Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קצת מצחיקות אותי חלק מהתשובות הילדותיות שאנשים עונים כאן.

לכל ארגון סט דרישות שונה לתפקידים שונים. הפוליגרף הוא עוד כלי לתהות על קנקנך.

אין שום בעיה עם שימוש בכלים שעומדת מאחוריהם איזושהי תיאוריה מדעית מבוססת. אבל כשאתה משתמש ב״כלי״ כמו גרפולוגיה או פוליגרף, שהשימוש בהם גובל (וזה בעדינות) בשרלטנות, זה כבר סיפור אחר. איך היית מרגיש אם במהלך מיון למשרה היית מופנה לקוראת בקלפים? רק כדי ״לתהות על קנקנך״.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מלכישוע, אין לי שום יומרה לחלוק עליך באשר אין לי לא ידע רלוונטי ולא ניסיון מצטבר בתחומים המדוברים.

אבל, פעם אחת ויחידה נחשפתי לתוצאות של בדיקה גרפולוגית שעבר מועמד במקום העבודה שלי לפני שנים. תוצאת הבדיקה הצביעה על חוסר אמינות.

עם השנים למדתי מאנשים אחרים שזו אכן תכונת אופי שלו, מניפולטור שהאמת איננה נר לרגליו.

מקרה בודד אינו מהווה מבחן אמין, אבל במקרה זה המבחן עלה על הבעיה באדם.

יוסי

פורסם

אנקדוטה סטטיסטית ותו לא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
הבעיה שאנשים מתנהגים כאילו החיים תלויים בבחירה שהם עושים. חייבים לקנות את הדירה כי אוטוטו יגמרו הדירות. חייבים לקפוץ על העבודה כי בחיים לא יהיו יותר הצעות עבודה.

לא לכולם יש את האפשרות לשבת בבית ולחכות להתקבל לדרים ג'וב.

חשבונות צריך לשלם כאן ועכשיו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
מלכישוע, אין לי שום יומרה לחלוק עליך באשר אין לי לא ידע רלוונטי ולא ניסיון מצטבר בתחומים המדוברים.

אבל, פעם אחת ויחידה נחשפתי לתוצאות של בדיקה גרפולוגית שעבר מועמד במקום העבודה שלי לפני שנים. תוצאת הבדיקה הצביעה על חוסר אמינות.

עם השנים למדתי מאנשים אחרים שזו אכן תכונת אופי שלו, מניפולטור שהאמת איננה נר לרגליו.

מקרה בודד אינו מהווה מבחן אמין, אבל במקרה זה המבחן עלה על הבעיה באדם.

יוסי

נקח את זה לקיצוניות, נגיד ופוליגרף צודק ב 90%, ובית משפט שולח את רומן לפוליגרף ורומן אומר שהוא לא רצח אבל הפוליגרוף מחליט שכן, ובית משפט שלח אותו לכלא עם סבירות של 1:10 שהוא יושב עכשיו בכלא סתם בלי סיבה רק כי המכונה מידי פעם יש לה גליצים? זה לא עובד ככה במשפט, אפילו 99% זה לא מספיק.

מקום עבודה שפוסל מועמדים מתאימים או מפטר אחרי בדיקה לא מוצלחת שלהם בפוליגרף מתבסס על מכונה שהמפעיל שלה אולי יותר טוב מניחוש 50:50 אבל היא רחוקה מאוד מ 100% (למעשה המכונה לא אומרת כלום, כמו שהקלפים לא אומרים כלום, זה המפעיל שמחליט איך לפרש את זה, עוד בהמשך)

אסטרולוגיה: 90% מהאנשים שהראו להם אסטרולוגיה של שבוע שעבר אמרו שזה מתאים להם בול למה שקרה להם! רק שהם לא ידעו שבחרו להם קוביה רנדומלית של מזל כל שהוא ולאו דווקא את שלהם, שטות גמורה.

אותו דבר על גרפולוגיה, יש רופאים עם כתב מבולגן ויש כאלה עם מסודר (ובגלל שזה מקובל להגיד שיש להם כתב מבולגן אז אתה שם לב למבולגנים יותר מאשר למסודרים!), יש אנשים עם כתב מבולגן שבחיים לא יצליחו לסיים קורס ראשון בשנה ראשונה של רפואה, אז גרפולוגיה של כתב מבולגן מנבא רופא? קשקוש מוחלט ושרלטנות, גרפולוגיה היא כמו אסטרולוגיה, גיבוב של חרטא כללית שתופסת ל 90% מהאנשים

יש אנשים שנשבעים שקוראת בקלפים יודעת עליהם הכל, יש טכניקות פשוטות של קריאה קרה וקריאה חמה שהשרלטנים שולטים בהם ולפעמים יש להם פסים בקפה שחור או פסים על מכונת פוליגרף ובלא מעט מקרים הם טועים ובגדול ב"פרשנות" שהם נותנים למכשיר שהם משתמשים בו.

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם (נערך)

^ חשוב להבין כאן משהו עקרוני: מכיוון שפוליגרפיה לא מבוססת על השיטה המדעית, היא לא יעילה יותר מאסטרולוגיה וגם לא מהטלת מטבע.

למעשה, בעיית ההטיה שמישהו הזכיר בהודעה קודמת יכולה במקרים מסוימים לגרום לכך שהטלת מטבע תהיה אפילו הוגנת יותר מבדיקת פוליגרף. ראו לדוגמא את הכתבה המפורסמת של Minutes 60 בנושא משנות ה-80 (אאל״ט). הם בחרו מספר ״מומחי״ פוליגרף בניו-יורק וביקשו מהם לבצע בדיקת פוליגרף ב-4 עובדים בקשר לגניבה ממקום העבודה, כאשר לכל מומחה נאמר שעובד אחר חשוד בגניבה. כמובן שכל אחד מהמומחים פסק שהעובד שנאמר לו שהוא החשוד הוא הגנב.

ברור שזה לא ניסוי מספק (מבחינת גודל המדגם למשל), אבל לטעמי הוא כן מדגים את בעיית ההטיה בצורה מוצלחת.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
תודה, עם הראשים אני אתמודד, לפני הגיוס התנסיתי באסיד וזה אחד הפחדים שלי, כמו כן בעברי הייתי שייך לאירגון מיליטנטי לזכויות בע"ח, היו לא מעט מקרים שהלכנו בצד השני של החוק עבור המטרה.

בצד האישי, עד שהבנתי שאני סטרייט, היו לי לא מעט ניסיונות אחרים, מפחיד אותי שאקבל מראיין עם אג'נדה ודעות קדומות.

עדיין לא עשיתי צעדים בכיוון, צריך לחשוב על העניין.

אל תתרגש. השאלות מותאמות למשרה אליה אתה מיועד.

בסופו של דבר מדובר במכונה. עברתי לא מעט בדיקות כאלו, שחלקן המכונה טענה ששיקרתי בשמי ובשמות ילדי.

זכור לי שבאחד המקרים לתפקיד מסוים במילואים, סירבתי לעבור את הבדיקה בפעם ה-4 לאחר שהמכונה נכשלה 3 פעמים בבדיקה הבסיסית. לבסוף התקבלתי בלי הבדיקה.

• תוכן חדש...