום שיקנה רכב מפרטי בלי לבדוק ברישיון הרכב שהמוכר הוא הבעלים (או סוחר מורשה).

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...