Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוונת לטפל בזה בהקדם במוסך, אבל

יש לי מחר נסיעה קצרה של 30 דקות הלוך חזור. אני לא אספיק לעבור במוסך קודם.

האם אפשר לשמן בינתיים את הרצועה ולסוע בבטחה? מה זה בעצם אומר "הרצועה"?

תודה

פורסם

באיזה רכב מדובר? מתי טופל לאחרונה? כמה ק"מ עבר?

כנראה החבר התכוון לרצועת / שרשרת תזמון (טיימינג) - כדי לדעת אם מדובר בשרשרת או רצועה צריך לדעת את דגם הרכב.

תוכלי לקרוא עוד בויקיפדיה - https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%AA_%D7%AA%D7%96%D7%9E%D7%95%D7%9F

פורסם

זו יכולה להיות גם רצועת אביזרים. בלי לדעת איזו רצועה זו קשה לייעץ.

Sent from my D6503 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

רצועות תזמון לא מצפצפות, רק רצועות אביזרים.

עד שאין הקלטה של הרעש הכל ניחשים.

גם אחרי הקלטה הכל ניחושים אבל יותר מדוייקים.

וכמובן דגם המכונית, שנה, קילומטרז'.

חובה לציין בכל פתיחת נושא בפורום טכני.

פורסם

האם אפשר לשמן בינתיים את הרצועה ולסוע בבטחה?

בוודאות לא.

איזו רצועה זו - תשאלי את החבר שמבין. יכול להיות רצועת אביזרים / אלטרנטור וכו.

בכל מקרה אסור לשמן שום רצועה במנוע, את לא רוצה שהיא תחליק, ואם יש רעש חריקה - זה בגלל שהיא כנראה מחליקה ושימון שלה רק יחריף את הבעיה (למרות שאולי יצמצם את הרעש).

אל תשמני רצועת גומי בתא המנוע בשום מקרה!

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כמו שאמרו - לא לשמן!

לפי התיאור, נשמע שזה באמת רצועת אביזרים (הרצועה שמניעה את המדחס של המגזן, האלטרנטור, אם זה רכב ישן יותר אז גם את משאבת הגה כוח), אבל - שוב, כמו שאמרו - אי אפשר לדעת בבטחון. אפשר לבדוק את זה בשתי דרכים:

1. אם אכן זה רכב ישן יותר (עד 2010 פחות או יותר), ע"י סיבוב של ההגה לאחד הכיוונים, אם תוך כדי סיבוב, או כשהוא בקצה המהלך שלו, השריקה הזאת חוזרת, זה מגביר את הסיכוי לרצועת אביזרים.

2. לכבות את המדחס של המזגן (כפתור עם כיתוב A/C או ציור של פתית שלג), לחכות כמה שניות ולהפעיל שוב. אם יש שריקונת קצרה, גם זה יכול להגביר את החשד לכיוון הרצועה המדוברת.

זה מה שאני מכיר.

שוב - אי אפשר להיות בטוחים במאה אחוז. לכן רצוי להגיע למוסך שיבדוק את זה.

כמה זמן את נוסעת עם השריקה הזאת? האם היא חזקה/חלשה? נשמעת תמיד או רק בהתנעה?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
רצועות תזמון לא מצפצפות, רק רצועות אביזרים.

עד שאין הקלטה של הרעש הכל ניחשים.

.

מעט מוזר מה שאתה אומר ובכל זאת,אולי היוצא מן הכלל אינו מעיד על הכלל:

היתה לי לפני 15 שנים מיצובישי לנסר ישנה ,שנת 92,שעברה טיימינג ולאחר כ 20 ק"מ נשמע צפצוף /שריקה חזקה במהירות של 70-80.

התברר שזה היה מהטיימינג-התברר,שהחליפו רצועה לסינית כנראה- נאלצו לפרק טיימינג והחליפו את הרצועה שוב.

מקרה שונה- במהלך החג האחרון,ברכב של אמא של חבר טוב נקרעה רצועת אביזרים באמצע נסיעה(טידה 2009) ובמזל גדול הרצועה שהתפוררה לא גררה פרט להחלפתה לנזקים נוספים (גלגלות/אלטרנטור /משאבת מים וכו').

לכן,כדאי לגשת למוסך,לאבחן בדיוק אם הרעש מהרצועה ולהחליפה.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...