Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, Igalz כתב:

בשישי אני לא יודע מה הולך שם

בשישי הם סגורים. 

גם אני ממליץ עליהם, המקום הכי מקצועי שחוויתי. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
בתאריך 29.3.2018 בשעה 11:43, Igalz כתב:

דבר עם אבי חלקי חילוף ברחובות או עם ז'אן חלפים,

תבקשה ערכת מילוי לנוזל (פקק כחול)eolys powerflex.

עלות כ400 שקל לערכה של ליטר.

קח בחשבון שלשם מילוי יש להרים את החלק האחורי של הרכב, לפרק כיסוי תחתון, לנתק צינור ממיכל הנוזל ולמלא דרכו. לאחר כל התהליך יש לעדכן את כמות הנוזל במחשב הרכב באמצעות סורק מקורי או תואם מקורי.

בקיצור סיפור.

לכן קודם כל כדאי לבדוק כמה נוזל יש במערכת ולא למלא לפני שכמות הנוזל יורדת מתחת ל100מ"ל.

אפשר לדעת מה זה נוזל DPF ?

(גם התהליך לא ברור לי בדיוק)

פורסם
לפני 25 דקות, omatza כתב:

אפשר לדעת מה זה נוזל DPF ?

נוזל יחודי שנמצא בשימוש במנועי דיזל של קונצרן PSA, נועד להקל על תהליך הרגנרציה של מסנן החלקיקים במערכת הפליטה.

הנוזל מוזרק בכמויות קטנות למיכל הדלק, ומסייעת להורדת הטמפרטורה הנדרשת לטובת הרגנרציה של מסנן החלקיקים. התוצאה היא שהרכב מריץ רגנרציה למסנן גם בתנועה עירונית, וצורך פחות דלק לטובת התהליך.

ליטר של נוזל מספיק ל150 אלף קמ ויותר.

אם תצטרך למלא נוזל DPF ברכב כלשהו, כדאי להצטייד בהוראות טכניות מדוייקות לדגם המבוקש, זה קצת משתנה בין הדגמים.

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם

אוסיף הסבר התחלתי, שאמור לבוא לפני ההסבר של יגאל. 

כל רכב עם מנוע דיזל בעשור האחרון  מצוייד במסנן חלקיקים DPF - Diesel particulare filter. 

המסנן נמצא במערכת הפליטה ולוכד את חלקיקי הפיח, בזכות המסנן הזה לא רואים מכוניות דיזל מודרניות פולטות עשן שחור.

קיבולת המסנן יחסית נמוכה, הוא מתמלא בפיח ולכן קיים תהליך רגנרציה למסנן שמחשב מנוע מריץ  כל 500-1000 ק"מ. 

בתהליך רגנרציה המחשב מזריק סולר נוסף מה שמעלה את טמפרטורת המסנן לאיזור 600 מעלות והפיח שנלכד בו, נשרף. 

התהליך הזה יכול להתבצע רק כשהרכב נע במהירות גבוהה בסל"ד קבוע לאורך מספר דקות.

במכוניות שנוסעות רק בעיר ואף פעם לא מגיעות למצב שיוט, המחשב לפי החיישנים מזהה שהמסנן מתמלא, מנסה להריץ רגנרציה והתהליך נכשל כי הוא לא מצליח להביא את המסנן ל 600 מעלות. 

עד שהוא מדליק נורת DPF שאומרת לנהג - אתה חייב לנסוע במהירות קבועה לפרק זמן מסויים כדי לאפשר רגנרציה לפני שהמסנן נסתם לגמרי. 

הפטנט של פיז'ו/סיטרואן עם נוזל DPF מאפשר להריץ רגנרציה בטמפרטורה נמוכה יותר, נגיד 400 מעלות. 

ואז היא כבר לא דורשת נסיעה במהירות קבועה אלא יכולה להתבצע גם בנסיעה בעיר או אפילו בעמידה במקום עם מנוע פועל כמו שיגאל הסביר. 

• אהבתי 4
  • מעניין 1

פורסם

תודה רבה.

קראתי קודם את ההודעה של יגאל ולא הבנתי את המושגים אז מצתי את המאמר הזה, שמסביר מה זה רגנרציה.

לאחר מכן, הקריאה של הפוסט של Buki השלימה לי את הדרוש.

תודה

נשאר לי רק להבין למה איציק עושה כיוון פרונט עם קרשים וחוטים ומד לייזר, במקום פשוט להכנס למכון ולעשות את זה במכון לאיזון פרונט.  נראה לי שזה לוקח פחות זמן.  איפה האיזון יותר מדויק ?

פורסם
בתאריך 24.2.2022 בשעה 20:38, omatza כתב:

איציק - למה לעשות בבית את האיזון גלגלים, עם הקרשים והמד לייזר, כשאפשר להכנס למכון ולעשות את זה ביותר נוחות ?

איזון גלגלים אני עושה בתקריה.

כיוון גלגלים אני עושה בבית עם מד לייזר. אני משתמש ב-2 פרופילים ישרים לחלוטין של מוטות ברזל 40X40ממ באורך של כ 60-80 ס"מ ובנוסף ב 2 אלמנטים זהים בגודלם להגבהה של המוטות, ומד לייזר דיגיטלי.

כל אלמנט הגבהה מונח בצמוד לגלגל, ומעליו אני מניח את הפרופיל ומצמיד לגלגל. ככה אני מקבל 2 "מקבילים" וזה מקל עליי את המדידה.

זה קל ומהיר ונותן לי אינדיקציה תוך דקות בודדות אם החלק שהחלפתי או פירקתי והרכבתי, פגע בכיוון המקבילי של הגלגלים.

איציק

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 24.2.2022 בשעה 16:19, EliC25 כתב:

מדבר על הרכב שלי, שיש בו כיוון.

לצערי עוד לא נתקלתי במישהו שעשה את זה, מה המחיר שגבו?

אני כמעט בטוח שבאוונסיס היה כיוון ציר אחורי - פשוט לוקחים לך כוון של שני כיווני פרונט. 

שכנוס עושה כיוון פרונט בשיטת "אולד סקול" אם אני מבין נכון - לא זוכר באיזה תוכנית טלוויזיה ראיתי שימוש בטכניקה הזו - אבל כשעושים את זה נכון זה מדוייק לגמרי. 

ולגבי פרונט ארביב - מכיר אותם עוד מהתקופה שהייתי חולוני - אחלה בית עסק. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

טיפ פרונטים, במיוחד ארביב (מטעמי לשון הרע לא אשמיץ) : תוודאו שמגלגלים את הרכב כל פעם כמה פעמים על הליפט כדי לראות שהכל מכוונן

כלומר, הפרונטאי קיבל נתון x, הוא מגלגל את הרכב קדימה אחורה, בודק שוב אם יש אותו נתון, וחוזר חלילה מספר פעמים, כדי לוודא שהכל באמת תקין.

והמלצה לפרונט אמיתי שמן הסתם מתעסק גם עם כוונון ציר אחורי : קרמן בבני ברק. כל השאר פשוט לא מתקרבים אליו ברמה ובידע המקצועי.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם
לפני שעה, Or05230 כתב:

קרמן בבני ברק

יש גם את אלמוג קרמן בראש העין (אזור התעשיה לב-הארץ) - עשה לי כוון פרונט בדודג' בזמנו והאמת אחלה מקום. מעניין אם יש קשר בין השניים. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

שילמתי 550

לצערי עדיין מושך ימינה.

אחזור לשם, בתקווה שיסדרו.

המשיכה ימינה זה אירוע שהופיע במפתיע או שנגרר הרבה זמן ?
איזה צמיגים יש על הרכב ובני כמה ?

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 23 דקות, איציק נ. כתב:

המשיכה ימינה זה אירוע שהופיע במפתיע או שנגרר הרבה זמן ?
איזה צמיגים יש על הרכב ובני כמה ?

קדימה יש קלבר HP4 

מאחורה יש פאלקן

הקלבר בני שנתיים עם פחות מ20 אלף קמ

הפאלקן בני כמה חודשים עם פחות מ10 אלף קמ.

אחרי החלפת משולשים בספטמבר הלכתי לכיוון פרונט וכבר אז זה היה, הוא אמר 'תסע קצת וזה יסתדר מעצמו'. חזרתי אליו אחרי חודש ולא השתנה כלום, משכתי את זה כי ידעתי שאני מתכנן להחליף כמה חלקי פרונט נוספים (תפוחי משולש וזרועות היגוי).

המשיכה ממש בקטנה, בקושי מורגשת, אבל אם אני יוצא ממכון פרונט אני מצפה שיהיה לא פחות ממושלם.

פורסם
לפני 2 דקות, EliC25 כתב:

קדימה יש קלבר HP4 

מאחורה יש פאלקן

הקלבר בני שנתיים עם פחות מ20 אלף קמ

הפאלקן בני כמה חודשים עם פחות מ10 אלף קמ.

אחרי החלפת משולשים בספטמבר הלכתי לכיוון פרונט וכבר אז זה היה

נתקלתי בעבר במקרים שהיו בדיוק מהסיבות שנגעת בהן: משולש או צמיג.

שלב ראשון, תצליב צמיג קדמי ימיני עם שמאלי, ותבדוק.

לא עזר ? תעשה עם האחוריים אותו הדבר.

רק אם זה לא עזר, תחזיר אותם למקומם ותמשיך הלאה לבדוק את המשולשים (ייתכן ואחד מהם מעט עקום).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המשולשים חדשים מהאריזה.

בכל אופן, לא רוצה להתעלק ליגאל על השרשור. אלא אם לא אכפת לו כמובן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...