Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני בהתלבטויות...

אני מזכיר: כרגע אני עם מגבר V12 כלשהו, קומפוננט ALPINE SPG וסאב HERTZ HX250.

אני מחפש לשמוע תדרים נמוכים באזור ה 25HZ וגם קצת להרגיש אותם. הסאב לא יורד נמוך והמגבר דרעק.

השאלה שלי היא כדלקמן:

אם אני מחליף סאב, אז ל IMAGE DYNAMICS ID12 שקל מאוד להניע אותו ויורד ל 16HZ.

אם אני מחליף מגבר, זה יהיה ל MASSIVE AUDIO BX4. ההרץ עדיין לא ירד נמוך מעבר ל 37HZ...

האם המגבר ייתן להרץ יותר כוח לרדת לנמוכים? או שהוא ישאר כמו שהוא? או שללכת על ה ID12 V4 חדש?

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

אתה קובע שהID ינגן 16 הרץ לפני טווח ההיענות שהם מצהירים? שכח מזה, הוא לא יפיק 16 הרץ עם עוצמה בתיבה ממוצעת.

ולפי מה אתה קובע שהרץ לא מנגן מתחת ל37 הרץ? אתה מסתכל בכלל על נתון הFs - לא רלוונטי בכלל להיענות.

אתה רוצה לנגן 25 הרץ? קודם כל קח בחשבון שתיבה שמכוונת כלכך נמוך תאבד המון עוצמה לאורך כל טווח ההיענות.

שנית, תצטרך תיבה שמכוונת ל20-22 הרץ. זה אומר שאתה צריך הרבה נפח ופורט כלכך ארוך שהוא לא יכנס בתיבה.

תעצור בצד, תעשה חושבים רגע כי אתה רק תתאכזב יותר אם תמשיך בכיוון הנוכחי.

תגיע למפגש ביום שבת ותשמע כמה רכבים שמנגנים מתחת ל30 הרץ. אתה תגלה שלא שומעים כלום חוץ מפלסטיקה רועדת וזה גם דורש עוצמת מגברים כדי לנגן נמוך עם עוצמה.

פורסם

לפני כשנתיים כשעוד הייתה לי אוקטביה, היה לי ID12 בתיבה של 1.5 קיוביק פיט עם פורט שמכוון ל 32HZ. ברוב טיפשותי מכרתי אותו... הסאב ירד יפה מאוד ל 28HZ לפחות עם מגבר בסיסי מאוד.

ד"א, ההרץ שלי מכוון ל 36HZ אם אני זוכר נכון והוא בקושי משמיע את התדרים האלו.

יש שיר ראפ שנקרא put on של Jeezy שבו מושמעים התדרים 55,44,37,28. לא יודע למה, אבל את ה 37 כמעט ולא שומעים ו 28 כמעט כלום. (בבית יש לי סאב של CANTON שיורד ל 22HZ משמיע את השיר הזה כמו גדול וב 37 הבית רועד ורועש).

אם אני אוסיף כוח לסאב במקום 150 (אולי) בגישור, ל 480 בגישור, בסאב יתחיל לחיות?

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

MAY THE HERTZ BE WITH YOU

אוזן אנושית לא שומעת שום דבר מתחת ל20 הרץ

כל תדר שיורד מתחת לאזור ה40 הרץ אתה יותר מרגיש מאשר שומע בעצם.

במוזיקה יומיומית כמעט ואין מידע שמיע מתחת ל40 הרץ

תופים במובן של קיק בכלל נמצאים באזור בין 50-80 הרץ והכפולות או המתקף שלהם נמצא באזור ה120 הרץ

תוף גדול באמת יפיק תדר שמיע באזור ה40 הרץ אבל מעבר לזה אתה בדרך כלל תיתקל בתחום התדר הזה כאשר הוא מופק ע"י אמצעים אלקטרוניים. בתוף גדול אתה בדרך כלל תיתקל רק כשמדובר בתזמורות גדולות, קונצרטים, אופרות וכך הלאה.

מה שמאפשר לסאב וופר לרדת נמוך זה שילוב של קוטר הממברנה שלו ונפח התיבה שהוא נמצא בה כמו שכבר הוסבר כאן - באיזה עוצמה הוא יפיק את התדרים האלה זה כבר עניין של כמה כוח תספק לו, כמה הוא מסוגל לזוז וכמה הוא מסוגל לספוג וגם גודל החדר שהצליל מופק בתוכו.

איך אתה שומע 37 הרץ? - אולי זה 36.43 הרץ?

מדדת? אם כן עם איזה מיקרופון - הוא מכוייל? עם איזו תוכנה? ואיפה מיקמת את המיקרופון?

בוא ננסה משהו אחר - מה אתה מנסה להשיג? מה המטרה שלך?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מנסה להשיג את התדר הנמוך ביותר בגיטרה באס, שהוא 30hz (מיתר 6 תו D). אני לא רוצה לשבור את הפלסטיקים באוטו מעוצמה, אלא רק לשמוע את התו הזה.

אני פשוט רוצה להגיע למצב שלא חסר מידע על באס בשירים. זה נשמע כאילו יש באס ואז יש קטע בשיר בלי. בבית יש באס בכל השיר עם סאבוופר שיורד ל 22hz (CANTON 10.2.

אני יודע שהשיר שהזכרתי הוא בתדירות של 37 ו 28 hz מחיפוש באינטרנט.

הסאב של הרץ זז בקושי בתדירות הנמוכה, בבית באותם השירים הסאב ממש מפרפר ומהלך הממברנה פנימה והחוצה מגיע למקסימום.

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

באיזו תיבה הסאב וופר שלך נמצא? פורטד או אטומה?

אם אטומה אתה יודע את הנפח החיצוני או הפנימי? ואם זה החיצוני מה עובי העץ של התיבה?

אם זה פורטד אתה יודע מה קוטר הפורט? אורך הפורט ותצורת הפורט או סוג הפורט?

סאב בקוטר של 10 אינטש אמור להיות מסוגל להפיק תדרים באזור ה40 הרץ ללא קושי רב ובד"כ יצליח להפיק בצורה יעילה גם תדרים בסביבות ה30 הרץ

אבל כאן כבר יש עוד הרבה גורמים שנכנסים לתמונה ואתה גם צריך מגבר שיהיה מסוגל לשלוט על הסאב וופר הזה בתדרים הנמוכים הללו - אם אתה מריץ אותו על מגבר בגישור וזה גם מגבר חלש יחסית רוב הסיכויים שאתה גם לא נותן לסאב מספיק כוח ואתה גם לא מסוגל לשלוט בו בגלל דאמפינג פקטור נמוך מידי.

קודם באמת חשוב להבין מה נתוני התיבה.

ההימור שלי - תיבה מתאימה יותר על הגברה נכונה תפתור את הבעיה אבל אני רק מנחש לאן זה מוביל.

מעבר לזה אני גם לא אתפלא אם יש ביטולים מסויימים בין הסאב וופר ברכב לבין המידבאסים - ניסיתי להפוך לסאב וופר פאזה ולראות איך הוא מתנהג אחרי?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

התיבה בנפח של 21 ליטר פורטד.

הפורט באורך של 33 ס"מ בקוטר של 7 ס"מ. התיבה מכוונת ל 36HZ לפי הוראות היצרן במדוייק. (רציתי לכוון אותה ל 32, אבל אי אפשר כי לפי מפרט היצרן הסאב יורד עד ל 34HZ.

המגבר הוא זבל V12 Name Less שבגישור אולי מגיע ל 100RMS.

בהפיכת פאזה לא שומעים הבדל. ניסיתי באקולייזר להדגיש את הנמוכים וזה גם לא עוזר.

עם אותו המגבר עם ID12 יצאו צלילים מדהימים! ועם ההרץ הכל מדוייק, אבל אין נמוכים מאוד.

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

טוב, הבנתי שהסאב שיש לי לא ירד נמוך יותר מ 34hz ולא משתווה לסאב 12" באותה הרמה. לכן אני הולך על סאב של ID.

יש לי 2 אופציות: ID12 או IDQ12.

מבחינת כוח - שניהם יספיקו ובגדול, השאלה היא:

ה fs של ה ID הוא 20 ושל ה IDQ הוא 30. מה זה אומר?

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

אני הייתי מתחיל דווקא במגבר יותר טוב, אבל זה רק אני.

Pioneer TS-X150

פורסם

הסיבה שאני לא כל כך ממהר להחליף מגבר היא מכיוון שאני רוצה בזמן הקרוב לבטל את ההגברה לקומפוננט ALPINE SPG שגם ככה לא דורשים הגברה מאסיוות וקל מאוד "להניע" אותם.

אחר כך אני רוצה להחליף את המגבר למונובלוק.

כל זה מכיוון שכשאני מוכר, אני לא רוצה למכור עם מגבר איכותי.

כאשר עשיתי טרייד-אין לאוקטביה וראו חיווט של מגבר, ישר שאלו האם הקדמיים מחוברים להגברה וביקשו לבטל אותה.

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

אם אתה מוכר את הרכב - תתקין רדיו ב150 שקלים וזוג רמקולים קידמיים ושלום שלום, חבל על הרכיבים הקיימים - אתה לא תקבל עליהם שקל תמורה במכירת הרכב.

Pioneer TS-X150

פורסם

העניין הוא שאם הרמקולים הקדמיים מוגברים, זה דורש ממני מףלמכור את הרכב עם מגבר שהשקעתי עליו ממיטב כספי... אם יש רק מונובלוק וסאב, אני יכול להשאיר אותם אצלי ולהעביר אותם לרכב הבא.

רמקולים ממוצעים לדעתי לא שווה להחליף, מכיוון שרק להחליף אותם בחדשים הכי זולים יעלה 300 שקלים לפחות.

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

בדיליי קל, אבל נראה לי שעם כל הדיון מסביב, את התשובה לשאלה בכותרת קיבלת/קבעת כבר במשפט שאמרת:

עם אותו המגבר עם ID12 יצאו צלילים מדהימים! ועם ההרץ הכל מדוייק, אבל אין נמוכים מאוד.

לגבי המשך השרשור, טעות לדעתי לבטל את ההגברה לקומפוננט.

אתה תמיד יכול לפרק את המערכת בשלב מאוחר יותר (ממש לא נדרש ממך למכור גם את המגבר איתו), לציין זאת בפני קונה הרכב העתידי וגם לעיתים תוכל לגבות עלות סימלית עליה בעת מכירת הרכב. אפשרות נוספת תהיה לשמור אצלך את המגבר V12 ופשוט להתקין אותו במקום המגבר החדש שתרכוש.

פורסם (נערך)

טוב, יש עידכון...

שמעתי היום עם המגבר שלי IDQ12 , ALPINE SBG-12, CERWIN VEGA MOBILE 12.

אף אחּד מהם לא עשה מה שההרץ עושה..

ההרץ הרבה יותר מדוייק וחד.

לדעתכם המגבר הוא החוליה החלשה?

רוצה סאב שמיועד ל SPL.

עריכה אחרונה על ידי inon007

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...