Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אחרי נסיעה של שעה שעתיים, הצינור של הבית תרמוסטט מתנפח לגודל פשוט ענקי, וניהיה קשה למגע.

שפותחים את המכסה של המיכל עיבוי. לחץ משתחרר, והוא חוזר וניהיה רך בשנית

השערות?

פורסם

לא כ"כ הבנתי.

צינור , או בית התרמוסטט עצמו ?

אם צינור , איזה צינור בדיוק ? האם מדובר על זה שיוצא מצידו הימני העליון של הרדיאטור אל בית התרמוסטט ?

פורסם
שלום חברים

אחרי נסיעה של שעה שעתיים, הצינור של הבית תרמוסטט מתנפח לגודל פשוט ענקי, וניהיה קשה למגע.

שפותחים את המכסה של המיכל עיבוי. לחץ משתחרר, והוא חוזר וניהיה רך בשנית

השערות?

אם הצינור מתנפח ומאבד את הקוטר המקורי שלו, יש להחליפו באחד חדש.

צינור מים יהיה קשה למגע כאשר יש לחץ במערכת, אך הוא אינו צריך להתנפח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המ, שמר ואיציק:

ככה: כל עוד מכסה המיים פתוח, הצינור בקוטרו המקורי, לאחר נסיעה (במיוחד מחוץ לעיר) הצינור מתנפח וניהיה קשה (להבדיל מכך שמכסה המיים פתוח והוא רך) , עכשיו בדרך כלל הוא מתנפח ופשוט ניהיה קשה למגע, וזהו. עכשיו הוא מתנפח מעבר לגודלו המקורי. וממש מרגישים כאילו הוא עומד להתפוצץ (ההתנפחות מורגשת רק באזור הבאנד שסוגר אותו, ומעט יותר בהמשך, ואחרכך בכלל לא.)

פורסם

אולי שמת ויאגרה במים??

ברצינות

תחליף צינור-כנראה שזמנו הגיע כמו שאמר יאצק

פורסם

אלא אם כן המכסה, שהוא ווסת הלחץ במערכת, תקול ומאפשר בניית לחץ גדול מדי, הצינור שלך מת, ועומד לקחת איתו את המנוע על הדרך.

החוטים הפנימיים שמחזקים אותו נקרעו, והוא עכשיו עובד על האלסטיות של הגומי, בדרך לפיצוץ הסופי. אל תיסע ככה עם הרכב!

פורסם

טוב יש לי עוד מכסה, אני ישים אותו. משנת 2001 שהחלפתי מיכל עיבוי שמרתי לי את הפקק האורגינילי.

ובקשר לצינור, אני ילך למוסך. נתכונן לעוד הוצאה של 400 ש"ח מינימום. ועוד מיים 60.

פורסם

אני ,ברשותכם האדיבה, חולק עליכם. הצינור לא סתם מתנפח, יש לך "סתימה" במערכת הקירור.

סתימה כזאת יכולה להגרם מטרמוסטט אשר לא נפתח כמו שצריך או מראדיאטור סתום. בצורה כזאת, משאבת המים יוצרת זרם מים קבועה אבל מאחר שזרימת המים מופרעת, הזרם גורם לעליה בלחץ המים ולכן הצינור מתנפח, תחליף אותו ובסופו של דבר גם הוא יתנפח.

אם ,כמו שהבנתי מדובר על הצינור שיוצא מהרדיאטור והולך לבית הטרמוסטט, הבעיה היא בטרמוסטט.

גורם נוסף שיגרום להתנפחות של צינורות קירור הוא כשל של אטם ראש מנוע.

אם הכשל הוא כזה שקומפרסיה מוצאת את דרכה למערכת המים, ככה זה נראה.

דרך אגב, האוטו מתחמם?

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שלום יניב

האוטו לא מתחמם

זה בערך המצב:

נסיעה מנהלתית (80-100) מחוץ לעיר: 80 מעלות לפעמים 78

נסיעה מהירה (140 והלאה) 87-90 מעלות

בתוך העיר 90 קבוע.

פורסם

שלום רב

תשובתו של יניב bagira נכונה

אחרי בדיקת לחצים אני מציע על החלפת טרמוסטט וצינור מים וכמובן לבדוק את הרדיאטור לנקיון וכל הצנרת לתקינות (לא להרכיב טרמוסטט גבוה מדי אפשר לשים 82 מעלות)

בכבוד רב זיסו יוסף

פורסם

שלום

אני שם תרמוסטט מקורי בחברה וזהו, אם זאת הבעיה. התרמוסטט שירת אותי נאמנה כ 6 שנים ו 500 אלף ק"מ. אני דיי מרוצה ממנו , לכן לא רציתי להחליף אותו], אם הוא עושה את הבעיה - נחליף.

רדיאטור - חדש

משאבת מיים - חדש

והצינור הזה דווקא הוחלף לפני 3 שנים, אבל נחליף שוב ונראה תוצאות.

פורסם

שלום רב

לפני ביצוע החלפות שרות יש למצוא מהיכן הבעיה

דווקא צינור מים הייתי מרכיב מקורי וטרמוסטט יש כמה סוגים (לפי טמפרטורה )

בהצלחה

פורסם

אני מצטרף למחנה של חנן.

מדובר בצינור לחץ ,כמו במערכות השקייה ביתיות.

אם החוטים פקעו - זו נראית הסיבה להתנפחות הצינור.

עם זאת ,יש לעקוב אחר המערכת לאחר ההחלפה.

לא נראה לי שבתור התחלה יש להחליף משהו מעבר לצינור. קורה. בטח בגומי צרפתי.

פורסם
אני מצטרף למחנה של חנן.

מדובר בצינור לחץ ,כמו במערכות השקייה ביתיות.

אם החוטים פקעו - זו נראית הסיבה להתנפחות הצינור.

עם זאת ,יש לעקוב אחר המערכת לאחר ההחלפה.

לא נראה לי שבתור התחלה יש להחליף משהו מעבר לצינור. קורה. בטח בגומי צרפתי.

ברוב המקרים הגומי מתחיל להתנפח דווקא מהאיזור שקרוב לבנד, עקב הלחץ שמופעל עליו (הלחץ של הבנד על הסיבים הפנימיים פשוט קורע אותם מהר יותר).

כל עוד אין שום בעיית התחממות וכפי שציין הכותב, הרדיאטור והמשאבת מים חדשים - לא הייתי נוגע בכלום פרט לזה.

טיפ קטן - אם אתה לא מעוניין להוציא 400-500 שח על צינור מים בחברה, ניתן למצוא צינור דומה מבחינת קוטר ואורך שמתאים לרכב אחר ועלותו היא שמינית עד רבע ממחיר צינור מקורי בחברה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מי שהגיב בלי לקרוא את התגובה שלי שיגיד אני!

לא אמרתי להחליף שום דבר. אמרתי לבדוק, כי צינורות כאלה לא נוטים לקרוע את הסיבים המייצבים שלהם סתם ככה. לבדוק. לא להחליף את הרדיאטור והטרמוסטט ושאר מרעין בישין.

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...