Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב על התפתחות ועזיבת עבודה.

המשרה שאני מכוון אליה היא בתחום ה-IT ובדר"כ דורשת פוליגרף כחלק מתהליך הגיוס.

בעברי עשיתי דברים שבחלקם אני לא גאה, וחלקם יכולים להפעיל אצל אנשים דעות קדומות כאלה ואחרות.

אשמח לשמוע מחבר'ה שעברו מבחן כזה, במיוחד בתחום ה-IT, מה באמת נשאל שם.

תודה.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הייתי מסכים בחיים לבדיקת פוליגרף כי א' למה מי הם בכלל שיבדקו אותך בבדיקה המטופשת הזאת שהוכח כבר לפני עשרות שנים שהיא לא שווה כלום וב' איך בכלל קשור לגיוס עובד?!

פורסם
וב' איך בכלל קשור לגיוס עובד?!

אני מכיר חברת מזון ועוד אחת לא גדולה במיוחד שעושה פוליגרפים לפני קבלה לעבודה וגם כל חצי שנה לכלל העובדים :roll:

Miata ND2

פורסם (נערך)

אני עברתי בדיקת פוליגרף לצורך קבלת תפקיד ניהולי

ברשת מכירות מוצרי חשמל ומוצרים לבנים (מקררים מדיחים וכו')

לציין שזה היה דיי מזמן סוף שנות ה 90.

אינני יודע לגבי תחום ה-IT כיום מה שואלים ועל מה מתמקדים.

כל חברה מתמקדת בנושאים רלוונטים שלה.

תוכל לשאול עובדים אחרים שעברו אותה בדיקה.

בבדיקה שלי התמקדו מאד בסמים אפילו קלים ובאמינות של יושר

לגבי גניבה ממעסיק עד לפרטים הקטנים.

אולי כיון שהבדיקה היתה לצרכי עבודה הבודק היה חביב מאד אלי

והכל עבר בשלום,

ככה הבנתי מחבר'ה נוספים גם.

לדעתי שטות להפסיק עבודה טובה בגלל בדיקת פוליגרף, בעיקר אם אין לך מה להסתיר.

4 שנים עבדתי בחברה ואת הבדיקה הזו שכחתי אחרי יומיים.

כעיקרון הוא שואל אותך מס. שאלות לפני הבדיקה ורושם את תשובותיך,

אח''כ מחבר אותך למכשיר ועושה כמה בדיקות,שתצטרך לענות שקר בכוונה,

מייד מבחינים שעל מענה שקרי המד מרעיש ועל אמת הוא שקט,

וגם ברמת הרעש יש דרגות שונות, לפיכך באמת מומלץ להגיע רגוע,

ולספר לפני ההתחברות את הדברים כפי שהם.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

עשיתי בדיקה כזאת לפני חודשיים ועברתי אותה

פשוט לבסוף מצאתי משרה אחרת שיותר התאימה לי ללא פוליגרף :)

שאלו אותי שאלות בעיקר,על צריכת סמים,האם גנבתי בעבר אפילו פריט קטן

ועוד כמה שאלות בעיקר על אמינות האם המעסיק יכול לסמוך עלי.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

גם אם תעבור הכל, בסוף שואלים האם התייעצת ב-CARSFORUM על המבחן.

תגיד את האמת - תיפסל.

תשקר - יזהו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אני מכיר חברת מזון ועוד אחת לא גדולה במיוחד שעושה פוליגרפים לפני קבלה לעבודה וגם כל חצי שנה לכלל העובדים :roll:

אני לא הייתי עובד דקה בחברה כזאת.

פורסם

עוד כמה שנים והשיקוץ המטופש הזה ייעלם.

נכון לכתיבת שורות אלה יש מספיק חברות שמחפשות עובדים גם בתחום ה-IT בלי חרטוטים של עובדי אלילים בשילוב נורמות ניהול גרועות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בעברי עשיתי דברים שבחלקם אני לא גאה, וחלקם יכולים להפעיל אצל אנשים דעות קדומות כאלה ואחרות.

תוכל לפרט ?

לקחת 'גנבת' ממקום העבודה קלסר/עט/מדבקות עגולות או שדכן ?

שתית פעם פעמים סמים עם חברים ?

לכולם יש שלדים בארון והבוחן יודע זאת לכן הוא לא מחפש קטנות.

איזה כייף לי :)

פורסם
תוכל לפרט ?

לקחת 'גנבת' ממקום העבודה קלסר/עט/מדבקות עגולות או שדכן ?

שתית פעם פעמים סמים עם חברים ?

לכולם יש שלדים בארון והבוחן יודע זאת לכן הוא לא מחפש קטנות.

בשיחת פתיחה לפני ההתחברות הוא שואל אותך את השאלות הללו

ואחרי ההתחברות שואל אם יש משהו מעבר למה שציינת ואז צריך להיות שקט

בסיסמוגרף.

הבודק לא יעשה לך שום עיניין מדברים קטנים.

פורסם (נערך)

בתור איש IT, לאף אחד* לא איכפת אם הפלת כמה ראשים בעברך או שרפת את כל הרפואי של סבתא בסופ"ש, כל עוד אתה מקצועי וצלול בעבודה.

אישית, אני עוצר תהליך מיידית אם מבקשים ממני:

1. פוליגרף.
  2. מבחן אישיות: "צייר לי בית" , "מה אתה רואה בתמונה הזאת"?
  3. בדיקת שתן.

לא שיש לי מה להסתיר, אלא פשוט מאוד דגל אדום מבחינתי- מקומות כאלה יותר מדי "corp" עבורי וכנראה שלא ארצה לעבוד שם.

*להוציא משרות ממשלתיות וסוחרי עבדים

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
בתור איש IT, לאף אחד* לא איכפת אם הפלת כמה ראשים בעברך או שרפת את כל הרפואי של סבתא בסופ"ש, כל עוד אתה מקצועי וצלול בעבודה.

*להוציא משרות ממשלתיות וסוחרי עבדים

יש לי "חבר" שכשעבד בIT הצטרף לחברה שהיה צריך בה תחקיר בטחוני כי היא שלטה בתשתית חיונית. התהליך לקח קצת יותר זמן כי ה"חבר" הוריד כמה ראשים. אחרי שנגמר הסיפור והוא הצטרף לצוות שאלו את ה"חבר" למה זה התעקב, ולמשמע התשובה לקחו אותו למרפסת של הבניין להוריד כמה ראשים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אתה צריך לראות את המטה של מיקרוסופט בסיאטל: 40,000 איש בקומפלקס שדומה לעיר בינונית בסטייט עם לגליזציה.

להסתובב שם זאת חוויה:lol:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אני עבדתי במשרד ממשלתי במשך 7 שנים, וכחלק מתהליך הגיוס עברתי תחקיר בטחוני ופוליגרף.

התחקיר הבטחוני מקיף מאוד, אם אתה נשוי או שיש לך בת זוג מעל חצי שנה בערך, היא נדרשת למלא תחקיר גם כן.

התחקיר מתחיל בערך היום שחזרת הביתה מבית היולדות עם הוריך, עד לאתמול בצהריים.

בתחקיר ובבדיקה אין מקום לדעות קדומות. יש "GO/NO GO". יכול לשבת מולך מתחקר שסולד מעצם המחשבה על גראס, ואתה תספר לו שעישנת פה ושם, שכשהיית בהודו, ובשנה א' כדי להירגע קצת בתקופת המבחנים. זה לא אומר שהוא יפסול אותך ומתחקר אחר יעביר אותך. המתחקרת שלי אמרה לי "מצידי שעישנת גם היום בבוקר, העיקר שמהיום אתה מתחייב להפסיק ויודע שתיבדק על כך שוב בהמשך".

התחקיר לקח לי כ5 שעות, ובסופו עושים סימולציה של אילו שאלות תישאל בבדיקה. אותי שאלו לגבי סמים, קשר עם גורם עויין, הסתרת מחלות ומחלות נפש ועבירות פליליות. בתחקיר עצמו מדגישים "לא כולל עבירות תנועה קלות", כי אחרת, כי מי שנתפס חונה באדום לבן או על 120 באזור של 100, היה נפסל.

בבדיקת הפוליגרף עצמה גם כן עושים לך סימולציות, שואלים אותך 2-3 שאלות עליהן אתה צריך לענות בכוונה בשקר, כדי לכייל את המכונה, ומזקקים את התחקיר ל4-5 שאלות שמרכביות את הבחינה. השאלות הן שאלות של "כן" או "לא" בלבד.

את "תוצאות" הבדיקה קיבלתי מיד בסיומה. אני מניח שככה זה בד"כ.

ממליץ לך לא לשקר ולא להסתיר כלום, גם אם זה קצת לא נעים. לדעתי, עדיף שתיפסל על האמת עצמה, מאשר על זה שניסית לשקר. הבודק לא יסתכל עליך בצורה שונה לפי מה שתספר לו, ואני לא מאמין שהמידע הזה עובר למנהלים שלך.

כתבתי פעם בשרשור שעסק במבחני אמינות- בהנחה ולא גנבת ציוד בשווי מיליוני שקלים, לא מעלת בכספי ציבור, אתה לא מבנגג מהרגע שקמת ועד לרגע שאתה נרדם, לא מכרת סודות לאיראנים ולא הרגת 7 אנשים בתאונת פגע וברח- אין לך מה לנסות להסתיר את האמת.

המון בהצלחה, עדכן בהתפתחויות.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תודה, עם הראשים אני אתמודד, לפני הגיוס התנסיתי באסיד וזה אחד הפחדים שלי, כמו כן בעברי הייתי שייך לאירגון מיליטנטי לזכויות בע"ח, היו לא מעט מקרים שהלכנו בצד השני של החוק עבור המטרה.

בצד האישי, עד שהבנתי שאני סטרייט, היו לי לא מעט ניסיונות אחרים, מפחיד אותי שאקבל מראיין עם אג'נדה ודעות קדומות.

עדיין לא עשיתי צעדים בכיוון, צריך לחשוב על העניין.

• תוכן חדש...